tiistai 1. toukokuuta 2012

HYVÄÄ VAPPUA!Tänään on toukokuun ensimmäinen päivä, mutta vaaka näyttää valitettavasti samaa kuin lauantaina. Tavoitteesta jäi siis lopultakin puuttumaan kilo ja sata grammaa. :/ No, sille ei enää voi mitään. Koko huhtikuun aikana laihduin vain 4,1 kiloa, mikä ei ole kovin paljon, mutta kun ottaa huomioon viime vuosien saavutukseni, on siihenkin syytä olla tyytyväinen. Pitää vain jatkossa yrittää kovemmin. Nyt kun leikkauksesta on niin kauan, että elämä alkaa palautumaan normaaliksi, minun on ihan hirveän vaikea muistaa syödä (ja varsinkin juoda) tarpeeksi ja se kostautuu heti painon jumituksena. Syöminen ihan luonnostaan on minulla aika iltapainotteista ja se täytyisi saada muuttumaan. Minusta myös koko ajan tuntuu, että olen syönyt ihan valtavasti, koska syön niin usein ja määrällisesti enemmän kuin ennen, vaikka sitten illalla, kun lasken kalorit, huomaan, että olen syönyt ihan ohjeiden mukaisesti 1000 - 1200 kcal. Mutta tunnen koko ajan huonoa omaatuntoa syömisestä, koska jotenkin minun mielessäni suuri määrä tarkoittaa automaattisesti suurta määrä kaloreja. Kuten ennen tietysti tarkoittikin. Ehkä kuitenkin jossain vaiheessa totun tähän ja huono omatunto katoaa. Tosin edelleen minun on vaikea saada riittävää määrää proteiinia, joten siitä on syytäkin tuntea syyllisyyttä. Edelleen; pitää vain yrittää kovemmin. :)

Ulkona alkaa ihan tosissaan näyttämään keväiseltä, nurtsit on jo ihan vihreitä ja puissa on silmuja. Kaunista aikaahan tämä kieltämättä on, kunpa se vain ei tuntuisi niin kamalalta. Onneksi kohta on jo kesä ja alkaa helpottaa.

Ai niin; on monta kertaa pitänyt sanoa(kirjoittaa), mutta aina unohdan: minulla on aivan surkea nettiyhteys, joka toimii silloin, kun huvittaa, joten siksi minulla joskus kestää vastata kommentteihin ja sähköposteihin. Samasta syystä usein luovutan muiden blogien kommentoinnissa, kun en saa viestiä perille, vaikka mitä yrittäisin. :/ Ja kuvien lisäys onnistuu todella harvoin, yleensä se vain pyörii ja pyörii, kunnes luovutan. Pitäisi kokeilla jotain muuta palveluntarjoajaa, mutta kun en haluaisi sitoutua taas kahdeksi vuodeksi.

Joten, hyvää vappua edelleen. :) Simaa olen hiukan maistellut, mutta munkit jätin tänä vuonna koskematta. :)

9 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä tuo 4,1 kg on paljon pudotusta. Olen huomannut omalla kohdalla, että parempi olla armollinen itselleen ja olla tuntematta syyllisyyttä pienistä takapakeista.

  Taisin syödä sunkin edestä munkkeja eilen ja se kyllä näkyi vaa'alla käydessä. Kävin eilen siis vanhempia moikkaamassa ja piti sitten kaksin käsin ahtaa. Tosi järkevää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se, jos ei ole nuoren miekkavalaan kokoinen. :) Mutta kuten sanottu, en ole laihtunut tuon vertaa kaikkina vuosinakaan!, joten ihan ok. Miinus on kuitenkin aina miinusta.

   No hyvä, että joku söi. :) Minäkin olen kotona, mutta sain pidettyä itseni erossa munkeista. Lähinnä siksi, etten tietänyt paljonko niissä tarkalleen ottaen on kaloreita ja minusta on jotenkin niin hankalaa, jos en tiedä ihan tarkkaan, miten paljon ne lihottaisivat. Ja parempi niin. Ehkä sitten ensi vuonna. :)

   Poista
 3. Onnea painonlaskusta ! Hieno suoritus. Saat olla ylpeä itsestäsi. Opit ja totut varmasti syömisten määrään ja laatuun vähitellen. Pää pystyyn ja eteenpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Alku on aina vähän outoa, mutta toivottavasti tästä tulevaisuudessa tulee ihan arkea.

   Poista
 4. Hei luin joskus tutkimuksen,missä kerrottiin että ihminen pystyy laihtumaan oikeasti ja pysyvästi vain 4 kiloa kuukaudessa :) Eli pitää ajatella että ne kilot on nyt pysyvästi poissa, jos olisit laihtunut enemmän olisi todennäköistä että ainakin osa tulee takas! Tuohon juomisen muistamiseen muuten tepsii se, että (jos hanavesi sulle sopii) niin laitat 3 litran kannun vettä jääkaappiin. Aina kun avaat jääkaapin oven muistuu mieleen se juominen ja otat yhen lasillisen vettä :) Ainakin mulla tää toimii. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sata grammaa on tulossa takaisin. :) Minäkin olen kuullut vastaavan puolesta kilosta viikossa, mutta ihan loogisesti ajatellen, jos ei keho saa ylimääräisiä kaloreita, niin ei kai se voi itsellään lihoa... Mutta saattaa olla niin, että jos laihtuu enemmän, niin elimistö alkaa jarruttelemaan laihtumista ja pitkällä aikavälillä tulos on kuitenkin vain kilo (tai puoli kiloa) viikossa. Tiedä näistä... Mutta on neljäkin kiloa sentään jotain, vaikka minun kokoiselleni se ei ole mikään huima pudotus.

   Hyvä vinkki tuon veden suhteen, pitääkin kokeilla. :)

   Poista
  2. Minäkin olen kuullut tuon puolen kilon jutun, mutta käsittääkseni se perustui siihen, että puoli kiloa viikossa voi polttaa *rasvaa*, ja jos pudottaa sitä enemmän, se paino lähtisi lihaksesta ja varsinkin alkuvaiheessa ihan vain nestepainosta. Lihaksen menetys laihduttaessa on oikeasti huono juttu ja pitemmällä tähtäimellä varmasti hidastaa laihdutusta, lihas kun polttaa rasvaa. Eikä se tietenkään muutenkaan ole tarkoituksenmukaista. Ja nestepainon putoaminen nyt ei ole edes oikeasti laihtumista.

   Tietenkin nämä luvut ovat aina enemmän tai vähemmän yleistyksiä eikä se luku varmastikaan ole kellään grammalleen puoli kiloa viikossa... mutta se on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että se hurja pudotusvauhti ei aina välttämättä ole avain onneen.

   Poista
  3. Joo noinhan se taisi ollakin. Luulen kuitenkin, että meillä, joilla ylimääräistä rasvaa on näin valtavan paljon, sitä olisi varaa lähteä enemmänkin. Oikeastaan olin vain toiveikas sen suhteen, että näin aluksi lähtisi enemmän, kun myöhemmin, jos laihtuminen jatkuu, tahti hidastuu joka tapauksessa. Jos ensimmäisessäkin kuukaudessa putoaa noin vähän, niin kuinka vähän sitten muutaman kuukauden kuluttua... Mutta tietysti parempi vähemmän ja vain läskiä kuin enemmän, jossa on myös lihaksia mukana. Täytyy yrittää jaksaa liikkua, niin saisi lihaksia tukemaan laihtumista. :)

   Poista