lauantai 22. joulukuuta 2012

Ei lähellekään...

...yhdeksääkymmentä kiloa päästy, eikä varsinkaan niitä aiemmin toivomiani lukuja, mutta tämä nyt on niin kuin on. 91,9 kg näytti vaaka aamulla, joten lisääkin on jo tullut viime viikosta. Viimeisen viiden kuukauden aikana olen laihtunut vain kymmenen kiloa ja se ei ole hyvä juttu miltään kannalta katsottuna. Vuodenvaihteen jälkeen pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa tekemään enemmän töitä, muuten en kohta laihdu enää yhtään. Kuitenkin olen paljon pienempi kuin viime jouluna ja tavoitteeseenikin on reilusti alle 20 kiloa, joten tavallaan olen ihan tyytyväinen. Kokonaisuuteen, mutta en viime aikojen edistykseen. Ja ensi jouluna lupaan vihdoin olla 75 -kiloinen, vaikka joutuisin tekemään mitä sen eteen! Ensimmäistä kertaa elämässäni myös uskon siihen!

Mielialat heittelee aika runsaasti, välillä olen ihan ok ja välillä taistelen ahdistusta vastaan, mutta tähän asti kaikki on ihan hyvin. Mikä sen sijaan ei mitenkään paranna joulutunnelmaa, on se, että olen kipeä. Sitäkin vastaan taistelen ja yritän toimia normaalisti, mutta olen melkoisessa flunssassa, on kuumetta ja yskää ja kurkku on ihan hirveän kipeä. Myös vanhempani ovat kipeinä, joten tämä on nyt vähän kurjaa, kun juuri jouluna... Kaikki jouluvalmistelut on silti tehty ajallaan, onneksi en ole niin kipeä, etten jaksaisi siivota, koska minulle on tärkeää jouluna, että koti on siivottu lattiasta kattoon. Kuusenkin haimme eilen ja joku oli varastanut juuri sen kuusen, jonka minä olisin halunnut! Olen katsellut sitä koko syksyn ja eilen kun menimme kaatamaan sitä, oli vain kanto jäljellä! Äitini inhoaa kuusivarkaita, mutta minä en yleensä jaksa välittää, mutta nyt kyllä harmittaa, kun juuri tuon kuusen menivät ottamaan. Meidän metsistä saa kyllä luvalla ottaa kuusen, mutta tiedän, ettei kukaan luvan kysynyt ottanut juuri sitä minun kuustani ja se oli vielä ihan selvästi juuri kaadettu, joten jos vain olisin käynyt hakemassa sen hieman aiemmin... No, ei voi mitään. Ihan hyvän kuusen löysimme, mutta ei se ole yhtä hieno kuin se, jonka olisin halunnut. :) Jollakin on nyt sitten tänä vuonna todella kaunis varastettu joulukuusi. 

Mutta nyt pitää vielä siivota keittiö ja lepytellä koiraani, joka murjottaa edelleen eilisen pesuoperaation jäljiltä. Varmaan se onkin koiran kannalta katsottuna aika käsittämätöntä, että ilman mitään ennakkovaroitusta joku sekopää tulee ja houkuttelee väärin perustein luun avulla kylppäriin, kastelee ihan märäksi, hieroo jotain vaahtoavaa turkkiin ja huutaa kuin hyeena, kun koiraparka yrittää kuivata itseään kylppärin verhoihin. Tietäisipä raukka vain, että tänään leikataan vielä kynnetkin... Se on outoa, että vaikka olen aina niin huolellinen kynsienleikkuun kanssa, ettei varmasti satu, niin sekä tämä koira, että edellinen käyttäytyvät, kuin yrittäisin tappaa heitä. Mutta pitää sitä nyt jouluna olla hurtankin juhlakunnossa. Uuden pannankin ostin, kissalle myös, molemmille pinkit. :) 

Mutta siis, nyt siivoamaan. Hyvää joulun odotusta kaikille! :)

8 kommenttia:

 1. Oikein mukavaa joulua sinulle ja perheellesi! (myös noille vähän karvaisemmille perheenjäsenille!)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa joulua sinulle J.B!

  VastaaPoista
 3. Oikein ihanaa Joulua sulle ja koko perheelle äitiä, isää ja karvakamuja myöten :-). Täällä kanssa ollaan koko perhe nuhassa, muksu ehkä jo enemmän parantunut, mutta hittoiks siin sit. Ei mahda mitään, kunhan ei vaan makuaisti lähde aatoksi niin siinäpä niiskutellaan sitten :-D.

  Sinivalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samoin sinne koko perheelle ja toivottavasti parannutte aatoksi! :)

   Poista
 4. en nyt sanoisi ettet ole "lähelläkään" 90 kiloa, eihän tuo pari kiloa ole mikään suuri summa! elä siitä itseäsi moiti. :-) mukavaa joulua sinulle ja eläinystävillesi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta joo, mutta toisaalta kahdenkin kilon pudotus kestää minulta ainakin kuukauden ja aiemmin puhuin siitäkin, että saisin miinus 30 (leikkauksen jälkeen) täyteen. Mutta en rehellisesti sanoen ole kovinkaan pettynyt. :)

   Kiitos samoin! :)

   Poista