lauantai 29. syyskuuta 2012

No niin…


Vihdoinkin on - 20 kiloa täynnä, joten luvassa on kuvia(voi teitä onnekkaita! :D). Olen nyt arempi laittamaan näitä kuin koskaan, koska tiedän, että te vaatteet päällä otettujen kuvien perustella odotatte parempaa, mutta tällaisia nämä nyt ovat. :/ (Minähän sanoin, että ”huijasin” teitä vaatteet päällä! :D)

Laitan nyt kaikki tähänastiset kuvat, ensin siis aloitus, seuraavassa miinus 10 kiloa ja viimeisessä nykyiset, miinus 20 kg. Kahdessa viimeisessä kuvassa on samanlaiset pikkarit, mutta jälkimmäiset on kaksi kokoa pienemmät. Vaaka siis näytti aamulla 96, 7 kg. 

 

           Olenko ainoa, jonka mielestä näytän viimeisissä kuvissa isoimmalta?!! Minä en näe peilissä mitään eroa, mutta odotin, että kuvissa näkisin edes jotain pienenemistä, mutta minä näytän isommalta kuin kymmenen kiloa sitten! Kuvat on kuitenkin otettu samassa paikassa ja samalta etäisyydeltä, joten se ei selitä tuota. Ehkä tämä johtuu siitä, mistä aiemminkin puhuin, että tunnun paljon löysemmältä. Ehkä rasvasoluja on vähemmän, mutta ne asettuu minuun eri tavalla ja seuraavissa kuvissa näytän vieläkin isommalta! (Olen oikeasti ihan hämmentynyt tästä, olin ihan varma, että näkisin edes jonkinlaisen muutoksen!) Tuijotin niitä vaikka kuinka kauan yrittäen löytää edes jostain eroa, mutta ei! Tiedän, että olen laihtunut, koska näen sen vaa’asta ja vaatteista, mutta en minä kyllä näe missään kohtaa pienenemistä noissa kuvissa… Tuossa viimeisessä näytän jokseenkin valahtaneelta, mutta varsinainen läski ei silti näytä vähentyneen. Ja nuo reisien hurmaavat selluliittimöhköt näkyy sitkeästi pitävän pintansa. Kiva! :/

Mutta, olen nyt merkittävästi lihava! En enää sairaalloisen lihava, enkä vaikeasti lihava, vaan merkittävästi lihava. Enää 13 kiloa lievään lihavuuteen, joka siis on näiden leikkausten tavoite, bmi alle 30. Tosin omaan tavoitteeseeni on vielä hiukan yli puolet matkaa. Niin kuin aiemminkin sanoin, tämä alkaa tuntua mahdolliselta. Vaikka tahti on ollut hidas, olen alkanut uskoa, että jonain päivänä saavutan tavoitteeni ja se on aika mieletön juttu. Vaikka ennenkin niin epätoivoisesti halusin laihtua, en koskaan kyennyt uskomaan, että se olisi mahdollista, mutta nyt uskon. Ja satasen tällä puolen se urakkakaan ei tunnu niin ylivoimaiselta, vaikka toki paljon tekemistä onkin edessä. Kun nyt vain saisi jotain näkyvääkin muutosta aikaan!

Hyvää viikonloppua jälleen! :) 


34 kommenttia:

 1. Kyllä reidet ovat pienentyneet huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... Enpä tiedä, ihan samalta ne minusta näyttää... Mutta onpahan ainakin vaa'alla tapahtunut muutosta. :/

   Poista
 2. Ihan selvästi olet laihtunut, vau! Onnea suorituksesta!! Käsivarret ja vatsa on pienentyneet. Oletko ottanut mittoja reisistä, niin voisit verrata kuinka paljon senttejä lähtenyt? Entä vatsan seudulta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :)

   Minä en saa kahta kertaa peräkkäin läheskään samaa tulosta, kun yritän mitata, mutta noissa kontrolleissa hoitaja on mitannut. Vyötäröltä on lähtenyt vain 8 senttiä, lantiolta 16 cm ja reidestä 9 senttiä. Ei siis kovinkaan paljoa... Jotenkin ehkä ajattelin kahdenkymmenen kilon vastaavan enempää, mutta ilmeisesti sitten ei. :)

   Poista
 3. Onnea 20 pudotetun kilon johdosta!! Kyllä minusta ainakin uudemmissa kuvissa käsivartesi näyttävät hoikemmilta, mutta olet ehkä kaventunut tasaisesti joka paikasta, niin eroa ei siksi niin selkeästi huomaa? Hieno suoritus tämä pudotus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Käsivarsista itsekin olin jotain näkevinäni, mutta ajattelin, että ehkä se johtuu vain asennosta. Minusta tuntuu, että ensimmäisellä kymmenellä kilolla oli vaikutusta esimerkiksi vaatekokoon, mutta tällä toisella ei ole ollut oikein mitään. Kummallista...

   Poista
 4. Näytät omasta mielestäsi vain siksi suuremmalle uusimmissa kuvissa, kun ne on otettu lähempää. :) Älä huoli, laihtuminen näkyy selvästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä ole otettu lähempää, mutta ehkä rajasin ne vähän pienemmiksi, kuin edelliset. Kiitti! :)

   Poista
 5. Minusta ainakin käsivarsissa ja reisissä erityisesti "polven kohdalla takana" on muutosta :)

  Onnea 20kg pudotuksesta! :) Tuossa yllä sanoit, että ekan kympin kohdalla huomasit vaikutusta, mutta toisen et... seuraavalla kympillä voisin melkein luvata, että sinun on pakko huomata isoja muutoksia! Et sinä ikuisesti voi keventyä vaa'alla ilman selkeää vartalon kutistumista ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, hyvä, että edes te näette jotain... :)

   Kiitos! :)

   Se on todella kummallista, että ensimmäisen kympin aikana monet vaatteet jäi isoksi, jne., mutta nyt tämän toisen aikana ei esimerkiksi nuo tavoitevaatteet ole tulleet yhtään väljemmiksi. Mutta ehkä taas seuraava kymppi tuo jotain muutoksiakin. :)

   Poista
 6. Olet selvästi laihtunut ja reippaasti, sen huomaa ensinäkemältä. Teepä vaikka niin että avaat ensimmäisen ja viimeisen kuvan eri selainsivuihin ja katso niiden välillä ellet muuten huomaa eroa.

  Reitesi solakka muoto alkaa tulla esille tosi hyvin, kädet ovat kaventuneet paljon ja ylävartalo näyttää ihan normaalipainoisen ihmisen ylävartalolta.

  Onnea paljon! Hitaasti mutta varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kyllä, mutta... No, ehkä sitä ei sitten vain itse näe. :)

   Kiitos! :)

   Poista
 7. Onnittelut! Kyllä olet selvästi laihtunut! Eron huomaa koko kropasta mutta erityisesti ylävartalosta, käsivarsista ja vyötäröstä. On varmaan vaikeaa ottaa kuvat samalta etäisyydeltä jotta näkisi muutokset parhaiten. Mutta tosi hienosti edistyy, -20kg on HUIMA painonpudotus. Wow!
  Mukavaa loppuviikonloppua T. Annis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :)

   20 kiloa on kyllä jo aika paljon, vaikka tietysti minulla on niin paljon pudotettavaa, että suhteessa siihen se on vähän eri asia. Mutta; toivottavasti nuo 20 ovat nyt ikuisesti poissa!

   Nyt saunomaan. :)

   Poista
 8. No hitsi miten hienosti olet laihtunut. Onnea!
  Minä näen kyllä selvän eron muutoksista kuvissa. Olet kauttaaltaan pienempi. Miten ihmeessä et sitä itse näe?

  Mutta ihana, kun itsekin uskot jo pystyväsi laihtumaan. Hitaasti ja varmasti teet sitä koko ajan.
  Ei muuten olleet nämä kuvat minulle ainakaan mitään "pettymyksiä" vaatekuvien jälkeen. Turhaan pelkäsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Minä vain... en näe! En mitään eroa. Ja olin ihan varma, että näkisin, vaikka peilissä en mitään huomaakaan!

   Tämä on aika jännä tunne, että ensimmäisen kerran ehkä elämässäni ihan oikeasti uskon, että voin laihtua. Ehkä se myös auttaa siihen laihtumiseen, koska ei toivottavasti niin helposti anna periksi.

   Hyvä, etten tuottanut pettymystä. :)

   Poista
 9. Onnea pudotuksesta. Mietippä sitä, että lantio aloitettaessa (?) 133cm ja nyt 117cm. Kyllä siinä on muuten huima ero. Ootko laskenut miten paljon senttejä yhteensä olet tiputtanut itsestäsi. Saat olla niin tyytyväinen.

  Olisitpa laittanut samat pikkarit jalkaan kuin -10 kg:n kohdalla niin ehkä se olisi kertonut myös miten hölöttää. Nyt kun molemmissa on napakat housut niin ehkä sekin vie sitä pienentymisen tunnetta pois? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :)

   Onko se paljon? Olen niin keskittynyt vain vaa'an lukemaan, etten osaa oikein edes ajatella noita senttejä, että miten paljon on paljon... En ole koskaan ennen mitannut itseäni, niin en oikein tiedä, mitä ajatella noista. Minusta varsinkin tuo vyötäröltä lähtenyt kahdeksan senttiä tuntuu aika vähältä.

   Nuo isommat koot samoista pöksyistä on tosiaan nyt aika väljät, olisi ehkä pitänyt laittaa ne. Ehkä voin sitten joskus ottaa sellaisia kuvia, joissa joudun pitämään niitä ylhäällä. Itse asiassa kaikkein isoimmat pikkarini lakkasivat jo pysymästä paikoillaan, mutta ehdin jo heittää ne pois. :)

   Poista
  2. Heh, se jos jokin kertoo että kutistumista on tapahtunut :D

   Poista
  3. Okei... :) Harmi vain, etten osaa itse mitata, niin voin sitten seurata vain noita hoitajan ottamia mittoja.

   Poista
 10. Sitä ei vain näemmä itse näe. :) Kyllä aivan selvästi näkyy muutos. Erityisesti käsivarret ja ylävartalo ovat ihan merkittävästi pienentyneet. Esim. yläselässä näkyy tosi hyvin tuo piennetyminen ja kun rajaa kuvaa sillä lailla, että näkyvissä on vain kropan ylöäosa, niin näytät ihan normaalipainoiselta. :) Eli tosiaan sitä omaa laihtumistaan ei vain itse näe. Tuo kokemasi löysyys voi varmaan johtua myös siitä, että iho ei ole vielä ehtinyt mukaan tuohon pienentymiseen.

  Olet suorittanut jo mahtavan urakan, onnea siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai sitten... :/ Minusta on ihan loogista, ettei sitä näe peilistä, mutta odotin kyllä kuvissa näkeväni jotain eroa. Kai aivot sitten seuraa joskus perässä. :)

   Kiitos! :)

   Poista
 11. Jeee! Onnea pudotuksesta! :D

  Munkin mielestä muutosta näkyy selvästi. Käsivarsista näkyy tosi hyvin ero, ja peppu on pienentyny! :) Hitsi kun susta olis vielä sivusta otetut kuvat, kun mun mielestä toi vatsakin näyttäs litteämmältä tossa vikassa kuvassa.

  Ja sitten vielä yks juttu tälleen asiaa opiskelleen kantilta:
  Keskimmäisessä kuvassa on kylmempi eli sinisempi valaistus, ja jälkimmäisessä lämpimämpi eli punaisempi. Sekin voi hieman harhauttaa silmää luulemaan että jälkimmäisessä on isompi "kohde".

  Niin se vaan menee, että itse ei muutosta niin huomaa. Sulla menee tosi hyvin, älä turhaan murehdi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :)

   Joo, mietin kyllä sivukuvia, mutta kun minulla on toisella puolella tatuointi ja toisella syntymämerkki, niin sen takia en niitä alkanut ottamaan, koska ajattelin, että joku minut tunteva kyllä tunnistaisi minut niistä. Olisi ne tietysti voinut peittää. Vatsa on alkanut hiukan roikkumaan, joten on se ainakin muuttanut muotoaan.

   Ekat on otettu päivänvalossa, katselinkin, että tuo lampunvalossa otettu on niin paljon miellyttävämpi katsella, että taidan suosia jatkossa niitä! :D

   Ei kai sitä sitten itse näe. Hyvä, jos edes muut näkee! :)

   Poista
 12. Silloin kun itse aloin laihtua, minulla oli alussa ihan sama juttu, että tuntui kuin kokoni ja vartalonmallini ei olisi muuttunut lainkaan, mutta vartalon "koostumus" muuttui jotenkin löysemmäksi. Ihan kuin se läski olisi jotenkin sulanut sisältä ilman että vartalonmalli ihan pääsi matkaan mukaan :D Mutta kyllä se siitä, huomaat varmasti jatkossa selkeitä muutoksia ulkomuodossakin jos ja kun tuohon malliin jatkat. Ja näkyyhän noissa jo todella selvä ero, kun ensimmäistä ja viimeistä kuvaa vertaa! Kokeilepa laittaa itsellesi jonnekin ensimmäinen edestä otettu kuva ja viimeinen edestä otettu kuva vierekkäin, ja ensimmäinen takaapäin otettu ja viimeinen takaapäin otettu kuva vierekkäin, ja vertaa. Tuo välivaihe tuossa voi lieventää vaikutelmaa hieman.

  Yli 20 kiloa pudotettu, yli 20 kiloa vähemmän taakkaa kannettavana. :) Siitä voi olla jo ylpeä. Onnea sekä hienosta viikkopudotuksesta että tähänastisesta kokonaispudotuksesta!
  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuosta on muutkin puhuneet, kuin vain minä! Omituinen ilmiö! Ja kuten tuolla aiemminkin sanoin, niin eka kymppi vaikutti esim. vaatekokoon, mutta tämä toinen ei. Ehkä tämä ei olekaan niin suoraviivaista matematiikkaa, kuin aina sanotaan. Mutta; minähän aion laihtua edelleen ja ehkä seuraava kymppi tuo mukanaan jo ulkoisiakin muutoksia. :)

   Kiitos! :)

   Poista
 13. WuHuu! Oi onnea, -20kg! Mahtavaa! Ja vaikka epäilit ettei alusvaatekuvissa huomaa painon pudotusta, niin kylläpä huomaa :) Upea suoritus:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt sitten kohti kolmeakymmentä... :)

   Poista
 14. Minä ainakin huomaan selkeän muutoksen "parempaan" (aka pienempään) JB:n! Kts. esim. käsivarsiasi, varsinkin takaapäin otetuissa kuvissa. Aiemmin kätesi olivat "leveämmässä asennossa" mutta nyt ne ovat jo normaalissa. Se on mieletöntä!

  Onnea ja paaaaaaljon tsemppiä - kärsivällisyydellä se vartalokin seuraa perässä :))

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei tosiaan auta kuin jatkaa ja toivoa, että seuraavan kympin jälkeen eron jo huomaa! :)

   Poista
 15. Eikö sinua hävetä laittaa näitä kuvia nettiin kaikkien nähtäville? En kysy pahalla, vaan koska olen itse ihan normaali, enkä siltikään kehtaisi laittaa alusvaatekuvia itsestäni nettiin, olen utelias tietämään, mikä saa sinut tekemään sen? Minun on hyvin vaikea ymmärtää, että pystyt julkistamaan jotain tuollaista ilman häpeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota... Kyllä, kyllä minua hävettää. Mutta minä olen aina hävennyt itseäni ja ulkonäköäni ja se nyt vain on niin, että tältä minä näytän. Kyllä minä sitä häpeän, mutta ei se siitä miksikään muutu, vaikka en laittaisi kuvia. Olen kuitenkin huomannut, että jos otetaan naisia, joilla on sama bmi, niin olemme siitä huolimatta ihan valtavan eri näköisiä ja muiden blogeissa minusta on kiva nähdä kuvia ja erityisesti edistymiskuvia. Niinpä olen laittanut niitä omaankin blogiini. Ja se on myös vapauttavaa jollain tapaa; tässä minä olen, sellaisena kuin olen! :)

   Tärkeä osa on kuitenkin tämä anonymiteettini, en ikimaailmassa pystyisi tähän omalla nimelläni tai kasvoillani! Joillakin kuitenkin riittää rohkeutta siihenkin!

   Poista
 16. Wow! Ensinnäkin kiitos blogistasi. Käsittelet tärkeitä asioita ja annat tukea samojen asioiden kanssa painiville. Löysin tämän blogin googlemattamalla "yksinäisyyden". Voit todella olla itsestäsi ylpeä - lueskelin kirjoituksiasi vuoden takaa ja minusta vaikuttaa siltä, että paitsi että olet onnistunut hienosti laihduttamaan, olet myös selättänyt masennuksen. Mahtavia ja parhauden fiiliksiä sulle jatkoon, olet näyttänyt kaikille lukijoille, että jokainen voi tehdä elämäänsä muutoksia. Lopuksi: katsoin kuviasi ja sanon rehellisesti: sinusta on jo nyt kuoriutunut Nainen. Sipaise hajuvettä korvan taakse kun lähdet ulos, kanna itseäsi ylpeydellä, sillä olet sen ansainnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen tosiaan voinut nyt paremmin, ihan varmaan vain siksikin, että on syksy, mutta toivottavasti laihtumisellakin on osansa siihen. Toivotaan, että tämä olisi nyt pysyvää, mutta kevät on aina minulle vaikea, joten katsotaan, miltä silloin tuntuu. Tietysti jos silloin olisin jo lähellä tavoitettani, se saattaisi kyllä parantaa mielialaa merkittävästi! :)

   Olen alkanut tuntemaan jossain määrin vähemmän häpeää ulkona liikkuessani ja se tuntuu todella mukavalta. Mutta kiitos kovasti, yritän olla ylpeä, että näinkin paljon kiloja on lähtenyt! :)   Poista