maanantai 6. helmikuuta 2012

Haaste taas

Viikonloppuna lueskellessani muiden laihdutusblogeja päädyin muutamalle englanninkieliselle blogille ja sieltä ranskankielisiin blogeihin, joita yritin lueskella parantaakseni kielitaitoani. Se ei sujunut kovin hyvin, koska ranskan taitoni ovat vähintäänkin puutteelliset, mutta törmäsin yhteen siellä kiertävään haasteeseen, jonka parhaani mukaan suomensin. Hieman lapsekkaitahan nämä kyselyt ovat, mutta minulla on tylsää ja toisaalta näihin vastatessa tulee ajateltua asioita, joita ei muuten tule ajatelleeksi, joten ajattelin nyt tähänkin vastailla. :) Saa kopsata, jos tahtoo. :) 


1. Mikä on suosikkivuodenaikasi ja miksi? Syksy. Pidän pimeydestä ja viileydestä, ruskasta, joulun odotuksesta… Olen aina pitänyt syksystä, mutta keväiden muututtua ahdistaviksi sen merkitys on vain korostunut.

2. Mitä tekoasi kadut eniten? Sitä, että päästin itseni lihomaan ja sitä, etten ajatellut pääaineen valintaa tarpeeksi aloittaessani opiskelut. Vaikka ne kai ovat yhteydessä toisiinsa, en ole ajatellut tekojani, koska olen aina ajatellut, että jos en laihdu, on ihan sama, mitä teen. Typerää ja lapsellista, mutta eipä sille enää mitään voi.

3. Mikä on suosikkikorusi? Minulla on vaaleanpunainen kristalliriipus, joka on todella kaunis. (Ja jota en ole käyttänyt kertaakaan…)

4. Mikä on suurin pelkosi? Tällä hetkellä se, että jokin menee vikaan leikkauksessa.  

5. Jos voisit muuttaa yhden asian menneisyydessäsi, mikä se olisi? Lihominen. Ehkä ongelma on enemmänkin luonteessani, mutta lihominen muutti kaiken ja pilasi elämäni. Tai minähän sen pilasin, mutta lähinnä lihomisen takia.  

6. Miten suhtaudut, jos et saa jotain, jota haluat? En ole koskaan saanut haluamaani, enkä koskaan edes odottanut saavani haluamaani, joten se ei ole minulle mikään suuri tragedia. Asiat vain on, niin kuin ne on, eikä sille mitään mahda. En ole koskaan harrastanut mitään itkupotkuraivareita. :)

7. Milloin olet viimeksi ollut niin juovuksissa, että sammuit tai teit tyhmyyksiä? Joskus yläasteaikoina sammuin yhden kerran vessaan. Tyhmyyksiä tein aina ollessani juovuksissa, mutta en ole pahemmin juonut lukioaikojen jälkeen, joten silloin varmaan.

8. Milloin olet viimeksi siivonnut kylpyhuoneesi? Teen perussiivouksen joka päivä ennen suihkua. Ihan kokonaan siivosin joskus tammikuun puolivälissä.  

9. Pidätkö eläimistä?  Aivan valtavan paljon. Varsinkin omistani, mutta eläimistä yleensäkin.

10. Ketä naista kadehdit henkilökohtaisen elämän perusteella? Susan Downeyta. :D

11. Onko sinulla fobia? Pelkään käärmeitä ihan kuollakseni, mutta kestän olla niiden lähellä, jos välissä on lasi tai jos tiedän, missä käärme on, enkä joudu liian lähelle, joten en tiedä, onko minulla suoranaista fobiaa.  

12. Kerro suosikkivitsisi.  En tiedä onko tämä suosikkini, mutta tuli ensimmäisenä mieleen. ”Otsikko ruotsalaisessa sanomalehdessä: Suuronnettomuus! Pienkone putosi hautausmaalle. Tähän mennessä löydetty 9400 kuollutta.”

13. Mikä on ilkeintä, mitä olet tehnyt toiselle ihmiselle? Varmaan jokin äidilleni sanomani asia. Olimme teini-ikäni aika lailla avoimessa sotatilassa ja molemmat sanoivat kamalia asioita toisilleen.

14. Millainen lapsuutesi oli? Minulla oli kaksi lapsuutta; hyvä lapsuus, kun äiti oli selvä ja kamala lapsuus niinä aikoina kun äiti joi.

15. Oletko romanttinen? Uskotko rakkauteen? Kyllä ja en, molempiin. :) Olen melko kyyninen, mutta olen myös omalla tavallani romanttinen. En sellainen kynttiläillallinen, romanttinen leffa – romanttinen, mutta minä uskon rakkauden olemassaoloon. Tosin uskon sen myös olevan äärimmäisen harvinaista. Olen huomannut paljon netin keskusteluja seuraavana, etten ole samaa mieltä useimpien ihmisten kanssa siitä, mitä on rakkaus. Ihmisten kuvaus rakkaudesta kuulostaa minusta kovin raadolliselta ja laskelmoivalta, koska moni sanoo, että voi valita keneen rakastuu tai että ei voi olla rakastunut ilman seksiä tai ettei voi olla rakastunut, ellei toinenkin ole rakastunut. Minusta tuo kuulostaa siltä, kuin pyytäisi maksun siitä, että päättää tuntea jotain toista ihmistä kohtaan. Minä uskon, ettei tunteitaan voi hallita ja että toista ihmistä voi rakastaa ihan vain sen perusteella, mitä hän on, ei siksi että saa häneltä tai suhteesta jotain. Tietysti minä olen läheisriippuvainen, mikä vaikuttaa myös tunteisiini, eivätkä kiinnostukseni kohteet ole olleet kiinnostuneita minusta, joten omat kokemukseni ovat erilaiset, kuin ns. normaalilla ihmisellä. Mutta sen ainoan ihmisen kohdalla, johon olin rakastunut, minulle riitti, että hän joskus jutteli minulle ja oli minua kohtaan mukava. Mutta hän ei rakastanut minua, emmekä tietenkään harrastaneet seksiä, joten moni olisi sitä mieltä, ettei tunteeni ollut rakkautta. Minä koen sellaisen tulkinnan aika loukkaavaksi, aivan kuin rumat vanhatpiiat olisivat kaiken muun lisäksi vielä tunnevammaisiakin. Loppujen lopuksi totuus on kuitenkin se, että melkein jokainen meistä kokee tunteneensa rakkautta ja melkein jokainen meistä määrittelee sen eri tavalla, jolloin väkisinkin osa on väärässä; osa ei ole koskaan tuntenut rakkautta, mutta luulee tunteneensa, osa taas on tuntenut, muttei ole sitä siksi kutsunut... Saattaa olla, että se olen minä, joka on väärässä.

16. Miten käyttäydyt ollessasi ihastunut? Tässä varmaan haetaan sitä spontaania käytöstä ja siinä olen varmasti aivan yhtä hölmö kuin muutkin, mutta minulle tietysti ensisijaista on pyrkiä salaamaan tunteeni. En ihastu usein, mutta jos niin käy, pyrin välttelemään kyseistä henkilöä, enkä puhu hänelle tai hänestä ja yritän olla katsomatta häneen. Nuorempana olin ihan toivoton, varmaan kaikki tiesi, että olin ihastunut ensi-ihastukseeni, mutta nykyään uskon, että pystyn aika pitkälti salaamaan tunteeni. Tosin minulla on kammottava tunne, että viimeinen tapaus huomasi jotain, vieläkin tulee tuskanhiki, kun ajattelen sitä. Se oli yliopistossa ja jätin jopa muutaman kurssin kesken vältelläkseni häntä, koska minusta tuntui, että hän oli huomannut jotain. Mutta toivottavasti ei.

17. Millainen oli ensisuudelmasi? Olin 4 ja leikimme luolamiestä. Kerhon suosituin poika oli aina heimon johtaja ja hän aina valitsi minut vaimokseen. *punastuu* :D (Turha siis sanoa, ettei kukaan mies ole koskaan minua huolinut! :D)

18. Pidätkö sukulaisistasi? En erityisesti, mutta ei minulla ole mitään erityistä heitä vastaankaan. Sukulaisilleni on ominaista v*****lla toisille todella rankasti, mutta olla itse kestämättä minkäänlaista vastaansanomista, mikä ei ole kovin viehättävä piirre. Tosin se osaltaan kasvatti minulle paksun nahan, mikä oli hyvä asia nuorena, kun minua haukuttiin lihavuuteni takia niin paljon.

19. Pidätkö itseäsi älykkäänä? Tähän on vaikea vastata… Minua on toisinaan sanottu älykkääksi, mutta en oikein tiedä miksi ja suhtautumiseni siihen on ristiriitainen; se tuntuu vähän kuin lohdutuspalkinnolta. Kuten eräs äitini ystävä kerran lohduttavasti totesi, ettei haittaa, että olen ruma, kun olen kuitenkin ihan fiksu. :D Se on kuitenkin se ainoa kohteliaisuus, jonka minä olen saanut osakseni(kielitaitoni lisäksi), joten sillä on ollut vaikutusta identiteettiini. En objektiivisesti ajatellen pidä itseäni tyhmänä (paitsi sosiaalisesti), mutta en mitenkään erityisen älykkäänäkään.

20. Mikä on lempi kukkasi? Pidän valkoisista kukista; ruusuista, kalloista, orkideoista. Yleensäkin pidän kukista sellaisenaan, en kimppuina, joissa on erilaisia kukkia.

21. Mikä on nolointa, mitä sinulle on sattunut? Ensimmäisenä tulee mieleen, kun joskus teininä, kännissä kuin pieni käki, istuin vahingossa luokkakaverini isän syliin. Kahdesti!

22. Mitä elämässäni häpeät eniten? Lihavuuttani ja sitä, miten minusta ei tullut mitään.

23. Kuka on elämäsi tärkein ihminen? Äitini ja toinen vanhempani.

24. Mikä saa sinut itkemään? Oma kurja oloni ja usein myös eläimiin kohdistuva julmuus.

25. Mikä oli lempikirjasi lapsena? Minulla oli satukirja, jonka nimeä en muista, mutta se kertoi talosta, jossa asui paljon kissoja. Vähän vanhempana lapsena lempikirjani oli Liisa Ihmemaassa. Ja Ronja Ryövärintytär.

26. Mikä on paras lukemasi kirja? Suurimman vaikutuksen ikinä on tehnyt R. L. Stevensonin novellikokoelma, koska minusta hän osaa kuvata ihmisluonnetta paremmin kuin kukaan. Jostain syystä myös Thomas Harrisin Hannibal oli minusta todella hyvä, en tosin enää muista miksi, mutta muistan olleeni todella vaikuttunut, samoin luettuani Dorian Grayn muotokuvan. Niin ja rakastan edelleen Harry Pottereita. :) Ja myös James Herriotin kirjoja. (Voisin jatkaa tätä aika pitkään, koska luen todella paljon ja rakastan lukemista.)

27. Oletko valehdellut blogissasi? En ole. Olen muuttanut muutaman täysin merkityksettömän yksityiskohdan henkilöllisyyteni salaamiseksi, mutta muuten ja kaikessa oleellisessa olen ollut täysin rehellinen. 

28. Mikä tekee sinusta erityisen? Varmaan se, että olen vähiten erityinen ihminen koko maailmassa. Minussa ei ole mitään erityistä, minkä täytyy olla ainutlaatuista.

29. Mitä ajattelet juuri nyt? Samaa kuin aina. Tällä kertaa siwassa näkemieni mansikkadonitsien muodossa.

30. Kerro jotain, mitä et ole koskaan kertonut kenellekään. Minulle ei oikeasti tule mieleen mitään, mitä en olisi edes täällä blogissa kertonut. Varmaan on paljonkin sanomatta, mutta ei mitään sellaista, mitä en voisi kertoa, jos joku kysyisi.


Tänään on ensimmäinen nutrauspäivä, mutta ainoa asia, mikä ajatuksiini mahtuu, on leivonnaiset. Mikä on sinällään harvinaista, koska yleensä himoitsen suolaisia herkkuja... Myös leikkaus lähestyy lähestymistään ja vatsassa alkaa olla jo melko paljon perhosia… Mutta pitää yrittää kestää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti