tiistai 16. huhtikuuta 2013

Hei!

Kävin aamulla vaa'alla, joka näytti 91, 2 kg ja olin niin pettynyt!! Ehdin jo toivoa, että nyt paino alkaa laskea ja pääsen sinne kasialkuisiin, mutta ei. Vaikka eilen sitä ajatellen söin todella huolellisesti ja hyvin ja kävelin paljon enemmän kuin olisin jaksanut. No, sama tänään ja ehkä se joskus alkaa vaikuttaakin jotenkin. Minulla on nyt ihan hirveä himo noita suklaapirtelöitä kohtaan, se on oikeasti niin hyvää, eikä siinä ole mitään suoranaisen epäterveellistä joukossa. Olen juonut sellaisen joka päivä. Siitä saa 35,5 grammaa proteiinia ja noin 350 kilokaloria, jaan sen yleensä kolmeksi annokseksi. Hiilihydraatteja siinä on ehkä vajaa 20 grammaa. Minä en oikein tiedä näistä hiilihydraateista, en koskaan edes ajattele asiaa. Pidän karppausta pelkkänä muoti-ilmiönä, enkä muutenkaan ajattele hiilihydraattien määrää ja laatua, ajattelen vain proteiinin määrää ja kaloreita. Ravitsemusterapeutin kanssa oli sen verran puhetta, että hänen mielestään minun pitäisi yrittää vähentää hiilareiden määrää, että kaksi annosta päivässä olisi hyvä määrä. Aamupuuron lisäksi siis yksi viipale ruisleipää tai näkkileipää päivässä. Se tuntuu minusta todella vähältä. Minähän olin yrittänyt ihan tahallani syödä paljon leipää, jotta saisin kuitua. En tiedä mikä on suositus ihan grammoissa tai että mitkä  on niitä hyviä hiilareita ja mitkä ei. Pitäisi kai ottaa selville. Mutta banaani kai lasketaan sinne epäterveellisten ruokien puolelle. 

Ajattelin viikonlopuksi ostaa aineita melkein kaikkiin muihinkin pirtelöihin, ihan kaikkia en aio kokeilla. En edes tiedä saako ihan normikaupoista jotain mangoldia, enkä viitsi mitään vaniljauutetta tai agaavenektaria ostaa. En kauheasti muuten tarvitse ruoanlaitossa agaavenektaria... :) Mutta en tiedä tuosta pinaatista, sitä on aika monessa reseptissä, mutta sitähän ei suositella syömään tuoreena, eikä se muutenkaan ole erityisen terveellistä. Pikemminkin päinvastoin. En tiedä mitä kyseisten pirtelöiden suunnittelijalla on ollut ajatuksena, ehkä sen voisi korvata ihan tavallisella salaatilla... 

Eilen oli muuten aivan ihana sateinen päivä, tuntui aivan syksyltä! :) Jaksoin sen ansiosta kävellä paljon pidempään kuin tavallisesti ja illalla pidin ikkunaa auki ja kuuntelin sateen ropinaa. Jätin sen auki yöksi -tai yleensäkin jätän ikkunan raolleen yöksi, tykkään nukkua viileässä- ja oli ihana nukahtaa sateen ääneen. Joskus talvella kasaan päälleni peittoja ja kuvittelen olevani telttailemassa kuumavesipullooni tarrautuen... Tiedän, se on jo aika pateettista... :D Mutta minusta on ihanaa maata lämpimien peittojen alla, kun muuten on ihan kylmä. En ole koskaan ollut telttailemassa, paitsi lapsena kotipihassa, mutta olen aina haaveillut siitä. Haluaisin vaellukselle jonnekin ihan pohjoiseen lappiin, syksyllä, kun ei enää ole käärmeitä ja on jo kylmä öisin. Yksi serkkuni seurustelee miehen kanssa, joka tykkää kalastaa ja he usein käyvät lapissa ja nukkuvat joskus teltassakin ja olen niin kateellinen. Se olisi minusta ihanaa. 

Olen jo pitkään mietiskellyt Vallilan verhojen ostamista, mutta enpä tiedä. Pidän niistä kyllä, mutta ne ovat nyt niin suosittuja, että niitä on kaikilla ja kaikkialla ja pelkään, että niihin kyllästyisi todella helposti. Ne ovat kuitenkin aika kalliita, joten jos en sitten tykkäisikään niistä... Alunperin halusin sellaiset pinkit mandariinit, mutta ne kai poistuivat markkinoilta ja olin todella harmistunut, etten tullut ostaneeksi niitä. Mutta jossain vaiheessa näin saman sarjan ruusunpunaiset verhot ja tykästyin niihin, mutta nyt sitten viikonloppuna näinkin niitä pinkkejä taas cittarissa. Ja nyt en tiedä, että kummat ostaisin, vai ostanko kumpiakaan. Asiaa vaikeuttaa se, että niitä ruusunpunaisia on nyt tarjouksessa Anttilassa, pinkkejä ei, joten ruusunpunaiset tulisivat pari kymppiä halvemmiksi. Minun täytyisi nähdä ne jossain vierekkäin, jotta osaisin päättää... Minulle kaikkien vähänkin isompien hankintojen ja varsinkin sellaisten, jotka ei ole välttämättömiä, tekeminen osaa olla aika tuskaa, varsinkin nyt, kun rahaa ei ole mitenkään liikaa. Mutta sitten huomaan kuukauden lopussa, että olen laittanut aika suuren summan rahaa ruokaan ja erityisesti silloin ennen leikkausta, herkkuihin. Tai johonkin muuhun yhtä turhaan. Olen aina kokenut rahan kaikin puolin ahdistavaksi ja sen käyttö on vaikeaa. Rakastan shoppailua, mutta sitten ahdistun rahan kulumisesta. Ja suuren summan käyttäminen kerralla on lähestulkoon mahdotonta minulle, rahatilanteestani riippumatta. Luulen, että vaikka voittaisin lotossa, en silti pystyisi käyttämään suuria summia rahaa. :) Joten, niin hölmöltä kuin se varmasti kuulostaakin, satasen verhojen ostaminen on minulle suuri päätös... :D 

Mutta, nyt taas sinne lenkille (ja kirpparille...). :)

6 kommenttia:

 1. Pinaattihan on mahtavaa terveysruokaa! (http://www.tohtori.fi/?page=8121124&id=2825270) Nitriittiä tietysti saattaa kerätä, mutta ei siinäkään mitään, mistä ei ryöppäämisellä pääsisi eroon? Älä ihmeessä pinaattia välttele, mistä olet saanut ajatuksen sen epäterveellisyydestä? :)

  - A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä on nitraattia ja oksaalihappoa, eikä siinä ole rautaakaan sen enempää kuin kaikissa tummemman vihreissä lehtikasveissa. Ehkä se sitten kuuluisi laittaa keitettynä noihin pirtelöihinkin... Mutta ajattelin tehdä nyt ihan ohjeen mukaan, pinaatteineen päivineen. :)

   Poista
 2. Itsekin pidän pinaattia oikein hyvänä terveysruokana! En ole kuullutkaan sen epäterveellisyydestä.

  Piti kysyä, että olikos lenkillä jalassa uudet pinkit kengät? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se liittynee siihen, että alunperin pinaatin ravintoarvot on laskettu väärin ja sitä on mainostettu terveysruokana, mutta vaikka huomattiin, ettei se olekaan niin ravinteikasta, sille jäi hyvä maine. Mutta noissa pirtelöissä sitä näkyy olevan, joten en minä varmaan ainakaan kuole siihen.

   Ei ollut, ihan liian kuraista vielä! :)

   Poista
 3. Nettikirppiksiltä ja varmaan tavallisiltakin kirpuilta löytyy Vallilaa! Hinnat eivät tosin nyt niin paljon halvempia ole, kuin kaupassa, ja joidenkin kuosien kohdalla varmaan jopa kalliimpia, jos valmistus on jo lopetettu... Joskus tekee kuitenkin löytöjä.

  Muuten kun kehuin niitä Hälsans kök -nakkeja niin tuli mieleen että ne saattavat monen mielestä maistua ihan järkyttäviltä, mutta sinähän olet kasvissyöjä myös etkä varmaan odota että ne muistuttavat lihaa. Oon huomannut että lihaa syövät ihmiset jotenkin odottavat että vegejutut maistuvat samalta, niin ilmankos ne sitten maistuvatkin ihan paskalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin kyllä, mutta ei ollut kumpiakaan ainakaan huuto.netissä tai vastaavissa. Olisi kyllä kiva saada nuo vähän halvemmalla, 110 euroa on minusta aika suuri summa rahaa verhoista.

   Minä en ole koskaan ymmärtänyt, että miksi kasvissyöjille yritetään tehdä mahdollisimman lihamaisia tuotteita, minä en ainakaan sellaisia halua. Joten en odota, että muistuttaisivat lihaa. :)

   Joskus vuosia sitten olin yksissä grillijuhlissa, jossa oli minun lisäksi toinen kasvissyöjä. No, yhden kaverin mies piti kauheaa meteliä siitä, ettemme syöneet lihaa ja uhosi, että hän ei mitään rehunakkeja syö, jne. Sillä toisella kasvissyöjällä oli jotain korvikemakkaroita mukana ja niistä jäi yksi siihen lautaselle, jolloin kaverin mies, luullen sitä oikeaksi makkaraksi, otti sen ja sanoi, ettei ole koskaan syönyt yhtä hyvää makkaraa! :D Hän sai kuulla siitä jälkeenpäin melkoisesti. Eli jollekin menee nekin täydestä. :D

   Poista