lauantai 7. elokuuta 2010

Läskivihaa ilmassa...

Nyt en ole uskaltautunut käymään vaa'alla, joten en tiedä, miten menee painon suhteen. Piti kuitenkin alkaa kirjoittamaan, kun eksyin suomi24:n "laatu"keskustelujen pariin ja silmiini osui lihavuuteen ja naisen vartalon epätäydellisyyteen liittyviä keskusteluja. Miehet ei tosiaan pahemmin anna armoa virheille naisen kropassa, mikä nyt ei mikään yllätys olekaan, mutta silmiini osui kommentti joka oli osoitettu jo laihtuneelle naiselle. Siinä mies vertasi naista suljetulla osastolla olevaan mielenterveysongelmaiseen alkoholistiin; olisivat kuulemma sopiva pari, kun mies pääsee avohoitoon. Tiedänhän minä, mitä miehet ajattelee ylipainoisista naisista, mutta silti tuo kommentti ja ne muut lähes vastaavat saivat aikaan kurjan olon. Toisaalta on raskasta olla jokin vastenmielinen hylkiö ja halveksunnan kohde, mutta toisaalta ajattelen myös, että laihdutan saadakseni noiden ihmisten hyväksynnän(vaikka en saisikaan, kun entinen läski on ihan yhtä paha kuin edelleen läski) ja tunnen itseni vielä säälittävämmäksi. En tietenkään täysin laihduta siksi, mutta valehtelisin, jos sanoisin, ettei osasyynä ole toive lakata olemasta niin kuvottava ja halveksittu ihmisten silmissä. Vaikka sitten laihana en haluaisi olla noiden ihmisten kanssa missään tekemisissä.
Ja minua myös masentaa se, että tiedän, että vaikka laihdutan, niin silti minulla on ruma vartalo. Samaiseen keskusteluun linkitettiin kuva naisesta, joka on laihtunut suunnilleen yhtä paljon kuin mulla on tavoitteena: 
http://bariatrictimes.com/wp-content/colwell-figure-1.jpg 
Mieluummin olen kyllä lihava, kuin näytän tuolta! Ei voi kuin kysyä itseltään, miksi en puhaltanut peliä poikki, kun kilot alkoi kertyä. Joo, suklaa ja sipsit maistui hyviltä, mutta elämä olisi maistunut paremmalta. Nyt söin itseltäni sen mahdollisuuden. 

2 kommenttia:

  1. Hui mikä kuva! On totta, ettei iho palaudu vanhemmilla laihduttajilla niin hyvin kuin nuorilla. Toisaalta ylimääräisen ihon määrään voi vaikuttaa, vaikka painonpudotus olisikin suurta. Oman käsitykseni mukaan parasta on hidas painonpudotus ja runsas monipuolinen liikunta niin painonpudotuksen aikana kuin sen jälkeenkin, sekä ihosta huolehtiminen.

    VastaaPoista
  2. Tuo kuva kyllä aiheutti yöunen menetyksen... Mutta olen optimistinen, etten ihan tuon näköiseksi jää, luulen(toivon) kuitenkin, että kuvan nainen oli vähän vanhempi jo. Mutta se liikunta... Kai se on pakko aloittaa...

    VastaaPoista