tiistai 17. huhtikuuta 2012

:)

Hei taas! Ei minulle ole mitään erityistä sanottavaa(yllättäen! :D), ihan huvikseni aloin kirjoittamaan, samalla kun yritän juoda. Tämä tuntuu nyt ihan mahdottomalta tehtävältä. Vaikka pidän pulloa vieressä ja yritän juoda säännöllisesti, tuntuu kuin veden pinta ei laskisi ollenkaan. Kello on neljä, enkä ole vielä saanut juotua litraakaan. Pitäisi vain kiinnittää tähän enemmän huomiota, mutta kun pitäisi saada päivän aikana jotain muutakin tehdyksi.

Luin netistä jotain lihavuusleikkauksia käsittelevää keskustelua eikä olisi taas pitänyt. Lihaviakin vihataan ihan riittämiin, mutta meitä yhteiskunnan varoilla leikattuja kohtaan tunnetaan ihan erityistä inhoa ja vihaa. En tiedä, miten pystyn suhtautumaan tähän, jos laihdun ja jos tutustun ihmisiin, jotka ajattelevat niin. Se vain ärsyttää minua niin suunnattomasti. Olen samaa mieltä siitä, että läski ei ole kaunista, mutta en silti pysty mitenkään ymmärtämään, miten paljon inhoa jotkut ihmiset kokevat lihavia kohtaan. Mistä se tulee ja miksi?! Olisi kiinnostavaa tietää, mitä läskivihaajan päässä tarkkaan ottaen liikkuu hänen nähdessään lihavan ihmisen… Ehkä lihavuudessa on hyviäkin puolia, koska minusta olisi kauheaa olla ihminen, joka ajattelee niin toisista ihmisistä. No, olen jauhanut tästä aiheesta ihan tarpeeksi ja minun on vain siedettävä se, että monelle lihava ihminen on pahinta maailmassa.  Pitää vain sitten laihempana keksiä keino tunnistaa nämä ihmiset. Tai tuskinpa koskaan edes olen niin laiha, että nämä ihmiset seuraani hakeutuisivat.

Gmail järkkäsi minulle ikävän pikku yllätyksen. Minulla on käytössä kaksi sähköpostiosoitetta, henkilökohtainen ja virallinen ja olen jo joskus vuosia sitten jotenkin (en enää muista miten) laittanut asetukset niin, että virallisen sähköpostin viestit tulevat myös henkilökohtaisen gmail-tilini postilaatikkoon, enkä koskaan käy siellä virallisessa tilissä. Nyt löysin tuolta kaapin perukoilta palauttamattoman kirjastokirjan ja aloin ihmettelemään miksi en ole saanut siitä muistutusta ja huomasin, etten ole pitkään aikaan saanut viestejä tuolta tililtä. Kirjauduin viralliseen sähköpostitiliini ja siellä oli odottamassa paitsi myöhästymismuistutus kirjasta maksuineen, myös muistutukset parista laskusta ja muutakin postia, joka olisi ollut syytä lukea aikanaan. En tiedä miksi näin on käynyt, enkä nyt osannut enää laittaa uudelleen asetuksia niin, että viestit virallisesta sähköpostistani tulisivat gmailin sähköpostiini. Mutta kiitti gmail! En ole koskaan elämässäni maksanut laskua myöhässä tai saanut muistutusta, mutta tulipa nyt sekin koettua. Ja harmittaa myös se, että nyt sitten pitää muistaa käydä katsomassa myös virallista sähköpostitiliäni, sekä myös anonyymia sähköpostitiliäni, tällä oikuttelevalla ja toivottoman hitaalla nettiyhteydelläni. Teki mieli heittää kone parvekkeen ovesta ulos. Minä arvostan sitä, ettei minun enää tarvitse mennä pankkiin maksamaan laskujani tai soittaa puhelimella, kun pitää hoitaa jotain virallisia asioita, mutta silti kaipaan aikoja, kun ei ollut edes kännyköitä, saati sitten nettiä.

Tämä voi olla ennenaikaista iloa, mutta minusta tuntuu, kuin olisin aivan hiukan pienentynyt. Isoimmat housuni tuntuvat selvästi väljemmiltä kuin ennen. Tai sitten ne ovat venyneet pesussa. Tai minä vain kuvittelen. Mutta mukavalta se tuntuu silti. :)

5 kommenttia:

 1. "Venyneet pesussa" muahahaa! Toi oli hyvä:) JB, tiedät vallan hyvin että housut EIVÄT veny pesussa vaan niillä on ikävä tapa kutistua:) Onneksi olkoon, on kiva tunne kun vaatteet löystyy!!
  -Annis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän vaatteet joskus venähtää pesussa. :) Joskin ei kai yhtäkkiä. Se on tosiaan hieno tunne. Muista silloi Ainoalla Onnistuneella Laihdutuskerralla, miten en voinut olla hypistelemättä väljentyneitä housujani. Ehkä se on taas kohta edessä! :)

   Poista
  2. On se! Usko siihen:)
   -Annis

   Poista
 2. Varmaan helpommin sanottu kuin tehty, mutta älä ota noita nettikeskusteluja niin vakavasti. Anonyymien nettipalstojen keskusteluilla on tapana polarisoitua, ja toisekseen niiden osallistujakunta ei todellakaan ole mikään kattava läpileikkaus yhteiskunnasta. Sinne menee räksyttämään ne, joilla on tarve oksentaa jotain omaa pahaa oloaan, se on helppoa netissä nimimerkin takana halveksua ja inhota niin vimmatusti. Tuollaiset ihmiset ovat aivan varmasti häviävän pieni osa kaikista ihmisistä, mutta jollain suomi24:n tai vastaavan palstalla alkaa nopeasti tuntua kuin koko ihmiskunta olisi kärkästä, pahantahtoista ja katkeraa porukkaa.

  Toisekseen tuo ristiretki yhteiskunnan varoilla tehtyjä laihdutusleikkauksia vastaan on vähän hölmöä - voisin lyödä vaikka vetoa, että ne ihmiset ovat niitä samoja, jotka nillittävät siitä kuinka yhteiskunta joutuu maksamaan ylipainon aiheuttamat kulut. Eikö näiden ihmisten pitäisi huokaista helpotuksesta aina kun joku menee laihdutusleikkaukseen? Luulevatkohan ne oikeasti, että joku läpikäy sen leikkauksen ihan vain siksi ettei VIITSI laihduttaa tavallisin keinoin? Jos kyseiset ihmiset ihan vilpittömästi olisivat huolissaan verovarojen käytöstä eivätkä vain haluaisi aukoa päätään ja loukata ketä tahansa pystyvät, löytyisi valtion ~50 miljardin vuosibudjetista varmasti huomattavasti laihdutusleikkauksia suurempia ja turhempia menoeriä joista huolestua.

  Oho, kirjoitinpa pitkästi, sori. Onnea "venyneistä" housuista! ;) Painonlähdön huomaa kyllä aika nopeasti vaatteissa, et varmasti kuvittele.
  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän... Tarkoituksellisesti en enää edes lue nettikeskusteluja, mutta joskus niihin päätyy jonkin linkin kautta, eikä siitä seuraa mitään positiivisia tuntemuksia. En tiedä minkälaiset ihmiset noihin kirjoittaa, mutta ne antavat aika pelottavan kuvan ihmiskunnasta.

   Juuri niin he luulevat. Heidän mielestään laihdutus ja laihana pysyminen on ihan helppoa ja heidän mielestään lihavat ihmiset ihan tarkoituksella valitsevat lihavuuden, eivätkä ihan laiskuuttaan laihduta itse. Ja heille on ihan turha yrittää selittää mitään muuta, he vain eivät ymmärrä. Minusta vaatii jo melkoista typeryyttä kuvitella, että yli puolet suomalaisista on ylipainoisia ihan vain siksi, koska eivät viitsi laihduttaa.

   Kiitos! Toivottavasti tämä ei ole vain kuvitelmaa. Lauantaina on punnitus, toivottavasti edes 113 on nyt alittunut. :)

   Poista