lauantai 2. kesäkuuta 2012

99 varastettua kysymystä

Nappasin useammasta blogista näitä haastekysymyksiä (ja joissa sanottiin, että kuka vain saa ottaa haasteen vastaan), joten ajattelin vastailla niihinkin ihan vain huvikseni. Nämä saa kopsata omaan blogiinsa ja vastailla, jos haluaa, en nyt ketään erikseen haasta, kun näitä on näin monta. (Vähän muokkasin näitä ja poistin osan, jos vastaus olisi ollut vain tyyliin ”ei”. )

1. Mitä odotat eniten kesässä?

Uimista ja sitä, miltä kesäyö tuoksuu. Olen varmaan ennenkin kertonut, että minulla on todella herkkä hajuaisti ja tuoksuilla on ihan valtava rooli elämässäni. Kesäyö on yksi parhaista tuoksuista, minkä tiedän, viileä ja jotenkin hapan ja se saa minussa aikaan aivan suunnattoman kaipauksen jotain sellaista kohtaan, jota en edes tunnista. Se muistuttaa minua nuoruudestani, kun oli vielä kavereita, jotka lähtivät kyläilemästä myöhään yöllä ja miten aina jäin puutarhaan nuuskimaan kesäyön tuoksua.

2. Jos voisit päättää yhden pahan asian, minkä poistaisit maailmasta, mikä se olisi?

Maailmassa on niin paljon pahuutta, mutta pedofilian ja alaikäisiin sekaantumisen. Kyllä edes lapsuus pitäisi olla turvassa pahalta maailmalta ja aikuisuuden raadollisuudelta.

3. Mitä mieltä olet ihmisistä, jotka haluavat laihtua, vaikka ovatkin normaalipainoisia?

Riippuu vähän asenteesta. Jos on ihan normaalipainon alarajoilla ja kauheasti vouhottaa joka ikisestä kalorista, niin kyllä sellaiset ihmiset ärsyttää, mutta muuten, jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee.

4. Mitkä asiat tekevät sinut surulliseksi?

Eläimiin kohdistuva pahuus, samoin lapsiin. Itselle tai läheisille tapahtuvat kurjat asiat. Elämän epäoikeudenmukaisuus.

5. Voitko sanoa olevasi onnellinen käsi sydämellä?

En voi. Ehkä olen kiittämätön, koska ei minulla ole mitään hätääkään, mutta en ole onnellinen. En usko, että monikaan yksinäinen ihminen on vilpittömästi onnellinen.

6. Olisitko valmis kuolemaan jonkun puolesta?

Uskon, että olisin. Koska olen läheisriippuvainen, tunnen vastuuta ihmisistä ympärilläni, joten ehkä olisin valmis menemään noinkin pitkälle. Se olisi helpompaa, kuin vaihtoehto.

7. Kirjoitatko päiväkirjaa? Miksi/miksi et?

En, minusta se on jotenkin omituista, kirjoittaa itselleen… Joskus nuorempana yritin, mutta omat ajatukseni tuntuivat noloilta. Tosin blogini toimii eräänlaisena päiväkirjana.

8. Viisi ruokaa, joita söisit koko elämäsi ajan?

Söin joskus yli vuoden tomaatti-mozzarella pastaa joka ikinen päivä ja voisin syödä vieläkin, jos voisin syödä pastaa. Minulla on tapana syödä jotain ruokaa loputtomiin, kunnes olen niin kyllästynyt, etten voi koskeakaan kyseiseen ruokaan enää koskaan, joten sikäli en varmaan voisi mitään syödä koko elämäni ajan. Mutta nyt minun täytyy syödä rahkaa ja raejuustoa, kasvimargariinia, maitoa ja soijarouhetta koko loppuelämäni ajan, joten niitä sitten.

9. Koetko olevasi itsekäs ihminen?

Rehellisesti sanoen, itse ajattelen, että en ole, mutta äitini on sitä mieltä, että olen. Ehkä minä sitten olen.

10. Mikä luonteenpiirre tekee sinut erityiseksi?

Ei mikään.

11. Pelkäätkö ikinä, että joku tuttavasi lukisi blogiasi?

Kyllä. Pelkään, että sanon joskus jotain niin samalla tavalla kuin täällä, että joku tunnistaa minut sen perusteella. Olenkin paljon miettinyt sitä, kuinka tunnistettava mahdan olla, mutta toisaalta en tunne kovinkaan montaa ihmistä oikeassa elämässä. Jos minulla olisi kavereita, niin ihan varmasti joku tunnistaisi minut tämän perusteella, mutta nyt toivottavasti ei.

12. Mistä nimimerkkisi tulee?

Typerää kyllä, koska anonymiteetti on minulle niin tärkeää, mutta nimestäni.

13. Oletko koskaan tietoisesti kiusannut ketään koulussa? Miksi?

En nyt tiedä sanoisinko kiusannut, mutta olin kyllä aika ilkeä jonkun aikaa yhdelle tytölle. Yläasteella tämä tyttö, jonka hädin tuskin tunsin, nimesi minut ja ystäväni jostain käsittämättömästä syystä kiusaajikseen ja asia eteni vastusteluistamme huolimatta pitkälle ja saimme rangaistuksen. Kukaan ei ottanut kuuleviin korviinsa yrityksiämme(tai muiden kaveriemme yrityksiä tai hänen oikeiden kiusaajiensa yrityksiä!) sanoa, ettemme ole tehneet mitään. Ainoa kontakti, mikä minulla oli tuohon tyttöön, oli se, että käskin hänen kerran pitää suunsa kiinni, kun hän haukkui kaverini pikkusiskoa, ystäväni ei ollut edes paikalla. Joten kun jo saimme rangaistuksenkin, ajattelimme, että voimme saman tien tehdä rikoksenkin. Olimme aika häijyjä hänelle jonkin aikaa, sitten koko juttu unohtui. Minua itseänikin kiusattiin koulussa(josta en muuten yhtä ainoaa kertaa valittanut opettajille), mutta siitä huolimatta olen tämän tapauksen takia aina hiukan skeptinen kiusaussyytösten suhteen. Ja tämän tytön kohdalla ymmärsin hänen oikeitakin kiusaajiaan, koska hän osasi itsekin olla todella inhottava.

14. Jos saisit päättää yhden asian missä olisit hyvä, mikä se olisi?

Haluaisin olla sosiaalisesti älykäs ja mukava ihminen. Suurin tragedia elämässäni on yksinäisyys, joten olisi ihanaa, jos osaisin olla sellainen ihminen, joka saa ystäviä.

15. Millainen on täydellinen aamusi?

Vapaa arkiaamu joulun aikaan. Herään kohtuullisen aikaisin(jotta en tunne syyllisyyttä nukkumisesta) hyvin nukutun yön jälkeen, laitan takkaan tulen ja menen pyjama päällä katselemaan tv:tä tai lukemaan hyvää kirjaa samalla kun juon Nescafen kahvijuomaa. Ulkona on paljon lunta ja kirkas aamuaurinko paistaa ikkunasta. Yksi suosikkiasioistani joululomassa.

16. Mikä liikunta/urheilulaji on sinun suosikkisi? Miksi? Miten usein harrastat sitä?

Uiminen, se on ainoa liikuntalaji, josta pidän. Mutta en varsinaisesti harrasta sitä koskaan, paitsi kesäisin äitini ”lastenaltaassa”. Äidilläni on siis sellainen 20 000 litrainen lastenallas, joita näkee nykyään kaikilla ja se on halkaisijaltaan 4,5 metriä, joten kyllä siinä hiukan pystyy pulikoimaan. Pitää vain vaihtaa suuntaa kierrosten välillä, ettei mene pää pyörälle. :)

En oikein tiedä miksi… Olen aina pitänyt vedestä, pidän myös veteen liittyvistä maisemista ja pitkistä suihkuista ja mattojen pesusta. Uiminen vain tuntuu hyvältä.

Pidän myös ihan vilpittömästi kävelystä.

17. Mikä sinusta tulee "isona"? Toiveammattisi?

No toivottavasti ei ainakaan isompaa. Toiveammattini oli lääkäri, mutta sitä minusta ei tullut. Nyt en oikein tiedä tulevaisuudesta…

18. Mitkä kolme "terveysruokaa/juomaa" ovat sinulle tärkeimmät?

Rahka, raejuusto ja maito.

19. Onko blogin ylläpitäminen auttanut sinua tavoitteissasi?

Ei. :D

20. Ihanin asia, mikä sinulle tapahtui viimeisen viikon aikana?

Hmmm… Pienempi lukema vaa’alla?

21. Millainen olisi täydellinen ihminen luonteeltaan?

Täydellinen ihminen olisi kiltti, ystävällinen ja mukava. Hän olisi myös nöyrä ja vaatimaton ja hänellä olisi vahva moraali. Hän ei olisi tahallaan ilkeä kenellekään, eikä tahallaan satuttaisi ketään ja ajattelisi muitakin kuin itseään. Hän olisi rehellinen, pitäisi sanansa, olisi huumorintajuinen, eläin- ja lapsirakas sekä empaattinen. Hän olisi kuitenkin myös vahva, pystyisi pitämään puolensa(ja muidenkin sitä tarvitsevien puolta) ja ottaisi vastuun itsestään ja teoistaan. Hänellä olisi rohkeutta seisoa mielipiteidensä takana.

22. Millaiset välit sinulla on vanhempiisi?

Nykyään hyvät. Olen liiankin kiinni vanhemmissani, osin siksi, ettei minulla ole ketään muutakaan, osin siksi, että minä vain olen sellainen. Äitini ja minun suhde on pohjimmiltaan vaikea, mutta nykyään tulemme aika hyvin toimeen, kunhan emme asu saman katon alla.

23. Minkä kirjan luit viimeksi, oliko se hyvä?

Luin kirjan nimeltä Elämän lempeät maut. Ostin sen lukemiseksi sairaalaan, minusta oli jotenkin vitsikästä ottaa mukaan ruoasta kertova kirja laihdutusleikkaukseen, mutta en sitä siellä ehtinytkään lukea. Oli se ihan hyvä, joskaan ei mikään mullistava, mutta hyvin kirjoitettu.

24. Mitä asiaa kadut viimeisen vuoden ajalta?

Sitä, etten pystynyt laihtumaan ilman leikkausta.

25. Juna vai bussi, miksi?

Bussi, koska sieltä pääsee tarvittaessa ulos milloin vain. Ja minun tapauksessani bussilla pääsee myös paljon helpommin viikonlopuksi kotiin kuin junalla.

26. Ikävin tunne?

Se, kun pelkää jotain kamalaa tapahtuvan, kun se on koko ajan mielessä tai vähintään jossain taustalla. Loputon ahdistus, jolle ei edes tiedä syytä, mutta joka vain jatkuu ja jatkuu.

27. Suosikkiravintolasi?

En ole pahemmin käynyt ravintoloissa koskaan…

28. Minkä elokuvan katsoit viimeksi? Oliko se hyvä?

Katsoin joku ilta telkasta tulleen Julien ja Julian ja myös aiemmin nauhoittamani Holiday:n, en muista kumman viimeksi… Holidayn tiesin olevan romanttinen höttö-leffa, mutta petyin silti. Nauhoitin sen ihan joulufiilistelyn takia, mutta dialogi oli nolostuttavan älytön ja juoni ennalta-arvattava ja surkea. Vaikka olisit kuinka suuri joulufani, en voi suositella.

Juliesta ja Juliasta taas tykkäsin. Julien osuudet olivat vähän tyhjiä, mutta Juliasta kertovat osuudet aivan loistavia. Tykkäsin niin paljon, että aion ostaa hänen keittokirjansa. Jostain syystä en pidä Meryl Streepista, mutta täytyy kuitenkin myöntää, että hän on todella hyvä ja uskottava näyttelijä.

29. Talviturkin upotus kertamolahduksella vai hitaasti hivuttaen?

Kerralla, samalla kirkuen kuin hyeena. (Viime vuonna naapurinsetä tuli katsomaan, että mikä minulla on hätänä… :D)

30. Tuli vai vesi?

Vaikea, koska pidän kovasti molemmista… Vesi kai.

31. Lempimausteesi?

Tungen ’sourcream ja onion’ -dippijauhetta vähän kaikkeen, joten kelpaako se vastaukseksi. En voi sietää tilliä enkä valkopippuria, muut käy.

32. Jos saisit yhden päivän olla kuka tahansa, kuka olisit?

Joku, joka elää minun perspektiivistäni täydellistä elämää. Mutta se olisi kyllä aika rankka kokemus, palata sen jälkeen omaksi itsekseen. Olisin siis varmaankin lääkäri, jolla on oma perhe, varaa matkustella ja jolla on ystäviä sekä minun tyyliseni kaunis oma koti.

33. Miksi aloit kirjoittaa blogiasi ja kirjoitatko edelleen samasta syystä?

Kannustaakseni itseäni laihtumaan, mutta laihtuminen on ollut aika vähäistä. Edelleen bloggaan laihtumisestakin, mutta enemmänkin tämä on eräänlainen päiväkirja tai paikka, johon kirjoitan ajatuksiani tai puran ahdistustani. En ollenkaan odottanut, että tykkäisin bloggaamisesta näin paljon, enkä myöskään odottanut, että kukaan lukisi jaarittelujani. Olen ollut blogissani täysin rehellinen ja se on kiinnostavaa, koska olen aina ajatellut, että jos joku tuntisi minut omana itsenäni, hän inhoaisi minua, mutta kuitenkin minulla on edelleen lukijoita. Nyt kirjoitan lähinnä siksi, että nautin kirjoittamisesta ja koska blogini ja muiden blogien seuraaminen antaa minulle edes virtuaalisia sosiaalisia kontakteja.

34. Isoin pettymyksesi blogimailmassa?

Se kun ihmiset aina lakkaa ihan yhtäkkiä bloggaamasta ja katoavat juuri kun ehtii tykästyä heidän blogiinsa, eikä koskaan tiedä, mitä sitten tapahtui.

35. Koira vs. kissa?

Olen yleisesti ottaen kissaihminen, vaikka omista lemmikeistäni minulle tärkein onkin koirani. Pidän kyllä kaikista eläimistä, mutta kissoilla on luonnetta ja pidän niiden itsenäisyydestä.

36. Jos sinulla olisi maanantaiaamusta klo kahdeksasta perjantai-iltaan klo 22.00 saakka aikaa törsätä rajattomasti, mitä ostaisit tai mitä puuhaisit?

Ainakin ostaisin asunnon, uuden auton vanhemmilleni, uuden traktorin vanhemmilleni, ison kasan lentolippuja ja hotellivarauksia eri maihin ja uusia vaatteita odottamaan laihtumista. Varmaan ostaisin myös kaikenlaisia huonekaluja ja sisustusjuttuja sekä itselleni, että vanhemmilleni. Ja äidille uuden sohvakaluston, hän osti taannoin rumimman sohvakaluston, joka on ikinä ollut olemassa! (Siis oikeasti, miten sellainen on edes ollut myynnissä jossain, on aivan käsittämätöntä!!) Ja kosmetiikkaa; ostaisin kaikki ne ihanat purkit ja putelit, joita aina Sokoksella himoitsen, mutten raaski ostaa!

37. Jos saisit muuttaa yhtä asiaa itsessäsi, mitä muuttaisit ja miksi?

Vain yhtä… Varmaan muuttaisin surkeat sosiaaliset taitoni paremmiksi. Olisi mukavaa, kun ei tarvitsisi kuolla häpeästä joka kerta, kun avaa suunsa…

38. Millaisia tunteita sinussa herättää politiikka?

En ole kiinnostunut politiikasta, enkä pidä politiikasta.

39. Nimeä kolme asiaa mihin ihmisten tulisi mielestäsi kiinnittää enemmän huomiota itsessään?
Toisten ihmisten kohteluun, realistisuuteen oman itsensä suhteen ja myös niihin negatiivisiin puoliin, eikä aina vain itsensä hyväksymiseen ja rakastamiseen, vaikka olisi millainen. Luonteelleen ei tietysti mitään voi, mutta kyllä silti tekojaan pystyy hallitsemaan, enkä pidä tästä nykyisestä itsekkäästä ”vitut muista” – ajattelusta. Toki jokainen on vastuussa itsestään ja omasta onnellisuudestaan, mutta maailma olisi parempi paikka, jos ihmiset ajattelisivat muitakin kuin itseään.

40. Millaiset asiat saavat sinut raivoihin?

Se, miten epäoikeudenmukaista elämä on. Haluaisin, että paha saisi palkkansa ja hyville ihmisille tapahtuisi hyviä asioita, mutta ei se niin mene. Minun on aina ollut todella vaikea hyväksyä sitä.

41. Mikä on lempiasia itsessäsi?

Se, etten kuvittele itsestäni liikoja.

42. Leivän päälle, juusto vai kinkku päällimmäiseksi? Miksi?

En syö lihaa, joten juusto. Mutta juusto kuuluu alimmaiseksi, heti voin päälle.

43. Paras vuodenaika, miksi?

Syksy. Ihana sää, illat ovat pimeitä, ei ole enää kuuma, ihanat syksyn tuoksut… Rakastan jaloissa rapisevia lehtiä ja ruskaa ja syksyn rauhoittavaa tunnelmaa.

44. Kun aamulla avaat herätessä silmät ekan kerran, mitä näet?

Herätyskellon, jota yritän sohia hiljaiseksi. Tai naamani vieressä nukkuvan kissan.

45. Tarkistatko kahvinkeittimen päällä olon ennen kuin poistut ovesta?

En omista kahvinkeitintä.

46. Jos kävelet naapurisi oven ohi ja ovi on auki, vilkaisetko sisään?

Kyllä.

47. Sammutatko telkkarin kaukosäätimestä vai itse telkkarista?

Itse telkkarista, koska muuten se ”vinkuu”.

48. Maksatko tv-lupaa?

En. En ole koskaan maksanut, enkä tunne siitä hiukkaakaan syyllisyyttä, vaikka ”kun yksi jättää maksamatta, muut maksaa enemmän”. YLE ei tarjoa mitään katsottavaa, mistä olisin valmis maksamaan.

49. Ostatko vaatteita sovittamatta niitä?

Joskus, vaikka ne aina silloin on väärän kokoisia. Minulle sovituskopit ovat kidutusta, joten usein kyllä arvaan sopivan koon.

50. Pesetkö ostamasi vaatteet ennen niiden käyttöönottoa?

Ihoa vasten tulevat vaatteet kyllä, jonkun takin tai toppahousut jätän pesemättä. Ihmisiä on kuitenkin kuollutkin pesemättömiin vaatteisiin, mutta enemmänkin tämä johtuu vain ylipuhtaudestani.

51. Kaunein asia tai esine, johon eilen törmäsit?

Koirani. Tosin häntä ei ole fyysisesti kauneudella pilattu, mutta ihana hän silti on. :) Kukkiva omenapuu on myös todella kaunis näky.

52. Mikä oli lapsuuden suosikkibändisi tai -laulajasi?

Roxette. Pidän Roxettesta edelleenkin.

53. Pidätkö Aino Ihana Maitosuklaasta? (Jos et tiedä, miltä se maistuu, saat tehtäväksesi ottaa siitä selvää!)

En pidä, aivan liian makeaa.

54. Kenen julkisuuden henkilön asennetta ihailet ja miksi?

Ööhm… Pidän nöyryydestä ja vaatimattomuudesta ja sitä ei tunnetusti pahemmin julkkiksilta löydy. Mutta kenet tähän nyt sanoisi… No ekana mieleen tuli Adele, hän vaikuttaa menestyksestään huolimatta olevan todella jalat maassa.

55. Uskotko karmaan?

En usko. (Paitsi ihan hiukan...)

56. Minkä värinen hammasharja sinulla on?

Pinkki, tietysti. :)

57. Mikä oli parasta 90-luvussa?

Olin nuori (teini-ikäinen) 90-luvulla ja se oli hienoa aikaa. Henkilökohtaisesti parasta siinä oli se, että minulla oli ystäviä ja tulevaisuus tuntui niin avoimelta.

58. Minkä kirjan olet aina halunnut lukea muttet ole koskaan saanut aikaiseksi?

Ei ole mitään sellaista, olen kyllä lukenut kaiken, mitä olen halunnutkin. Päinvastoin minusta tuntuu, että olen jo lukenut kaikki hyvät kirjat, mitä maailmassa on.

59. Jos saisit aikakoneen, minne ja mihin aikakauteen sillä matkustaisit?

Ensin 1800-luvun Lontooseen, sitten 1960-luvun San Franciscoon.

60. Pidätkö lautapeleistä? Ja jos pidät, mikä on suosikkipelisi?

Pidän, kovastikin. Ehkä ihan Trivial Pursuit, joskin se jouluna ilmestynyt versio oli suurin pettymys ikinä.

61. Mikä on suurin unelmasi?

Ei minulla ole enää varsinaisia unelmia, kunhan nyt laihtuisin ja voisin henkisesti paremmin. Ja sinne jenkkeihin tahtoisin edelleen.

62. Jos saisit syntyä uudelleen mihin aikaan/aikakauteen tahansa, mihin haluaisit? (nykyaika ei kelpaa vastaukseksi)

Olen sen verran feministinen, etten kauas taaksepäin voisi syntyä. Ehkä sitten antiikkia edeltäneeseen aikakauteen, ennen tätä ”miehet on parempia kuin naiset” – höpinää.

63. Mitä sait viimeksi synttärilahjaksi?

En muista… En tosiaan muista, valitan.

64. Lapsuuden parhaan kaverisi nimi?

Hänellä oli sen verran erikoinen nimi, etten nyt taida vastata tähän.

65. Mikä asia/teko/ihminen sai sinut viimeksi surulliseksi, miksi?

Äidin ystävän kuolema. Koska hän oli ihminen, joka oli läsnä elämässäni koko ikäni, vaikka kotoa muutettuani en häntä niin usein nähnytkään. Ja minä pidin hänestä ja hän kuoli nuorena ja turhaan.

66. Omistatko paljon viherkasveja?

En, tapan ne kaikki muutamassa viikossa. Joskus muutamassa päivässä. Onnistuin kerran tappamaan jopa muovisen viherkasvin!! (Jätin sen lieden lähelle ja se suli.)

67. Mitä ruokavaliota et suostuisi kokeilemaan laihdutukseen/painonhallintaan?

Karppausta, se jostain syystä ärsyttää minua suunnattomasti. Enkä mitään epäterveellistäkään kokeilisi. Tosin nuorempana kyllä yritin oksentaa syömisen jälkeen, mutta en ole koskaan onnistunut siinä.

68. Jos sinun pitäisi muuttaa pois suomesta, minne muuttaisit?

USA:an, Irlantiin tai Keski-Eurooppaan.

69. Minkä väriset sukat sinulla on jalassa juuri nyt?

Minulla on useimmiten Dobbyn innoittamana eriparisukat, toisessa on harmaalla pohjalla värikkäitä kukkia ja toinen on raidallinen.

70. Mitä söit tänään aamupalaksi?

Puuroa. Pahaa oli. :)

71. Lapsuuden haaveammattisi?

(eläin/)lääkäri.

72. Mikä blogissasi on muuttunut sen aloittamisen jälkeen?

Aihe. Laihdutusblogistani on tullut oikeastaan ihan yleistä höpinää. Kaltaiseni henkilön on vähän vaikea blogata, koska minulla ei ole elämää ja pelkään tylsistyttäväni lukijani jankuttamalla samoista aiheista. Mutta ei minulla nyt muutakaan ole tarjota. :) Leikkauksen jälkeen olen taas keskittynyt enemmän näihin painoasioihin, kun jotain edistystäkin on tapahtunut.

73. Keneen fiktiiviseen hahmoon samaistut?

Minä olen se tylsä sivuhahmo, joka lisätään kirjoihin ja elokuviin, jotta lukijoilla ja katsojilla on parempi mieli omasta itsestään. Yksinäinen vanhapiika, jonka elämän keskeisin sisältö on kissat ja josta kukaan ei tykkää. Samaistun aina heihin lukiessani tai katsoessani elokuvia.

Samaistun myös muumeista tuttuun mörköön, joka muuttui kylmäksi ja tyhjäksi, koska kukaan ei pitänyt hänestä.

74. Jos yrität katsoa elämääsi 20 vuoden päähän, mitä näet?

Vanhuutta, sairautta, kuolemaa. Suunnatonta ahdistusta, yksinäisyyttä, eristystä. Tai pelkkää tyhjyyttä. (pahoittelen vastauksen dramaattisuutta).

75. Lempikirjasi lapsena?

Liisa ihmemaassa. Luin sen lukemattomia kertoja.

76. Mistä asioista olet inspiroitunut viime aikoina?

Pienempi lukema vaa’alla innostaa ihan suunnattomasti. Vaikka olen ennenkin yrittänyt laihduttaa, olen lannistunut hyvin nopeasti, koska tuloksia ei ole syntynyt. Nyt yleensä näkyy hiukan miinusta silloinkin, kun en ole ihan pysynyt ruodussa.

77. Milloin viimeksi teit jotain täysin spontaania?

En ikinä! :D Minä jahkailen ja pohdin ja puntaroin asioita ja päätösten teko on ihan tuskaa ja lopputulos on se, etten tee mitään. :/ En haluaisi olla sellainen ihminen, mutten ilmeisesti voi sille mitään.

78. Millainen olisi unelmakotisi?

Haluaisin vanhan puutalon meren rannalta. Narisevia nurkkia ja lankkulattiat ja ruutuikkunat ja aaveita ullakolla.

79. Mitä kesäsuunnitelmia sinulla on?

Ei mitään kummempia. Katsotaan nyt.

80. Lempipaikkasi kotikaupungissasi?

En mitenkään hirveästi tykkää asuinkaupungistani, vaikka joudunkin kauhukseni myöntämään, että olen kotiutunut tänne. Varsinkin viimeisen vuoden aikana tämä on alkanut tuntua niin tutulta… Täällä on yksi kaunis puisto, joka olisi lempipaikkani, jos se ei olisi aina niin tupaten täynnä ihmisiä. Ehkä silti se.

81. Mitä olet oppinut viimeksi?

Hmm… Että kananmuna tosiaan räjähtää, jos sen laittaa mikroon? :/

82. Mielestäsi paras tapa viettää vapaapäivä?

Olla ihan vain kotona, nukkua pitkään, lueskella sängyssä, tehdä asioita eri aikaan kuin tavallisesti.

83. Onko sinulla mottoa, jonka mukaan yrität elää?

Ei oikeastaan.

84. Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi?

Koti, syksy, joulu. Koirani ja kissani. Ihan tavallinen ahdistus-vapaa vapaa-päivä.

85. Jos sinun pitäisi luopua jostain asiasta elämässäsi ja saisit jotain sitä vastaan, mistä luopuisit ja mitä tahtoisit sen tilalle?

Ei minulla ole mitään sellaista, mistä voisin luopua, kun tässä varmaan tarkoitetaan hyviä asioita. Minulla on vain vanhempani ja lemmikkini ja kummistakaan en luopuisi. Sen ”ei minkään” tilalle tahtoisin tietysti oman perheen.

86. Mitä olet tehnyt tänään?

Heräsin, kävin vaa’alla(olin iloinen tuloksesta), söin aamupalaa, lueskelin kirjaa samalla kun takassa paloi tuli, nautiskelin ikkunaan ropisevasta sateesta ja istuin koneelle kirjoittamaan tätä.

87. Onko sinulla mitään kummallisia tai muuten vain mielenkiintoisia tapoja?

Onkohan minulla… No, minulla on mielikuvitusystäviä, mutta siitä olenkin jo kertonut. Se tosin käsittääkseni sopii kummallinen tapa kategoriaan.

88. Milloin viimeksi olet tehnyt jotain jonkun muun hyväksi? Mitä?

Niinpä… Jotain pikkujuttuja teen kyllä, mutta en mitään isoa. Siivosin vanhempieni talon eilen illalla, lasketaanko se? Tosin teen sen joka vkl… Kyllä minä autan vanhempieni luona, joten kai sekin jotain on.

89. Salaiset paheesi?

Ei kai minulla ole salaisia paheita. Paheeni liittyy enimmäkseen ruokaan ja syömiseen ja niistä tietää kaikki.

90. Mitä haluaisit oppia?

Kaiken! Aivan kaiken. Mutta erityisesti haluaisin oppia puhumaan hyvin niitä kieliä, joita olen opiskellut, haluaisin oppia jonkin taistelulajin, ehkä miekkailemaan, haluaisin oppia soittamaan viulua, haluaisin oppia tekemään huonekaluja(sitä aion tänä kesänä yrittää, katsotaan, miten sujuu…)… ja haluaisin oppia hyvät sosiaaliset taidot.

91. Nimeä yksi asia, jonka haluaisit tehdä/kokea ennen kuolemaasi.

Haluaisin olla pidemmän ajanjakson Yhdysvalloissa, esim. puoli vuotta.

92. Mikä piristää sinua, jos olet surullinen?

Ruoka. :/

93. Puhutko/käveletkö unissasi?

Puhun unissani säännöllisesti.

94. Luetko muitakin kuin laihdutusblogeja?

Luen joo, satunnaisesti vaikka mitä, mutta ihan säännöllisestikin. Ihan yleisestä elämästä kertovia, sekä muutamaa kosmetiikkablogia.

95. Jos saisit valita olisitko mieluummin mies vai nainen?

Vaikka miehen elämä on helpompaa, haluaisin silti epäilyksettä olla nainen.

96. Mitä kieliä haluaisit osata?

Tykkään ihan hirveästi kielistä, mutta minulle riittäisi, että osaisin hyvin ihan peruskielet eli suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska ja venäjä. Lisäksi olisi kiva osata jokin vähän erikoisempi kieli. Enemmän pitäisi laittaa aikaa niiden opiskeluun, mutta kun olen laiska...

97. Mikä on oudoin tapasi?

Ehkä juuri tuo aiemmin mainitsemani mielikuvitusystävieni kanssa keskustelu.

98. Mitä kirjaa rakastat?

Harry Pottereita ja James Herriotin kirjoja. Olen lukenut kummatkin lukemattomia kertoja ja palaan niihin aina, kun kaipaan tekemistä tai lohtua.

99. Mikä on lempi esineesi?

Rakastan kauniita esineitä, joten osaankohan valita vain yhtä… Minulla on kaunis vanha todella taidokkaasti veistetty puurasia, joka on mielestäni aivan ihana, ehkä se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti