tiistai 13. maaliskuuta 2012

365 Päivän haaste

Päätin nyt alkaa tekemään tuota 365:n päivän haastetta, joskaan en ihan päivittäin aio kirjoittaa, vaan enemmänkin satunnaisesti ja useamman kysymyksen kerralla muiden postausten lomassa. Tässä on linkki haasteeseen, jos joku muukin etsii aiheita postauksille tai muuten tykkää haasteista. Laitan näkyville varmaan nekin kysymykset, joihin en osaa vastata tai jotka eivät ole minulle oleellisia, siltä varalta, että joku haluaa kopsata haasteen blogistani. 

Day 1: Unelmat, toiveet ja suunnitelmat seuraavalle 365:lle päivälle sekä kuva itsestäsi.

Unelmat, toiveet ja suunnitelmat… Päällimmäisenä on tällä hetkellä laihtuminen, vuoden kuluttua toivoisin jo lähestyväni tavoitettani tai olevani siellä jo, mikäli leikkaus toteutuu. Laihtuminen on ainoa unelma tai toive, mikä minulla on enää jäljellä, eikä minulla oikeastaan ole mitään suunnitelmiakaan. Jos vihdoin onnistuisin laihtumaan, olisi se niin mullistava asia, etten osaa edes kuvitella, miten se muuttaisi minua ja elämääni. Tulevaisuutta ajatellessani pystyn kuvittelemaan ja unelmoimaan vain pienemmästä lukemasta vaa’alla, ajatus siitä, että jonain päivänä en enää toivoisi olevani laihempi, vaan olisin tyytyväinen painooni, on liian epätodellinen käsitettäväksi. En osaa sanoa, mitä sitten… Olen jo sen verran vanha, ettei elämäni voi kovin ratkaisevasti enää muuttua, mutta toivon, että jos laihtuisin, minulla olisi rohkeutta etsiä sisältöä elämääni esimerkiksi harrastusten muodossa.  

Kuvaa en nyt aio laittaa, valitan. Tosin jos leikkaus ei peruunnu, aion maanantaina ottaa ennen-kuvat ja varmaan avata niille ihan oman välilehden ja sen jälkeen ottaa kuvia vaikka tietyn ajan tai kilomäärän välein.

Day 2: Jokin, mikä on laitonta, mutta jonka pitäisi olla laillista?

Hmmm… En kannata kannabiksen tai muiden huumeiden laillistamista, joten mikäköhän muu voisi olla sellaista, joka ei mielestäni kuulu olla laitonta... En valitettavasti tunne lainsäädäntöä niin hyvin, että osaisin tähän vastata. Päinvastaiseen kysymykseen keksisin kyllä vastauksia, mutta en tähän.  

Day 3: Minkä uskot olevan elämän tarkoitus?

Minä en usko, että elämällä on sen kummempaa tarkoitusta. Samoissa olosuhteissa, mitkä olivat aikojen alussa, elämää syntyisi, aina uudelleen ja uudelleen. Ei ole mitään tarkoitusta tai päämäärää, vain sattumaa. Yksittäisen ihmisen elämä on tässä maailmankaikkeudessa täysin merkityksetön asia, ainoa hyöty meistä on geneettisen informaation siirto seuraavalle sukupolvelle.

Day 4: Miten uskot, että elämäsi muuttuisi, jos onnistuisit saavuttamaan unelmasi?

Laihtumista käsittelin jo edellä, mutta jotain lisää… Uskon, että jos onnistuisin laihtumaan, suurin ja merkittävin asia olisi se, ettei minun tarvitsisi tuntea jatkuvaa häpeää ulkoisesta olemuksestani. Olen puhunut tästä ennenkin, mutta inspiroivin mielikuva laihtumisen suhteen on minulle se, että voisin kulkea kadulla ja kukaan ei edes huomaisi minua; kenenkään silmät eivät pysähtyisi minuun, kukaan ei tuijottaisi, sulautuisin massaan ja yleiseen katukuvaan. Jos niin tapahtuisi, uskaltaisin poistua asunnostani enemmän, harrastaa ja mennä muiden ihmisten keskuuteen. Asuessani ulkomailla saatoin viettää päivän lukien puistonpenkillä, mutta Suomessa en koskaan tekisi niin. Toivon, että jos laihtuisin, kokisin samanlaista vapauden tunnetta, kuin koin ympäristössä, jossa lihaviakin kohdeltiin ihmisinä ja voisin mennä vaikka puistoon tai konserttiin tai taidenäyttelyyn.

Day 5: Jotain, mitä muuttaisit maailmassa.

Muuttaisin epäoikeudenmukaisuuden, ihan ehdottomasti! Minun on niin sanoinkuvaamattoman vaikea hyväksyä elämän epäoikeudenmukaisuutta. Haluaisin, että hyville ihmisille tapahtuisi hyviä asioita ja haluaisin, että paha saa palkkansa ja minun on aina ollut hyvin vaikeaa sietää sitä, ettei niin ole. Joskus tuntuu, että on pikemminkin päinvastoin; pahat ihmiset saavat elämässä kaiken, koska he ovat tarpeeksi röyhkeitä ollakseen välittämättä muista ihmisistä, hyville taas tuntuu kasautuvan kaikenlaista paskaa niskaan. Tunnen ihan suunnatonta ahdistusta aina kun kuulen hyvälle ihmiselle tapahtuneesta vaikeudesta tai huonon ihmisen onnesta.

Day 6: Jotain, mitä haluaisit muuttaa itsessäsi.

Haluaisin muuttaa niin paljon… Haluaisin olla laiha, sosiaalisesti älykäs, muutenkin älykäs, mukava ja hauska, ahkera, kätevä käsistäni… Aivan erityisen paljon haluaisin olla hyvä ihminen, mutta jostain syystä en vain kykene siihen. En tiedä mitä tehdä tai miten muuttaa itseäni. Se turhauttaa minua, koska ainoa hyöty, mikä minusta on kenellekään, on se, mitä voisin tuoda tai antaa vanhempieni elämään, mutta ikävä kyllä minusta on enemmän harmia ja huolta ja häpeää kuin mitään positiivista. En vain tiedä, mitä tehdä! Tiedän, että se varmasti kuulostaa hyvistä ihmisistä pelkältä tekosyyltä, mutta jos tietäisin, miten olla hyvä ihminen, minä myös tekisin parhaani ollakseni edes parempi ihminen, jos en kuitenkaan hyvä.

Day 7: Tv-sarja tai elokuva, joka muutti sinua? Miten?

Rakastan tv:tä, kuten kaikki varmaan tietää, mutta en tiedä olenko mitään kauhean käänteentekevää koskaan nähnyt…

Day 8: Asioita, jotka tekevät sinut surulliseksi

Oma surkea pikku elämäni, hyville ihmisille tapahtuvat pahat asiat, eläimiin kohdistuva julmuus tai välinpitämättömyys, ylipäätään maailman pahuus, kuten pedofilia tai ihmiskauppa tai viharikokset. Myös muiden ihmisten minun silmissäni täydellinen elämä tekee minut toisinaan surulliseksi.

Day 9: Asioita, jotka tekevät sinut iloiseksi

Tässä kohtaa voisin viitata edelliseen postaukseeni, jossa listasin kymmenen hyvän mielen aiheuttajaa.

Day 10: Mitä ajattelet, kun kuulet sanat “ole oma itsesi”?

Suurin osa ihmisistä varmasti ajattelee nämä sanat kuullessaan, että on rohkeutta uskaltaa olla oma itsensä. Minä toivon, että osaisin olla jotain muuta. Minun oma itseni on sosiaalisesti idiootti, arka ja epävarma ylisyötetyn emakon näköinen nainen, joka aina avatessaan suunsa onnistuu lähes poikkeuksetta sanomaan jotain typerää. Ei ole rohkeaa, että olen oma itseni, se on ihan pelkästään typerää. Olen aina toivonut, että osaisin esittää jotain toista ihmistä, mutta en osaa, joten omaan itseeni joudun tyytymään.


Jatkan ensi kerralla muutamalla seuraavalla kysymyksellä. Paino jumittaa ja kuukautisten takia olen ihan turvoksissa ja vatsa sekaisin. Hurmaavaa aikaa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti