maanantai 7. tammikuuta 2013

Takaisin arkeen

Inhottavaa, että joulu on taas ohi. Tulin aamulla takaisin omalle asunnolleni ja ensimmäiset päivät lomien jälkeen on aina aivan hirveitä. Yritän kaikin voimin taistella ahdistusta vastaan, mutta haluaisin mennä takaisin kotiin. Voiko enää olla säälittävämpää tilannetta; olen kohta 33, pakottanut itseni asumaan omillani melkein 14 vuotta, mutta edelleen haluaisin takaisin kotiin... Inhoan tätä asuntoa, mutta kokemuksesta tiedän, että vaikka muuttaisinkin, kohta inhoaisin taas sitä seuraavaakin asuntoa. Miten ihanaa olisi edelleen olla niin nuori, että voisin ihan perustellusti asua kotona... Minusta on hassua, kun aina sanotaan, että "jokainenhan asuu kotonaan"(kun nuorilta kysytään, asuvatko he vielä kotona), koska minä en asu kotonani, minä asun harmahtavaksi maalatussa betonikuutiossa, jossa ulkoa kuuluu jatkuva epämääräinen meteli ja jossa tunnen oloni kaikinpuolin epämukavaksi. Aivan kuin asuisin ankeuttajan kanssa; ainakin jokin imee kaiken toivon huoneilmasta ja jäljelle jää vain kylmyyttä ja tyhjyyttä ja tunne, etten koskaan -koskaan!- ole onnellinen. Joskus mietin, että kenelle minä edes ylläpidän tätä näytöstä, miksi en vain luovuttaisi... Mutta toisaalta en ole valmis siihenkään, vaikken uskokaan asioiden koskaan muuttuvan. Ehkä minulle itsellekin on sitten niin tärkeää ylläpitää jonkinlaisia kulisseja, muutenkin kuin äitini takia. Häpeän itseäni muutenkin niin paljon, että edes toivo siitä, ettei ihan kaikki tietäisi millainen totaaliluuseri olen, pitää minut asunnossani. Onko ihan hirveää olla näin feikki ihminen... Tai no, ehkä ihmiset joka tapauksessa tietää, mikä minä olen. 

Ensimmäinen päivä ilman herkkuja on sujunut kohtuullisen hyvin, ei ole ollut suurempia mielitekoja(ja pienemmätkin katosivat proteiinipirtelön ällöttävään makeuteen) ja ainakin se osa arkeen palaamisesta tuntuu positiiviselta, olisi mukava taas nähdä vähän pienempiä lukuja vaa'alla ja tavoitella sitä kasilla alkavaa lukua. 

Ai niin, arvostaisin, jos tänne postaamiani kuvia ei päätyisi muualle nettiin. Ymmärrän kyllä, että olen vapaaehtoisesti laittanut kuvat tänne ja ottanut samalla riskin, että ne leviää muuallekin, mutta niiden julkaiseminen keskustelupalstoilla saattaa johdattaa tänne noiden palstojen miespuolisia kirjoittajia ja en tosiaan kaipaa tai tarvitse sen kaltaista kommentointia tänne. Minulle lähetettiin sähköpostiin linkki pariin keskusteluun, en tiedä onko näitä muuallakin... Kertokaa, jos huomaatte kuviani jossain. Sain nyt yhden keskustelun poistettua ja ainakin yhdessä toisessakin näkyi olevan useampia kuvia, joukossa täältä peräisin oleva kuva. Aika jäätävää kommentointia oli muuten siinä ekassa... :D Tiedän toki, mitä mieltä miehet ovat ylipainoisista naisista, mutta kyllä se silti hiukan kirpaisee. Se on mielenkiintoinen ilmiö, koska itse en voi kuvitella, että voisi edes olla olemassa ihminen, joka herättäisi minussa niin suurta inhoa ja vastenmielisyyttä ulkoisella olemuksellaan. Kai miehet sitten tosiaan ovat visuaalisempia...

Joka tapauksessa; tiedän olevani lihava ja ihan itse olen sen aiheuttanut, mutta en silti halua tulla käytetyksi esimerkkinä rumasta ja lihavasta naisesta jossain suoli.24:llä, varsinkin, kun ei taatusti ole epäilystä siitä, millaisia kommentteja kuvat siellä saavat osakseen. Se on vain niin tarpeetonta, eikä siitä ole mitään hyötyä noissa keskusteluissakaan. Ja se on ollut minulle kuitenkin hyvin vaikeaa julkaista vähäpukeisia kuvia itsestäni, koska häpeän ulkonäköäni ja ylipainoani ihan valtavasti. Ja, no, en tiedä kiinnostaako ne ketään tai haluaako kukaan edes nähdä edistymiskuvia, mutta jos tänne löytää tiensä miespuolisia lukijoita, niin sitten joudun kyllä ottamaan ne pois, koska en ihan suoralle haukkumiselle viitsi itseäni altistaa. Kestän sen kyllä, mutta en ala sitä kerjäämään. 

Mutta, nyt menen suihkuun ja sitten katson criminal mindsin ja sitten nähdään saanko nukuttua täällä ensi yönä... Toivottavasti, muuten on rankka yö edessä. Jospa sitä jo huomenna olisi vähän tottuneempi olemaan taas täällä. Eikä jouluunkaan ole enää kuin yksitoista ja puoli kuukautta! :)

31 kommenttia:

 1. tsemppiä arkeen paluuseen. Ollaan siinä mielessä erilaisia, että itse yövyön todella harvoin äitini luona vaikka hän asuu 100km päässä. Jotenkin jaksan olla sieläl yhden yön, korkeintaan kaksi mutta sitten on päästävä jo omaan kotiin. Jotenkin omassa kodissa on niin ihana olla. Oma tupa oma lupa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :)

   Minä en ole koskaan kokenut mitään muuta paikkaa kodiksi kuin lapsuudenkotini. En tiedä voinko koskaan kokea kerrostaloasuntoa kodiksi, mutta vuokra-asunto, jossa joku muu on valinnut (30 vuotta sitten, mahdollisimman halvalla) kaikki pintamateriaalit ja kaakelit ja keittiönkaapit on aika kurja paikka viettää päivänsä. Ja koska äitini ei välitä mistään sisustusjutuista, suurin osa meillä kotona on minun valitsemaani ja minun tyylistäni. Ja meillä on useampia huoneita ja sauna ja takka ja piha ja metsää ympärillä ja nyt vielä jouluvaloja ja -koristeitakin... Ei sillä, että minään vuodenaikana viihtyisin täällä. En tiedä olisiko asiat toisin, jos minulla olisi oma omakotitalo, mutta ainakin näitä vuokra-asuntojani olen inhonnut melkoisella antaumuksella.

   Poista
  2. Toisaalta kun ajattelee niin miksi et muuttaisi takaisin kotiin? Miksi ihmisen pitäisi olla surkeana muualla ja elää kuten normeissa sanotaan. Jokainen saa olla omanlainen ja jokainenhan pyrkii onneen :)

   Poista
  3. Nii-in... Ehkä suurin syy on siinä, että äitini kuolisi häpeästä ja osin siinäkin, että koen sen niin lopulliseksi teoksi. Ja pidemmän päälle minä ja äitini emme tule kovin hyvin toimeen saman katon alla. Minä vain tunnen itseni ihan idiootiksi, minun pitäisi ainakin iän puolesta olla aikuinen nainen, mutta... Haluaisin vain olla kotona, piilossa maailmalta.

   Poista
 2. Ymmärrän kyllä että huonokuntoinen kerrostalokämppä ei vedä vertoja omakotitalolle.

  Aika järkyttävää ja raivostuttavaa että joku postaa näitä laihdutusblogien kuvia keskustelupalstalle. Taas näkee että moderointi noilla palstoilla ei toimi.
  Ne kommentit voi jättää omaan arvoonsa, kurjaa että jouduit näkemään ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... En sitten tiedä tuntisinko oloni paremmaksi, jos olisi ihan oma koti, minkä saisi sisustaa niin kuin haluaa. Ehkä.

   Joo, varsinkin noille suomi24:n palstoille, kun siellä on niin ala-arvoista se kommentointi. En sitten tiedä millä mielellä ne oli sinne laitettu ja miksi, mutta olisi parempi, kun ne pysyisivät täällä.

   Poista
  2. Ei siitä ole hirveän monta päivää, kun uutisissa taisi olla tästä aiheesta eli törkeästä, toisia loukkaavasta ja myös rasistisesta palstakeskustelusta, joka hipoo ja ylittääkin lain sallimat rajat. Ja mielestäni viitattiin juuri suomi24:een (keskustelunpätkät näyttivät olevan sieltä). En itse edes käy tuollaisilla palstoilla kun siellä tulee kurjat fiilikset ja älyllinen taso siellä on mitä on... Minulla ainakin on sellainen käsitys, että tuon palstan pyörittäjien politiikka on lähes kannustaa tällaista törkykommentointia tai ei ainakaan kummemmin puuttua siihen.

   Sisustamisellakin saa kyllä ihmeitä aikaan. Mutta se vaatii aika paljon aikaa ja rahaakin (ainakin jos ostaa kaiken uutena).

   Poista
  3. Se on välillä ihan kauheaa, mitä netissä kirjoitetaan, väkisinkin miettii, että millaisia ihmiset oikein on?!! Suomi.24 on kyllä ihan hirveä, varmaan yksi pahimmista, joskaan en kauhean hyvin mitään muita tunne ja tuotakin välttelen. Siitä ei tosiaan tule kuin paha olo ja menee usko ihmisiin, joten parempi pysyä poissa.

   Minulla on kyllä ihan mieluisat huonekalut, kun ne olen tietysti itse ostanut, mutta juuri kaakelit ja keittiökaapit ja nämä hirveänväriset seinät on sellaisia, joille en voi mitään. Siksi olisi ihanaa, jos olisi oma asunto, joka olisi juuri täydellinen.

   Poista
 3. Mä elin pitkään tuossa "mikään paikka ei tunnu kodilta" -kierteessä myös. En varsinaisesti ikävöinyt takaisin lapsuudenkotiini, mutta jotenkin kai oli vaikea asettua mihinkään ja tehdä mistään paikasta kotia. Voimia siis koti-ikävään.

  Tosi ärsyttävää, että kuvat päätyy paikkoihin, joihin niiden ei todellakaan tarttis päätyä. Aika hienosti kuitenkin tunnut suhtautuvan asiaan, vaikka se arkaluontoista onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hankalaa. Luulin silloin nuorena, että tottuisin, mutta... Useimmiten olen ihan ok, mutta loman jälkeen on aina todella rankkaa. Kyllä kai se taas tästä.

   Joo, eihän ne kommentit mitenkään yllättäviä ollut, mutta on se silti aina hiukan ikävää luettavaa. Onneksi sain sen pahemman ketjun poistettua.

   Poista
 4. No huh, eipä ole tullut edes mieleen, että joku idari kopsaisi kuvia jollekin keskuteluspalstalle. Jos minun kuvia jossain on pyörinyt, niin toivottavasti katsojat ovat saaneet ihan pirunmoiset traumat niistä, buahahaaaa!!! (<- pirullista naurua) :D

  Koti on hassu asia. Asuin opiskeluaikunani vuoden Mynämäellä ja voi luoja kuinka vihasin sitä paikkaa, ja vihaan edelleen! Vaikka paikassa ei varmaan mitään vikaa varsinaisesti ollutkaan. Vihasin vain sitä koulua, asuntoa ja sitä eloa siellä. Muutin sieltä sitten takaisin kotiin äiskän ja iskän helmoihin. Kun tuli aika muuttaa omaan kotiin, jännitin etukäteen että miten mahtaa käydä, että vihaanko sitäkin? Mutta ei, viihdyn tässä omassa kotikolossani todella hyvin. Jouluna olin vanhempien luona (asuvat n. 5km päässä) yhden yön, ja se oli hassua, mutta samalla kivaa, varsinkin kun äiti kävi peittelemässä minut (Anreea 30v) :D

  Eli ehkäpä se muutto saattaisi helpottaa sittenkin oloasi?

  Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joku siellä jotain sanoikin, että menetti näkökykynsä lopullisesti. Voi raukkaa... :D

   Minäkään en ole mitenkään innoissani asuinkaupungistani, olen edelleen kovin ennakkoluuloinenkin tätä paikkaa kohtaan. Olen joskus miettinyt, että muuttaisin kotikaupunkiini, mutta olisin varmaan käytännössä koko ajan kotona. Katson aina välillä vuokra-asuntoja, mutta ne on kaikki jostain seitkytluvulta ja maksaa kaksi kertaa sen, mitä tämä nykyinen, joten ei se siitä muuttuisi. Olisi ihanaa, jos olisi varaa omaan asuntoon, mutta ei ainakaan toistaiseksi ole. Täytyy kuitenkin seurailla ilmoituksia, jos jotain hyvää vapautuisi. :)

   Kiitos! :)

   Poista
  2. No tuota, minähän siis käyn miltei päivittäin vanhempieni luona. Eilenkin menin sinne suoraan töiden jälkeen ja lähdin vasta seitsemän jälkeen :D Aiemmin vietin vanhemmillani vielä enemmän aikaa mitä nyt, kun on (uudet) harrastukset ja parisuhde "sotkemassa".

   Poista
  3. Minulla olisi varmasti sama juttu, jos asuisin lähempänä. Siksi asun ihan tietoisesti toisessa kaupungissa.

   Poista
 5. On tosi kurjaa, että sinulla on niin paljon negatiivisia kokemuksia vastakkaisesta sukupuolesta, ja on ihan ymmärrettävää, että nuo kokemukset vaikuttavat suhtautumiseesi. Toivoisin kuitenkin, että pystyisit näkemään myös miehet yksilöinä. En haluaisi, että minusta tehtäisiin tuollaisia yleistyksiä vain sukupuoleni perusteella. Kirjoitit, että tiedät, mitä mieltä miehet ovat ylipainoisista naisista, mutta väittäisin, ettet todellakaan tiedä. Jotkut miehet inhoavat lihavia naisia, joidenkin mielestä kaikki punatukat ovat huoria, joillekin alle 25 BMI:n omaavat ovat luurankoja. Meillä kaikilla on aika yksilölliset käsitykset siitä, mikä on viehättävää tai sopivaa. Väittäisin, että kuitenkin suurimmalle osalle ihmisistä muiden ihmisten paino on täysin yhdentekevä asia, ja vasta silloin, jos etsitään potentiaalista seksi- tai seurustelukumppania, mietitään niitä omia preferenssejä suhteessa muihin ihmisiin. Haluaisin myös huomauttaa, että on niitäkin miehiä, jotka ihan aidosti tykkäävät enemmän pyöreistä naisista. Joillakin lihavuuden ihannointi voi mennä fetissin puolelle, toiset vain tykkäävät, että "on mistä ottaa kiinni".

  Toivon, etten nyt pahoittanut mieltäsi tällä kommentilla, se ei todellakaan ollut tarkoitukseni.

  Asiasta toiseen, nimittäin siihen, ettet varmastikaan ole ainoa päälle kolmikymppinen, joka viihtyy paremmin lapsuudenkodissaan kuin jossain kerrostalokopperossa. En minä ainakaan pidä sinua minään luuserina! Minusta on jopa hiukan hassua, miten nykyään on jotenkin arvostettua "pärjätä omillaan" jo tosi nuorena. Minusta vanhemmistaan välittämisessä ei ole mitään pahaa, ja esimerkiksi itse vietän lapsuudenkodissani paljon aikaa lomilla, esim. nyt joululomalla olin siellä juurikin niin pitkään kuin muu elämä antoi myöden, ihan sama, jos joku pitää sitä omituisena. Muutenkin vierastan hirveästi sellaista ajattelua, että pitää elää tietyllä tavalla, koska niin vain kuuluu tehdä tai se on normaalia.

  Voimia ja jaksamista arkeen ja kevääseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, se vain on minulle vaikeaa. Osittain se johtuu siitä, että omista kokemuksistani niin suuri osa on negatiivisia ja vielä enemmän siitä, että kun käytän paljon nettiä, niin siellä miesten kommentointi on jotain aivan järkyttävää. Kyllä naisetkin osaa olla netissä ääliöitä, mutta heillä se on kuitenkin erilaista. Mutta huomaan itsekin, että esimerkiksi sanon usein, että silloin koulussa miehet/pojat olivat minulle ilkeitä, mutta todellisuudessahan suurin osa kouluni pojista ei koskaan sanonut minulle sanaakaan. Tavallaan minulle kuitenkin vain ne ilkeilijät olivat olemassa, enkä edes huomannut niitä muita, paria poikkeusta lukuunottamatta, koska olin koko ajan niin varuillani ja olen edelleen. Minulle mies on aina ensisijaisesti uhka, ihan automaattisesti olen valmiustilassa, kun lähistöllä on mies. Tämä on vain sellainen asia, että kun se oma kokemus niistä ns. hyvistä miehistä puuttuu lähes kokonaan, niin niitä ei realistisesti pidä edes todellisina olentoina. Tiedän, että heitäkin on, mutta he eivät ole todellisia minulle. Vähän hassusti sanottu, mutta en osaa selittää paremminkaan.

   En pahoittanut mieltäni, tämä on asia, josta ansaitsenkin kritiikkiä, mutta minun on vaikea muuttaa ajatteluani. Tavallaan, kun minulle miehet ovat osa suurta massaa, eikä henkilökohtaisesti tuntemiani yksilöitä ja se suuri massa osaa sanoa aika kamalia asioita, sekä netissä, että livenä, niin helposti tulee sitten niputettua heidät kaikki samaan joukkoon.

   Minullekin oli aina tärkeää olla itsenäinen ja pärjätä yksin, menin nuorena töihin ja muutin heti lukion jälkeen omilleni. Mutta tavallaan tein kaiken vain siksi, että niin "kuuluu" tehdä. En oikein edes tiedä, kenen mielestä! Oikeasti en kai koskaan halunnut kasvaa aikuiseksi...

   Kiitos! :)

   Poista
 6. Osottaa kyllä melkoista järjen vähyyttä jos täältä kuvia muualle joku levittelee. Uskomattoman lapsellista touhua. Älä ota ittees, jotku on vaan piruja ja siinä olkoot. Jos ei ole omaa elämää niin totta ne hakee jonku sortin sosiaalista elämää siellä keskustelupalstoilla. Haistakoon hevon vitut minun puolesta.
  Ja se on muuten aika pieni määrä miehiä, jotka oikeasti ei tykkää pyöreistä naisista. Ittellä oli sinkkuaikoina hyvinki vilkasta sillärintamalla vaikka painoa oli joku 90. Sitä pitää kantaa ittensä ilman yhtään häpeää niin jo sut huomaa muutki.
  Ja.jos et viihdy omassa asunnossasi, niin muuta ihmeessä kotiin takasin. Elämä on just sellanen mikai sie sen teet. Ja onnellisuus on tärkwintä. Älä mieti mitä muut susta ajattelee. Se on tärkeintä että sulla on hyvä olla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitto että tuee kirjptusvirhwitä ko puhelimella kommentoi. Täsaä on niin pirullinen kosketusnäyttö että harkitten päivittäin luurin seinään nakkaamista

   Poista
  2. Aluksi kyllä hiukan järkytyin, kun sain vain viestin, että "katsopa nämä keskustelut..." ja oma kuva läjähti näkyville. Tietysti sitten uteliaisuuttani luin koko keskustelut. Toinen nyt ei ollut kovin paha, mutta toinen oli ihan törkeä. Mutta, minulle on sanottu pahempaakin ihan päin naamaa, joten mitäpä tuosta.

   Harmi vain, että se vähemmistö on niin hemmetin äänekäs! En tiedä, miten tuo oikeasti on, mutta jotenkin ne haukkujat pitää niin suurta ääntä aiheesta, että sen helposti yleistää kaikkia koskevaksi. Hyvä, jos ei ole niin. Minusta ei oltu kiinnostuneita silloin ennen lihavuuttakaan, niin en tiedä noista asioista mitään.

   Tiedän, ettei pitäisi välittää niin kovasti muiden mielipiteistä. Enkä minä silloin nuorena välittänytkään läheskään yhtä paljoa, en tiedä, miksi menen jotenkin takapakkia tässä asiassa.

   (minulla myös tuossa edellisessä läppärissä oli niin hankala näppäimistö, että tuli kirjoiteltua välillä mitä sattuu... :) Ei kai se niin haittaa, ymmärsin ainakin kirjoittamasi. :))

   Poista
  3. Se taitaa muuten olla niin, että ne jotka ei pyöreistä tykkää kertovat sen hanakasti kaikille,ja me tykkääjät taas ei kerro. Ja koska aihe on sulle(kin) arka paikka, niin se tuntuu että kaikki siis ihan joka ainut mies on sitä mieltä. Muttei ole. Oikeesti. Leuka ja pylly pystyyn ja tissit töttterölle ja baanalle!
   Koitan pahimmat kirjptusvirheet korjata tässä kirjottaessani. Mutta hellun kans en korjaile tekstareit ja ne kirjotusvirhwet on välillä niin mainioita... Monet naurutki on saanu vaikka ylewnsä menee vaan hermot

   Poista
  4. Niin varmasti joo. Lähinnä tarkoitin sitä, etten tiedä noista jutuista, kun en ole muutenkaan sellainen, josta voisi kiinnostua, joten en tiedä miten paljon se lihavuus vaikuttaa. En siis missään nimessä kuvittele, että minussa olisi vikana vain lihavuus! Se on vain sellainen asia, mistä pidetään kovaa meteliä ja tulee itsekin ajateltua, että ihan kaikki inhoaa lihavia. Vaikka ei kai se nyt onneksi ihan niin ole.

   Joo, välillä tulee kyllä tekstiviesteihin niin hauskoja virheitä! :D

   Poista
 7. TÖRKEÄÄ! Kukaan normaali ihminen ei tekisi niin. Buuu!
  Googlasin englanniksi miten voisi estää kuvien kopiomisen blogilta. Muutama vastaus:
  There are ways, such as displaying them via flash instead of html, but they can still be taken by screenshot (print screen key on most keyboards), (lähde:Yahoo answers)
  **
  Disable right-click:You can choose to disable the right-click to prevent your visitors from right-clicking to copy your pictures.
  To activate this option, go to Administration > Settings > Global Options > Advanced Settings.
  When you tick this box, the "download" option will not be available in your photo albums anymore (lähde:en.overblog.com)
  **
  Voisin itse kokeilla tuota viimeistä. Koska kaikki eivät osaa ottaa screenshotteja. ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en oikein tiedä oliko joku sattumalta osunut blogiini tai mikä oli motivaationa, mutta ei tuo nyt kovin kiva ollut. Toivotaan, että nuo oli ainoat! Ja ettei kukaan pääse noiden kuvien kautta tänne. Täytyykin katsoa, saanko sen estettyä, kiitti vinkistä! :)

   En muuten osaa minäkään...!!

   Poista
 8. Varmaan aika epämiellyttävää päätyä jonkun keskustelupalstan ruodittavaksi. Onneksi esiinnyt täällä kuitenkin anonyymisti, jos tästä nyt jotain positiivista haluaa repiä.

  Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä joo, varsinkin, kun siellä tulee kyllä sellaista kommenttia, että oksat pois. Olen kuitenkin kuullut kaiken jo ihan julkisesti huudeltuna ihmisten nähden, joten siihen verrattuna tämä oli aika pikku juttu. Enemmänkin haittaa se, että joku saattaa noiden kautta päätyä tänne.

   Kiitos! :)

   Poista
 9. Sinua saa siis vain kehua, ei koskaan sanoa mitään negatiivista? Etkö ole itsekin sitä mieltä, että voisit oppia ottamaan vastaan myös kritiikkiä? Vaikka on kai elämä helpompaa, jos leimaa kaiken kritiikin vain keskustelupalstojen ilkeilyksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö kritiikin tarkoitus ole sanoa jotain, josta on sille kohteelle hyötyä ja josta voi ottaa opikseen? Mitä hyötyä siitä on, että porukalla sanotaan, että hyi kauhea, miten ruma?! En ole eri mieltä, mutta mitä iloa siitä on kenellekään, että sitä hoetaan? Otan kyllä vastaan luonteeseeni kohdistuvaa kritiikkiä, mutta minä nyt vain näytän miltä näytän, eikä se muuksi muutu, vaikka kuinka haukuttaisiin. Ja kyllä minä pidän ulkonäön haukkumista pelkkänä ilkeytenä, tunne minäkin ihmisiä, jotka ei minusta ole kovin hyvännäköisiä, mutta ei tulisi mieleenkään sanoa sitä heille.

   Poista
  2. Thumbs up, J.B :-).

   Sinivalo

   Poista
 10. Kääk, en ehkä ikinä uskalla laittaa blogiani julkiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa, ettei näy kasvot kuvissa. Ja saahan noita onneksi poistettua, kun pyytää sivustojen ylläpitäjiltä. :)

   Poista