perjantai 6. huhtikuuta 2012

Hyvää pääsiäistä!

Taas on pääsiäinen. Lapsena tykkäsin pääsiäisestä ja odotin sitä koko kevään. Silloin joskus 80-luvulla ennen pääsiäistä tuli aina kotiin ärrältä kuponkeja, joilla sai ostaa karkkeja, joita ei yleensä ollut kaupoissa ja sain aina vanhemmiltani rahaa ostaakseni niitä. Muistan erityisesti pääkallon muotoiset isot mustat ja punaiset tikkarit ja pienet Kinder-munat, joita nykyään saa joka paikasta. Pääsiäisenä haettiin polkupyörä varastosta ja vietin päivät ajellen. Lapsena rakastin pientä punaista pyörääni, minulla on itse asiassa se vieläkin. Nykyään pääsiäinen tarkoittaa minulle oikeastaan vain lomaa, varsinkin, kun se ajoittuu kammoamaani kevääseen. Mutta on mukavaa tuoda sisälle koivunoksia ja pajunkissoja ja availla pääsiäismunia. Tänä vuonna suklaat tosin menee pakastimeen odottamaan sopivampaa aikaa niiden syömiseen.

Elämä on kiinnostavaa tämän uuden hajuaistini kanssa. Leikkaus muuttaa joidenkin ihmisten hajuaistia ja olin siitä huolissani, koska olen aina ollut yliherkkä hajuille. Jouduin laittamaan sinappipurkin kiinni solmittuun muovipussiin, koska haistoin sen jatkuvasti, vaikka se oli kaapissa ja pullo kiinni. Eilen pesin vessaa Domestoksella, enkä kestänyt hajua, vaikka ennen se ei ole ollut mikään ongelma. En ole vielä joutunut kenenkään tupakoivan lähelle, mutta se tulee varmasti olemaan entistä suurempi ongelma, koska pelkkä vaatteisiin tarttunut tupakan haju on aina aiheuttanut huimausta, puhumattakaan siitä, jos joku suoranaisesti polttaa lähelläni. Myös makuaistini on jossain määrin muuttunut. En tosin ole vielä kokeillut montaakaan ruokaa, mutta ennen niin rakastamani Starbucksin kahvijuomat eivät maistu oikein miltään muulta kuin rasvalta, samoin Kalinka-jugurtit, jotka ennen olivat suosikkejani, ovat nyt aivan liian makeita. Tuntuu myös todella kummalliselta, miten ruoanhimo menee ohi niin pienestä määrästä ja ihan tavallisesta ruoasta. Ennen saatoin syödä hesepatonkin, pari purkkia fetaa, pussillisen perunalastuja dipin kanssa, pari pötköä suklaata ja litran limsaa. Kerralla. Eilen himoitsin ihan mielettömästi ruokaa ja söin puoli purkkia jugurttia ja ehkä desin maitokaakaota. Sen jälkeen ei mahtunut lisää, eikä tehnyt mieli mitään. Se tuntuu oudolta, mutta mielettömän hienolta. Jos tämä jatkuu, ainoaksi katumuksen aiheeksi jää se, etten tehnyt tätä jo vuosia sitten.

Sen sijaan alan olla todella väsynyt, koska nukun edelleen huonosti. En oikein edes tiedä, mikä minua valvottaa, mutta heräilen herkästi ja sen jälkeen on vaikea nukahtaa uudelleen. Osin se varmaan johtuu siitäkin, että nukun yleensä vatsallani ja nyt joudun noiden haavojen takia nukkumaan selälläni, mutta olen myös nähnyt painajaisia ja ahdistus on alkanut palailemaan. Viime yönä ajattelin jo nousta ylös, koska oli niin ahdistunut olo, mutta yritin nukkua ja näin kamalia unia. Muun muassa sellaisen, että olin tänne blogiin saanut yhden yön aikana 98 viestiä, joissa kaikissa haukuttiin minua ja sanottiin aivan kamalia asioita minusta. Istuin koneen ääressä ihan surullisena ja mietin, että mitä ihmettä vastaan kaikkiin näihin viesteihin. Unessa se tuntui todella kamalalta. Mikä on kai loogistakin, koska ainoastaan blogissani olen täysin oma itseni ja olen aina ajatellut, että jos joku tuntisi minut sellaisena kuin ihan oikeasti olen, minua vihattaisiin. Mutta onneksi se oli vain uni, ei löytynyt vihaviestejä aamulla. :) Tämä kai tarkoittaa, että pienemmästä mahasta on tulossa osa arkea ja ajatukseni eivät enää keskity siihen, vaan palaavat normaalitilaan, johon kuuluu ahdistus. Inhottavaa.

Mutta ehkä mielialani muuttuu, jos paino jatkaa laskuaan. Tosin nyt se on edelleen 114,3 kg. Samoin viime viikolla se pysyi 115,2:ssa koko viikon, kunnes juuri sopivasti tiistaina vaaka näyttikin vähemmän. Ehkä se tekee tällä viikolla saman. Toisaalta tuntuu oudolta olla iloinen kilostakin, koska olen viime vuoden aikana nutrannut niin monta kertaa ja sen takia toivonut useamman kilon pudotusta viikossa. Mutta nutraus oli aina väliaikaista, tämä on toivottavasti pysyvää.

Nyt pitää viedä haukku ulos. Hyvää pääsiäistä kaikille!:)


6 kommenttia:

 1. Tiesitkö muuten, että suurin osa mauista on itseasiassa hajuja? Jos kerran toi leikkaus muuttaa hajuaistia niin on täysin mahdollista, että se näkyy just noin että jotkut asiat vaan muuttuu liian makeiksi. Onneksi olkoon tuosta kilosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin varmasti. En ole itse asiassa koskaan erityisesti tykännyt makeasta, mutta ennen en edes huomannut tuon kalinkan olevan makeaa. Ihan hyvä niin. :)

   Kiitti! :)

   Poista
 2. Hyvää pääsiäistä! t Annis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää pääsiäistä myös sinne! :)

   Poista
 3. Hyvää pääsiäistä!

  Sinussa ei ole kirjoitustesi perusteella mitään vihattavaa, unet on vaan unia :)

  Tsemppiä tulevaan ja oikein hyvää kevättä! <3

  VastaaPoista