maanantai 26. maaliskuuta 2012

Eloonjäämisarvonta

Tänään on ollut huono olo. Vieläkin heikottaa ja tekee pahaa. Se oli tosin oma vikani, koska otin jonkun lääkekaapista löytyneen ummetuslääkkeen ja se ei sitten tosiaan sopinut minulle. :/ Jotain tuli kyllä ulos ja rajusti, mutta väärästä päästä. Vähäinen ruoan määrä ja maitotuotteiden suuri osuus siitäkin vähästä aiheuttaa minulle ummetusta, joten tämä näyttää nyt muodostuvan vähän ongelmaksi. (Ja kyllä, uskon vilpittömästi, että te kaikki lukijat haluatte kuulla näistä asioista vieläkin yksityiskohtaisemmin…)

Ruoka ei oikein laske, vettä sen sijaan saan juotua. Hyvä niin, koska olin eniten huolissani vedestä. En myöskään tunnu olevan yliherkkä laktoosille, mikä helpottaa elämää, koska maitovalmisteet ovat nyt oleellinen osa ruokavaliotani. Mieliteot sen sijaan eivät ole kadonneet. Ehkä vähentyneet, mutta aika usein mieleeni putkahtaa pizza ja sipsit ja kaikkea muuta ihanaa suolaista ja rasvaista roskaruokaa, mutta auttaa, kun tietää, etten missään tapauksessa voi syödä mitään sellaista. En sitten tiedä, mitä tämä lupaa tulevaisuuden suhteen vai voiko mieliteot vielä kadota. Vai onko tämä vain vanhaa tottumusta. Ainakaan toistaiseksi en ole joutunut edes taistelemaan itseni kanssa. Ensimmäinen kaupassakäynti tulee varmaan olemaan kiinnostava. Mutta olen ajatellut alkaa leipomaan. Olen aina pitänyt leipomisesta, mutta olen välttänyt sitä, koska kun leivon, minä myös syön suuren määrän leipomastani. Nyt katselin muutamaa leivonta-aiheista blogia ja se on ihan uskomatonta, miten hienoja koristeluja jotkut osaavat tehdä, joten ajattelin kokeilla muutamaa juttua, mitä löysin.

Olen myös yrittänyt kävellä joka päivä ja tilasin ihan hetken mielijohteesta sykemittarin. En oikein tiennyt mikä olisi hyvä, mutta halusin kohtuuhintaisen perusmallin, joten ratkaisevaksi tekijäksi muodostui väri ja matkalla tänne on nyt Polarin pinkki FT4. Värillähän ei minulle ole mitään väliä, kunhan vain on pinkki. :) Maksoi 80 euroa postikuluineen, joten vaikka en niin kauheasti käyttäisi sitä, niin ei silti vielä ole liian suuri summa hukattavaksi. Mutta toivon, että se motivoi ja kannustaa liikkumaan.

Lupailin eloonjäämisarvontaa, jos selviän hengissä, joten nyt sitten voisin sellaisen järjestää. Mutta kerron jo nyt, että olen ihan hirveän huono ostamaan lahjoja, joten en varmaan mitään kovin hienoa osaa ostaa arvottavaksi. Vielä en tiedä, mitä arpoisin, joten jospa arvonta-aika päättyisi vaikkapa 20.4 (kuukausi leikkauksesta). Vai onko se liian pitkä aika?  Arvontaan voi osallistua laittamalla tämän postauksen kommentteihin minulle kysymyksen (tai aihe-ehdotuksen). Vastailen kysymyksiin sitten erillisessä postauksessa. Kysyä saa ihan mitä tahansa, paitsi oikeaa nimeäni ja henkilöllisyyteni paljastumiseen johtavaa tietoa. Anonyymit laittakaa jonkinlainen nimimerkki, niin on vähän helpompaa. Teen vaikka niin, että sitten RandomNumberGenerator:illa arvon kuinka monennelle vastaajalle palkinto osuu.

Huomenna 'viikko leikkauksesta' -punnitus. (Aivan kuin en olisi käynyt vaa'alla viisi kertaa päivässä... :D) 


Ps. Rakas lukija, joka päädyit blogiini hakusanoilla: “Miten minusta tuli tällainen luuseri?”. En minä vain tiedä, en ole vielä onnistunut keksimään sitäkään, miten minusta tuli tällainen luuseri. Mutta jos etsit jonkinlaista parannusta, et olisi huonommasta paikasta voinut etsiä. :D

23 kommenttia:

 1. Hei ! Kerroitko töissäsi, miksi olet pois töistä? Kuinka pitkällä sairaslomalla olet?

  VastaaPoista
 2. Hei! Minä haluan osallistua, joten tässäpä muutama kysymys:

  1. Oletko kokeillut Kiloklubia? Itse olen kokenut sen toisaalta hirveän rasittavaksi, kun ruokien merkkaaminen kestää iäisyyden, mutta toisaalta tosi hyväksi jutuksi, koska siellä on valmiita menuja ja huomiota kiinnitetään ruuan monipuolisuuteen ja terveellisyyteen enemmän kuin kaloreihin. Lisäksihän tuo on ilmainen.

  2. Kuuluuko leikkauksen jälkihoitoon ravitsemusterapeutilla käyminen?

  3. Mitä sanoisit pienelle J.B:lle? Eli sille lapselle, joka olet joskus ollut. Miten kannustaisit häntä elämään ja mitä neuvoja antaisit?

  Ei mulla muuta. :)

  VastaaPoista
 3. Voisitko kertoa lisää koiristasi? :) Aiotko ehkä aloittaa jonkin koiraharrastuksen toivuttuasi leikkauksesta? Se voisi olla kiva keino tavata samanhenkisiä ihmisiä!


  -Harakka

  VastaaPoista
 4. Kaduttaako leikkaukseen meneminen yhtään? Onko sinulla jotain pelkoja tulevaisuuden suhteen leikkauksen takia?

  Anni

  VastaaPoista
 5. Yksi pitkäaikainen lukija uskaltautuu kommentoimaan :)
  - Pidätkö lukemisesta? Lempikirjasi?

  Sitten mulla olisi yksi aihe-ehdotus... Kerrot, että pidät kauniista vaatteista. Toivoisin, että yhden postauksen ajaksi heittäydyt tyylibloggariksi! Eli keräisit eri nettikaupoista mielestäsi kivoja vaatteita ja voisit tehdä niitä kollaaseja.

  Minä käytän kokoa 54 ja itse ostan vaatteeni enimmäkseen netistä. Ellos.fi on vanha suosikki, todella kauniita isojen kokojen vaatteita on evans.co.uk ja jotain muös asos.comissa. Olen katsellut, mutten ole vielä tilannut myös forever21 ja newlook-kaupoista.

  Hyvää kevättä ja vauhdikasta painonpudotusta! :)
  -Nappula-

  VastaaPoista
 6. Upeaa että sulla alkaa nyt helpottaa tuo syöminen. Opettelet vaan nyt alusta asti syömään usean kerran päivässä, niin ei tule sitten kerran päivässä syötyä paljon kerralla. Kysyä voisin sitä että pääsitkö leikkaukseen yleisen terveydenhuollon kautta vai menitkö yksityisesti? Kauanko odotit leikkausaikaa? (anteeksi, en ole vieläkään ehtinyt lukea sun kaikkia tekstejä läpi, siellä olis varmasti vastaukset). Oletko miettinyt miten palkitset itsesi kun saavutat välitavoitteita, esim 10kg pudonnut? Keksi jotain oikein mahtavaa ja kannustavaa:)

  VastaaPoista
 7. "Päivä kuvina"-postaus olisi mielenkiintoinen :)

  VastaaPoista
 8. Minua kiinnostaisi hirveästi, mitä alaa olet opiskellut (jos tämä ei ole liian henkilökohtainen kysymys). :)

  -Mimi

  VastaaPoista
 9. Kiinnostaisiko sinua työ terapeuttina?

  Jenkka

  VastaaPoista
 10. Hei. Paljon tsemppiä leikkauksen jälkeiseen elämään. Kuvia omasta elämästäsi olisi kivoja ja esim. kodistasi jotain pieniä yksityiskohtia. Tahtoisitko oman perheen ja lapsia?

  -Katinka-

  VastaaPoista
 11. Hei,

  Minkälaisia haaveita sinulla on laihtumisen suhteen?

  -Killi-

  VastaaPoista
 12. Olet ilmeisesti kokeillut useampaan otteeseen pussidieettejä, minua kiinnostaisi, minkä sarjan tuotteen ovat olleet parhaimman makuisia? Maistoin itse Easy diet (oksettavia), Nutrilett metsämarja (plääh) ja Cambridge (herkullisia mutta tulevat niin kalliiksi), haluaisin kovasti löytää jonkin hyvänmakuisen ateriankorvikkeen, satunnaiseen käyttöön.

  VastaaPoista
 13. Minua kiinnostaisi tuleeko sinulle välillä kiusaus että nyt leikkauksen jälkeen et pysyisikään suositellussa kalorimäärässä vaan vähentäisit sitä reippaasti jotta laihtuminen olisi nopeampaa?

  Kysyn tätä vain siksi että se kärsimättömälle itselleni olisi varmaan ensimmäinen asia jonka tekisin :)

  VastaaPoista
 14. Tässä kysymykseni: Olisiko sinulla tarvetta kirjeenvaihto- tai sähköpostinvaihtokaverille?Haluaisin kovasti tsempata sinua, mutta en haluaisi kaikkia omia juttujani tänne yleisön luettavaksi... :D

  VastaaPoista
 15. Luen satunnaisesti tekstejäsi ja saatan samalla kertaa kahmia monen kuukauden kirjoitukset.
  Kirjoitat mielestäni tosi hyvin :)

  Onnea leikkauksen onnistumisesta.

  Minkälaisia pelkoja sinulla oli ennen leikkausta? Onko leikkaus vastannut odotuksiasi?
  Toivottavasti leikkaus kohentaa itsetuntoasi, ja voisit aloittaa uuden elämän.

  Itse laihduin 25kg, 5kg on kyllä tullut takaisin. Pitää ottaa itseään niskasta taas kiinni, kesä tulee yms. Huomasin miten ihmiset kohtelevat minua eri tavoin. Huomaat varmaan sen itsekin kun paino alkaa pikku hiljaa tippumaan.

  Hyvä, että lisäät liikuntaa! Voin kertoa, että sykemittari auttaa todellakin painonpudotuksessa! Itse pidin sykemittaria koko ajan kun laihdutin aktiivisesti.

  Annii

  VastaaPoista
 16. Aihe-ehdotus: Kerroit pitäväsi kosmetiikasta, joten olisi kiva, jos esittelisit suosikkituotteesi. :) Myös suosikkimusiikkiasi voisit listata.

  _Alaina_

  VastaaPoista
 17. Millä tavoin uskot, että laihtuminen muuttaa elämääsi? Tarkoitan sellaisia asioita, mitkä ei suoranaisesta liity pienenemiseen, vaan asioita, joita et ole tehnyt tai voinut tehdä, koska olet ylipainoinen?

  Läski Perhonen

  VastaaPoista
 18. Mitä haluat tehdä 20 vuoden päästä? tai missä olla? :)

  VastaaPoista
 19. Vastaukset
  1. Miten suhtaudut lisäaineisiin joilla parannellaan ruuan makua tai koostumusta?

   Millainen suhde sinulla on politiikkaan?

   Millainen on mielestäsi kaunein maisema mitä tiedät?

   Oma postaus koiraystävästäsi!

   Poista
 20. Täällä on kyselty vaikka mitä kaikkea mutta tuohon leikkaukseen liittyen tuli mieleen yksi: Oletko miettinyt osallistuvasi vertaistukiryhmään, jossa on samanlaisen leikkauksen käyneitä? Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 21. Mikä on sinusta elämässä kaikkein hienointa? Mikä asia saa sinut iloiseksi?

  VastaaPoista
 22. Onko sulla joku sellainen hetki tai ajanjakso elämässäsi, jolloin tajusit, että paino lähtee väärään suuntaan? Jos on, muuttaisitko sitä ajanjaksoa nyt, jos voisit?

  VastaaPoista