tiistai 7. toukokuuta 2013

Ongelmahäntä

Päädyin sitten kuitenkin viemään koiran lääkäriin, kun olisi joka tapauksessa pitänyt käydä rokotuksilla näihin aikoihin ja nyt on taas häntä paketissa. Ei tosin varmaan kauaa, hän ei yhtään tykkää mistään ylimääräisestä hännässään, mutta kerrankin hän on antanut sen olla. Edellinen koirani oli niin kiltti, että suosiolla antoi kaikkien sidosten ja muiden olla, mutta tämä nykyinen yleensä repii kaiken irti heti kun silmä välttää. En nyt vieläkään suostunut poistamaan hänen häntäänsä, kun se edelleen tuntuu niin brutaalilta, mutta alkaa kieltämättä kyllästyttää. Nyt se oli vain nyrjähtänyt, mutta kun siihen tulee haavoja ja hän heiluttaa häntäänsä, sitä verta on niin joka paikassa. Olen jo maksanut hänen hännästään enemmän kuin koko hurtasta alun perin. Toki tiesin, että eläimet tulevat kalliiksi, mutta eläinlääkäreille joutuu pulittamaan sellaisia summia, että välillä on ihan kauhuissaan siinä tiskillä, kun kuulee loppusumman. Nytkin kun samalla rokotettiin, niin sen nyt vielä ymmärrän, että ensin on käyntimaksu ja tietysti rokotteesta joutuu maksamaan, mutta kun se, että lääkäri tökkää yhden piikin koiran niskaan, maksaa 32 euroa siihen lisäksi… Melkein teki mieli sanoa, että annapa se tänne, niin pistän itse ja maksan vain lääkkeen ja käyntimaksun… 

Koirani vielä haukkui korvani lukkoon, kun siellä oli sellainen pahvista leikattu koiran näköinen ja muotoinen mainos, jota hän haukkui koko ajan, kunnes apulainen vei sen jonnekin varastoon… :D Ja, kun kävin matkalla parissa kaupassa, hän sai itsensä irti turvavyöstään, hyppäsi takaluukkuun, otti sieltä ostamani basilikan, söi sen ja levitti mullan takapenkille… Että sellainen päivä oli eilen. :D Hän ei kyllä yleensä koske mihinkään ilman lupaa, mutta kai minä viivyin liian kauan. :D Se on hassu juttu, kun koirilla on joskus päiviä, jolloin he tekevät kaiken mahdollisen, vaikka yleensä käyttäytyisivät ihan hyvin. Minunkin koirani on pohjimmiltaan kiltti ja tottelevainen, mutta joskus hän saa päähänsä tehdä niin käsittämättömiä asioita… :D Jotka yleensä sisältävät aimo annoksen kuraa. Mutta jospa tuo häntä nyt edes paranisi. :) 

Se äidin serkku, josta aiemmin puhuin, kuoli eilen. :/ Pahin järkytys kai oli jo ohi ja osasin tätä toki odottaa, mutta aika turvaton olo siitä tulee. Se kävi niin hirveän äkkiä, kun ihan juuri hän koki vielä olevansa ihan terve. No, minä en pysty näihin asioihin vaikuttamaan, joten yritän olla miettimättä sitä liikaa. Se tapahtuu, mikä tapahtuu ja siitä on sitten vain selvittävä.  

Eilen oli muuten älä laihduta päivä, mutta kyllä minä silti yritin laihduttaa. :) Tuohan on ilmeisesti jokin syömishäiriöiden vastainen päivä, joten ei minun kuulunutkaan olla laihduttamatta, kun olen oikeastikin lihava. Mutta olisi se kyllä tarjonnut hyvän tekosyyn hakea kaupasta jotain herkkuja. Tein tosin avokadopastaa, josta on niin kovasti puhuttu, mutta ei se nyt niin hyvää ollut. En ainakaan itkenyt, kuten siinä hesarin jutussa luvattiin. :) Tosin en saanut oikeanlaista juustoa, joten laitoin sitten vain parmesaania. Ja koirani söi basilikan, joten sitäkään en laittanut. Maku oli ihan ok, mutta haju oli kamala. Onko joku muu kokeillut ja mahdollisesti tykännyt niin kovasti, että olisi itkenyt? :)

Mutta, ei tässä nyt taas ollut päätä eikä häntää (paitsi että oli runsaastikin häntää), kunhan ajankulukseni kirjoittelin. :) Täällä on muuten nyt aika lämmin ja nurtsi on jo aika vihreä. Kai se kevät sitten vihdoin on täällä. Hmmm... :) 

18 kommenttia:

 1. Sinun koirasi sai varmaan virikkeitä sieltä lääkärikäynniltä :) No, ihan oikeasti se on varmaankin koiralle aika iso stressi, hajut ja muut, joten sitä pitää sitten pikkuisen purkaa... vaikka syömällä basilikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se varmaan onkin, olen aiemminkin huomannut, että vaikka ihan vain rokotuksilla käytäisiin, niin hänestä lähtee melkoisesti karvaa. Toivottavasti basilika lohdutti. :D

   Poista
 2. Koiran häntäongelmat ovat toki ikäviä, mutta silti tämä postaus sai hymyn huulille, kiitos hölmön basilikahimoisen labbiksen ja sinun humoristisen kirjoitustyylisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, häntäongelmat on vielä pientä moneen muuhun verrattuna. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oletko jutellut tuosta hännänkatkaisusta eläinlääkärin kanssa? Olisiko siitä haittaa koiralle?

   Poista
  2. Joo, hän sitä on ehdottanut, mutta minusta se tuntuu niin julmalta. Tietysti koira kommunikoi häntänsä avulla ja saattaisi se hiukan tasapainoonkin vaikuttaa, mutta onhan sitä rotuja, joilta häntä poistetaan aina, joten kyllä koira ihan pärjäisi ilmankin. Mutta minun koiralla on niin aktiivinen häntä, että siksikin tuntuisi pahalta se poistaa, vaikka juuri siksi hän aina satuttaakin sen. Katsotaan nyt, sattuuko jotain vakavampaa, mutta toistaiseksi en siihen aio suostua.

   Poista
 4. Sun hauva on vaan niin ihanan hassunhöpsö! :D

  -Mimi

  VastaaPoista
 5. Avokadopasta oli minulle pettymys. Kerran tein ja ei tarvitse toiste tehdä. Harmitti, kun odotin jotain superherkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan samoin minäkin odotin jotain ihan huippuhyvää, mutta ei se nyt niin erityistä ollut. Ihan ok. Varmaan kokeilen vielä toisen kerran niin, että on ihan täysin oikeat ainekset, mutta tästä tuskin tulee osa ruokavaliotani. :)

   Poista
 6. Hei,
  olen ajoittain lukenut blogiasi ja jäin miettimään kilpirauhasarvojasi... En tiedä onko asiasta ollut jo keskustelua aiemmin, en ole lukenut kaikkia postauksia enkä kommentteja. Kerron kuitenkin (näin lääkärinä sekä itse kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavana) että viiterajoissa olevat arvot eivät tarkoita sitä että kilpirauhasesi toimisi välttämättä normaalisti... Osaisitko kertoa mitkä olivat TSH (kilpirauhashormonin vapauttajahormoni, tyreotropiini) ja T4V (itse kilpirauhashormoni) arvot? Itse aloin lihoa rakettimaisesti ennen kuin T4V laski viiterajojen alle ja ennen kuin TSH nousi viitteiden yli. Ja nykyään lääkityksellä paino ei nouse kun TSH on 1-2. Jos mennään sen yli alkaa paino nousta kilon viikkovauhtia vaikka ruokavalio ja liikunta pysyisivät samoina... Ja uupumus on myös silloin valtavaa... Kovin moni lääkäri jolla ei ole omakohtaista kokemusta asiasta tuijottaa liikaa viitearvoja. T. lomalainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! En nyt ihan tarkkaan muista, mutta nyt viimeksi ne olivat ihan täydelliset, TSH oli alle yhden ja T4V muistaakseni 13. Aiemmin, kun tuo TSH on mitattu, se on ollut noin 2,5 - 3, tuota toista ei ole mitattu tai ei ainakaan ole minulle sanottu siitä mitään. Mutta nyt viimeksi ne arvot tosiaan oli ihanteelliset. Minulla on nuorena ollut vajaatoimintaa, mutta olin niin nuori, etten muista mitään tarkkoja arvoja tai muuta. Se on sinällään vähän outo tilanne, että kilpirauhasen vajaatoiminta selittäisi kaikki ongelmani ja on ihan hullua, ettei minulla ole sitä. Mutta kai se vain on hyväksyttävä, että kilpirauhaseni toimii, kuten pitääkin...

   Poista
 7. Pakko kommentoida vielä sen verran että jos T4V:n viitearvot ovat 12-22 kuten useimmissa labroissa, ei 13 ole täydellinen, aika kaukana siitä... Itsellä normaalin "ikkuna" on todella kapea, alle 16 arvoilla yleensä TSH:kin on noussut ja vajaatoiminnan oireet ovat selkeät, yli 19 arvoilla taas alkaa tulla liikatoimintaan sopivaa oireilua... Etenkin jos sinulla on ollut vajaatoimintaa nuorena, olisi mielestäni syytä katsoa ainakin tyreoideaperoksidaasivasta-aineet (TPOAb) ja vähintäänkin toistaa mittaukset muilta osin. Kun potilaalla on oireina masennus ja vaikea ylipaino sekä anamneesissa jo aiemmin diagnosoitu hypotyreoosi, olisi mielestäni todellakin aiheellista tehdä edes hoitokokeilu (3 kk) tyroksiinilla ja katsoa sen vaikutus koko elämänlaatuun! Suosittelen että pyytäisit tätä omalta lääkäriltäsi. On niin monta kertaa nähty miten monia oireita hoidetaan eri diagnoosien alla vaikka yhdistävä tekijäkin (kilpirauhanen) löytyy....T. lomalainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyin tuosta, että voisinko kokeilla lääkitystä, mutta hän sanoi, että sitten on riski, että oma kilpirauhanen lakkaa toimimasta. Mutta minulla on nyt näiden masennuslääkkeiden takia kohta taas aika lääkärille, joten voisin vielä jutella siitä. Minustakin se olisi yhdistävä tekijä kaikille ongelmilleni, mutta kun arvot on viitteiden sisällä, niin lääkitystä on vaikea saada. Mutta puhun siitä vielä lääkärilleni. :)

   Poista
  2. Ei se oma kilpirauhanen (jos olisi oletettavasti terve alunperin) lakkaa kokeilulla toimimasta. Kestää vaan kokeilun loputtua aikansa että aivolisäke alkaa taas tuottamaan tarpeeksi TSH:ta jotta kilpirauhanen sen käskyttämänä alkaa tuottaa hormoneita verenkiertoon. Siinä on siis lyhyehkö vaihe jolloin voi tulla vajaatoiminnan oireita ennen kuin elimistö pääsee jälleen vauhtiin. Hoitokokeilulla ei saa aikaan mitään peruuttamatonta jos kilpirauhanen on normaali. Jos sen sijaan sen toiminta on koko ajan hiipumassa muutoinkin, ei se kokeilun jälkeenkään uudenveroiseksi tule. Mutta silloin on oletettavaa että kokeilu on ollut onnistunut ja lääkitystä jatketaan... Ja muista jos kokeiluun lähdet, että tyroksiinilla hoidettujen tavoitearvo TSH:n suhteen on 1-2 ja T4V tulisi saada viitearvojen yläpuoliskon puolelle, muutoin olet alilääkitty, oireet jatkuvat ja kokeilu voi loppua "tuloksettomana" vaikka kyse on ollut siitä ettei ole päästy riittäviin pitoisuuksiin... T. lomalainen

   Poista
  3. Ok, pitää sitten vielä yrittää puhua tuosta. Kiitos! :)

   Poista