lauantai 7. heinäkuuta 2012

103,6 kg

Hidasta on. :/ Olen nyt jäänyt tavoitteesta jälkeen jo melkein kaksi kiloa ja leikkauksesta on kulunut vain vähän aikaa. Ja tällä viikolla liikuinkin, kävin lenkillä kolmena iltana, tein yhtenä päivänä neljä tuntia puutarhatöitä (sykemittari näytti kulutukseksi 1400 kcal) ja eilen uin ympyrää äitini lastenaltaassa yli tunnin. Josta en tosin tiedä, mitä se kulutti, koska sykemittarini lakkaa toimimasta sillä sekunnilla, kun se koskettaa vettä. Luulin, että kaikki Polarin mittarit kestää vettä ja tässäkin kyllä lukee, että water resistant 30 m, mutta en tiedä teenkö jotain väärin vai onko tässä jokin vika. Muut, jotka ui sykemittarin kanssa, voisi vinkata...  

Juuri tätä minä pelkäsin, että jonkin aikaa laihdun ja sitten se lopahtaa, kuten aina ennenkin. Tiedän, että se kuulostaa ihan hullulta, koska jos ihminen syö vähemmän kuin kuluttaa, hän laihtuu, mutta kun se ei tunnu toimivan minulla niin. Minun kehossani täytyy olla jokin tekijä, mikä vaikuttaa. Jokin mystinen tekijä, jota ei kukaan löydä... Kuulostan ihan niiltä ihmisiltä, jotka väittää, että heillä on isot luut ja superhidas aineenvaihdunta ja he vain eivät laihdu, vaikka mitä tekisivät. Oikeasti luulen, että minulla on melko pieni peruskulutus, jolloin 1200 kcal:istakaan ei muodostu mitenkään valtavaa vajetta ja liikunta nyt vain ei sattunut tällä viikolla auttamaan. Tarvitsen enemmän proteiinia ja enemmän vettä, mutta jo nyt syön koko ajan ja niin paljon, kuin vatsani ottaa vastaan. Mutta; satasen alitus tässä kuussa on vielä mahdollista, joten en voi muuta kuin jatkaa samalla linjalla kuin tällä viikolla. Jospa tässä lähitulevaisuudessa olisi luvassa taas vähän isompi pudotus. 

Hiukset sen sijaan lähtee nyt ihan tosissaan. En voi tehdä mitään ilman, että jätän jälkeeni kasan hiuksia ja ne tuntuu nyt niin ohuilta ja karheiltakin. Minulla on aina ollut paksut ja hyväkuntoiset hiukset, joten tämä hiukan hirvittää. Rajusta laihtumisesta se ei voi johtua, joten ilmeisesti jokin ei nyt sitten imeydy. Kävin viikolla verikokeissa, niin se selvinnee sitten lääkärissä parin viikon päästä. Todennäköisin syyllinen on kalsium, mutta en oikein tiedä siitä, koska en ole koskaan elämässäni syönyt näin paljoa kalsiumia. En ole koskaan erityisemmin tykännyt maitotuotteista ja tablettejakaan ei ole tullut syötyä, joten nyt syön moninkertaisen määrän kalsiumia aiempaan verrattuna. Jo pelkistä tableteista tulee 1000 mg vuorokaudessa ja siihen vielä maitotuotteet päälle. Jotkut tuolla lihavuusleikattujen palstalla ovat kuulemma alkaneet syödä hevosille tarkoitettuja kalsiumtabletteja, hevosen annoksen, totta kai. Minusta se kuulostaa aika hullulta, mutta katsotaan nyt, mitä lääkäri sanoo. Joudun myös pyytämään lisää vatsansuojalääkkeitä, tuntuu koko ajan kuin ruokatorveni olisi täynnä happoa. En tiedä, miten kestän sitä vielä kaksi viikkoa. Lisäksi näen unia, joissa lääkäri haukkuu minut pystyyn onnettomasta laihtumistahdistani ja tämä urakka tuntuu loputtomalta ja toivottomaltakin. En edelleenkään pysty uskomaan, että voisin laihtua. 

Ja tämä Suomen kesä! Eilen yritin nauttia lämpimästä kesäpäivästä ulkona ja tulos oli, että paarmat purivat minusta niin paljon ihoa, että saattaa olla, että tuo neljäsataa grammaakin on tulosta vain siitä, ei mitään varsinaista laihtumista! En ollut ulkona edes kovin kauaa, mutta tulin sisälle jalat verta valuen ja täynnä isoja pahkuroita. Voi syksy, tule jo! 

En edes kirjoita mistään laihtumistoiveista tai tavoitteista ensi viikoksi, katsotaan nyt. Yritän vain olla tyytyväinen, jos suunta on alaspäin. 

Hyvää viikonloppua taas! :)

28 kommenttia:

 1. Hei, onko sinulle siis tehty vatsalaukun pienennys? Olen uusi lukija ja ei oikein ole selvillä mistä leikkauksesta puhut, mutta jos käyt vastalaukunleikkausryhmässä niin ehkä se? :)
  Tsemppiä! Ainahan sitä välillä tulee tasannevaiheita, älä luovuta! Kyllä se paino kohta taas hujahtaa alaspäin, alle sataseen!

  Mutta tiedän tunteesi tosi hyvin. Minulla paino laskee äärimmäisen hitaasti eli käytännössä tuntuu ettei ollenkaan, vaikka syön oikein ja liikun. Kilpirauhaseni on poistettu kokonaan ja olen täysin tyroksiinin varassa, ehkä se vaikuttaa. Lisäksi gyne on maininnut rakkuloista munasarjoissa ja ilmeisesti se hidastaa laihtumista - mutta ei missään nimessä pitäis estää. Olen pähkäillyt, että ainakin syömällä terveellisesti ja monipuolisesti en voi lihoa ja elimistöni on voitava aika hyvin. Jos läski ei sula, niin so be it. Toisalta uskon, että jos jatkan näin ja katson itseäni vuoden, parin päästä, niin tottakai minun ON oltava silloin hoikempi/hoikka! Ehkä me laihduttajat olemme vain liian hätäisiä ja katsomme tuloksia lyhyellä aikajänteellä, vaikka pitäisi ottaa aikajanaksi elämä.

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan pelkkä sleeve -leikkaus, eli minulla ei suoleen koskettu, vain mahalaukku pienennettiin. Minäkin toivon jotain suurempaa kerta pudotusta, mikä korvaisi näiden viime viikkojen huonon tuloksen. Se satasen alitus on nyt tällä hetkellä koko ajan mielessä, kun se olisi niin suuri rajapyykki.

   En tiedä onko tämä vain selittelyä, mutta minä kyllä ihan vilpittömästi uskon, että toiset ihmiset lihoo helpommin ja myös laihtuu huonommin. Onhan siitä ihan tutkimustakin tehty, vaikka toiset väittää, ettei niin ole, mutta minä uskon, että geeneillä on vaikutusta. Sinulla tosin on sitten ihan virallinenkin syy hitaampaan tahtiin, kilpirauhasella ainakin on ihan todistetusti suuri merkitys.

   Ehkä tosiaan pitäisi vain olla kärsivällinen ja keskittyä pidempiin aikaväleihin kuin viikko. Mutta olen odottanut niin kauan ja olen todella malttamaton! Mutta kyllä me molemmat vielä laihdutaan, vai mitä?! :)

   Poista
 2. Älähän nyt masennu. Kyllähän se on loogista, että jos syö vähemmän kuin kuluttaa nii pakko sen painon on jossain vaiheessa tulla alas päin. Voisitko kirjata ihan kaiken ylös mitä syöt ja katsoa sitten vaikka, ettei mitään ole mennyt huomaamatta...tarkoitan, että oliskin vahingossa syönyt liikaa jotain eikä ole hoksannutkaan että siinä oliskin energiaa enemmän kuin luuli? Taidat kyllä olla tarkka, ettei mistään sellaisesta ole kysymys.

  Itsekään en viihdy tällaisilla helteillä. Odotan sitä, että saisin painon putoamaan (toivottavasti ensi kesään mennessä) ja voisin nauttia jälleen helleilmoista. Nyt tuntuu, että mieluiten oleilen sisällä. Täällä kotona on suht vilpoista. Syksy on kanssa oma lempivuodenaikani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän olla masentumatta, mutta se on niin turhauttavaa, kun yrittää parhaansa ja siltikään ei mitään tapahdu!

   Kirjaan ylös kaiken, mitä suuhuni laitan, enkä usko, että syön huomaamattani, koska itseni tuntien pidän hyvin vähän ruokaa asunnollani. Pikemminkin ongelma on varmaan siinä, etten syö tarpeeksi proteiinia, enkä juo tarpeeksi vettä. Mutta normaalinakin päivänä se on hankalaa ja toisina päivinä minun on hyvin vaikea saada alas mitään. Ja kun tietää, että siitä tulee huono olo, ihan alitajuisestikin keksii vaikka mitä tekosyitä, ettei tarvitsisi syödä ja varsinkaan juoda enempää. Erityisesti vesi on nyt suuri ongelma.

   Minun asunnossani on aivan hirvittävän kuuma!! Minulla on iso koko seinän levyinen ikkuna etelään ja vaikka olen peittänyt sen, mittari näyttää helposti melkein 40 astettakin! Lisäksi kun ilma on kostea, asunnossani olo on melkoista tuskaa kesällä, kun ei yölläkään lämpötila ehdi laskea viileäksi. Siksikin odotan syksyä, vaikka joka tapauksessa se on ehdoton suosikkini. :)

   Poista
 3. Tuossa painossasi on tällä helteessä varmasti myös turvotusta? Kyllä se siitä alaspäin taas lähtee oikein kunnolla, usko pois! Tuli muuten mieleen, että katsoitko Suurinta pudottajaa? Siinä vasta on hullua meininkiä vaikka aika inspiroivaa onkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ollakin, ainakin toivottavasti. Toivon, että ensi tai seuraavalla viikolla olisi luvassa vähän suurempi pudotus, mikä korvaisi viime viikkojen ankeaa laskua.

   En ole katsonut. Joskus kauan sitten katsoin muutaman jaksoin jenkkien versiota, mutta en jaksanut kauaa katsoa, kun he itkivät niin kauheasti. :/ Joku tuollainen läskileirityylinen kokemus muuten houkuttelisi kovasti, mutta en halua televisioon, joten ei auta kuin yrittää pitää täällä omaa läskileiriä. :)

   Poista
  2. Kommentoin tähän keskusteluun sen verran, että miks suomessa ei kukaan oo keksinyt tollasta liikeideaa kuin läskileiri!!! Minä ainakin olisin takuulla asiakkaana :D Kesälomaks sinne opettelemaan syömistä ja ohjelmassa olis muutaman kerran päivässä jotakin kuntoilua. Takuulla löytyis ihmisiä leirille :D

   Poista
  3. Itse asiassa Suomessa on jokin tuollainen läskileirin nimeä kantava juttu, mutta se oli vain vkl ja maksoikin mielestäni aika hurjasti. Muutama vuosi sitten netissä törmäsin sellaiseen. Mutta ainakin briteissä ja jenkeissä on ns. läskileirejä ihan pidemmäksikin aikaa ja olisi tosiaan tarvetta Suomessakin. Ainakin jossain brittien leirillä oli vielä joku kilotakuukin, minkä kaikki osallistujat laihtuu, jos noudattavat sääntöjä. Minä myös olisin kiinnostunut, jos sellainen olisi!

   Poista
  4. Ai jaa, mielenkiintoista. Ehkä joku suomessakin nappaa vielä idean tai tuo ulkomaisen konseptin tänne :)

   Poista
  5. Ainakin olisi tarvetta täälläkin. Joskin se on siitä hankala, että kuinka moni voisi ottaa vapaata töistä tai lapsista jne., joten en tiedä olisiko Suomen kokoisessa maassa asiakkaita. Mutta voisi sitä edes kokeilla!

   Poista
 4. Hei! :)
  Olen itsekin laihduttaja mutta myös terveysalan opiskelija.
  Olen jo jonkin aikaa lueskellut blogiasi ja näytät aika paljon tuota kalsiumia ottavan. Mutta entäs d-vitamiinin saantisi?

  D-vitamiinilisien syöminen on Suomessa aiheellista ihan kesälläkin,siitä on hyvin vaikea saada yliannostusta. D-vitamiini vaikuttaa fosforin ja kalsiumin aineenvaihduntaan hormonin tavoin. Sen tehtävä on pitää veren kalsium- ja fosfaattipitoisuudet oikeina parantamalla niiden imeytymistä.
  Myös pii on muuten tärkeä hiusten hyvinvointiin vaikuttava hivenaine.Sitä runsaasti kasvikunnan tuotteissa, ja parhaat lähteet on kokojyvävilja, juurekset ja muut kasvikset.

  Toivottavasti sait jotain näistä irti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Näissä kalkkitableteissa on 10 mikrogrammaa kalsiumia eli kahdesta tulee 20 mikrogrammaa plus sitten syön kaksi kalanmaksaöljytablettia joka päivä. Tuleekohan siitä riittävästi? Voisin tietysti vielä ottaa erikseen jotain d-vitamiinitabletteja... Täytyy kysyä siitäkin, nyt kun saan verikokeiden tulokset.

   Täytyy myöntää, että vilja, juurekset ja kasvikset on tällä hetkellä aika lailla poissa ruokavaliostani... :/ En vain pysty nyt syömään enempää, vaikka tiedänkin, että olisi tärkeää syödä varsinkin kasviksia. Ehkä tuota piitäkin saisi purkista?

   Kiitos vinkeistä! :)

   Poista
  2. Itse olen ainakin joskus syönyt sellaista valmistetta kuin Kalkki+Pii D kun kynsiini ilmaantui piin puutteesta pienet kuopat. Mutta varmaan lääkärin kanssa kannattaa miettiä mikä sinulle sopii parhaiten. Omani olen ostanut silloin luontaistuotekaupasta.

   Millaisia kalanmaksaöljytabletteja syöt? Möllerin kalanmaksaöljyvalmisteessa on 5 µg d-vitamiinia joka omasta mielestäni on kovin vähän: talvella käytin n. 100 - 150 µg päivässä. Nyt kesällä riippuen ulkoaktiivisuudestani auringossa otan 50 µg päivässä. Sinulle ehkä 20 µg lisä voisi olla ihan aiheellinenkin. :/

   Poista
  3. Onko noin suurelle määrälle todella tarvetta?! Sitten en kyllä syö läheskään tarpeeksi! Joo, Möllerin ihan noita perustabuja. Pitää tosiaan jutella lääkärin kanssa. :)

   Poista
  4. Ei suurella määrällä ainakaan haittaa ole! Aivan päin vastoin. Ylimääräinen d-vitamiini (kalsitroli) kulkeutuu virtsan mukana ulos elimistöstä - hyvä ja huono puoli. :) Jotta saisit liikaa d-vitamiinia söisit todennäköisesti jääkarhun lihaa ja noin 500µg päivässä.

   Terveen aikuisen D-vitamiinin nykyinen päiväsaannin pitkään käytetty "virallinen" suositus 400 KY (10 µg) on sama kuin pikkulasten. Päivittäinen 400 KY (10 mikrog) estää aikuisen luun pehmenemisen (osteomalasian), mutta ei riitä vähentämään mm. ikääntyneiden osteoporoosin vaaraa. Joissain Terveyskirjaston mainitsemissa hoitokokeissa osteoporoosin vaara väheni, kun D-vitamiinin päiväannos oli noin 800–1 000 KY (20–25 µg)/vrk.

   Kesällä auringon UVB-säteily tuottaa noin 15 minuutin kokovartaloaltistuksessa runsaasti D-vitamiinia. Suomessa ei taida kovinkaan moni kuitenkaan ihan niin paljon aurinkoa palvoa.

   "Tämän hetken suositusten mukaan 2 000 KY (50 mikrog) on turvallinen aikuisen päiväannos. Uusimpien tietojen perusteella tätäkin suurempi annos (5 000 KY, 125 mikrog) on turvallinen ja joskus tarpeen. D-vitamiinin annoksen määrittämisessä tulisi ottaa huomioon yksilöllinen tarve, kuten veren kalsidiolin taso ennen talvikautta, suuri painoindeksi (kalsidiolin saatavuus alentunut elimistössä), korkea ikä (alentunut ihon tuotanto, lisääntynyt tarve) ja auringonvalon saanti (etelänmatkat, solarium, pukeutuminen, ihonväri)."

   Poista
  5. Okei... Juttelen tästä lääkärin kanssa ja kuulen sitten, mitä verikokeissakin oli ilmennyt, mutta ehkä olisi syytä nostaa annostusta. Söin aeimmin, ennen näitä muita, ihan d -tabletin joka päivä, joten ehkä voisin taas alkaa syömään senkin.

   Tuo on silti jännä juttu, kun nyt ihan viime vuosina on niin hirveästi alettu puhumaan d-vitamiinista, ennen ei ainakaan kukaan minulle suositellut.

   Poista
 5. Jees, laihdutaan, vaikka sitten hitaastikin! :) Tuohon D-vitamiinikeskusteluun vielä oma lisäys: Tohtori Toliseb D-vitamiinia saa ainakin Sokokselta 59 mikrogramman vahvuudella. Vahvin jonka olen löytänyt. Syön itse kasvispainotteisesti ja rautakuurin olen todennut virkistävän.

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apteekista saa ihan hyllytavarana D-maxia muistaakseni 150µg asti. Riippuen toki apteekin tarjonnasta.

   Poista
  2. Pääasia, että paino laskee. (Tänään muuten vaaka näytti puoli kiloa vähemmän kuin eilen, mutta voi johtua ihan siitäkin, että nukuin levottomasti, kun oli niin hirveän kuuma)

   Minä myös syön rautatabletteja, koska en syö ollenkaan lihaa.

   Poista
 6. Siis Tolosen, tietenkin! :)

  VastaaPoista
 7. Moi, ymmärrän hyvin että olet pettynyt mutta suuntahan on oikea. Ehkä olet kerännyt nestettä kun olet liikkunut niin paljon?! Minä turvon helposti jos liikun enemmän lämpimällä säällä. Runsas vedenjuonti auttaa. Olet tosi lähellä tuota 100 kiloa, siis wow, ei voi muuta sanoa. :)
  -Annis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmänkin silti peloissani kuin pettynyt, jos tässä nyt taas kävi näin... Mutta jos niin on, niin en oikein enempääkään voi tehdä.

   Toivon, että minullakin on kyse turvotuksesta, joskaan en tiedä voiko olla turvotusta, jos alkaa nestevajauskin olla lähellä...

   Olen kyllä lähempänä sataa kiloa kuin vuosiin, se on aika mielettömän hieno juttu! :)

   Poista
 8. Hei! Onnistuneesti ja epäonnistuneesti laihduttaneena panin merkille kaksi asiaa, jotka varmaan hidastavat laihtumista: 1. Kasvisten syöminen on sinulla liian vähäistä. Aikoinaan Painonvartijoissa laihdutaessani totesin todeksi sen, että kasvisten syömisellä sai syömättä jättämisellä on uskomaton vaikutus! 2. Veden riittävä juominen estää turvotusta eli nesteen kertymistä kehoon: Jos elimistö saa liian vähän nestettä, se alkaa pantata saamaansa nestemäärää eli neste ei poistu vaan jää lisäämään painoa turvotuksena. Tämä korostuu varsinkin helteen aikaan! joillakin kilot karisevat nopeammin, joillakin hitaammin, mutta voit olla varma, että laihdut. Ensi kesänä olet normaalipainoinen! Vinkki: syö nyt kesällä joka päivä kunnon annos vesimelonia ja mansikkaa, sillä ne ovat hyviä kehon nestetasapainottajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvisten syöminen on aika lailla olematonta minulla ja vettäkään en juo läheskään tarpeeksi. Tiedostan sen, mutta en tiedä, miten sen muuttaisin... Minun on pakko keskittyä ensi sijaisesti proteiiniin, mutta kun en useimmiten onnistu saamaan tarpeeksi sitäkään, en tiedä miten saisin vielä syötyä muutakin. Tämä on hankala tilanne, koska se määrä ruokaa, mikä olisi minulle terveellistä ja hyväksi ja välttämätöntäkin, on suurempi kuin mitä pystyn syömään, enkä oikein tiedä, mitä tehdä... Olet ihan oikeassa, että suuri osa ongelmaa on juuri noissa kahdessa asiassa, mutta se toteutus onkin sitten toinen juttu. :/

   Toivottavasti olen ensi kesänä normaalipainoinen tai ainakin tavoitteessani! :)

   Vesimeloni on aivan ihanaa ja minulla on mansikkamaa äitini puutarhassa, jonne näyttää tulevan varsin hyvä sato tänä vuonna. :)

   Poista
 9. Älä masennu. Kyllä se paino laskee ! On vain hitaan puolueista pudotusta sinulla.

  Tuohon D-vitamiini keskusteluun sanoisin, että puhu lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa. Nuo täällä mainitut suositukset (150 mikrogrammaa) on aivan hurjia. En itse söisi sinne päinkään.

  Jos saat proteiinia liian vähän, voi halutessasi lisätä proteiinijauhetta johonkin. Kysy ravitsemusterapeutilta.

  Hirveästi tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän olla masentumatta, mutta kun yrittää parhaansa, eikä sekään riitä, se on aika kurjaa. :/ Mutta parempi edes vähän kuin ei ollenkaan, pitää yrittää keskittyä siihen.

   Minulla on tosiaan aika parin viikon päässä lääkärille, joten kysyn, mitä hän sanoo ja mitä verikokeissani on tullut esille.

   Proteiinijauhetta olenkin ajatellut ostaa, en vain ole saanut aikaiseksi. Olen joskus niin saamaton, ettei ole tottakaan! :)

   Kiitos! :)

   Poista
 10. Olinpa sitten vahingossa laittanut omaan blogitekstiini lähes samanlaisen otsikon, kuin sinulla. Olet kuitenkin mennyt koko ajan alaspäin! :) Minulla nousi paino kuukaudessa viisi kiloa.

  Vaikka varmasti ärsyttävää on, kun paino laskee hitaammin. Mutta 13kiloa on jo paljon. Onko sillä loppupeleissä väliä missä ajassa se lähtee? :) Tosiaan minäkin paraskin puhumaan, yhteen aikaan masennuin täysin jos viikossa olikin lähtenyt ''vain'' alle kilon verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alaspäin, mutta hitaasti. Ensimmäisen puolen vuoden aikana pitäisi laihtua kilo viikossa ja jos se ei toteudu, se ei lupaa kovin hyvää tulevaisuuden kannalta. Ei kai se olisi niin väliä, jos tietäisin, että lasku jatkuu, mutta tämä saa minut pelkäämään, että kohta lasku pysähtyy ja pian alkaakin tulla lisää painoa. Minusta tuntuu, että tämä ei ole ollenkaan itsestäni kiinni ja jos se ei ole itsestä kiinni, voi käydä miten vain. Se on pelottava ajatus, etten ehkä nytkään laihdu, koska tämä oli se viimeinen keino. Mutta pakko olla toiveikas, ei tässä muutakaan voi. :/

   Minä olen joskus onnistunut "lihomaan" yhden ainoan päivän aikana melkein 7 kiloa! Se oli kai suolaisen ruoan ja veden yhteisvaikutusta. Mutta sinullakin voi siis olla kyse vain nesteestä ja voit yhdessä päivässä "laihtua" useamman kilon. Tiedän kyllä, miten uskomattoman kurjaa on laihduttaa samoja kiloja, jotka on jo kerran laihduttanut, sahasin 110:n ja 120:n väliä vuosia... :/ Mutta toivottavasti meillä molemmilla paino nyt laskee! Hurjasti tsemppiä! :)

   Poista