tiistai 3. syyskuuta 2013

"Kotona" taas...

Omassa asunnossa taas ja jo nyt on tylsää!! Eilen pelkäsin asunnolleni paluuta niin paljon, että hetken mielijohteesta kävelin naapurikaupunkiin saakka! No, ei se nyt missään Siperiassa ole sekään, mutta en ole tietääkseni koskaan kävellyt niin pitkälle ja harmitti, ettei ollut sykemittaria mukana, koska tarkoitukseni oli vain kierrellä kaupoissa. Jossain vaiheessa matkaa toiseen kantapäähän alkoi sattua ihan tosissaan ja illalla en meinannut saada nukuttua, kun jalkojen lihakset jotenkin hiukan kramppasivat. Mutta nyt on ihan normaali olo ja aion kävellä ainakin tuhannen kalorin verran tänäänkin. Täällä ei ole vielä kovin syksyistä ja se hiukan ahdistaa. Olin unohtanut, että syksy on aina jäljessä etelämmässä. Ei uskoisi sadan kilometrin tekevän suurta muutosta, mutta täällä on puut vielä ihan vihreitä. Odotan malttamattomana syksyä, mutta samalla pelkään sen sitten olevan kohta ohikin. Kaipaan aivan suunnattomasti sitä päivää, kun ensilumi on maassa, mutta niin sulana, että kaikki tuoksuu vedeltä. Toki pidän enemmän niistä aiemman syksyn päivistä, mutta tuo tuoksu on niin ihanan raikas ja ainutlaatuinen. Tosin eilen oli aika mukava ilma, vaikka aurinko paistoi ja kaikkialla näytti kesäiseltä, ilma oli silti raikas. Ilman takkia tuli jopa vähän kylmä. Toisaalta joissain kaupoissa oli jo jouluvaloja ja se lähinnä ärsytti! Lokakuussa on jo mukavaa tunnelmoida joulusta, mutta ei nyt sentään heti syyskuun alussa! 

Ostin muuten eilen ensimmäiset korkeakorkoiset kengät vuosiin. Seuraavan postauksen kirjoitan siis ensiavusta käsin... No, ne ovat oikeastaan varsin maltilliset, eikä mitkään piikkikorot, ostin lähinnä "harjoituskorkkareiksi", en aio niillä ulos uskaltautua. Vaikka ne on kyllä kauniitkin. Silloin joskus nuorena kävelin nilkkojeni nuljahtelemisesta huolimatta sellaisilla ihan järjettömillä koroilla, mutta sitten alkoi pieni ääni jossain mielen perukoilla kysyä, että millaistakohan olisi elää, kun ei koko aikaa tarvitsisi keskittyä kävelemiseen, eikä aina olisi jalka kipeä. Niinpä siirryin käyttämään korottomia kenkiä, joskin siltikin nilkkani nuljahtelevat varsin usein. Lihottuani en ole enää edes uskaltanut käyttää korkeita kenkiä, mutta matalat kannat saavat minut tuntemaan itseni löntysteleväksi lehmäksi. :D Kenties painollanikin on jotain vaikutusta asiaan...

Ostin myös sellaiset Lindexin tukisukkahousut, joiden pitäisi muotoilla reisiä ja takamusta ja alavatsaa. Niitä netissä kehuttiin kovasti, mutta taisin ostaa liian isot, koska minulla ei ollut vaikeuksia saada niitä päälle tai pois. Mutta kyllä ne minusta silti hiukan auttoivat, tekivät minusta vähän sileämmän näköisen. Ostan vielä kokoa pienemmät, niin ehkä ne sitten saavat aikaan kunnon muutoksen. Tai katkaisevat verenkierron alaraajoistani. Ihon roikkuminen on kuitenkin muodostunut ongelmaksi ja kyllä noista hieman oli apua. Vielä enemmän apua olisi siitä, kun saisin painoa pois. Mihin kenties auttaisi, jos nostaisin ison takamukseni penkistä ja lähtisin sinne lenkille. Ajattelin kunnianhimoisesti kävellä yhteen cittariin, joka sijaitsee kaukana. Minä aina jotenkin tarvitsen jonkin päämäärän, en osaa vain kävellä... Kun ajattelen samalla käyväni jossain, ajattelen tekeväni jotain järkevää. Siksikin mieluummin harrastan jonkinlaista hyötyliikuntaa, vaikka haravoin tai leikkaan nurmikkoa, koska se saa minut tuntemaan, että teen jotain ja saan aikaan jotain. Lenkki tuntuu jollain hassulla tavalla ajan tuhlaukselta... Vaikka tähän aikaan vuodesta tykkäänkin kävellä. Iltalehdessä muuten yksi päivä hehkutettiin kävelynkin hyödyllisyyttä laihdutuksessa ja luvattiin, että pelkän kävelyn avulla voi onnistua laihtumaan kilonkin viikossa. Tartuin jokaiseen sanaan, koska en halua tehdä mitään muuta... :D Ajattelin nyt kokeilla sellaista, että "saan" päivässä syödä vain sen verran, että kulutan siitä ainakin puolet liikkumalla. Jos siis viitsin kävellä vain 500 kcal:n edestä, saan ruokaa vain 1000 kcal:n edestä. Ajattelin, että se kannustaisi minua liikkumaan. Silloin laihtumistahdiksi pitäisi jäädä suuri osa peruskulutuksestani, koska kyllä minä sen verran aktiivinen olen, että hiukan kulutan muutenkin. Tuo toimii siksikin, koska syömiseni on parhaistakin yrityksistä huolimatta todella iltapainotteista, joten tuosta näen, paljonko voin vielä illalla syödä. No, minä olen kyllä hyvä suunnittelemaan näitä laihdutuskeinoja, mutta se toteutus... :D Nyt lähden joka tapauksessa lenkille! :)

4 kommenttia:

 1. Viikonlopun toivotukset sinulle J.B, toivottavasti keksit jotain kivaa tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sinulle myös! :)

   No, järjestelin sukkalaatikkoni värien mukaan... :D

   Poista