perjantai 26. huhtikuuta 2013

Voi tätä kurjuutta...

Heräsin eilen aamulla kurkkukipuun ja nenä oli ihan tukossa ja aamun ensimmäinen ajatus oli, että voi ei...!! Ihan hirveä flunssa oli iskenyt ja vietin jo eilisen sängyssä. Näin viime viikonloppuna yhden äidin ystävän, joka oli kipeänä ja minusta ihan tuntui, että nyt hän tartuttaa sen minuun, mutta olin jo ehtinyt huokaista helpotuksesta. Minä vihaan kipeänä oloa! Enkä todellakaan kärsi arvokkaan hiljaa, vaan valitan kurjaa kohtaloani kenelle tahansa, joka kuuntelee. :D (Osaaottavat kommentit ovat tervetulleita tekstin alla olevaan kommenttiosioon...) Erityisesti vanhemmilleni, jotka osaavat suhtautua siihen asiaan kuuluvan myötätuntoisesti ja jotka jostain käsittämättömästä syystä ehdottavat valkosipulin kynsien tunkemista vähän sinne sun tänne... En ole tuota konstia vielä toistaiseksi kokeillut... Ehkä se ei ole edes tarkoitettu flunssalääkkeeksi, ehkä se vain on heistä hauska ajatus... 

No, joka tapauksessa, aamulla oli pakko käydä kaupungilla ja satoi vettä ja olin kevättakki päällä, eikä minulla ollut sateenvarjoa mukana ja olin märkä kuin saukko pesukoneessa. Nyt olen maannut lopun päivää peittoihin kietoutuneena vilusta väristen suremassa sairastumistani. Vatsakin on jostain syystä kipeä ja äiti kertoi, että monella on ollut tämän flunssan yhteydessä ripuli! Se tästä nyt vielä puuttuisi! Ja aivan kuin näissä ei olisi tarpeeksi, koirani heitti minua isolla luulla päähän ja aiheutti suuren kuhmun ja mustelman! 

Viime yönä en nukkunut kuin muutaman tunnin pätkissä, koska kurkkuun sattui niin kovasti. Kuumeessa nukkuminen ahdistuneena on aika kauheaa puuhaa muutenkin. Joskus hyvinä aikoina kuumehoureiset uneni ovat ihan mielenkiintoisiakin (olen muun muassa käynyt sangen hauskan keskustelun vasemman jalkani kanssa ja ihan tosissani uskonut olevani kuivausrumpu), mutta ahdistuneena kuumeuneni ovat ihan hirveitä. Ja viime yönä vielä heräilin johonkin ihan käsittämättömään ääneen, jonka alkulähdettä yritin selvittää, syytin jopa viatonta kissaparkaani, kunnes tajusin äänen kuuluvan mahastani! En tiedä, mikä sitäkin vaivaa, ehkä se kuuluu tähän flunssaan... Jos saan vielä ripulinkin, niin pelkkä flunssa ei enää olekaan niin kurja vaihtoehto... :D

Miksi sitä aina terveenä jotenkin romantisoi flunssaa?! Kuvittelen aina, että on oikeastaan aika mukavaa siemailla kuumaa juotavaa lämpimän peiton alla ja lueskella hyvää kirjaa koko päivän... (Aivan kuin minulla ei olisi sellaisia päiviä varsin usein terveenäkin... :D) Todellisuudessa makaan pohjattoman kyllästyneenä sängyn pohjalla kykenemättä ajattelemaan mitään muuta kuin kipeää kurkkuani ja vuotavaa nenääni, kieli palaneena kuumasta juomasta, josta loput kaadoin yskänpuuskassa kirjaston kirjalle. Joka ei ollut edes hyvä! Miten paljon mukavampaa onkaan olla terve... :)

Koko viikko on muutenkin vietetty sisällä, koska otin maanantaina käyttöön uudet kengät, jotka tottakai heti aiheuttivat rakkulan kumpaankin jalkaan(suussanikin on muuten rakkula... Toivottavasti minulla ei ole suu- ja sorkkatautia... Kuuluuko siihen flunssamaiset oireet?). En ole varmasti koskaan elämässäni ottanut käyttöön uusia kenkiä niin, etteivät ne olisi aiheuttaneet rakkuloita. Monet kengät niinkin pahoja, etten ole voinut käyttää niitä koskaan uudelleen. Alkuviikolla en siis rakkuloiden takia päässyt lenkille ja nyt loppuviikosta en flunssan takia. Paino kuitenkin oli ainakin aamulla pari sataa grammaa alhaisempi kuin viime viikolla, joten jospa se nyt liikkumattomuudesta huolimatta ei ainakaan nousisi. Ja toivottavasti se on vielä huomennakin laskenut. 

Mutta nyt on pakko palata jälleen sänkyyn. Toivottavasti te muut vältytte kevätflunssalta! :)

18 kommenttia:

 1. Voi raukkaa... Ja että sulle sattu huonot kengät ko rakot levis suuhun asti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :(

   Joo, ihmettelinkin, että mistä ne rakkulat suuhunkin tuli! :D

   Poista
 2. Pikaista paranemista! Enterorokkoon kuuluu rakkuloiden lisäksi kova kurkkukipu ja flunssan oireet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Voi apua! Tosin olen tainnut vain puraista siihen, toivottavasti ei ole mitään tuollaista!

   Poista
 3. Joo enterorokko on hirvee, mulla nousi kuume yli 39.. Ihan koomassa olin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä olisi pelkkää flunssaa! :)

   Poista
 4. Ensinnäkin edelliseen postaukseen: sulla on noita ihania Pentikin lautasia....

  Ja voi pientä raukkaa, kyllä se siitä, vähintään viikon kuluessa. Ja sinulla sentään vanhemmilla on empatia-kykyä... (toisin kuin minulla, "No, mitäs olet taas keikistellyt vähissä vaatteissa!"). Ja ripuli laihduttaa, ajattele positiivisesti!

  Minä olen (koputan puuta) onneksi ehkä ohittanut tuin tämän vuoden flunssan, vaikka Aviokki kärsi siitä kaikenkaikkiaan liki kaksi viikoa, viisi päivää saikkua.

  Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin ne on kauniita. En vain osannut valita väriä, joten ostin molempia. :)

   Kiitos osanotosta! :) Ja joo, yritän ajatella niitä ripulin positiivisia puolia... :D

   Toivotaan, ettet sinä sairastu! Ei ole kovin kivaa. :/

   Kiitti!

   Poista
 5. Voi ei, nyt sinullakin on tuo megaflunssa (toivottavasti siis ei sentään enterorokko)! Symppaan kovasti, omaankin flunssaan kuului kauhea kurkkukipu. Voi sinua pientä :(

  Minäkin jotenkin romantisoin kipeänä olemista, mutta todellisuudessa se on kyllä ihan kauheaa. Turha haaveilla mistään peiton alla köllöttelystä ja kirjan lukemisesta, kun olo on niin kauhea, ettei pysty keskittymään muuhun kuin siihen omaan kurjuuteensa...

  Pikaista paranemista!!! Muista juoda paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkukipu on oikeasti se pahin osa flunssaa! Kaiken muun vielä kestää, mutta kun kurkku on kipeä, niin ei pysty edes ajattelemaan muuta. :/

   Mutta se on outoa, että sen kurjuuden aina onnistuu unohtamaan flunssien välillä! Mutta sitten kipeänä kyllä taas muistaa...

   Kiitos! :)

   Poista
 6. Pikaista paranemista! Flunssaisena ja krapulaisena on niiin kauheata olla. Mutta vain flunssainen saa myötätuntoni, krabbis on itseaiheutettu :) (thank God minulla ei ole kumpaakaan).

  Oletko kokeillut Compeedia jalkojen hiertymiin? Compeed asettuu kuin toinen iho ärtyneen ihon päälle, ihan hyvä tuote mielestäni.

  Paljon tsemppej Annikselta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä olen alkoholistisuvusta, joten ei ole kokemusta tuosta jälkimmäisestä, kun minulle ei tule krapulaa. :)

   En ole kokeillut, kun ne on niin kalliita. Täytyy joskus kokeilla, jos on sellainen tilanne, että on pakko laittaa oikeat kengät jalkaan rakkuloista huolimatta. Nyt on onneksi jo sellaiset kelit, että voi pakollisen kävelyn hoitaa (feikki)crocsit jalassa... :)

   Poista
 7. Jos ripuli iskee niin putoaa painokin :D Ja koirakin pahoinpiteli luulla, voi ei! Kurkkukipuun auttaa särkylääke. Pikaista paranemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mutta ehkä kuitenkin mieluummin laihduttaisin perinteisillä metodeilla... :D

   Kurkkukipuun ei muuten auta mikään! Kaiken muun kivun saa särkylääkkeillä pois, mutta kurkkukipua ei sitten niin millään!

   Kiitos! :)

   Poista
  2. Kyllä mulla on lähtenyt särkylääkkeillä kurkkukipukin! Ripulimetodi ei tosiaan ole kauhean mukava tapa pudottaa painoa :D

   Poista
  3. Niinkö?! Minulla taas ei kurkkukipuun auta mikään ja olen ihmetellytkin, että mistä se johtuu... :/

   Joo, toivotaan, että paino putoaa muiden keinojen avulla... :)

   Poista
 8. Paranemisia sinne. Itselläni on ollut ääni maanantaista asti pois. Edelleen se on möreä. Nuhaa on ja kurkku oli kipeä. Joten nyt taitaa olla jotain tällaista liikkeellä. Kuumetta en suostunut mittaamaan, sillä töissä oli pakko vetää tämä kiireinen viikko. Joten parempi ettei edes tiedä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :)

   Minulla on ihan sama, etten koskaan mittaa kuumetta, koska sitten vain tunnen itseni kipeämmäksi! Toivottavasti tämä nyt menisi nopeasti ohi meillä kummallakin! :)

   Poista