lauantai 5. lokakuuta 2013

Voi mikä pettymys! :(

85,9 kg! En ymmärrä miten tämä on mahdollista! Söin ihan yhtä vähän kuin ennenkin, keskiviikkona en ollenkaan, liikunnalla kulutin 6844 kcal… Kalorivajausta jäi reilusti, mutta siltikään se ei näkynyt vaa’alla. En ymmärrä, miten kehoni pystyy pitämään kiinni rasvasta, vaikka aivan varmasti kulutan enemmän kuin syön. Liikun sen verran, mitä syönkin, joten koko peruskulutuksen pitäisi lähteä rasvasta, eli painon pitäisi laskea. Ihan tosissani odotin 85:n alittuneen ja tuijotin aamulla vaa’an lukemaa epäuskoisen pettymyksen vallassa! Seuraava henkilö, joka sanoo minulle, että laihdutus on pelkkää matematiikkaa, syöt vain vähemmän kuin kulutat, on vakavassa vaarassa saada fyysisiä vammoja. Mutta nyt aion kuitenkin ensi viikolla syödä oikeaa, hiilaripitoista ruokaa, joten tiedän, että edessä on plussa. Kuinka suuri, se jää nähtäväksi. 

Ulkona on ihana syksyinen päivä ja haluaisin niin mennä metsään kävelylle, mutten uskalla, kun metsästäjiä on joka paikassa. Inhoan sitä, että suosikkivuodenaikaani varjostaa pelko lemmikkieni puolesta. Ja oman henkeni puolesta, koska monet heistä ovat todella juovuksissa, eivätkä varmaan tiedä, mitä ampuvat. Meillä on myös huonot välit paikallisten metsästäjien kanssa, koska he ovat vihaisia siitä, ettei äiti anna heidän metsästää maillaan ja joskus vuosia sitten äitini kiellettyä metsästyksen ostamallaan alueella, yksi heistä ampui kissani. Hän harrasti ihmisten kissojen ampumista muutenkin, mutta hänen poikansa tyttöystävä oli kaverini ja hän oli rehennellyt ampuneensa kissani kostoksi. Niin lähellä asutustahan ei saisi ampua muutenkaan, mutta ei heitä tunnu kauheasti mikään sellainen kiinnostavan. He ampuivat pari syksyä sitten hirven naapurin pihaan. Oli kuulemma pakko, koska he olivat haavoittaneet sitä kauempana ja sitten jahdanneet sitä sallitun rajan yli. Niin varmaan joo… Saman selityksen olemme mekin kuulleet useamman kerran, kun äidin maille on kaadettu hirvi kiellosta huolimatta. Jos he oikeasti osuvat niin huonosti, ehkä kannattaisi varata mukaan yksi kossupullo vähemmän. Ymmärrän kyllä, että esimerkiksi hirvikantaa pitää harventaa, mutten koskaan pysty ymmärtämään, millainen ihminen nauttii tappamisesta ja vielä kutsuu sitä mukavaksi harrastukseksi. :/

Mutta joka tapauksessa, nyt näköjään alkoi sataakin ihan kaatamalla. Voisinkin sitten viettää päivän askarrellen. Ja minulla on intialaista ruokaa odottamassa, tein sitä eilen illalla! :)

Hyvää viikonloppua! :) 

17 kommenttia:

 1. Oon kyllä huomannut kans, että toi "kuluta enemmän kuin syöt" on täyttä paskaa, ei toimi nimittäin mullakaan. Vaikka kuinka kyttäis syödyt kalorit ja kuluttais tsiljoona kaloria liikunnalla, tulos on pyöreä nolla. Ehkä meissä on joku vika.

  Ootko miettinyt sitä vaihtoehtoa, että jos sun keho onkin sillä kuuluisalla säästöliekillä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! :/ Harmittaa! Ehkä meidät on tarkoitettu ylipainoisiksi! :/

   Ehkä, mutta säästöliekkikin voi kuitenkin maksimissaan olla vain noin 300 kcal, joten silti minun pitäisi laihtua!

   Poista
  2. Ehkä tää on mulle ainakin kosto siitä, että menin raskausaikana lihomaan 75 kiloisesta 95 kiloiseksi :P

   Mulla ei edes ole epäilystäkään mistään säästöliekistä, en muutenvaan laihdu... Plaah.

   Poista
  3. No sinulla ainakin oli joku syy lihoa! :D Ja jäljelle jäi sentään vauva! :) Minä vain söin liikaa, eikä vauvaakaan ole näkynyt, vaikka raskaana olevan kokoinen olen edelleen. :D

   Minä luulen, että tämä on jokin universumin salaliitto minua vastaan! :/

   Poista
 2. Olet varmaan jo ihan totaalisen kyllästynyt näihin aineenvaihduntakommentteihini, mutta päätin nyt kuitenkin taas kommentoida. :)

  Vaikka kulutuksesi on saamaasi ravintoon nähden valtava, en ihmettele yhtään ettei painosi ole pudonnut. Kroppasi on luultavasti suunnattomassa hätätilassa ja luulee sinun nääntyvän nälkään jossain autiolla saarella. Se takertuu paniikissa jokaiseen ruoanmuruseen, jonka suostut sille antamaan.

  Törmäsin Katri Mannisen kirjoittamaan artikkeliin kitukuureista ja suosittelen lukaisemaan sen. http://kutri.net/kevyt-keho/laihdutus/dieetit-2/saarna/

  Kerrot, että yrität aina välillä syödä enemmän ja paino lähtee heti nousuun. Totta kai se lähtee nousuun, sillä - kuten tuossa artikkelissakin sanotaan - elimistö alkaa kahmia energiaa, kun sitä kerrankin on tarjolla. Sen vuoksi sinun pitäisi nyt ensisijaisesti keskittyä aineenvaihduntasi korjaamiseen eikä pakonomaiseen laihduttamiseen, sillä kun saat aineenvaihdunnan normaaliksi, pystyt laihtumaan terveellisesti. Tiedän, että painon nousu pelottaa, sillä niin se pelottaa minuakin, mutta ethän sinä ihan oikeasti voi jatkaa tuota kituuttamista loppuelämääsi. Mikset käyttäisi paria kuukautta aineenvaihdunnan korjaamiseen? Paino luultavasti nousee jokusen kilon, mutta sen jälkeen se lähtisi taas terveellisesti laskuun ja todennäköisesti saavuttaisit lopullisen tavoitteesi huomattavasti miellyttävämmin ja ennen kaikkea kehoasi kunnioittaen - ja nopeammin.

  Kirjoitit aiemmassa postauksessa, miten et usko laihtumisen myötä menettäneesi lihasmassaa: "...en usko kuitenkaan menettäneeni lihasmassaa(sitä vähää, mitä minulla on)! Jos ajattelee, että pitäisi kantaa sitä mukanaan, vaikka repussa, niin se olisi aika rankkaa. Vaikkei minusta niin erityisen rankkaa (fyysisesti) ollut kantaa sitä mukanani ahterissani." Tuo pätkä kertoo aika selvästi, että todellakin olet menettänyt lihasmassaa. 120 kilon kantaminen jatkuvasti mukanaan vaatii lihasta, ja kun kroppa kevenee, lihasta ei enää tarvitse niin paljon. Nyt jos sinulle annettaisiin 30 kilon taakka kannettavaksi mukanasi, se olisi hullun raskasta, koska sinulla on vähemmän lihasta kuin aiemmin. Sen vuoksi lihaskunnon kehittäminen laihduttamisen aikana on tosi tärkeää. Eli valitettavasti tuo kituuttaminen syö lihaksiasi eikä todellakaan pelkkää rasvaa.

  Vaikka tuomitsenkin avoimesti laihdutusmenetelmäsi, olen ihan oikeasti vilpittömän onnellinen puolestasi, että sait 30 kilon rajapyykin rikki! Ja kuvien perusteella sinulla ei ihan oikeasti ole mitään hävettävää. Eli voit kevyin mielin ja kehoin mennä esimerkiksi sinne uimahalliin. Voin vannoa, että et taatusti ole altaan pulskin polskija. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kyllä, että puhut järkeä, mutta en pysty edes kuvaamaan, miten hirveästi pelkään painon nousua. Vaikka se olisikin "hyvää" nousua juuri terveellisemmän ruokavalion kautta. Kun olen koko aikuiselämäni yrittänyt laihduttaa, se että sallisin painoni nousta tuntuu kammottavalta ajatukselta. Toisaalta en ihan hirveää määrää edes pysty syömään. Kun kuitenkin minun täytyy saada proteiinit täyteen, niin sen jälkeen olen kyllä aika täynnä. Tietysti voisi yrittää syödä jotain vähän rasvaisempaa tai enemmän kaloreita sisältävää. Se on vain niin pelottava ajatus, koska mitä jos se lihominen ei lopukaan... Mitä jos syön aina vain enemmän, enkä saa sitä enää katkaistua ja kohta olen taas yli satakiloinen?!! :/ Siltä kannalta saan jotain "iloa" itseni kurissa pitämisestä, koska se ei ole ikinä ennen onnistunut! Mutta toisaalta haluaisin kyllä laihtua lisää... Ja se on ihan totta, etten minä näin voi elää loppuelämääni. :/

   Ehkä olen hieman menettänyt lihasmassaa, mutta olen myös kävellyt nyt parina vuonna enemmän kuin sitä edeltäneenä kymmenenä vuotena. Nyt olen kävellyt ainakin kaksi tuntia päivässä, mutta jotain rasittavampaa voisi varmaan kokeilla. Uiminen olisi kyllä ihanaa, mutta ei näillä jaloilla. :/

   Kiitti! :) Oli kyllä ihanaa saada vihdoin 30 täyteen! :)


   Poista
 3. Aina ei heti näy. Tulokset voi tulla viiveelläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin! Muuten tämä on kyllä aika masentavaa...

   Poista
 4. No tuo paino on jo aika hyvä. Huima pudotus!

  Ei ole helppoa laihdutus. Uskon, että hiljaa hyvä tulee. Voiko nuo liikuntakalorit olla oikein? Ihan super kova kulutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pudotuksen kannalta katsoen kyllä, mutta vielä minulla on runsaasti ylipainoa. Mutta kai se taas alkaa laskea... :)

   Olen kyllä miettinyt, että näyttääköhän sykemittarini liian optimistisia lukemia, koska minustakin nuo on aika suuria määriä... Ja minulla on korkea leposykekin, joten en tiedä, ehkä en oikeasti kuluta noin paljoa, koska sykkeen perusteellahan se ilmeisesti laskee kulutuksen. Tosin lepokulutukseksi se näyttää aika realistisen lukeman. Mutta en tiedä, miten muutenkaan sitä voisi mitata.

   Poista
  2. Netti kertoo, että reipas kävely kuluttaa painoisellani noin 400 kcal tunnissa, sykemittarini näyttää noin 500 kcal/tunti... Hmm...

   Poista
  3. Joo no en tiedä. Mutta tuo yli 6000 kcal kulutus vaatisi sitten12 h aktiivista kävelyä.
   No, mielenkiinnosta noita koulutuksia voi seurata. Minun on silti vaikea usko ihan ton tason luikuihin. En tosin tunne liikuntatapojasi ja korkeampi paino vie aina enemmän kaloreita.

   Poista
  4. Kävelin kyllä tällä viikolla ihan valtavasti, enemmänkin kuin kaksi tuntia päivässä ja yritän aina kävellä niin nopeasti, kuin vain pystyn. Mutta minustakin se kyllä tuntuu aika paljolta, kun kyse on kuitenkin vain kävelemisestä... Mutta kun ei minulla muutakaan tapaa ole niitä mitata, niin tällä mennään, mutta itsekin kyllä olen vähän skeptinen tuon kulutuksen suhteen...

   Poista
  5. AI tuo olikin viikkokulutuksesi. Luulin, että päiväkulutus. Siitä ihmettely. No, ei sitten mitään. Olet hyvinkin tuon määrän tarponut säännöllisellä, runsaalla kävelyllä viikossa. Tsemppiä jatkoon! Kyllä sinun paino laskee. Hitaasti, mutta varmasti.

   Poista
  6. Joo, viikko! Tai viisi päivää, kun viikonloppuisin tulee laiskoteltua. :) Se voi kyllä silti olla hiukan yläkanttiin, mutta ehkä parempikin niin, koska se kannustaa liikkumaan, kun tuntuu, että saa jotain aikaankin. :)

   Kiitos! Toivotaan niin! :)

   Poista
 5. Näyttää siltä, että parin vuoden takaisista tovereista vain sinä olet paikalla enää. Upeita tuloksia olet saanut aikaan! Onnittelut. Täytyykin lueskella ihan ajan kanssa, mitä kaikkea olet parin vuoden aikana puuhastellut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei! Missäs sinä olet ollut?!! Joo, laihdutusblogeilla on yleensä aika lyhyt elinikä. :)

   Kiitti! :) Vielä on paljon matkaa, mutta jotain on jo sentään tapahtunutkin. Muuten viimeiset pari vuotta kyllä muodostaa aika tylsän luku-urakan! :D Samaa vanhaa! :)

   Poista