sunnuntai 26. elokuuta 2012

Ei muutosta

Olin ihan varma, ettei paino olisi laskenut ja oikeassahan näköjään olin. Se on kai ihan ok, onneksi ei sentään ollut noussut. Ensi viikolla sitten toivottavasti taas miinusta, edes hiukan.

Ulkona on jo ihan tosissaan syksy ja se on minusta aivan ihanaa. Puista putoilee kellastuneita lehtiä ja takkaan voi tehdä tulen ilman, että läkähtyy ja öisin on jo suorastaan kylmä. Ja iltaisin on jo pimeää, se on ehdoton suosikkini syksyssä. Se ja syksyn tuoksut; puunsavu, puimureiden ilmaan nostattama viljan tuoksu ja kirpeän raikas luonnon talvilepoon vaipumisen tuoksu. Olen kävellyt paljon ja keräillyt kaikenlaista luonnosta. Minulla on aina tapana kerätä kaikkea ajatuksena askarrella niistä jotakin, mutta vaikka minulla olisi kuinka selkeä visio lopputuloksesta, taitoni eivät aivan riitä sen toteuttamiseen. Tein kanervakranssin, jonka oli tarkoitus tulla äitini ulko-oveen, mutta vein sen sitten tuonne ulkorakennuksen oveen, koska siitä tuli varsin kamalan näköinen. :D Minulla on myös tapana tehdä vanhaan emalivatiin erilaisia asetelmia vuodenaikojen mukaan, eikä nekään kauneudella ole pilattuja, mutta tuovat kuitenkin luontoa sisään. Keräsin myös ison kasan männynkäpyjä ja sammalta ja jäkälää odottamaan joulua ja puolukanvarpuja joulun kukka-asetelmia varten.Olen myös jo fiilistellyt joulua, minusta joulunodotus on aivan ihanaa. Suhtautumiseni itse jouluun on ristiriitainen, enkä koskaan etukäteen tiedä millainen joulustani tulee, mutta jouluvalmisteluista tykkään aina. Minusta on ihanaa jo syksyllä suunnitella joulusiivousta ja jouluvaloja ja koristeluja. Ostan joka vuosi uusia koristeita ja valosarjoja, vaikka kumpiakin on jo ennestäänkin melkoinen määrä. Minusta on ihanaa, että joulun ajan kotini on aivan erinäköinen kuin muulloin. Olen aivan innoissani, kun joulukoristeet ja muut joulutavarat tulee kauppoihin, voin viettää tuntikausia kaupoissa vain katsellen. Toisinaan kyllä ostankin jotain, mutta vain murto-osan kaikesta, mitä haluaisin. Ennen viime joulua ainakin Sokoksilla oli myynnissä valkoisia höyhenkransseja ja olen koko vuoden harmitellut, etten ostanut sellaista. Toivottavasti niitä tulee myyntiin tänä vuonnakin. Jos ei tule, niin pitänee kyniä äidin kanat ja tehdä itse…

Kysellessäni taannoin vinkkejä aiheiksi, minulta kysyttiin, millaista arkeni on yleensä, millaisia asioita teen, joten ajattelin nyt vähän kirjoitella siitä. Arkeni jakautuu omassa asunnossani vietettyihin arkipäiviin ja lapsuudenkodissani vietettyihin viikonloppuihin ja lomiin. Omassa asunnossani aikaa kuluu(kului) tietysti ihan puhtaasti työasioihin tai töissä olemiseen, kuten toivottavasti taas lähitulevaisuudessakin, joten vapaa-aikaa ei jäänyt mitenkään hirveästi, eikä siitä vähästäkään ole mitään kauhean jännittävää kerrottavaa, arkeni koostuu aika tavanomaisista asioista. Suurin osa ajasta kuluu lukemiseen, tv:n katseluun ja netissä oleiluun, lenkille yritän potkia itseäni useimpina päivinä ja kouluvuoden aikana opiskelen myös parina iltana viikossa kieliä kansalaisopistossa. Hälyttävän suuri osa ajastani kuluu myös siivoamiseen, haluan elinympäristöni olevan täysin puhdas ja järjestyksessä. Olen pohjimmiltani hyvin laiska ihminen ja rakastan sekä lukemista että tv:n katselua, jälkimmäistä vähän liikaakin. Haaveilen kyllä jännittävästä elämästä ja erikoisista harrastuksista, mutta totta puhuen se on ehkä vain halua olla joku muu, pohjimmiltani olen koti-ihminen ja sohvaperuna. Pimeinä vuodenaikoina minusta on aivan ihanaa lähteä kaupungille kävelemään, katsella näyteikkunoita ja kierrellä kaupoissakin. Kesäisin ja keväisin en sitä tee, koska silloin ei ole pimeyden antamaa näkymättömyyden tunnetta ja vaatetuskin on paljastavampi, mutta pimeässä ja paksut talvivaatteet päällä teen sitä monena iltana viikossa, varsinkin joulutavaroiden tultua kauppoihin. Toiveenani olisi liittää tähän kaupunkiarkeeni vielä uiminen, mutta se on nyt vielä vähän avoinna, milloin uskallan sen tehdä.

Lapsuudenkodissani oleskellessani aikaa kuluu paljon ulkona, etsin mielelläni jotain tekemistä, mikä sallii minun olla luonnossa. Vanhempieni talo on keskellä metsää ja siellä riittää aina tekemistä. Pidän puutarhanhoidosta, minulla on äitini pihalla oma iso kasvimaa ja tykkään myös istuttaa puskia ja puita ja siivota pihaa ja tehdä siitä mieleistäni. Äitini tosin järjesti pihapuuhastelua vähän liiankin kanssa tilatessaan sata kuutiota polttopuita kymmenen kuution sijaan… Äitini yleensä kaataa itse tarvitsemansa puut, mutta nyt joku hänen tuttunsa myi puita halvalla ja hän tajusi virheensä vasta kun pihassamme oli aivan valtava keko puita. Oikeasti, niitä on niin paljon, että kun ne kaikki oli kipattu valtavaksi kasaksi puuliiterin eteen, me vain seisoimme suu auki vieressä ja tuijotimme. Minulla ei ole aavistustakaan, minne ne laitetaan, ei ainakaan liiteriin mahdu. Mutta pihalla tehtävän työn puutetta minun ei tarvitse surra lähitulevaisuudessa. :D Tykkään myös kävellä metsässä ja saunoa ja taas, katsoa tv:tä tulen palaessa takassa(puut ei ainakaan lopu kesken). Usein myös pelaan äitini kanssa korttipelejä, olen suvusta, jossa kortinpelaaminen on hyvin tavallista ajanvietettä ja minäkin siitä tykkään. Ja kotonakin tietysti luen ja olen netissä ja teen sikäli samoja asioita kuin arkenakin. Ja pyrin joka päivä leikkimään koirani kanssa ainakin tunnin, edelleen ulkona.

Joten, arkeni ei ole kovin ihmeellistä. Itse asiassa se olisi minun puolestani muuten ihan hyvää arkea, mutta kaipaan seuraa. Silloin nuorena minusta oli ihanaa saunoa ja laittaa ruokaa ja katsella leffaa kaverin kanssa, sitä kaipaan vieläkin. Ja olisi kiva tietysti joskus käydäkin jossain. Tietysti voisin käydä tapahtumissa jne. yksinkin, mutta olen kovin arka menemään minnekään yksinäni. Ja matkustelun haluaisin myös lisätä elämääni. Mikä sekin on tietysti itsestä kiinni ja ehkä jossain vaiheessa onkin osa elämääni. :)

Ai niin, Karamelli-Ellin kanssa tuolla kommenteissa juteltiin jonkinlaisesta laihdutuskilpailusta, säännöt vain on vielä vähän avoinna. Haluaako joku muu mukaan? Aikaa olisi siis jouluun saakka ja tavoitteena 15 kiloa. En tosin tiedä pitäisikö tähän laittaa jotain palkintoa/rangaistusta tai miten tämä toimii, sitä pitää vielä pohtia. :)

Ensi viikon toiveena olisi vain saada edes hiukan miinusta vaa’alle. :) Ja muuten, kiitos hirveästi ihanista kannustavista kommenteista, joita sain viime postaukseeni! :)

Hyvää alkavaa viikkoa ja erityisesti; hyvää syksyä! :)


17 kommenttia:

 1. Syksy on nykyisin myös oma lempivuodenaikani. Jotenkin tykkään kanssa siitä, kun ilmat viilenevät kesän jäljiltä ja saa heittää neuletta päälle. Kynttilät tuntuu taas ihanilta talven jälkeisen kyllästymisen jälkeen ja laatikossa odotteleekin Party Litelta kesällä ostettuja tuoksukynttilöitä.

  Olen mukana pudotuskisassa, jos sellasta järkkäilette! -15 kg tästä painosta olisi jotain sellasta etten osaa edes kuvitella. En ole painanut näin vähää sitten 15 vuoteen saatikka -15 kilon päästä. Eli mukana ollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla se on aina ollut, mutta tykkään siitä vuosi vuodelta enemmän. Kynttilät tosiaan on yksi aivan ihana puoli syksyä.

   Minulla on vähän sama fiilis, ettei voi edes kuvitella, että voisin painaa vielä 15 kiloa vähemmän... Mutta sitä tässä nyt pitäisi lähteä tavoittelemaan. Pitää varmaan yhdessä kehittää jonkinlaiset säännöt. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hyvä juttu. :) Tosin eipä tuo kovin jännittävää ole. :)

   Poista
 3. Meillä päin on vielä kesä, loppukesä/alkusyksy on aivan ihana täällä kun merivedet ovat viimein lämmenneet ja turistit tehneet lähtöä. Tultiin just naapurikaupungista, tehtiin pieni muutaman tunnin kestävä reissu ja vielä iltakahdeksalta tarkenee t-paidassa.
  Minulla on laskettu aika 1.11 joten voisin ihan hyvin liittyä kisaan koska tulen aivan varmasti "laihtumaan" 15kg joulun asti:) No ei vaiskaan..Mutta seuraan mielenkiinnolla teidän kilpailuanne:)
  Oli kivaa lukea tämänpäiväinen postaus:) Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinne/ Annis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö? Täällä on kyllä jo ihan syksy. Kävin äsken tuolla pihalla vakoilemassa hirviperhettä, joka syö kauraa tuossa lähipellossa ja tuli jo hieman kylmä.

   Ei enää kauaa vauvan syntymään! Tiedättekö kumpi teille tulee? Minullekin kelpaisi tuollainen "laihtumismetodi" :)

   Kiitos samoin! :)

   Poista
  2. Tänäänkin on ollut 20 astetta ja tosi lämmin. Tosin tuullut paljon. Mutta edelleen tarkenee t-paidassa vaikka kello lähestyy kahdeksan. Rannikolla elo-syyskuu ovat usein lämpimät vesien lämpenemisen ansiosta. Samoin täällä voi olla aika kylmää toukokuussa ja kesäkuun alussa ennenkuin ne ovat lämmenneet. Kotipaikkakuntani on melkein kokonaan meren ympäröimä. Pitkät kävelylenkit rantoja pitkin syysmyrskyjen riehuessa on parasta mitä tiedän!
   En tiedä mikä meille tulee, mutta minulla on aavistukseni:)
   Olen melkein kade että teilläpäin on syksy ja viileää, olen aika fed up jo tähän lämpöön. Vaikka kaikki ikkunat ovat auki päivisin olo on hikinen ja vetelä. Syksyllä on ihan kuin nuppi kirkastuu ja aistit terävöityvät, ajatus juoksee ja olo on tasapainoisempi. Viva syksy!
   -Annis

   Poista
 4. Olipa kiva taas kuulla susta pitkästä aikaa :)

  15 kiloa? Jaa-a, mitenhän tuo onnistuis? :) Tosin neljä kuukautta aikaa, joten ihan mahdollista on. Ja olispa ihanaa olla jouluna sen verran köykäsempi.

  Joten...Taidan minäkin osallistua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tapahtunut viikolla mitään erityistä, niin ei tullut kirjoiteltua. :)

   Minustakin tuo on aika tiukka tavoite, mutta pitäähän sitä haastetta olla! Ja minulla se olisi juuri sopivasti 84:n kilon alitus, eli olisin enää lievästi ylipainoinen! Se olisi jo jotain! :)

   Tervetuloa mukaan, täytyy vaan sääntöjä vielä miettiä tarkemmin. :)

   Poista
 5. Minulla napsahti tänä aamuna paino normaalipainon puolelle! :O Ihan hurjalta tuntuu edes kirjoittaa tuota, kun tosiaan lähtökohta oli merkittävä ylipaino... No, joka tapauksessa noin hurjaan kisaan en uskalla enää ottaa osaa vaikka se normaalipainon sisällä juuri ja juuri olisikin mahdollista, mutta olen täysillä hengessä mukana tsemppamassa teitä ja laitan omaksi tavoitteekseni ennen joulua löytää sen lopullisen hyvän olon painoni. :) Me ollaan kaikki ensi jouluna ihan erinäköisiä kuin viime vuonna!! :)

  Tsemppiä alkavaan viikkoon, ensi lauantaina tulee varmaan taas pudotusta!
  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mielettömän hienoa, onneksi olkoon! Miten kauan sinulla meni urakkaan aikaa? Minä en osaa vielä edes kuvitella, että joskus voisin olla normaalipainoinen, mutta jos saisin tuon viisitoistakin kiloa pois, olisin todella iloinen! Olisin enää lievästi ylipainoinen, se olisi aika suuri juttu, kun on sairaalloisesta ylipainosta lähdetty. Mutta katsotaan, saanko niin paljon jouluksi pois! Ehkä en, mutta se on hyvä tavoite, koska se on juuri ja juuri mahdollista, mutta kuitenkin haasteellista.

   Kiitos, samaa toivon minäkin! :)

   Poista
  2. Kiitos :) Vähän vaikea sanoa kauanko meni aikaa, olen niin kauan vaan jojoillut... joskus talvella kai aloin laihtua ilman että jokaisen kilon jälkeen lihoin tuplat takaisin :D Kyllä tässä vielä on matkaa kuitenkin lopulliseen tavoitteeseen.

   Hyvähän se on, että on haastetta, kunhan ei sitten vaan käy niin että tunnet olevasi jotenkin epäonnistunut luuseri jos et ihan tuohon 15 kiloon ennen joulua pääsisikään, silloin se haaste kääntyy itseään vastaan... muista siis ottaa tarpeeksi kevyellä mielellä se kisa niin hyvin menee! :) Jo 10 kiloa jouluksi on ihan oikeasti hyvä tulos ja sinulla on lähtenytkin jo mahtava määrä! Tsemppiä siis kisaan ja ennen kaikkea pysyvään pudotukseen tahdista riippumatta. :)
   -Maria

   Poista
 6. Kiva oli lukea taas kuulumisia :)

  Tuosta 15 kg:n "haasteesta", kuulostaa ihan hyvältä paitsi että itse (jos olisin sinä) ehkä tähtäisin 10 kg pudotukseen, syynä se että olet jo laihtunut niinkin paljon että laihtuminen ilmeisesti jatkuu, mutta on vähän hidastunut? Eli voisi olla paremmat mahdollisuudet onnistua. Ja tuostahan tulisi jo kasilla alkava luku ja pääsisit uuteen vuoteen paino alkaen 8:lla :) Mutta ihan vain omia mietteitäni, maltti on valttia... Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Itsekin ehkä ajattelen, että kymmenen kiloa on realistisempi, mutta 15 kiloa tuntuu jo haasteelta ja jotenkin ajattelen, että jos otan vähän isomman tavoitteen, niin teen enemmän töitäkin sen eteen. Tahti on tosiaan hidastunut, eikä se alunalkaenkaan ollut kovin huima. Tässä on nyt vielä 17 viikkoa jouluun eli tuohon 15 kiloon vaadittaisiin edelleen melkein kilo viikossa tahti, johon en enää nykyisellänikään ole yltänyt. Mutta ajattelin, että se kannustaisi liikkumaan, kun taas kymmenen kiloa pitäisi lähteä ihan leikkauksenkin takia. Siis pitäisi, en tiedä onnistuuko sekään...

   Kiitos! :)

   Poista
 7. Mietin tässä juuri, että ei ainakaan rangaistuksia. Joku kiva palkinto sen sijaan itselle siitä, että on saavuttanut tuloksen. Ja hyvä yrityskin täytyy palkita, eikös? ;) Tarkoitus on kannustaa, ei lannistaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin ensi tuon toisen postauksen viestit ja ehdin sinne jo pohtia rangaistusta. :D Mutta sopii kyllä, jos ei laiteta mitään rangaistusta, palkinto vain. :)

   Poista
 8. Miekin tässä jo lueskelin tuon toisen kommentin ja miusta se siun ehdotus oli aika hyvä, että hävinnyt laittaisi jonkun pienen yllätyspaketin voittajalle! :D Se ei ole varsinaisesti rangaistus :D

  VastaaPoista