tiistai 14. toukokuuta 2013

Ofidiofobia

Laskeskelin juuri, että sitten kun saan seuraavan kymmenen kiloa täyteen, siihen on kulunut ainakin kahdeksan kuukautta! Se ei ole hyvä juttu miltään kantilta katsottuna... Viimeksi olen laittanut edistymiskuvat ihan syyskuun lopussa... Olen ehkä liiankin sopeutunut siihen, että paino laskee hitaasti, enkä ole siitä läheskään niin harmistunut kuin pitäisi, enkä ehkä siksi vaadi itseltäni enempää. Mutta ajatus siitä, että olen periaatteessa vain muutaman kilon päässä lievästä ylipainosta on ihan järjetön ja samalla hirveän motivoiva! Vielä pari vuotta sitten en olisi koskaan uskonut, että voisin ihan vakavissani sanoa, että uskon pääseväni lievän ylipainon puolelle. Ja kyllä minä edelleen uskon siihen, hitaasta laihtumisesta huolimatta. Oikeasti tarvitsisin vain muutaman hyvän viikon ja bmi 30 voisi teoriassa alittua ihan parin kuukauden sisällä. Ja samalla kun kirjoitan tätä, joudun tunnustamaan, etten käynyt tänään lenkillä. :/ Eikä minulla ollut siihen mitään muuta syytä kuin se, etten vain saanut itseäni potkittua liikkeelle. Kävin kyllä kaupungilla ja kiertelin kauppoja, mutta ei sitä oikein lenkiksi voi kutsua. Se sai minut jotenkin niin laiskaksi, etten enää kotiin päästyäni viitsinyt lähteä mihinkään. Mutta vannon, että pakotan itseni liikkumaan muina päivinä tällä viikolla. Joskus vain on päiviä, jolloin ei millään saa kerättyä motivaatiota ja keväät on pahimpia, koska en tykkää olla ulkona keväällä. 

Olen miettinyt Omronin kehonkoostumusvaa'an ostamista.


Puhuin jo aiemmin, että haluaisin jonkinlaisen laitteen, joka näyttää rasvaprosentinkin, mutta ne, missä vain astutaan vaa'alle paljain jaloin, eivät kai ole kovinkaan luotettavia, enkä silloin hakenut sitä tarjouksessa ollutta. Mutta tuossa Omronissa on käsissä pidettävä osa ja googlettelin muiden kokemuksia tuosta ja ainakin jossain kehonrakennussivustolla suurin osa sanoi, että tuo laite näytti suunnilleen samoja arvoja kuin sellainen ihan oikeakin kehonkoostumusmittaus. Tosin muutama sanoi, että heidän kohdallaan oli ollut todella suurtakin heittoa. Mutta vaikka se näyttäisikin eri lukemia kuin virallinen mittaus, niin eikö se silti näyttäisi muutoksen oikein? Koska laihtumiseni on ollut niin onnetonta viime aikoina, olisi kiva saada joitain muitakin arvoja verrattavaksi. Ehkä se kannustaisi liikkumaankin. Se lupaa näyttävänsä rasvaprosentin, viskeraalisen rasvan määrän, luustolihasprosentin ja lepoaineenvaihdunnan. En sitten tiedä onko tuo lepoaineenvaihduntakin sellainen, minkä se jotenkin saa selville kehosta itsestään, vai pelkästään laskennallinen, mutta olettaisin, että rasvaprosentti olisi tuolla mitattuna luotettavampi kuin sellaisilla pari kymppiä maksavilla tavallisen vaa'an näköisillä kapineilla. Onko kenelläkään kokemusta tällaisesta? Tämä on siis Omronin BF511.

Minusta on muuten tullut viime aikoina intohimoinen kirpparishoppailija, käyn lempparikirppareillani ainakin pari kertaa viikossa. Ensimmäisen kerran vuosiin löydän kirppiksiltä vaatteita, jotka mahtuu päälle ja hinnatkin ovat minulle sopivia. Mutta joskus se osaa kyllä olla niin turhauttavaakin... Näin kirpparilla aivan ihastuttavan mekon, joka näytti olevan sopivan kokoinenkin. Se oli hyvin yksinkertainen ja tyylikäs, täydellisen pinkki ja todella kaunis. Mutta joku pariskunta vietti yksityistä hetkeä juuri sen hyllyn edessä, enkä kehdannut sanoa mitään, joten jäin siihen lähettyville seuraamaan tilannetta ja olin katsovinani viereisen hyllyn tarjontaa. Ja sitten joku nainen tuli, pyysi sitä pariskuntaa siirtymään ja nappasi juuri sen mekon, jota olin väijynyt viimeiset kymmenen minuuttia! Harmittaa vieläkin! Kirppareilla on juuri se ongelma, että niillä harvemmin on myynnissä mitään sellaista, mitä olisi vielä kaupastakin saatavilla ja joskus kun näkee jotain ihanaa, joka on väärää kokoa, se harmittaa ihan tosissaan. Näin varmaan kaksi vuotta sitten aivan ihanan paidan, mutta se oli kokoa xs, joten se ei olisi koskaan voinut mahtua minulle, joten en voinut ostaa sitä. Edelleen toivon, että jostain löydän samanlaisen omaa kokoani olevan. Mutta tämä mekko olisi ollut oikeaa kokoakin ja se harmittaa vielä enemmän! Ja jos oikein näin, siinä oli hintana kaksi euroa!! No, olen kyllä viime aikoina tehnyt paljon hyviä löytöjä, mutta tuo jäi harmittamaan!

Joka tapauksessa, menen nyt suihkuun ja sitten nukkumaan. Nuo uudet lääkkeet otetaan iltaisin ja ne tekevät minut todella väsyneeksi, enkä millään meinaa päästä aamuisin sängystä ylös, jos en mene riittävän aikaisin nukkumaan. Olen nukkunut nyt todella raskaasti, mutta unet on olleet aika levottomia. Muita sivuvaikutuksia noilla ei ole ollut, mutta painajaisista varoitettiinkin. Tosin näen usein muutenkin keväisin painajaisia, koska tiedän, että käärmeet heräilevät ja saattavat milloin tahansa tulla sisälle... Vannon, että jos joskus löytäisin käärmeen joko asunnostani tai meiltä kotoa, en enää koskaan voisi olla täysin rauhallinen... Asunnostani muuttaisin välittömästi, mutta en tiedä, miten voisin nukkua kotona ollessani. Joka kerta, kun luen lehdestä, että joku on löytänyt joko kyyn tai jonkin eksoottisemman käärmeen kodistaan, tunnen suurta kauhua siitä mahdollisuudesta, että niin voisi käydä minullekin. Oikeasti, en ole uskonnollinen, mutta Pyhän Patrickin kanssa tulisin juttuun loistavasti... :D En edes pysty kuvailemaan, miten suurta inhoa ja kauhua tunnen pelkästä ajatuksesta! Ei ole mitään hirveämpää, kuin nähdä käärmeunta, eikä pystyä heräämään siitä! Ja sitten kun herää, silti tuntee ne ihollaan ja joka paikassa, eikä niitä pääse mihinkään karkuun... Aina kun jokin oksa tai mikä tahansa, sisälläkin!, koskee minuun, ensimmäinen ajatukseni on käärme ja sydämeni alkaa hakkaamaan! Varsinkin kesällä, mutta joskus talvellakin. Se on ihan hirveää... En voisi kuvitellakaan, että istuisin vaikka nurmikolla kesällä, minun täytyy aina nähdä, ettei ympärilläni ole käärmeitä.

Mutta siis, sinne suihkuun. :) (Pelkään käärmeitä erityisesti kylppärissä, koska ne kuulemma liikkuvat putkistoissa asunnosta toiseen.) Hyvää yötä! :)

6 kommenttia:

 1. Mulla taitaa olla juuri tuo samainen Omronin laite. Voi olla, että se ei anna aivan todellista rasvaprosenttilukemaa, mutta nimenomaan tuohon muutoksen mittaamiseen se on kyllä ihan toimiva. Ja vaakanakin ihan pätevä vehje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä tietää. :) Olenkin jo melkein päättänyt ostaa sen. :)

   Poista
 2. Kirppiksellä kannattaa kyllä heti haalia omaan ostoskoriin kaikki potentiaalinen ostettava, sillä muuten joku muu vie sen. Välillä olen vierestä sydän pamppaillen katsonut kun joku on hiplannut juuri sitä juttua minkä minä haluaisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minulla on useammankin kuin kerran käynyt niin, että vaikka en ole edes ehtinyt lähteä kirpparilta, joku on jo napannut sen vaatteen, minkä halusin. Mutta eilen, en minä nyt voinut mennä koputtamaan olalle intohimoisesti suutelevaa nuortaparia ja sanoa, että anteeksi, mutta te seisotte himoitsemani mekon edessä... :D Olisi ehkä pitänyt! :D

   Poista
 3. Minulle kävi eilen huonosti kirpparilla yhden laukun kanssa. Ihailin laukkua, mutta sitä tarkastaessani huomasin siinä pienen virheen. Piheys iski "En maksa tästä 10 euroa!" ja laskin laukun käsistäni.

  Parin minuutin päästä tulin järkiini, mutta eiköhän vaan joku ollut ehtinyt napata laukun sillä välin. Vieläkin ärsyttää! Tarinan opetus: kun näet kirpparilla jotain kivaa, ole nopea. Ja jos epäröit jonkin tavaran ostamista, kanna sitä hyvä ihminen mukanasi kunnes olet varma asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Minulle on käynyt ihan samoin, etten ole ollut varma, mutta kun olen kohta muuttanut mieleni, joku muu on sen jo vienyt! :/ Ja eilen olin liian kohtelias, en kehdannut pyytää pariskuntaa siirtymään. No, ehkä vielä tästä toivun... :)

   Poista