sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Ei mitään erityistä :)

Vietin koko päivän ulkona uudessa pikku mekkosessani ja pitkästä aikaa tunsin pienentyneeni. Se on hassua, koska toki olen edelleen lihava, mutta kuitenkin koen olevani pienempi kuin ennen ja se tunne ylittää tuntemuksen lihavuudesta. En mieti niitä jäljellä olevia kiloja, vaan niitä kadonneita kiloja. Tosin valitettavasti muistan edes pienentyneeni hyvin harvoin, varsinkin poistuessani kotoa tunnen oloni aivan yhtä lihavaksi kuin pahimmillani. Vie kai aikaa, ennen kuin siihen sopeutuu. Mutta silti, ihmiset ovat alkaneet suhtautua minuun eri tavalla ja se tuntuu niin sanoinkuvaamattoman oudolta. Koska edelleen julkisilla paikoilla häpeilen 120 – kiloista ruhoani ja odotan ihan samanlaista suhtautumista kuin ennenkin, minusta tuntuu niin kummalliselta, että nykyään usein ihmisten silmät liukuvat pysähtymättä ohitseni ja minulle jutellaan säännöllisesti julkisilla paikoilla. Siihen on todella vaikea sopeutua, koska itse en muista muuttuneeni, enkä siksi odota muutosta muidenkaan suhtautumisessa. 

Nyt kuitenkin huomasin, että minun on aivan pakko mennä vaateostoksille, ellen sitten aio pukeutua koko kesää trenssiin. Ennen olen aina käyttänyt pääosin t-paitoja, mutta se ei enää käy näiden käsivarsien kanssa, joten minun on löydettävä muutama pitkähihainen väljä pusero, jotka peittävät mahdollisimman paljon. Olen kyllä jo käynyt muutaman kerran vaatekaupoissa(mikä on sekin suuri juttu, koska joskus en uskaltanut edes kävellä liian läheltä(oikeasti!)), mutta lähinnä vain katsellut ja lähtenyt nopeasti pois. Nyt pitäisi ihan kokeilla vaatteita, enkä ole aivan varma, pystynkö siihen. Jos en pysty, niin sitten on turvauduttava nettiin, mutta aion kuitenkin kokeilla.

Minusta on tuntunut koko päivän, että räjähdän millä hetkellä hyvänsä, olen niin levoton. En nyt ollenkaan sopeudu tähän vuodenaikaan, minusta edelleen tuntuu, ettei nyt kuulu olla kevät. Ja yleensä olen sentään tykännyt siitä, miten nättiä ulkona on, mutta nyt kaikki näyttää vain väärältä. Katselin juuri tänään, että ensi viikonloppuna pitää leikata nurmikko ja pelkkä ajatuskin on niin outo. En tajua, mikä minua vaivaa… Keväät on aina vaikeita ja epämiellyttäviä, mutta en ole koskaan tuntenut mitään tämän kaltaista! Aivan kuin jonkinlainen sisäinen ”kelloni” väittäisi, että nyt on syksy ja se ristiriita saa minut vielä tavanomaistakin levottomammaksi. Äitini puheli jotain altaan täyttämisestä ja minua ei edes se kiinnosta niin vähääkään. En ole niin ahdistunut, kuin olen pahimmillaan ollut, mutten ole koskaan ollut näin levoton ja näin haluton tekemään kevääseen kuuluvia asioita. Puutarhointinikin on nyt seisoksissa, koska tarvitsen yhden äitini ystävän apua, koska hänellä on sellainen kätevä pikkutraktori, jolla pääsee tekemään pohjan uudelle kasvimaalleni äidin traktorin ollessa liian iso. Puutarhan kunnostaminen sentään jaksaa hiukan kiinnostaa minua. Tosin siinäkin enemmän odotan syksyä, kun saa jotain satoa. Mutta toivottavasti hän käy ensi viikolla laittamassa sen kuntoon, niin pääsen viikonloppuna kasvimaalle.

Suomi ottaa nyt tänä viikonloppuna oikein kunnolla selkäänsä. Minua ei tosin jääkiekko kiinnostaa niin vähääkään, mutta äitini on kiroillut koko viikonlopun ja nyt ilmeisesti äänestä päätellen häviämme jenkeille. :D Anteeksi epäisänmaallisuuteni, mutta minusta on oikeastaan parempikin näin, koska muuten siitä jääkiekosta joutuu kuulemaan viikkokaupalla. Ja Euroviisuissa ei eilen illalla sujunut yhtään paremmin. Olin ihan ihmeissä, kun sitä laulua niin hehkutettiin, koska minusta se oli lähinnä nolo, mutta näköjään en ollut ihan yksin mielipiteeni kanssa. En tiedä tuntuuko vain itsestä siitä, mutta minua aina jotenkin nolottaa ajatus Suomen osallistumisesta Euroviisuihin, koska minusta ne laulut ovat olleet aika lailla järjestään surkeita ja muiden kappaleet kuulostaa niin paljon paremmilta ja ammattimaisemmilta. Eipä sillä silti niin väliä ole. Mutta ehkä olisi jo aika unohtaa Euroviisut kokonaan.

Täällä alkaa nyt ukkostaa ihan tosissaan, joten minun on pakko sulkea tietokone, ennen kuin se menee rikki. Meillä täytyy aina ottaa kaikki sähkölaitteet pois pistokkeista, koska ukkonen rikkoo kaiken todella helposti. Ennen kun ukkosti, meillä lensi kipinäsuihkuja pistorasioista ja vahingossa pistokkeeseen jääneet laitteet räjähtelivät, mutta sitten sähkölaitoksen pojat tekivät jotakin, mikä paransi asiaa. Mutta edelleen on pakko sulkea kaikki, kun kunnolla ukkostaa.

Hyvää keväistä viikkoa kaikille! :)

10 kommenttia:

 1. Ai miksi pitkähihaiset paidat? Haluatko peittää käsiäsi nyt kun olet laihtunut?
  Kiva, kun käytit mekkoa! Toivottavasti saat keväästä nauttimisesta edes vähän kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne roikkuu niin pahasti, että t-paidat ei peitä tarpeeksi. Pitää vain löytää jotain vähän ohuempia paitoja. :)

   Minustakin se oli mukavaa, mutta niin omituista! Olen viimeksi pukeutunut hameeseen ehkä joskus varhaisteini-iässä! :)

   Toivotaan niin. Ei kyllä hyvältä näytä, mutta katsotaan. :)

   Poista
 2. Jahka sie kotiudut uuteen olomuotoosi, alat viihtyä vaatekaupoissa ja paljastavimmissa vaatteissa :)

  Meille tehtiin tänään ihan ex-tempore perunamaa! Ja penkki porkkanoita, salaattia ja retiisiä varten :) Potut istutettiin heti, muut siemenet on vielä kaupassa. Itseasiassa tuo pottumaan ideaki lähti siitä ko mietin mitä ruokaa tekisin ja muistin jääkaapissa olevat itäneet potut :) saa nähä kasvaako... Tekis mieli hurjasti laajentaa nyt tuota kasvimaata, vaikka oikeasti toi on noin just hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatekaupoissa ehkä, mutta näille käsivarsille on kyllä tehtävä jotain... Täytyy katsoa sitten kun/jos joskus olen tavoitteessani, että saanko ilmaiseksi jonkinlaista kosmeettista kirurgiaa vai mitä teen, mutta joka tapauksessa näitä on leikattava. Paljastavissa vaatteissa tuskin viihdyn koskaan! :)

   Omalta maalta saadut vihannekset on kyllä niin paljon parempia kuin kaupasta ostetut! Eiköhän ne perunat siellä kasva, ehkä ei ihan juhannukseksi, mutta syksymmällä sitten. Usko pois, että ensi vuonna sinulla on ainakin kaksinkertainen kasvimaa, minä ainakin keksin joka vuosi muutaman jutun lisää, mitä haluan kasvattaa! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Poistitko muuten blogistasi viimeisimmät tekstit vai onko minulla jokin ongelma?

   Poista
  2. Juu, poistin. Venkslasin noiden blogipohjien kanssa ja parissa vikassa postauksessa oli liikaa kaikkea kuvissa. Sinulla ei ole ongelmaa :)

   Poista
  3. Okei, hyvä tietää. :) Ajattelin, että ehkä blogger taas tekee jotain omiaan... :)

   Poista
 4. Kun käytät hameita, niin haittaako reisien yhteen haknautuminen? miten estät sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasinkin yksi päivä, että reidet tosiaan hankautuu ikävästi yhteen, jos on kuuma... En ole käyttänyt hameita vuosiin, joten en ollut tullut edes ajatelleeksi sitä. Ajattelin, että pitää kokeilla talkkia tai sukkahousuja, jos ne auttaisi... Jos ei, niin sitten en tiedä. Tai sitten pitää oppia kävelemään jalat harallaan. :D

   Poista