tiistai 3. huhtikuuta 2012

Viikkopunnitus

Kaksi viikkoa leikkauksesta ja vaaka näyttää 114,3 kg. Vain 900 grammaa viime viikosta, mutta on sekin jotain. Tiedän, että joillain leikatuilla paino on lähtenyt putoamaan huimaa vauhtia, mutta toisilla pudotus on ollut suuresta ylipainosta huolimatta aika hidasta. Pääasia, että paino putoaa, mutta olin kyllä toivonut kuuluvani niihin ensin mainittuihin. En oikein tunne edistyväni minnekään, ennen kuin pääsen sellaisiin lukemiin, joissa en ole käynyt pitkään aikaan. Edes se alle 110 tuntuisi varmaankin jo laihtumiselta, koska viimeiset pari vuotta olen painanut yli sen. Satanen ei ole alittunut sitten vuoden 2008(!!), joten se tuntuisi sitten uskoakseni ihan tosissaan laihtumiselta. Mutta; olen ihan tyytyväinen tähänkin, pääasia, että se putoaa, vaikka sitten hitaastikin.

Tämä ei oikeastaan tunnu poikkeavan mitenkään merkittävästi tavallisesta laihdutuskuurista, jos ei nyt huomioida sitä, että jos sorrun syömään, tuloksena siitä on vähintään hirveä olo, äärimmäisessä tapauksessa kuolema. Mahalaukun pienentämisen pitäisi poistaa nälän tunne ja myös mielitekojen pitäisi vähentyä tai kadota, mutta minulla ei ole tapahtunut kumpaakaan noista. En tällä hetkellä mitenkään ihan epätoivoissani himoitse herkkuja, kuten joskus ennen, mutta eivät mieliteot kadonneetkaan ole. Mutta tämä poistaa itsekurin tärkeyden pelistä, koska minä en voi syödä kuten ennen, vaikka haluaisinkin. Enkä tietenkään haluakaan.

Netistä löysin tiedon, että noin 1200 kcal on leikatuille sopiva ja se tuntuu myös aika luontevalta määrältä ruokaa. Tosin sitä vartenkin saan syödä mielestäni jatkuvasti, mutta se pitää päivällä nälän suunnilleen poissa, enkä joudu kuitenkaan syömään väkisin. Aamuisin kyllä on ihan kauhea nälkä, mutta se on kai vain hyvä. Lähden siitä, että tarvitsen noin 70 grammaa proteiinia päivässä, joten kolmesta vaaditusta maito/piimälasillisesta saan 30 g, purkillisesta rahkaa 22,5 g ja purkillisesta raejuustoa 36 grammaa. Lisäksi pitää syödä pari ruokalusikallista 60 prosenttista kasvimargariinia, jota laitan aamupuuroon ja kasviskeittoon. Loput syön sitten, mitä huvittaa. Mitään ns. hyvää en ole syönyt ja tarkoitus olisi, etten syökään. Kokeilen sitten joskus myöhemmin, mitä voin syödä ja minkä verran, mutta toistaiseksi aion olla täysin ilman. Ainoa ns. herkku on nuo kahvijuomat, mutta niistä tulee kuitenkin alle 100 kaloria päivässä, joten ne on ihan ok. Olen tehnyt mehukeitosta mehujäitä ja ne on ihan hyviä, varsinkin vadelmanmakuiset. Niiden syömiseen menee pitkä aika ja kaloreita tulee 16 kcal/mehujää. Kannattaa muidenkin laihduttavien mehujäistä pitävien kokeilla. Se myös jäätyy tasaisesti, toisin kuin mehut tai itse tehdyt mehujäät yleensä.

Kävin myös ensimmäisen kerran kaupassa, eikä herkkujen ostamatta jättäminen tuntunut suurelta jutulta. Vähän oudolta tuntui ostaa vain terveellistä ruokaa, eikä mitään hyvää, mutta kai siihen tottuu.

Btw. En voi uskoa, että minulla on 50 lukijaa!! Silloin alussa ajattelin, että joku ehkä ihan sattumalta toisinaan osuisi blogiini, mutta ettei kukaan jaksaisi sen kummemmin lukea jorinoitani. Tämä on mielettömän hienoa!

2 kommenttia:

 1. Lukijoiden tosiasiallinen määrähän voi olla vaikka kuinka paljon isompi kuin tuo 50. Minä esim. en näy lukijoissasi koska minulla ei ole google-tiliä jolla voisin liittyä lukijaksi, mutta luen silti blogiasi joka päivä, se on mulla kirjanmerkeissä, olen vain tällainen anonyymi näkymätön lukija siis... :D

  Onnea pudotuksesta! Melkein kilo viikossa on hyvä tulos millä tahansa mittapuulla, vaikka toki ymmärränkin että toivoit isompaa alkuvauhtia. Siitä se lähtee!
  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Niin ehkä, suurimman osan kommenteista saan kyllä anonyymeiltä. Ja tuosta kävijälaskurista yleensä näkyy noin pari sataa käyntiä lisää postauksien jälkeen, tosin osa on varmasti samoilta ihmisiltä. Mutta viisikymmentäkin olisi enemmän kuin mitä osasin odottaakaan! :)

   Kiitos! :) Olen ihan iloinen tuosta 900 grammastakin, kun onhan se kuitenkin vähemmän kuin ennen, vaikka ei ehkä niin paljon vähemmän kuin toivoin. Toivotaan kuitenkin, että jatkossa lähtisi kokonainen kilo edes aluksi. :)

   Poista