lauantai 25. toukokuuta 2013

Voihan rasvaprosentti…

Heippa taas ja terkut kaikilta kolmeltakymmeneltäyhdeksältä kiloltani puhdasta läskiä! :D Vaaka näytti tasan 89 kg, josta kokonaiset 43,3 prosenttia rasvaa. Tietenkin nyt naisen kehossa kuuluukin olla rasvaa, mutta ehkä ei sentään ihan näin paljoa... :D Mutta siis, olettaen, että hyvä rasvaprosentti olisi alle 25, ylimääräistä tuossa on ehkä 20 kiloa. Viskeraalinen rasva oli raja-arvoissa, tosin kahdeksan, kun normaaliksi lasketaan 1-9. Ja luustolihasprosentti myös, mutta sekin vain juuri ja juuri, 25,5 (normaali 24,3 – 30,3). Peruskulutuksekseni vaaka näytti 1622 kcal, mikä ei ollut yllätys, oletinkin peruskulutukseni olevan pieni. Jos nyt lasken oikein, niin sinne 75 kiloon mennessä minun pitäisi saada rasvaa pois 15 kiloa ja lihasta lisää 5 kiloa, jolloin kaikki arvoni olisivat hyvät. En voi sanoa yllättyneeni, odotinkin rasvaprosentiksi nelosella alkavaa lukua, enkä luustolihastenkaan suhteen odottanut kovin hyvää tulosta. No, tästä ei voi kuin parantaa. :) Mutta ottaen huomioon, että olen jo jonkin verran laihtunut, niin tulokset olisivat varmaan olleet aika hurjat silloin isoimmillani. :/

Muistin eilen illalla, että minullahan pitäisi olla paritkin liikuntaan sopivat housut jossakin, en vain yhtään muistanut kokoa. No, toiset osoittautuivat ihan sopiviksi ja toisetkin olivat vain hiukan ihonmyötäiset, joten nyt pitää enää ostaa takki. Ja sukkia. En olekaan tullut edes ajatelleeksi, että ehkä toisenlaiset sukat auttaisivat rakkulaongelmaani. Ajattelin ostaa ihan urheilusukkia, kun ne ovat paksumpia.

Kesä tuntuu nyt tulevan ihan vauhdilla, viikossa luonto oli muuttunut ihan erinäköiseksi. Puissa on lehtiä ja omppupuut kukkivat, samoin tuomet. Kukat tuntuu olevan myöhässä, kieloista ei näy vielä kuin varret ja tulppaanitkin vasta aloittavat kukintaansa, osa on tuskin maasta puskenut ulos. Siirsin nuo jaloangervot viime viikonloppuna uuteen paikkaan ja ne olivat vain hiukan pinnalla olleita nuppuja. Nyt ne oikein rehottavat. Ja noita saniaisia ei näkynyt ollenkaan. Se tuntuu aina kummalliselta, miten yhtäkkiä kaikki kasvit kasvavat tähän aikaan vuodesta. Syreenit eivät kuitenkaan vielä kuki. Minusta ne ovat aivan ihania ja tuoksuvat taivaallisilta. Harmi, että ne kukkii niin lyhyen aikaa.


Mutta pitääpä aloittaa lauantaisiivous, niin ehdin vielä hetkeksi puutarhaankin ennen saunaa. Hyvää viikonloppua jälleen kerran! :)

6 kommenttia:

 1. Eikö 25 olelähempänä 24 kuin 30? Meillä päin ainaki on koulussa niin opetettu. Eli tuo sun lihasluusto% on ihan priima-luokkaa. Ja hiphei ja onnea, painohan oli taasen puonnu! Nyt ko vielä innostut liikkumaan kunnon hikiliikuntaa niin lähtee se rasva%laskuun kans. Mee reippaasti salille siitä. Sie oot jo paljon pienempi ko mie (95viime viikolla)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta jos 24,3 on (ikäiselleni) normaalin alaraja, niin ei se sitä paljoa ylitä. Mutta on onneksi kuitenkin normaali, etten nyt ihan ole surkastunut läskieni alla. :D

   Hiukan joo. Eilen se näytti 88,8, mutta tänään oli hiukan noussut. Painoni nousee aina vkl, vaikka kuinka yrittäisin syödä samoin kuin aina... Mutta samapa tuo. :)

   En oikeasti usko, että koskaan uskaltaudun salille, mutta kyllähän se lähtisi ihan vaikka hölkkäämälläkin, kun vain saisin itseäni niskasta kiinni!

   Joo, mutta verrataanpa kuukauden päästä. :) Minä olen edelleen suunnilleen samassa painossa ja sinulta on lähtenyt 15 kiloa. :)

   Poista
 2. Ne tekniset sukat on itse asiassa ohuempia kuin normaalit sukat. Ja kivaa viikonlopun jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei... Luulin, että ne on vähän kuin froteesukkia. :D No, katsotaan, mitä löydän.

   Kiitos! :)

   Poista
 3. Oi kun olisikin noin pieni rasvaprosentti :P. Omani on siinä noin 51%:ssä pyörinyt jo tovin, vaikka painoa on tippunut jo jonkin verran. Ja ei kyllä ole mikään hieno juttu että puolet meikästäkin on sitä rehellistä lylleröä, hyi yök.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä se sitten laskee. :) Ja minun olisi alkujaan ollut varmasti paljon isompikin, ei vain ollut mittaria silloin! :/ Ei tosiaan ole kiva ajatella, että ihan puhdasta rasvaa on hyvinkin suuri osa minustakin... :D

   Poista