perjantai 30. maaliskuuta 2012

Ei edistystä... :/

Vaaka näyttää edelleen sitkeästi 115,2 kg. :/ En tiedä syönkö nyt sitten liikaa vai liian vähän... Kaloreita saan noin 800- 1200 päivässä, proteiineja en tosin vieläkään onnistu saamaan tarpeeksi, yleensä korkeintaan 50 grammaa päivässä, jos sitäkään. Ainakin 20 g lisää täytyisi saada. Se helpottunee, kunhan saan alkaa syömään raejuustoa ja soijarouhetta. Alkaa pelottaa, että ennusteeni siitä, etten nytkään laihdu, osoittautuu oikeaksi. Mutta toivottavasti ei. Ajattelin, että voisin maanantaina soittaa ravitsemusterapeutille ja kysyä, mikä olisi sopiva kalorimäärä, koska sitä hän ei sanonut, eikä sitä ole ohjeissakaan.

11 kommenttia:

 1. Tottakai sä laihdut! Se nyt vaan on kaikkien fysiikan lakien vastaista, että syö vähemmän kuin kuluttaa eikä silti laihdu, ennen pitkää sitä laihtuu väkisinkin. Koita olla kärsivällinen, noihin vaa'an numeroihin tuntuu vaikuttavan ihan kaikki aina kehon nesteiden määrästä tähtien asentoon... ;) Mutta kyllä se ennen pitkää lähtee tippumaan. Mulla ainakin käy joskus niin, että vaikka kuinka oikein söisin ja liikkuisin, niin se paino voi jumittaa jonkun aikaa, ja sitten se putoaakin yhtäkkiä kilon kerrallaan tms, sen sijaan että vaan tasaisesti vähenisi joka päivä.

  Sun leikkauksestahan on vasta reilu viikko ja kiloja on kuitenkin jo kaksi vähemmän! Käytkö joka päivä vaa'alla? Mä olen huomannut itsestäni, että tulen hulluksi jos joka päivä punnitsen itseni, just tuon takia että se painonpudotus näkyy vaa'an lukemissa niin epätasaisesti, ja silloin kun se jumittaa useampia päiviä niin se lannistaa ja stressaa väkisinkin... Kannattaa ehkä miettiä onko järkevää punnita joka päivä. Paitsi jos sulla on huomattavasti paremmat hermot kuin mulla. :D
  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä väitetään, mutta... Olen tehnyt kaikkeni, enkä ole laihtunut grammakaan ja olen syönyt, mitä huvittaa ja laihtunut useamman kilon. Siis joskus menneisyydessä. Joskus tuntuu, ettei painoani kiinnosta yhtään, mitä minä teen, se osaa ajatella itse, eikä halua lähteä minnekään!

   Olin vain niin toiveikas tämän alun suhteen, kun melkein kaikki leikatut, joiden kokemuksista olen kuullut, ovat aluksi laihtuneet todella nopeasti ja nyt ei sitten minulla tapahdukaan moneen päivään mitään.

   Joka päivä ja useamman kerran. :/ Tiedän, ettei pitäisi, mutta jotenkin toiveikkaana on ihan pakko katsoa, jos jotain olisi tapahtunut. Ja sitten kun ei ole, kohta katson taas, että jos nyt jo olisi jotain tapahtunut. Aivan kuin parissa tunnissa voisin edes laihtua! Olen ajatellut, etten ota vaakaani mukaan omaan asuntooni, niin voin punnita itseni vain kotona käydessäni, enkä pysty käymään koko aikaa vaa'alla.

   Mutta ei tosiaan auta kuin olla kärsivällinen ja yrittää vähentää vaa'alla käyntiä. :)

   Poista
  2. Joo nuo vaa'an lukemat oikeasti toimii joskus mystisesti, mutta lohduttaudu sillä, että pitkällä tähtäimellä sun on PAKKO laihtua kun kerran syöt vähemmän kuin kulutat. Ja se numero voi sitten humahtaa alas kerralla enemmän jos eka on paino jumittanut. Tsemppiä, älä vaan anna vaa'an lannistaa sua, et syö yli kulutuksesi joten ennen pitkää se kyllä aivan 100% varmuudella näkyy myös sillä pirun vaa'alla ja ennen kaikkea peilissä! :)
   -Maria

   Poista
 2. Kyllä se paino lähtee ihan varmasti laskemaan, ennemmin tai myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. Täytyy toivoa niin. Olin vain odottanut paljon näiltä ekoilta viikoilta, kun muillakin on silloin pudonnut useampi kilo, mutta minun on kai sitten tyytyminen pienempiin pudotuksiin. Kun nyt vain tulisi edes niitä pieniä pudotuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne kilot lähtee, usko vaan!
   Tsemppiä ja kärsivällisyyttä!

   Poista
 4. Moi JB! Googletin "Blogg gastric bypass" ja osumia oli aika lailla. Kun luin ekaa blogia siinä oli heti kysymys kuinka paljon GBP:n läpikäynyt blogista oli laihtunut: http://tildajo.blogg.se/category/gastric-bypass.html
  : ensin kilo viikossa keskimäärin, sitten EI MITÄÄN 2-3 viikkoa peräkkäin, sen jälkeen miinus 2-3.5kg sellaisella viikolla joka seurasi tuloksematonta viikkoa. Blogin pitäjä oli laihtunut tosi vaihtelevasti. Mutta laihtui:)50 kg vuodessa ja yhteensä 62kg:) Näihin blogeihin meinaa jäädä koukkuun, sen verran inspiroivaa on nähdä kaikki ennen ja jälkeen kuvat. Olen lukenut useamman enkä vielä törmännyt sellaiseen, jossa ei oltaisi positiivisia. Jatkan lukemista ja toivotan sinulle oikein paljon onnea jatkoon!
  -Annis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Olin kyllä varautunut painon jumittamiseen, mutta en heti ensimmäisellä viikolla! Toivon niin kovasti, että laihtuisin, mutta sitä on edelleen niin vaikea uskoa, koska olen niin kauan ollut lihava. Mutta eihän tässä auta kuin olla kärsivällinen ja toiveikas. :)

   Kiitos! :)

   Poista
 5. Heips!

  Minäkin kävin tsekkailemassa noita leikkauksen läpikäyneiden tuloksia ja panin merkille, että todella monihan siellä tuskailee tuon "jumituksen" kanssa. Lainausmerkeissä siksi, että viikoilla ja kuukausilla jaettuna tuntuivat kuitenkin pudottaneen todella paljon. Pudotuksen määrää on mahdoton arvioida päivittäisten tulosten valossa. Kyllä minullakin, vaikka eri tilanteessa olenkin, tuntuu, että paino ei laske yhtään, kun eroa päivien välillä on +-500g. Mutta sitten, kun katson tätä koko kuukauden saldoa, niin pudotusta on kuitenkin tapahtunut vajaa 500 g/viikko. Älä sorru siihen ansaan, että olet niin valmistautunut epäonnistumaan, että näet epäonnistumista myös siellä, missä sitä ei ole. Tuskin meistä kukaan on ylikilojaan kahdessa viikossa hankkinut, niin eipä niistä kyllä kahdessa viikossa eroonkaan pääse. Lisäksihän leikkaus on aina rasitus elimistölle, joten anna sille nyt hetki aikaa toipua.

  Erittäin hyvä päätös tuo, että et ota vaakaa mukaasi, koska vaikka menetkin vaa'alle toiveikkaana, niin selvästikään painon kyttääminen ei toimi positiivisesti. Itselleni parasta on ollut keskittyä terveelliseen syömiseen ja nyt uutena juttuna tuohon liikkumiseen ja paino joko tippuu tai ei, mutta oloni on nyt parempi, joten jatkan tällä linjalla.

  Nyt tarvitset runsaasti kärsivällisyyttä, jota lähetän täältä *tsup*!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että kuukauden kuluttua on tosiaan nähtävissä jotain laskua. Olin vain toivonut, että alussa putoaisi useampi kilo ja sitten vasta laihtuminen hidastuisi, mutta näköjään ei.

   Vaa'an on pakko jäädä kotiin, koska minulla on taipumusta masentua ja antaa periksi, jos tulos ei ole toivottu ja pudotuksen täytyy olla aika suuri, että mitään sen kummempia kicksejä siitä saan.

   Kiitos, kärsivällisyyttä tosiaan tarvitsen. :)

   Poista