sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Päivä jouluun

Ihan uskomatonta, että huomenna on aatto. Koristelin kuusen eilen ja tänään koristelen sen uudelleen, koska koko yön heräilin puolen tunnin välein siihen, kun kissa otti aina uuden pallon kuusesta ja leikki sen kanssa ympäri olohuoneen lattiaa. Että viitsiikin vanha katti vielä tehdä tuollaista. Palloja ja leluja hänellä olisi vaikka kuinka, eikä hän niillä leiki koskaan, mutta kuusenpalloilla hän sen sijaan viitsii leikkiä vaikka koko yön. Onneksi tämä yksilö ei sentään kiipeä kuuseen, joskus meillä oli kissa, joka vietti puolet ajastaan roikkuen kuusesta ja kaatoi sen aina joulun aikana monta kertaa. 

Olen jo vuosia ostanut jos jonkinlaisia askarteluvälineitä tekemättä niistä mitään, mutta nyt ajattelin kerrankin tehdä jotakin, joten tein muutaman kranssin oviin ripustettaviksi sekä tuollaisia helmisydämiä. Eivät nämä nyt ihan ole kuin kaupasta ostettuja, mutta... :D Viime vuonna himoitsin tuollaista höyhenkranssia Sokokselta, mutten raaskinut ostaa, joten tänä vuonna tein sellaisen itse, eikä tullut maksamaan neljääkään euroa. En nyt tiedä vastaako tuo aivan sitä Sokoksen versiota, mutta tämäkin on pyöreä ja siinä on höyheniä, joten tarpeeksi lähellä. Enkä kyninyt äidin kanoja, höyhenet on ostettuja. Niin ja uloskin tein katajasta pari, mutten jaksanut käydä ottamassa niistä kuvia. 

Flunssa vaivaa edelleen, mutta tänään on jo vähän parempi olo. Pitää käydä illalla hautausmaalla ja kummitätini luona ja toimittaa vielä pari unohtunutta joulukorttia. Se on tavallaan hassu tapa; ostaa kaupasta kortteja, joissa on toivotuksetkin valmiina ja kirjoittaa vain saajan osoite ja oma nimi alle... Minä en henkilökohtaisesti lähetä kortteja, mutta autan aina äitiä kirjoittamaan omansa ja hän laittaa useimpiin minunkin nimeni. Se on kai aika kummallista, kun olen jo näin vanha, mutta kun minulla ei ole omaa perhettä, ei kai sitä nähdä niin outona. Samapa tuo. Meille on tänä vuonna jostain syystä tullut runsaasti kortteja, joissa ei lue lähettäjää ja useimmista emme edes tunnista käsialaa, joten he eivät nyt sitten saa meiltä korttia vastineeksi. Muille unohtuneille käymme tänään pudottamassa kortin laatikkoon. 

Yleensä vietän viimeisen päivän ennen joulua siivoten ja koristellen, mutta nyt tänä vuonna päätin, että saan kaiken valmiiksi jo lauantaina. Nyt on vähän outo olo, kun huomenna on aatto ja kaikki on tehty, saa vain olla. Ihan kiva kyllä näinkin. Ehdin viedä haukun pitkälle lenkille ja kävellä illalla hautausmaalla ja katsella kuusta ja lukea. Ja takassakin saa pitää tulta, kun ulkona on niin julmetun kylmä! Mutta onneksi kuitenkin saatiin tänä vuonna valkoinen joulu, ihan mielettömän kaunista, kun kaikkialla on lunta ja puut on kuurassa ja taivas on harmaanvalkoinen. Toivottavasti kaikkialla on yhtä kaunista! :)


4 kommenttia:

 1. Ooh, kauniita koristeita olet tehnyt!

  VastaaPoista
 2. täytyypä kompata tuota Jenniä, valtavan ihania noi sun koristeet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinnekin, joskin ehkä kuvat oli parempia kuin malli, mutta kuitenkin. :)

   Poista