torstai 10. tammikuuta 2013

Sinne meni...

Joulukilot nimittäin. Jo eilen aamulla vaaka näytti 91,3 kg. Eikö ole kummallista?! ... Ilmeisesti ne sitten oli vain nestettä, niin kuin arvelinkin niiden suurelta osin olevan. Tämä tuntuu oudolta, yleensä olen taistellut joulukilojen kanssa vielä joskus maalis-huhtikuussa. Se siitä sitten, nyt yritetään taas laihtua ja päästä alle 90 kilon. (Ja kyllä, kävin varmuuden vuoksi kämppiksenkin vaa'alla varmistamassa, ettei omani ole mennyt epäkuntoon joululoman aikana. :))

Etsin eilen melkein koko päivän sitä sairaalasta lähetettyä lappua, jossa olisi seuraavan kontrollini aika, kun muistin sen kyllä olevan 21. päivä, mutta en löytänyt sitä mistään. Lopulta menin kysymään sairaalasta ja ilmeni, ettei mitään aikaa ole. Ei ihme, ettei sitä löytynyt... Kuulemma minulle ei ole lähetetty mitään sellaista lappua, eikä uutta aikaa ole vielä edes merkitty. He sitten ilmoittavat kun saavat varattua minulle ajan. Mutta kun minä muistan, miltä se lappu näyttikin!! Kai olen sitten nähnyt unta tai sekoitin sen johonkin viime vuodelle annettuun aikaan. Joka tapauksessa en nyt tiedä seuraavan kontrollin aikaa enkä seuraavaa virallista punnitusta, mutta joka tapauksessa yritän saada niin paljon painoa pois kuin mahdollista. Vähän päälle kahden kuukauden kuluttua on vuosi leikkauksesta ja haluan nyt edes saada sen 30 kiloa pois. Olen yhtä aikaa tyytyväinen ja pettynyt. Tyytyväinen siihen, että voin realistisesti ajatella, että voin laihtua 30 kiloa vuodessa, mutta pettynyt siihen, että tilastollisesti muut ovat pärjänneet paremmin. Aivan kuin tämä olisi jokin kilpailu... Mutta en olisi halunnut olla niiden huonoimmin laihtuneiden joukossa... :/ Minähän olisin voinut laihtua niin paljon, että minua olisi tulevaisuudessa käytetty esimerkkinä lihavuusleikkausten tehokkuudesta...

Mutta, nyt lähden lenkille ja lauantaina tulen kertomaan virallisen punnituksen tulokset. Toivottavasti ollaan lähempänä 90 kuin ennen joulua. :)

6 kommenttia:

 1. Jee, hyvä juttu! Minullekin kävi niin, että jouluna tulleet kilot olivat jo loppiaisena lähteneet humpsis vaan, ilman että oikeastaan ehdin edes miettimään, mitä niiden eteen pitäisi tehdä :)

  Ehkä kyse on oikeasti siitä, että kun syö normaalisti terveellisemmin ja kevyemmin, niin tuollainen viikon mässäily ei yksinkertaisesti vaikuta niin paljon, vaan kroppa osaa ikään kuin nollata tilanteen samantien.

  Minusta 30 kiloa vuodessa kuulostaa tosi isolle luvulle, jo 25 kiloakin on mielestäni huikea saavutus! Olen oikeasti sitä mieltä, ettei nopeassa laihdutuksessa ole mitään mieltä ( :P pun intended), koska siinä ei pysy sen enempää mieli kuin ihokaan pudotusvauhdissa mukana. Hiljaa hyvä tulee ja kaikki pysyvät muutokset ottavat aina oman aikansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu vain niin oudolta, kun yleensä tähän aiheen vuodesta ahdistuneena mietin, että miksi tuli syötyä niin paljon! Mutta hyvä näin! Ja söin tosiaan lähinnä suolaista, joten se oli varmaan ihan turvotusta.

   Ajattelin, että voisin laihtua ensin ja miettiä niitä henkisiä juttuja vasta sitten. :) Onhan se paljon, mutta vähemmän kuin muilla. :/ En haluaisi olla se vähiten onnistunut laihduttaja, se harmittaa, vaikka kiloja onkin lähtenyt ihan kivasti.

   Minusta alkaa tuntua, että ihoni ei palaudu yhtään... Nyt ihan viime aikoina se on valahtanut ihan tosissaan, eikä se mielestäni ole kiinteytynyt ollenkaan. Taidan olla yksinkertaisesti liian vanha... Mutta, tiesin, että niin käy, joten olin ihan varautunut tähän. Ja olen tyytyväinen, jos vain kilot lähtee. Täytyy sitten katsoa, että miten hankala se on loppujen lopuksi, mutta tällä hetkellä tuntuu, etten välttämättä halua mitään kiristysleikkausta.

   Poista
 2. No hirveästi olet laihtunut! Hienoa.

  Kannattaa muistaa, että lihavuusleikatuissa on paljon huomattavasti sinua isompia ihmisiä. Miehiä varsinkin ja heillä painokin tippuu nopeammin. Älä vertaile. Olet onnistunut loistavasti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Totta kyllä, että leikattujen joukossa on minua paljon isompiakin. Silti sitä vain olisi toivonut pärjäävänsä vähän paremmin vertailussa. Mutta henkilökohtaisesti olen silti ihan tyytyväinen, kunhan nyt lasku jatkuu. :)

   Poista
 3. No nih! Nyt näet, että ruokavaliosi on oikealla linjalla. Siis se vanha sananlasku, että ei sillä ole väliä, mitä syö joulun ja uuden vuoden välillä vaan sillä, mitä syö uuden vuoden ja joulun välillä.

  Hiljaa hyvää tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :) Tämä tuntuu kyllä niin oudolta, kun yleensä kadun koko kevään joulun syömisiä! Mutta ei tänä vuonna! Hieno juttu! :)

   Poista