keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Hei! :)

Ilta ja yö sujui aika rattoisasti... Koirani tykkää valkosipulista, mutta ilmeisestä syystä pidän yleensä tarkasti huolen, ettei hän saa sitä mistään. Mutta eilen kävimme tätini luona, jossa hän nappasi lattialle pudonneen ison valkosipulinkynnen ja parin tunnin kuluttua haju oli aika mahtava... Labbiksilla on muutenkin usein ilmavaivoja, mutta valkosipulilla höystettynä saa kyllä miettiä, että herääkö aamulla ollenkaan vai onko kenties tukehtunut... Siis se haju on jotain aivan käsittämätöntä. :D 

Näin myös ensimmäisen hyttysen. En ymmärrä, mistä se oli tähän aikaan vuodesta tullut, mutta heräsin iltayöstä ininään. Voiko olla mitään ärsyttävämpää ääntä?!! Ja varsinkin kesällä, kun miljardi hyttystä ja kärpästä pörrää korvien ympärillä. Mikään määrä hyttysmyrkkyä ei auta merkittävästi. Enkä ainakaan minä en ole saanut mitään kotikonstiakaan tepsimään, ainakaan valkosipulilla, b-vitamiinilla tai sitronellaöljyllä ei ole mitään vaikutusta. Ainoa mikä tavallaan toimi oli se, kun serkkuni joskus neuvoi, että gini saa ihon haisemaan, jolloin hyttyset ei tule lähelle. Hyttyset kyllä tuli lähelle siitä huolimatta, mutta toisen pullollisen jälkeen en välittänyt niin v****jakaan. (Okei, huono vitsi, mutten millään voinut jättää noin ilmeistä tilaisuutta käyttämättä). Ja vielä enemmän kuin hyttysiä, inhoan kärpäsiä, koska ne tunkee suuhun ja korviin. Joskus kesällä tuntuu ihan oikeasti siltä, että tulee hulluksi, kun kärpäsiä pörrää pään ympärillä kuin sarjakuvissa. Niin että hyvää kesänodotusta kaikille... :D Toivottavasti tuo oli yksittäinen hyttynen, eikä niitä ole pesimässä kokonaista parvea jossain lattilistan välissä. Tuon yhden yksilönkin metsästämiseen kului puolisen tuntia... Tai sitten se oli jokin eksoottisempi otus ja huomenna herään vähintään dengue -kuumeessa. 

Olen nyt tuota hyttysherätystä lukuunottamatta muutaman yön nukkunut kuin tukki, nukahdan heti, kun laitan kirjan pois, enkä tiedä mistään mitään ennen kuin kello soittaa. Vaikka melatoniinin ansiosta nukun vähintään ihan kohtuullisesti useimmiten, näin hyvin en ole nukkunut varmaan koskaan. Se tuntuu oudolta ja myös helpottavalta, koska nyt en pelkää nukkumaanmenoa. Ja vielä keväällä kaiken huipuksi, yleensä nukun tähän aikaan vuodesta huonosti, jos ollenkaan! Toivottavasti tämä jatkuu!

Sen sijaan pelkään kuollakseni kaupassa käyntejä. Jostain ihan yllättäin on iskenyt aivan järjetön himo saada jotain hyvää, ajatukset pyörii ruoassa aika lailla heräämisestä nukahtamiseen. Joudun ihan tarkoituksella pitämään huolen, etten vilkaise herkkuhyllyjen suuntaankaan. Ja kaiken huipuksi himoitsen makeaa! En ole koskaan erityisesti välittänyt makeasta, kaikki suolainen ja rasvainen on aina ollut minun ongelmani. Tuossa lähisiwassa leivoshylly on heti kauppaan astuessa silmien edessä, joten ensimmäinen asia mitä näen, on donitsit ja muffinssit. Ainoa pelastukseni on se, että tiedän, että niistä tulisi huono olo. Enkä halua lihoa uudelleen. Mutta päätökseni ostaa maitoa ja hedelmiä horjuu nyt vakavissaan. Ehkä pitäisi ostaa enemmän ruokaa kotiin, ettei tarvitsisi käydä niin usein kaupassa. 

Olen nyt aamulla menossa verikokeisiin, jossa otetaan ne kilpirauhasarvot ja lääkärin aika on sitten maaliskuussa. Jos ne on ihan rajalla, kuten ne on tähän asti olleet, niin ajattelin kysyä, että voisinko kokeilla lääkitystä silti. Joillainhan on ihan selvät oireet, vaikka arvot olisi vielä normaalin sisässä. Kilpirauhasen vajaatoiminta selittäisi niin paljon... Se selittäisi nukkumisongelmani ja mielialaongelmani, keskittymisvaikeudet, laihtumisvaikeudet, haluttomuuteni tehdä mitään, sen miten kaikki tuntuu niin ylivoimaiselta. Lueskelin netistä kilpirauhasongelmista kärsivien kirjoituksia ja se oli kuin olisin lukenut itsestäni. Jopa asiat, joita en ole sen kummemmin ajatellut, sopisivat, kuten se, etten siedä meteliä. Olen pitänyt sitä vain luonteenpiirteenä, mutta kuulemma se on yleistä kilpirauhaspotilaille. Ja se on minulle uusi "oire", se alkoi vasta muutama vuosi sitten, nuorena melu ei ollut millään tavoin vastenmielistä. Se tuntuu ihan hullulta, että on olemassa sairaus, joka selittäisi kaiken, mikä minussa on vialla, mutta minulla ei muka ole sitä. Paitsi, että minulla on ollut se nuorena ja sitä on suvussani. Onko ihan hullua toivoa olevansa sairas... Mutta jos olen sairas, niin olen ollut sitä jo pitkään ja nyt toivon vain keinoa hoitaa sitä sairautta. Tavallaan pelkään, että vastaus on, ettei minulla ole kilpirauhasen vajaatoimintaa, enkä voi kokeilla lääkitystäkään, koska mitä sitten... Sitten paino vain jumittaa edelleen ja kirjastokirjan palautus on edelleen urakka, joka vaatii päivien harkintaa ja valmistelua ja kaikki jatkuu ennallaan. 

---

Kiiperiltä sain haasteen, jossa pitää kertoa kahdeksan  faktaa itsestään, kiitos Kiiperille! :) Koska olen niin tylsä, ettei minusta löydy loputtomiin kerrottavaa ja koska olen jo kertonut teille kaiken vähänkin itsestäni, ajattelin hiukan huijata ja napata Raparperin blogista kysymykset, joihin hän haastoi kenen tahansa vastaamaan ja vastailla niihin. :)

Joten; 
1. Mikä väri?
Pinkki, totta kai.
2. Lempivuodenaika?
Syksy aivan ehdottomasti! Rakastan syksyä.
3. Lempimusiikki? 
Eniten tykkään ihan perus pop-musiikista.
4. Harrastatko liikuntaa? 
En varsinaisesti, mutta yritän potkia itseni lenkille useimpina päivinä.
5. Paheesi? 
Laiskuus.
6. Miksi bloggaat?
Monestakin syystä, joista nykyään varmaan suurin on, että tämä antaa minulle sosiaalisia kontakteja muihin ihmisiin. Olen myös oikeassa elämässä todella arka ja hiljainen ja varon sanojani ja yritän olla puhumatta itsestäni, joten on kiinnostavaa kertoa itsestään kaikki, olla ihan täysin rehellinen. Sanoa nekin tosiasiat ja ajatukset, jotka hävettää. Puhua sivu toisensa jälkeen itsestään...
7. Kenet kuuluisuuden haluaisit tavata? 
No tavallaan Robert Downeyn, mutta ainoastaan, jos olisi nuori ja nätti. :) Nyt se olisi vain noloa.
8. Jos saisit olla päivän joku muu, niin kuka? 
Mrs Downey. :)
9. oletko toiveammatissasi? 
En.
10. paljon vai vähän?
Paljon!! :)
11. kissa vai koira?
Rakastan enemmän koiraani kuin kissaani, mutta yleisesti olen kissaihminen. Muiden ihmisten lemmikeistä tykkään enemmän kissoista ja tulen hyvin juttuun kissojen kanssa.
12. Paras hetki päivässä?
Iltayhdeksän. Olen juuri käynyt suihkussa ja nautin puhtauden tunteesta ja telkusta tulee jotain katsottavaa.
13. Pieniä asioita, jotka ilahduttavat sinua?
Eläimeni, hyvä tv-sarja, elokuva tai kirja. Sauna.
14. Mitä sellaista haluaisit kokea, mitä et ole vielä kokenut?
No kun en ole kokenut yhtään mitään, niin haluaisin kokea kaiken, haluaisin elämän! Ihan sellainen suunnilleen keskivertoelämä kelpaisi, haluaisin kokea sen, mitä ns. normaali ihminen kokee elämänsä aikana.
15. Jos saisit valita minkä tahansa maan, johon matkustat, mikä se olisi, ja miksi?
Yhdysvallat. Haluaisin matkustaa Itärannikolla. Kai siksi, että siitä on nähnyt niin paljon kuvia ja tv:ssä ja muuten.
16. Paras paikka Suomessa?
Lapsuudenkotini.
17. Mikä tekee kodista kodin?
Hmmm... En ole koskaan kokenut yhtäkään omista asunnoistani kodeiksi, joten... Ehkä historia, menneet tapahtumat, tuttuus. Tai että se on oma, ettei mikään vuokrakämppä.
18. Unelmasi?
Jos nyt ajatellaan realistisesti, niin haluaisin laihtua ja haluaisin, että elämä olisi helpompaa. Että olisi edes neutraali olo tai että olisin ihan ok. Se riittäisi minulle.
19. Missä olet hyvä?
Olen hyvä päästämään itseni siitä, mistä aita on matalin. Aloitan dieetit huomenna ja lenkkeilyn ensi viikon maanantaina ja... :)
20. Missä haluaisit kehittyä?
Eniten sosiaalisten taitojen osalta, mutta... Ne kai opitaan jo lapsena, mutta ehkä voisin kuitenkin hiukan kehittyä.
21. Mikä olisi unelma-ammattisi? Lääkäri.
22. Miten huolehdit terveydestäsi? 
No, tuota... Lähinnä vingun teille jämähtäneestä painostani ja pelkiksi aikomuksiksi jääneistä lenkeistä... En oikeasti voi sanoa, että huolehtisin terveydestäni, painoakin haluan pudottaa vain ja ainoastaan pinnallisista syistä. Tämä on ehkä kamala asia sanoa, mutta koska uskon kuolevani sitten jonain päivänä omasta päätöksestäni, en ole koskaan pelännyt esimerkiksi sairastumista. Koska kaikki sukulaisenikin kuolevat viinaan tai elävät vanhoiksi, ei meillä oikein ole suvussakaan mitään kovin vakavia sairauksia, joten en ole joutunut läheltä seuraamaan kenenkään sairastamista

Mutta, nyt menen vähän kävelemään, koska ilma on ihan kiva. :) Tehkääpäs muut sama! :)

Edit; Piti vielä linkittää tämä tänne, on aika havainnoillinen. :)

16 kommenttia:

 1. nauroin tuolle ginivitsille :----DDD voi sinua kun koira haisee, meillä on kans äidillä yksi kissa joka pieree ihan kamalan hajuisia pommeja, ja sitten on vielä niinku ei oliskaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Oli ihan pakko sanoa. :) Vaikka ilmeisesti kyllä jotkut on sitä mieltä, että desi giniä auttaa.

   Kissat muuten pystyy saamaan aikaan sellaisen hajun, ettei siihen pysty kukaan muu! Minulla on myös vanha kolli, jonka töräykset haisee aivan kauhealta! :D Siitäkin hajusta on kyllä vitsit vähissä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, se havainnollistaa asiaa kyllä aika hyvin. Niin kuin minusta oli ihan hirveän hyvä idea, kun jossain laihdutusohjelmassa oli "kauppa", jossa kaikki tuotteet oli pakattu muistaakseni siinäkin juuri 200 kcal:n kokoisiin pakkauksiin. Sellainen olisi kätevä ihan oikeastikin!

   Poista
  2. No jopa tuli virheitä yhteen lauseeseen. Korjaan: Tuo 200 kcal:n taulukko on hyvä! Onneksi tajusit, mitä tarkoitin.

   Ja sellaiset 200 kcal:n pakkaukset olisivat todella käteviä!

   Poista
  3. Näitä sattuu! :)

   Siinä huomasi ihan eri tavalla eri ruokien kalorisisällön. Vaikka se lukee pakkauksessakin ja yleensä katson kaikesta ravintosisällön, mutta silti, kun näki kaiken 200 kcal:n pakkauksessa, tajusi ihan eri tavalla, miten paljon vaikka jossain suklaassa on kaloreita!

   Poista
 3. Heippa! Muistathan sitten varmasti mainita lääkärille kaikki oireet ja kertoa masennuksesta yms. muista peloistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Joo, yritän kertoa. :) Sain onneksi ajan vaihdettua, kun en ensin tajunnut, että laittoivat minut mieslääkärille! Mutta tällä naislääkärillä olen käynyt ennenkin, joten jospa hänelle uskaltaisin kertoa.

   Poista
 4. Kilpirauhasen vajaatoiminta olisi periaatteessa helppo hoitaa ja selittäisi monta juttua. Huono puoli siinä olisi, että lääkitys olisi pysyvää. Mutta toisaalta kyse on hirveän yleisestä vaivasta, tunnen paljon ihmisiä joilla on ogelmia kilpirauhasen kanssa (mm. äitini ja siskoni).

  Minäkin olen kissaihminen, mutta harmiksi en voi hankkia kissaa miehen allergian vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se olisi kyllä niin sopiva diagnoosi minulle kaikin puolin. Outoa toivoa, että jokin olisi vialla, mutta kun joka tapauksessa jokin ON vialla, niin tämä diagnoosi olisi paras mahdollinen. Meillä on myös suvussa tuota.

   Kissat on niin ihania, tosin minäkin olen allerginen, mutta omiin kissoihin onneksi turtuu, jos kestää sen alun. Minulla on uuden etsintä meneillään. :)

   Poista
 5. Et oo ollenkaan outo kun toivot olevasi sairas. Mulla on ihan sama, MÄ tiedän nyt että mussa on vikaa myös fyysisesti mut sitä ei tiedä kukaan muu, so to speak. Arvot on rajoilla eikä lääkärit näe yhtään mitään. Paitsi painon :-/. Jossain vaiheessa mä jaksan taas paneutua asiaan enemmän ja yrittää ettiä apua, nyt ei jaksa muuta kun raskautta :-D.

  Niistä hyttysistä. Me ollaan jo muutama kesä liki joka yö ennen nukkumaanmenoa imuroitu ne inisijät ja ah mikä hiljasuus kun menee nukkumaan. Oli pakko keksiä jotain kun koirat toi yökusetukselta aina mukanaan ihan tuhottoman määrän niitä sisälle ja homma on osottautunu yllättävän käteväks :-).

  Sinivalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen... En tietenkään sinällään toivo olevani sairas, mutta kun jotain on vialla, niin toivoisin kovasti, että kyse olisi nyt tästä, koska se olisi helposti korjattavissa. Ja noista arvoista, että mikä on vielä normaali, on kovastikin eriäviä mielipiteitä. Kuulemma jenkeissä niinkin korkea kuin 10 vielä lasketaan normaaliksi! Toivottavasti sinunkin kohdalla saadaan selvyys asiaan!

   Eikö ne löydä ulos imurista? Vai kuoleeko ne? Kiitos vinkistä!

   Poista
  2. Ne on noi kilppariarvot vähän mielipidejuttu kun enemmän tutkailee :-D. Siis ihan oikeesti musta on todella naurettavaa, miten paljon ne normaaliarvot vaihtelee lääkärin mukaan. Voihan se kymppi ollakin normaali jos viitearvot on sen mukasia. Ne on aika tärkeet nekin tietää vaikka ei käsittääkseni mitään hirveitä vaihteluja niissä pitäis olla.

   Ei ne hytyset jostain syystä löydä. Mäkin aattelin ensin että sitten ne pöllähtää kaik yhdel kertaa sieltä ulos ja all hell breaks loose mut eipä nuo pöllähtäny. Mahtaisko ne kuolla sitten kuitenkin? Vuan oleppa hyvä ja kokeile ihmeessä joskus. Se ininätön nukkumaanmeno on niin nannaa :-D.

   Sinivalo

   Poista
  3. Niin onkin joo ja niitä on kuulemma vähän vaikea edes tietää, mikä on kullekin normaali. Mutta toivon, että saan kokeilla lääkitystä, ellei ne sitten ole ihan selkeästi normaalin puolella.

   Okei, pitääpä sitten ensi kesänä testata tuo konsti. :)

   Poista
 6. Kiitos linkistä. Bagel yllätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Joo, jotkut on sellaisia, ettei osaa ajatella...

   Poista