lauantai 22. syyskuuta 2012

Ei uutisia


300 grammaa plussaa. Ei hyvä, joskin johtunee siitä, että eilen illalla himoitsin suolaa niin paljon, että oli ihan pakko syödä muutamia merisuolarakeita. Jotka tietysti aiheuttivat kauhean janon, joten uskon painonnousun olevan nyt vain nestettä. Keskiviikkona virallisessa punnituksessa vaaka näytti vaatteet päällä tasan 98 kg. Leikkauksesta on nyt puoli vuotta ja painon olisi pitänyt pudota 26 kiloa. Muistan ajatelleeni silloin juuri ennen leikkausta aivan innoissani, että lokakuun alussa saatan painaa alle 90 kiloa. Se ei nyt toteudu, mutta toivon, että 90 alittuisi ainakin jouluksi, mutta toivottavasti aiemmin. Olen toisaalta pettynyt, mutta toisaalta myös iloinen näistä (melkein) kahdestakymmenestä kilosta, koska ehdin niin monta vuotta painaa enemmän. Laihtuminen ei tunnu enää mahdottomalta, vaikka viime aikoina paino ei olekaan paljoa laskenut.

Vyötärön ympärys oli pienentynyt 88 senttiin, lantio sataanseitsemääntoista ja reisi 68 senttiin. Lääkäriksi sattui onneksi nuorehko mies, jota ei edes kiinnostanut painoni, joten en onneksi saanut haukkuja huonosta edistyksestä. Hän vain katsoi verikokeiden tulokset, jotka olivat ihan hyvät. Joskin proteiini ylitti vain nippa nappa alarajan. Josta oli taas ravitsemusterapeutinkin kanssa puhetta. Yritän kyllä, mutta se tuntuu todella vaikealta. Sovimme nyt, että alan juomaan kaksi annosta proteiinilisää päivässä. Siitä tulee jo 46 grammaa proteiinia, joten siihen vielä pari lasia maitoa ja määrän pitäisi riittää, vaikka enemmänkin täytyisi syödä. 

Nyt pitää mennä tekemään vähän ulkotöitä ja nauttimaan vuoden ihanimmasta ajasta. :) Hyvää viikonloppua!


15 kommenttia:

 1. Kiva, kun et saanut mitään haukkuja lääkäriltä. Nuo proteiinijuomat kuulostaa järkeviltä sinun tilanteessasi. Hirveästi olet laihtunut. Hienoa ja tsemppiä eteenpäin! Hitaasti hyvää tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta. :) Nämä leikkaukset on vielä niin uusia, ettei ehkä ravintoterapeuttikaan ihan ymmärrä tilannetta, kun hän luettelee kauhean määrän ruokaa, mistä saisi riittävästi proteiinia, mutta kun minä en voi syödä niin paljoa! Noista proteiinilisävalmisteista tosiaan saa paljon proteiinia suhteellisen pienessä määrässä ruokaa, joten ne on nyt todella hyviä minun tilanteeseeni.

   Kiitos! :)

   Poista
 2. Onko toi painonpudotus leikkauksen jälkeen joku "sääntö", tarkotan siis että onko sen painon kaikilla pudottava sellaseen tahtiin? Vai onko se enemmän sellanen pudotus joka useimmilla tapahtuu?
  Tuntuu mun mielestä vaan aika hassulta jos joku n.s "vaatii" että paino putoais. Saattaa tehdä aika tukalan olon, jos muutenkin on painon kanssa vaikeeta :(

  Hyvä lääkäri sulle sattui, katsoi ennemmin että olet terve kuin kyttäili sun painoa :)

  Mä pelkään myös plussatulosta ens viikolla :( Mutta se tulee jos on tullakseen. Nautitaan syksytä eikä murehdita, kyllä se paino siitä pikkuhiljaa putoaa :D

  Ihanaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmänkin varmaan suunnilleen keskiarvo siitä, mitä ihmiset onnistuu laihtumaan, en oikein ole varma, että mitä nuo lääkärit odottaa. Mutta siitä kilosta viikossa ensimmäisen puolen vuoden ajan he koko ajan puhuivat, joten ajattelin, että nyt tulee sapiskaa, kun en sitä saavuttanut. Se kai perustuu siihen, että jos ei nyt laihdu tuon vertaa, niin tulevaisuus ei vaikuta hyvältä. :/ Mutta minähän aion laihtua edelleen, hitaasta tahdista huolimatta! :)

   Sinulla on kyllä pudonnut paino niin hyvin, että vaikka kerran tulisi plussaa, niin kokonaispudotus on silti huima! Toivotaan kuitenkin, että edelleen tulee miinusta. :)

   Kiitos samoin! :)

   Poista
  2. Minäkin olen joskus miettinyt mikä tuo juttu on, että "pitäisi laihtua" kilo viikossa. Muista nyt kuitenkin, että keskiarvot ovat vain keskiarvoja. Toki se on ihan hyvä tavoite että pyrkii keskiarvoon, mutta keskiarvo nyt käytännössä kuitenkin tarkoittaa, että osa laihtuu sitä nopeammin ja osa sitä hitaammin, siksi sitä kutsutaan keskiarvoksi. :) Ja sinä mahdat olla laihdutusleikkauksen läpikäyneiden joukossa kuitenkin sieltä kevyemmästä päästä? Olisi mielenkiintoista tietää tuon pudotusvauhdin keskiarvon lisäksi myös mediaani.

   Tsemppiä viikkoon, ensi lauantaina taas miinusta!
   -Maria

   Poista
  3. Tiedän, että se on vain keskiarvo, mutta jonkun täytyy sitten ylittääkin tuo tahti, ja se olisin mielestäni voinut olla minä. :) Olisin jo alle 90 -kiloinen... No, en onneksi saanut haukkuja ja on tämäkin jo jotain. :)

   Yksityispuolella on leikattu alle satakiloisiakin ja myös julkisella leikataan pienempiä, jos heillä on jotain liitännäissairauksia. Luulen, että olen jossain keskivaiheilla leikatuista, joten siksikin minun olisi pitänyt myös laihtua keskiarvon verran.

   Joo, ensi viikolla olisi parasta tulla miinusta ja saisi myös vihdoin tulla 20 kiloa täyteen. Siitä olisi hyvä jatkaa. :)

   Kiitti! :)

   Poista
  4. Keskiarvothan tosiaan muodostuu siitä, että joku on voinut tiputtaa aivan mielettömän määrän painoa, mikä sitten hilaa keskiarvoakin ylemmäs. Aika moni leikatuista kuitenkin on siellä keskiarvon alapuolellakin. Muutoinhan se raja olisi minimi määrä :D Jokainen omaa tahtiaan!

   Poista
  5. Niin tuo on kyllä totta ja moni mies varmasti nostaa keskiarvoa, koska heissä on yli 200 kiloisia, jotka pudottaa valtavan määrän heti alkuun. Juuri luin jostain yli 200 kiloisesta, jolla olii ensimmäisen kahden kuukauden aikana lähtenyt 18 kiloa! Mutta silti olisin toivonut, että edes alkuun olisin yltänyt tuohon kiloon viikossa. :) Olen kuitenkin ihan iloinen tästäkin. :)

   Poista
 3. Löysin vasta blogisi. Sulla on ihan mahtavan upea urakka takana! Vau! Itse aloitin bloggailun ja elämäntaparemontin 133 kilosta, heinäkuussa, ja pitkä matka on edessä. Nämä onnistumisblogit kyllä tuovat motivaatiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiloissa olen ihan tyytyväinen, mutta tahti on kyllä ollut niin hidas, ettei ole tottakaan. Mutta jospa se sitten olisi pysyvää pudotusta. Kiva kuitenkin kuulla, että saat siitä motivaatiota. :) Pitääkin tulla tutustumaan sinun blogiisi ja urakkaasi. :)

   Tervetuloa lukemaan! :)

   Poista
 4. Hei!

  Luen usein blogiasi ja kirjoitat paljon samoista asioista, jotka liittyvät omaan elämääni. Olet kertonut olevasi kasvissyöjä. Itse olen runsaasti ylipainoinen ja siirtymässä lakto-ovo-ruokavalioon. Olisi mielenkiintoista kuulla mietteitäsi laihduttamisesta ja syömisestä yleensäkin kasvissyönnin näkökulmasta. Onko vaikeaa saada kaikki vitamiinit jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Oletko siis tähän mennessä syönyt lihaa? Minusta tuntuu, että suurin ongelma, varsinkin laihduttajalle, on proteiinin saanti, kun liha jää ruokavaliosta pois. Ainakin minulle se on todellinen ongelma ja uskon sen myös olevan jossain määrin syy lihomiseeni, vaikka en heti lihasta luovuttuani lihonutkaan. Lihasta proteiinia kuitenkin saa suhteellisen helposti, mutta muuten se on vähän hankalaa. Minulle asiaa vaikeuttaa myös se, etten oikein pidä maitotuotteista, vaikka niitä syönkin. Jos pidät ruokapäiväkirjaa, niin ala kirjoittamaan ylös saamasi proteiinit ja vaikka et pitäisikään, niin kiinnitä silti huomio siihen, miten paljon proteiinia saat. Laihduttajan pitäisi saada yli 70 grammaa vuorokaudessa.

   Vitamiineista ainoastaan b-vitskut on sellaisia, joita kasvissyöjän on vaikea saada, mutta olen aina syönyt jotain monivitamiinivalmistetta, joten b -vitamiiniarvot on pysyneet hyvinä. Lisäksi d- vitamiiniarvoni olivat silloin ennen leikkausta ihan hälyttävän alhaiset, mutta olen nyt syönyt sitäkin purkista ja tilanne on ilmeisesti sama vähän kaikilla suomalaisilla. Ja aiemmin söin myös rautaa, mutta nyt siitä tulee jostain syystä huono olo. Sille ei ole mitään selitystä, joten en oikein tiedä miksi. Jos tuntuu, että alkaa huimaamaan tms., kannattaa ostaa rautatabletteja. Ja sen verran "huijaan" tästä kasvissyönnistä, että syön kalanmaksaöljytabletteja. Talvella ennen leikkausta kun piti olla ilman, huomasin ihan selkeän muutoksen ihossani, joten on niistä varmaan muutakin hyötyä. Ne totta puhuen iljettävät minua, mutta syön niitä silti. :)

   Ei-leikatut pystyy myös syömään paljon kasviksia, joten niistä saa nuo vitamiinitkin paremmassa muodossa. Se puoli kiloa päivässä koostuen viidestä eri väristä on varmaan aika lailla riittävää normitilanteessa. Ja kannattaa syödä paljon marjoja, jos niitä on saatavilla.

   Siitä huolimatta, että proteiininsaanti vaikeutuu kasvissyöjillä, minulla kuitenkin vaikutukset olivat enemmän positiivisia. En ole ollut kertaakaan vatsataudissa nyt 17 vuoteen, silloin ennen sain jokaikisen flunssan ja muun taudin, kun niitä vain jossain oli liikkeellä, mutta silloin heti lakattuani syömästä lihaa, olin täysin terve varmaan viisi vuotta, nykyään olen jokusen flunssan sairastanut. Lisäksi minulla oli ennen kivuliaita suolistokramppeja, jotka katosivat heti, kun lopetin lihansyönnin.

   Se, että olen lihonut, on täysin omaa syytäni, koska varsinkin silloin alussa en kiinnittänyt ollenkaan huomiota proteiiniin, lopetin vain lihansyönnin, enkä ottanut selvää terveellisestä kasvisruokavaliosta tai mitenkään korvannut lihaa. Joten siihen proteiininsaantiin kannattaa keskittyä ihan tosissaan. Muutoin uskon kasvissyönnin tukevan laihtumista; sitähän laihduttajillekin suositellaan, enemmän kasviksia. :)

   Tsemppiä laihdutukseen! :)

   Poista
  2. Kiitos paljon vinkeistä. :) Kyllä, olen ollut ihan sekasyöjä tähän asti. Hieman mietityttää, että onko järkevää toteuttaa kahta näin suurta muutosta yhtä aikaa, onhan terveissä elämäntavoissa jo sinänsä paljon oppimista. Toisaalta ajattelin edetä hitaasti luopuen ensin punaisesta lihasta ja viimeiseksi kalasta. Näin ehtisin kokeilla eri kasvisruokia ja lukea aiheesta. Proteiinia olen jo miettinytkin ja tofua ja soijaa on tullut kokeiltua (nam!). Seuraavaksi olisi kait tutustuttava papujen ja linssien ihmeellisen maailmaan, vaikka vähän mietityttää kuinka paljon aikaa ne vievät.

   Poista