tiistai 10. huhtikuuta 2012

113,9 kg

Kokonaiset 400 grammaa. Mitä siihen voi edes sanoa. Näinkö tämäkin sitten menee. :/ Vaikka ennustinkin, että laihtuminen tulee parhaimmassakin tapauksessa olemaan hyvin hidasta, olen silti niin pettynyt. Nyt mietin, että olisiko sittenkin pitänyt suostua ohitukseen. 

Olen syönyt ohjeiden mukaan ja melkein joka päivä myös tarpeeksi proteiinia. En tiedä pitäisikö syödä vähemmän vai yrittää edelleen sillä 1200 kcal/ päivä. 

Punnituspäiväksi vaihtuu lauantai, koska jätin vkl vaa'an kotiin, enkä ainakaan toistaiseksi tuo sitä asunnolleni. 

Olen niin pettynyt, etten osaa edes kirjoittaa mitään muuta. :/ 

14 kommenttia:

 1. Hei!

  Jo jonkin aikaa blogiasi seuranneena ja vasta ensimmäistä kertaa kommentoimaan uskaltautuneena halusin kysyä: millaisia lukemia alunperin laihtumiseltasi viikottain odotit? Olen saanut sen kuvitelman että juurikin tuo puoli kiloa viikossa on sopivan nopea tie laihtumiseen, olettaen että tulevaisuudessa tavoitteenasi on myös pysytellä pudotetuissa lukemissa. Samalla saat hyvää aikaa opetella uusia ruokailutottumuksia ja opit mitkä määrät ovat sinulle painonhallinnassasi sopivia, eikö niin?

  Monen kilon painonpudotus viikissa kuulostaa mielestäni paitsi vaaralliselta, myös ehdottomasti liian nopealta, et kai sellaista toivoisi? Alaspäin on aina alaspäin, itse olen pudottaessani joka erityisen tyytyväinen jos noinkin paljon on lähtenyt :).

  - A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Leikattujen pitäisi ensimmäiset puoli vuotta laihtua kilo viikossa, joten sitä odotin; varsinkin kun useimmat on aluksi laihtuneet runsaasti enemmänkin. 1200 kcal:sta päivässä, ja vielä oikeanlaista ruokaa, säännöllisesti syötynä, pitäisi minun kokoiselleni olla tuloksena kilon pudotus ja harmittaa, kun en päässyt lähellekään. :/

   Ruoan laatu ja määrä ovat nyt minulle aika tarkkaan määrätyt lopuksi elämääni, ainakaan kauheasti ei ole varaa soveltaa.

   Kyllä minulle olisi enemmänkin kuin kelvannut mahdollisimman nopea pudotus ainakin näin alkuun. :)

   Mutta olen toki tyytyväinen sikäli, ettei paino ainakaan ole noussut, mutta jos jo kolmannella viikolla painonlasku on noin vaatimaton, se ei lupaa kovin hyvää tulevaisuuden suhteen. :(

   Tervetuloa lukemaan! :)

   Poista
 2. Tietystikään en ole perehtynyt asiaan kuten sinä, mutta kun noita keskusteluja on lukenut, niin tuo kilo viikossa tuntuu monilla olevan keskimääräinen pudotus eli kun katsovat taaksepäin esim. 5 kuukautta niin paino on pudonnut 20 kiloa, muttei välttämättä joka viikko kiloa, vaan välillä jumien ja välillä tippuen enemmän. Jonkun lääkärin taas luin sanoneen, että keskimääräinen pudotus vuodessa on 30-40 kiloa, joten sekään ei tue tuota kilo viikossa tahtia absoluuttisena totuutena. Ja lisäksihän monilla leikatuilla on runsaasti enemmän ylipainoa kuin sinulla, jolloin elimistöllä on varaa tiputtaakin reilummin kerralla. Omasta näkemyksestäsi huolimatta sinä _et_ ole maailman lihavin ihminen, joten nyt vain pää pystyyn ja katse eteenpäin ja ole epätoivoinen sitten kolmen kuukauden kuluttua, jos paino ei ole tippunut. Tiedän kyllä, että moinen syö miestä, kun itselläkään ei paino tippunut moneen viikkoon grammaakaan, mutta luulen, että kyseessä oli elimistön totuttelutila, jossa käytiin pähkäilyä siitä, että tuleeko sitä ruokaa sieltä tuutista kuitenkin säännöllisesti vai onko pantava hanat kiinni ja pihisteltävä jokaista rasvasolua kuin viimeistään. Nyt suunta tuntuu elimistö-rievulle selvinneen ja paino on laskenut jopa huikeat 300 g kahdessa viikossa. :P Ehdotan nyt taas tässä yhteydessä, että joko olet pystynyt yhtään ajattelemaan terapiaan hakeutumista? Nyt kun olo alkaa normalisoitua leikkauksen jälkeen voisi olla otollinen hetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin kyllä, mutta niin päin, että alussa on lähtenyt paljon enemmän ja sitten tahti on hidastunut. Mutta ehkä minulle menee niin päin, että tahti vain kiihtyy! (Juu, niin varmaan...) Mutta pitää olla tyytyväinen, että suunta on edes alaspäin, annoin vain itseni olla niin toiveikas sen suhteen, että nämä yli sadan kilon olevat lukemat lähtisivät nopeasti ja vasta sitten hidastuisi. Mutta kun ei, niin ei.

   Ei auta kuin olla kärsivällinen ja jatkaa ja kun kuukausi tulee täyteen, niin potkia itseään perseelle ja liikkua!

   Olen ajatellut sitä ja se tuntuu niin vaikealta... Varsinkin se alkuun pääseminen ja hinta ja... En ole hyvä puhumaan asioistani kenellekään ihan kasvotusten ja se tuntuu minusta niin nöyryyttävältä. Ja olen voinut paljon huonomminkin kuin nyt, joten ajattelen, että jospa selviäisin ihan itsekseni. En todella tiedä mitä tehdä tai että pystynkö edes siihen, vaikka haluaisinkin. Taidan edelleen jättää ajatuksen hautumaan.

   Poista
 3. Halusin huomioida, että kohdallasi 1200kcal ei kuitenkaan välttämättä ole mikään kitudieetti. Olet ollut vähäkalorisella dieetillä jo kauan, joten elimistösi on siihen tottunut. Lisäksi kerrot, ettet pahemmin harrasta liikuntaa, joten painosi on suurelta osin rasvakudosta, joka kuluttaa huomattavasti vähemmän energiaa kuin lihaskudos. Tällöin energiantarvekaan ei ole yhtä iso kuin esim. 110-kiloisella painonnostajalla. Suosittelisin pitämään pään kylmänä, leuan pystyssä ja rohkeuden rinnassa - kyllä se paino laskee, vaikka hitaasti laskeekin! Kun kuntoudut leikkauksesta, ala liikkumaan, ja muista kerätä myös lihasmassaa, sillä muuten laihduttuasi tulet olemaan pelkkää luuta ja nahkaa ja fyysisesti hyvin huonossa kunnossa. Yhdyn myös edelliseen kommenttiin terapiaan hakeutumisesta. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin. Minun energiankulutukseni pitäisi kuitenkin olla yli 2000 ihan silloinkin, kun en tee mitään ja olen nyt lisäksi kävellyt joka päivä, joten kyllä se 7000 kcal:n vajaus viikossa olisi mielestäni pitänyt tulla, mutta ehkä sitten ei. Pitää yrittää kovemmin. Liikuntaa minun on tosiaan ihan pakko alkaa harrastaa, se auttaa kiinteytymisessäkin. (Mutta minä vihaan liikuntaa...)

   En itsekään pidä tuota 1200 kcal:ia mitenkään pienenä määränä, mutta sen verran pitäisi syödä ja ajattelin nyt toistaiseksi ainakin yrittää toimia täysin ohjeiden mukaan.

   Kiitos! :)

   Poista
 4. Hei!

  Ymmärrän tuntemuksiasi. Itsekin tuollaisen operaation jälkeen olisin varmasti odottanut, että lähtisi tyyliin viisi kiloa kahdessa viikossa. Ja takuulla joillakuilla on lähtenytkin! Ikävä kyllä ihmisen keho toimii näissä jutuissa todella yksilöllisesti.

  En kirjoita mitään filosofointeja nyt tähän tai muuta. Haluan vaan tsempata sinua ja vakuuttaa, että kyllä se paino siitä laskee ja teit varmasti oikean ratkaisun leikkaukseen lähtiessäsi. Uskon, että tahti kiristyy hetken päästä. Ajattele miten nopeasta aika menee... Kuukauden parin päästä katsot tätä postausta ja huomaat, että painoa on lähtenyt jo reilusti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimmalla osalla onkin lähtenyt, mutta minä nyt sitten kuulun niihin, joilla painonlasku on hitaampaa. Toivottavasti edes jonkinlaista laskua kuitenkin tapahtuu.

   Kyllä minä silti olen tyytyväinen, että menin leikkaukseen. Varsinkin, kun en ole viimeiseen kolmeen vuoteen päässyt alle sadan kilon, joten jo sekin olisi todella hienoa ja sen verran uskon laihtuvani, vaikka sitten hitaamminkin. :)

   Poista
 5. Olisin varmaan myös pettynyt mutta jos jotain tuossa hitaamassa laihtumisessa on positiivista niin se voisi olla että kropan iho ehtii palautua paremmin kuin jos laihtuisit nyt 15kg ekana kuukautena?! Ja 3kg on 6 voipakettia, laita ne pöydälle eteesi niin näet että olet saavuttanut jotain:)
  -Annis (kiitos onnitteluista!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä kai, tuossa olet kyllä oikeassa. :) Mutta silti toivon, että ensi viikolla olisi tulokset vähän parempia.

   Poista
 6. Mitä jos yrittäisit olla vertaamatta itseäsi ja omaa laihtumistasi muiden laihtumiseen? Sun paino on laskenut, ja se jatkaa laskemista, ja se on tärkeintä. Ja lisäksi se saattaa pudota enemmän joinain muina viikkoina sitten. Joo, joillain on lähtenyt hirveitä määriä alkuun ja hitaammin myöhemmin, mutta mitä sitten. Sulla se lähtee eri tavalla, mutta kunhan lähtee.

  Mulla on käynyt ainakin miljoona kertaa niin, että olen ollut niin pettynyt pieniin pudotuksiin ja ajoittaisiin nollatuloksiin, että se on syönyt kaiken motivaationi ja koko laihdutus on jäänyt sen takia. Ja sitten on tietysti lihottu entisestään. Nyt kun miettii taaksepäin, tekee mieli hakata päätä seinään; jos olisin vaan jatkanut ja tyytynyt vaikka sitten niihin pieniin pudotuksiin, olisin ollut jo pitkään tavoitepainossani enkä entistä plösömpi. :) Tottakai tajuan miten ison askeleen otit menemällä leikkaukseen ja kuinka paljon siihen on toiveita ja odotuksia ladattuna, tottakai se on eri asia kuin minun laihdutteluni, yritän nyt kuitenkin vaan sanoa että niin kauan kun olet menossa alaspäin sen painon kanssa, olet menossa oikeaan suuntaan. Vääräkin suunta on olemassa, mutta se ei ole sulle enää mahdollisuus! :)

  Oli tarkoitus myös kommentoida tuota ihoasiaa, mutta Annis ehtikin jo. Onhan se selvä juttu, että iho ehtii paremmin pysyä perässä ja palautua kun läskit sulaa rauhallisemmassa tahdissa. :)
  - Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin kun luin muiden leikkauksessa käyneiden blogeja ja miten paljon he olivat laihtuneet (mm. joku kokoiseni nainen 6 kiloa heti ensimmäisellä viikolla!!), olin niin innoissani ja toiveikas, että minullekin kävisi niin ja vaikka olen iloinen, että vaaka näyttää vähemmän, olen todella pettynyt, etten kuulu heihin ja vielä enemmän huolissani tulevaisuuden suhteen. Pelkään tosissani, että jos en edes alussa laihdu tämän enempää, niin pääsenkö koskaan edes alle sadan...

   Tuo on niin tuttua. Olen niin monta kertaa, etten edes muista, tehnyt parhaani noin kuukauden, tulos on ollut surkea ja olen luovuttanut ja lihonut viisi kiloa! Se pitkä (ainoa onnistunut) laihduuksenikin lopahti siihen, että laihduin niin vähän, vaikka lopulta en syönyt enää paljon mitään.

   Yritän olla iloinen siitä, että lukema on pienempi, mutta olin antanut itseni toivoa, että alussa lähtisi useampi kilo, koska sitten myöhemmin painon putoaminen joka tapauksessa hidastuu. Mutta niin ei minulle käynyt ja se on vain hyväksyttävä.

   Tuo ihojuttu on tosiaan ainoa positiivinen asia tässä hitaassa tahdissa.

   Poista
 7. Toi puotus on kuule vaan alkukankeutta. Jahka saat luvan lisätä kuitua ruokavalioon ja pystyt juomaan päivässä sen pari litraa, niin kyllä kuule alkaa kilot karista. Usko pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Tai saisinpa edes yhden viikon, jolloin putoaisi hieman enemmän, niin se kannustaisi. Mutta pakko vain jatkaa, ei tässä muukaan auta. :)

   Poista