lauantai 16. kesäkuuta 2012

+ 400 grammaa

Niin kuin vähän odotinkin, viime viikon hyvästä tuloksesta suuri osa oli nestettä. Nyt olen tällä viikolla keskittynyt juomaan riittävästi, mikä on yllättävän hankalaa. Ennen join kyllä paljon vettä, mutta oikeastaan vain muutaman kerran päivässä suuren määrän kerralla, joten nyt on vaikea muistaa juoda säännöllisesti. Välillä unohdun tekemään jotain pariksi tunniksi ja kun lopulta havahdun janoon, en pysty juomaan kuin hiukan kerralla. Se on aika kamala tunne, että on hirveä jano ja vesilasi kädessä, mutta sitä ei pysty juomaan. Nyt olen kuitenkin taas pystynyt juomaan ihan puhdasta vettä, kunhan se on hanavettä. Ostamani pullovesi sai minut viime viikolla todella kipeäksi ja sen jälkeen oli taas hankaluuksia hanavedenkin kanssa. Lisäksi olen himoinnut kaikkea suolaista ihan hirveästi, on ollut pakko lisätä suolaa melkein kaikkeen. Tällä viikolla saattaa mukana olla siis turvotustakin. 

Syömisen suhteen ei ole sujunut kovin hyvin; olen unohdellut syödä ja syönyt ihan liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän proteiinia. Edelleen himoitsen perunalimppua, mutta yritän pysyä kohtuudessa. Pitää kuitenkin ottaa itseään niskasta kiinni, että paino lähtee taas laskemaan. Olen nyt päätynyt siihen tavoitteeseen, että satanen alittuisi ennen kuin heinäkuu loppuu. Viisi kiloa puolessatoista kuukaudessa on realistinen tavoite ja tuntuu itsestäkin kohtuulliselta laihtumisnopeudelta, vaikka tottakai haluaisin laihtua mahdollisimman paljon mahdollisimman nopeasti. Koska olen laihtunut joka toinen viikko, ensi viikolla toivoisin taas vähän suurempaa pudotusta, mutta mikä tahansa miinusmerkkinen kelpaa. :)

Nyt saunomaan. :) Hyvää viikonloppua jälleen! :)

17 kommenttia:

 1. Hyvää viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Laihtumisellasi on näköjään oma kaavansa; plussaa ja miinusta vuorotellen. Ensi viikolla tulee varmasti miinusta taas:) Mukavaa viikonloppua toivoo Annis (mutta kyllä tämä perhanan sade kyllästyttää:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olen nyt laihtunut koko leikkauksen jälkeisen ajan vuoroviikoin. Ja tällä viikolla tiesinkin odottaa huonoa tulosta. Mutta ehkä taas ensi viikolla. :) Minä tykkään sateesta, mutta toivotaan, että vain täällä meilläpäin sataa ja siellä on aurinkoista. :)

   Poista
 3. Hei! Olen lukenut tämän viikonlopun aikana blogisi läpi. Olet siis antanut minulle mielenkiintoista luettavaa. Matkasi tähän asti on ollut mielenkiintoinen ja hankalakin. Vaikuttaa kyllä siltä, että leikkauspäätös oli sinulle aivan oikea.

  Itse kamppailen valtavasti painoni kanssa ja osa teksteistäsi (ratkeamiset, syömishäiriötyyppinen herkuttelu päivittäin, turhat ja turhauttavat laihtumisyritykset joista tiedän jo aloittaessa ettei niistä tule mitään ja kestävät pari päivää) oli kuin omasta elämästäni. Se vaan, että elämän sitä elämää tälläkin hetkellä.

  Olen aiemmin lueskellut muutamaan otteeseen laihdutusleikkauksista ja sellainen on jäänyt takaraivoonkin muhimaan. En oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Tämän kokoisenakaan en halua olla.

  Erittäin ihanaa lukea onnistumisista ja huomaan muuten, että kirjoituksesi sävy on muuttunut enemmän positiiviseksi, kuin jossain kohdin olit jatkuvasti hyvin ahdistunut. Jään seuraamaan vaiheitasi innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Voi hurja, koko blogin?! :)

   Olen samaa mieltä, että leikkaus oli minulle hyvä juttu. Pelkäsin sitä aivan hirveästi ja pelkäsin myös sitä, miten selviytyisin ilman ruoan tuomaa lohtua ja seuraa, mutta se ei ole ollut ongelma, ainakaan toistaiseksi. Periaatteessahan syömiseni menee niin vahvasti syömishäiriön puolelle, ettei minulle oikeastaan olisi pitänyt tehdä leikkausta, mutta en kertonut siitä lääkäreille, koska en nähnyt itselleni mitään muuta toivoa koskaan laihtua. Toivottavasti se osoittautuu hyväksi päätökseksi pidemmälläkin aikavälillä. Voisit varmaan aloittaa ihan yleislääkärin vastaanotolta, koska sieltä joka tapauksessa joudut pyytämään lähetteen, ja jutella leikkauksesta. Tämä on nyt ehkä hieman vastuuton neuvo, jos sinulla on samankaltaisia ongelmia kuin minulla, mutta sitä ennen sinun pitää päättää itse, haluatko leikkaukseen, koska jos kerrot syömishäiriöihin viittaavasta syömisestä, et pääse leikkaukseen. Mutta minä en ole katunut hetkeäkään leikkausta ja jos laihtuminen jatkuu, niin tuskin kadunkaan. Se muutti muutakin kuin vain sen, etten voi enää syödä ja suurimmalla osalla leikatuista myös ruoanhimo on kadonnut, joskin minulle sillä ei ollut sellaista vaikutusta. Jos haluat kysyä jotain, niin vastailen kyllä, jos vain osaan. Mutta kaiken kaikkiaan suosittelen leikkausta, jos tilanteesi on vastaava kuin minulla. En rehellisesti sanoen usko, että olisin koskaan onnistunut laihtumaan ilman apua.

   Olenkin ollut leikkauksen jälkeen suurimmaksi osin positiivisemmalla mielellä kuin ennen ja on aivan uskomattoman hienoa, että vihdoin paino laskee. Se motivoi yrittämään entistä kovemmin, kun ennen aina luovutin, kun mikään ei tuntunut tehoavan. Toivon, että ensi vuonna tähän aikaan olen jo hyvin lähellä tavoitettani, mahdollisesti aiemminkin. :)

   Poista
  2. Kyllä vaan koko blogin :)

   Aion nyt yrittää vielä tavalliseen tapaan. Laitoin omaan blogiini "pienen" tavoitteen itselleni. Nyt on motivaatio ainakin kohdillaan, mutta niin...on se ollut monta kertaa ennenkin. EI vaan saa nyt vaipua luovuttamaan!

   Poista
  3. Moi! Kannattaa ehdottomasti tehdä ensin kaikkensa laihtuakseen normaalein keinoin, koska leikkaus on aina jossain määrin riski ja tietenkään kukaan ei vielä tiedä näiden leikkausten pitkäaikaisvaikutuksista. Minusta vain ei ollut siihen, vaikka kuinka paljon olisin halunnut laihtua, itsekuri ei riittänyt. Mutta uskon, että sinä voit onnistua, jonkin vain pitää naksahtaa kohdalleen. tsemppiä! :)

   Poista
  4. Kiitos tsempistä! Itsekuri se minunkin pahin viholliseni on. Sitä ei ole vaan yhtään ja annan kaiken periksi itselleni :D Ei ois naurun asia, mut ei voi muutakaan kun nauraa!

   Poista
 4. Heippa!

  Lueskelin blogistasi muutaman viimeisimmän tekstin, mutta ajattelin paremmalla ajalla lukea lisää. (kello tulee 1 yöllä)
  Itsekin laihduttavana meinasin antaa omia vinkkejäni tohon vedenjuontiin. KYLMÄ vesi maistuu parhaalle. Jos hanasta ei tuu tarpeeks kylmää, niin hommaa jääpalapusseja että saat veteen jääpaloja.
  Itse juon myös kupin-pari teetä päivässä, siitä saa vettä "huomaamatta". Mehutiivisteellä voi tehdä laimeeta mehua, tai parempi vielä jos on sattunu keittämään omaa, sokeritonta mehua. Vettä voi myös piristää sitruuna- tai limeviipaleilla, appelsiinilohkoilla tms.

  Toivottavasti joku vinkeistä auttaa :)

  Kovasti tsemppiä projektiin, hyvin oot näköjään pärjänny jo! :D

  P.S. Minulla on myös oma blogi, tosin vasta äskettäin aloitettu. Mikäli kiinnostaa, niin se löytyy täältä http://backtobeingwhoiwas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, varmasti on hyötyä! :) Pitäisi tosiaan oikein miettiä tuota vedenjuontia ja keskittyä varmistamaan, että juon tarpeeksi.

   Kiitos! :) Alku on tosiaan lupaava, toivon, että myös jatko on.

   Kiinnostaa kyllä, kirjaudunkin lukemaan blogiasi. :)

   Poista
  2. Näköjään en pysty kirjautumaan blogisi lukijaksi... ?

   No, lisään sen tuohon sivupalkkiin, kun sitä kautta kuitenkin yleensä muiden blogeja luenkin. :)

   Poista
  3. No ei kun onnistuihan se, vaikka tulikin näkyviin teksti, ettei pysty. Never mind. :)

   Poista
 5. Hyvä, jos et masennu pienestä painon noususta. Sellaista se painonlaskeminen vain on. Välillä alas ja välillä ylös. Hirveän hyvin sinulla on minun mielestäni mennyt. Jos et saa 5 kiloa pois heinäkuun loppuun mennessä, ainakin varmasti jotain sinne päin. Hirveästi tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tällä kertaa varautunut siihen, koska edellisviikon tulos oli liian hyvä ollakseen realistinen. Toivottavasti tällä viikolla ei tule taas plussaa. Olen ihan tyytyväinen siihen, että olen saanut pois kilon viikossa, enempi olisi varmaan haitallistakin lihasten ym. kannalta. Mutta toivottavasti satanen nyt kuitenkin alittuu ennen elokuun alkua. :)

   Kiitos! :)

   Poista
 6. Hey Sister, me emme lannistu! Sulla on hyvä alku ja kaikki ottaa aikansa. Luulen että kaikilla on jumituksia ja suuria harppauksia tapahtunut asiassa ja toisessa. Veikkaanpa että kun seuraavan kerran teet päivityksen niin jotain on tapahtunut taas. Sitä odotellessa, tsemppiä!
  -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme niin! :) Tämäkin, mitä olen jo nyt saanut pois, on minulle suuri juttu ja uskon, että paino laskee edelleen, vaikka ei ehkä niin nopeasti kuin toivoisin.

   Kiitos! :)

   Poista