keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Jouluhaaste

Sain jouluisen haasteen Leealta, mikä sopiikin juuri minulle, koska olen niin jouluihminen henkeen ja vereen. :) Kiitos! :)

JouluHaaste

Säännöt:
Vastaa 24 kysymykseen
Haasta blogikollegat vastaamaan samoihin kysymyksiin
Kerro kuka sinut on haastanut ja kenet haastat.

Parasta joulussa?
Se, etten tunne pakkoa tehdä mitään, vaan kerrankin sallin itseni vain olla ja tehdä mitä haluan. Eli siis hyvin vähän. :D Pidän myös siitä, että kerrankin kotimme on täydellisen siisti ja jouluksi koristeltu. 

Joulumusiikkisi?
En ihan hirveästi kuuntele joululauluja, mutta pidän esimerkiksi Vesa-Matti Loirin joululauluista ja joistain amerikkalaisista klassikoista. 

Tykkäätkö katsoa jouluelokuvia? Millaisia?
Kyllä ja en. Tykkään kyllä joulusta aiheena elokuvassa, mutta hyviä jouluelokuvia ei ole montaa. "The Holiday" oli niin huono, että vieläkin sitä ajatellessa tekee mieli vetää ranteet auki! Toisaalta, vaikka en tykkää romanttisista elokuvista, pidin "Love, actually" -leffasta joulutunnelman takia. Mutta katson kyllä jouluaiheisia elokuvia tv:stä joulun aikaan. Grinch on aika herttainen. 

Jouluherkkusi?
Lanttulaatikko ja sienisalaatti. 

Mitä ehdottomasti täytyy olla jouluaterialla?
Lanttulaatikkoa, sienisalaattia ja rosollia.

Koska joulukoristeet pääsee kotiasi koristamaan?
Suurimmaksi osin vasta muutama päivä ennen aattoa. Valoja laitan jo syksyllä ja muutaman uuden koristeen, mutta vanhat koristeet haen varastosta aatonaattona tai aatonaatonaattona, vähän siitä riippuen, mille viikonpäivälle aatto osuu. 

Joulu kotona vai jossain muualla?
Kotona, enkä voisi kuvitella viettäväni joulua missään muualla. 

Itsetehdyt lahjat, kaupasta ostetut vai molempia?
En kehtaisi antaa mitään itsetehtyä, kun olen niin onneton kaikissa käsitöissä! :D

Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan?
Kyllä ja paljon. :)

Joulu oman perheen kanssa vai isommassa porukassa?
Oman perheen kesken. Joskus jotain sukulaisia on ollut paikalla, mutta äitini haluaa olla jouluna rauhassa ja olen kai tottunut siihen.

Onko sinulla joululahjatoivetta?
Saan itse aina valita vanhemmiltani saatavat lahjat, joten tiedän saavani ainakin joitain vaatteita, tabletin, kosmetiikkaa ja erilaisia yöasuja, jotka ovatkin lemppareitani joululahjoista. 

Paras saamasi joululahja?
Sain edellisen koirani synttärilahjaksi, joten se olisi paras lahja ylipäätään, mutta joululahja... Varmaankin juuri jokin pyjama tai vastaava. En osaa ajatella, mikä olisi ylitse muiden. 

Kamalin saamasi joululahja?
Kummitätini on varsin erikoinen tapaus ja olen saanut häneltä mitä omituisimpia lahjoja... Olen saanut hänellä varmaan noin miljoona kattilaa, ei aavistustakaan miksi... Nykyään hän antaa rahaa, mutta varmaan jokin hänen antamansa lahja. Hän tosiaan yritti joskus antaa minulle turkin, mutta se ei ollut jouluna... Yksi äidin ystävä myös aina antaa jotain ihan turhaa, jotain mikä sopisi paljon nuoremmalle. 

Kuvaile unelmiesi joulu?
Perinteinen joulu kotona, vanhempieni ja omien lasten kanssa. Minusta olisi ihanaa valmistella joulua lapsille ja luoda heille jouluperinteitä ja tehdä asioita joulun aikaan. 

Mikä on ärsyttävin joululaulu?
Inhoan kaikkia uudempia iskelmätyyppisiä rallatuksia.

Oletko tehnyt jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä?
Olen aloittanut siivoamisen, etsinyt koristelulaatikot varaston perältä, ostanut lahjoja ja uusia koristeita ja kynttilöitä ja herkkujakin ja piparit on aikomus leipoa vkl. 

Paras joulujuoma?
Tykkään Pepsi Maxista ihan ympäri vuoden... :) Pidän glögin tuoksusta, mutta en sen makeudesta. Mutta se uusi, olikohan se talvijuoman nimellä oleva, glögijuoma oli hyvää! 

Oikea joulukuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?
Ehdottomasti oikea, vaikka olenkin sille allerginen. Tekokuusen voisin kyllä hyväksyä toiseksi kuuseksi, sellaisen valkoisen.

Käykö teillä joulupukki?
Ei, olen ollut tuhma... :/

Paras joulumuistosi lapsuudesta?
Muistan ylipäätäänkin lapsuuttani aika huonosti ja jouluista minulla on aika epämääräisiä muistikuvia. Muistan syksyistä joulun odotuksen ja muistan Johnson Pled -puhdistusaineen tuoksun, mutta itse joulu... Äitini oli kännissä, joten ehkä siksi en muista. Muistan ne päivät, jolloin oli koulussa joulujuhla ja joulusiivouksen, mutta en nyt saa mieleeni yhtään lapsuuden aattoa. 

Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän pyjamassa?
Hautausmaalle joudun pukeutumaan(tai no, ei kai se pakko ole...), mutta muuten olen pyjamassa. 

Peruna-, porkkana-, lanttu- vai bataattilaatikko?
Lanttulaatikko. En oikein välitä noista muista. 

Paras joulusuklaa?
Juliat.

Joulutortut vai piparit?
No, ehkä piparit. Meillä kyllä leivotaan pipareita jouluksi ja nimenomaan minä sitä aina vaadin, mutta ei niitä tule kauheasti syötyä. 

Haastan; Jennin (en ole unohtanut sinulta saamaani haastetta, en vain ole vielä ehtinyt miettiä faktoja :)), Amandan, Possu Munkin, Sallamarin ja Windin. Tässä ei ollut mitään kummempaa otantaa, satunnaisesti nappasin, mitä listasta silmiin osui. :)

8 kommenttia:

 1. Ihan hassua että molemmat mainitsimme tuon Love Actuallyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä aivan ihana jouluinen tunnelma, eikä juonikaan ole liian siirappinen! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, tee vain! :) Lukulistallani on niin monta blogia, että joudun yleensä ottamaan aika satunnaisesti, että kenet näihin haastan, mutta kuka tahansa, joka haluaa, saa tehdä. :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, tästä tuleekin mielenkiintoinen kun en vietä joulua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, siksi ajattelinkin, että olisi mielenkiintoista, jos vastaisit! :)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta - haaste vastaanotettu ja vastattu

  VastaaPoista