sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenteri läskeille

Vihdoinkin sain vastattua noihin kommentteihin, anteeksi, että kesti! Minulla on sekä blogger, että gmail takunnut jo pari viikkoa, en tiedä missä on vika. Mutta kiitos kaikille ihanista kommenteista ja kannustuksesta! Minulla tilanne on se, että alan itsekin turhautua, kun tiedän, että sitä painoa on lähtenyt ja haluaisin olla ihan riemuissani siitä, niin kuin jollain tavalla olenkin, mutta kun en kykene näkemään sitä eroa peilissä tai kuvissa. Ihan noissa uusimmissa ja ensimmäisissä kuvissa näen jonkinlaisen eron, mutta muuten en vain näe sitä. Olen niin kauan halunnut laihtua ja se on ollut minulle niin merkittävä asia ja nyt kun se vihdoin tapahtuu, jokin aivoissani tai ajattelussani estää minua näkemästä sitä ja se harmittaa aivan suunnattomasti! Toivottavasti kyse on vain siitä, että sopeutuminen vie aikaa. Tuolla kommenteissa kirjoitinkin siitä, että ihmiset, joilta on jouduttu amputoimaan raaja, edelleen tuntevat sen raajan olemassaolon ja minulla on jotenkin samanlainen tunne läskin suhteen. (Toivottavasti kukaan ei nyt loukkaannu tästä vertauksesta, käytän sitä vain selittääkseni sitä, mitä koen, en mitenkään muuten rinnasta ylipainoani amputointiin). Minulla on kai haamuläskiä. Näen peilistä jotain, mitä tiedän, ettei enää ole, mutten siitä tiedosta huolimatta kykene näkemään muuta, vaikka kuinka yrittäisin. Toivottavasti se muuttuu tulevaisuudessa. :)

Ajattelin myös, että jospa kehittäisimme tänä vuonna joulukalenterin meillä horisontaalisesti ulottuvammille tapauksille, jossa jokaisesta luukusta paljastuisi pieni liikuntahaaste. Voisin kehitellä jotain sellaista, jonka kuka tahansa pystyy suorittamaan, siis ilmaisia ja sellaisia juttuja, että minäkin pystyn niihin eli kuka tahansa pystyy niihin. Kuka lähtee mukaan? Voisitte sitten aattona(tai joulun jälkeen) kertoa, että laihduitteko yhtään ja avasitteko kaikki luukut? Ehdotuksia luukkujen sisällöksi otetaan vastaan! Voisimme tänä vuonna laihduttaa jouluna kertyneet kilot jo etukäteen. Ja koska kyllähän nyt joulukuussa pitää saada hiukan maistella suklaata ja glögiä, ainoa tapa on liikkua enemmän. 

Jos haluatte mukaan, niin tänään aloitamme kevyesti ja helposti reippaalla tunnin pituisella pikkujoulukävelyllä. Ja ei, et saa armoa, vaikka olisit krapulassa! Lenkille menet silti! 

Vaa'asta on taas paristo loppu, joten en nyt tiedä paljonko tarkkaan ottaen painan, mutta tuskin suurta muutosta on tapahtunut. Ihan vakavissani aiemmin uskoin, että pääsisin seiska-alkuisiin jouluksi, mutta... No, jos nyt edes pääsisin lievästi ylipainoiseksi, jo se olisi todella hienoa! Ja pääsen sinne kyllä, vannon, että jouluaattona 2013 minä olen lievästi ylipainoinen! :)

Hyvää pikkujoulua ja ihanaa joulun odotusta! :)

20 kommenttia:

 1. erinomainen idea! minä ainakin olen mukana, kyllähän sen tietää ettei ylimääräinen liikunta joulunaikaan voi olla pahitteeksi.... itseasiassa olin juuri muutenkin lähdössä kävelylle, joten olen heti mukana! :-)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Mukaan sitten vain! Tosin mahtaakohan minulta loppua ideat kesken 24:ää päivää ajatellen! :)

   Poista
  2. Joo, jonkun luukun voisi ainakin avata. Tämä ensimmäinen haaste jäi heti hienosti toteuttamatta!

   Poista
  3. No siitä se lähtee! :D Huomenna sitten! :)

   Poista
 3. Loistava idea! :) En lupaa olla välttämättä joka päivä mukana kun oon jäänyt koulujutuissa pahasti jälkeen ja salille pitää kuitenkin ehtiä, mutta useana päivänä kuitenkin. Tämän päivän juttu tulee tehtyä joskus ihan illalla, koiran kanssa iltalenkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oman ajan mukaan saa osallistua, mutta mitään kovin monimutkaista en ajatellut mukaan laittaa. Minäkin vein tänään koiran pitkälle lenkille, mutta oli niin liukasta, etten oikein pysynyt pystyssä! :D

   Poista
 4. Kaivat kaapista suurimmat vaatteet, mitä olet pitänyt (jos on tallessa) ja käytät niitä yhden päivän ajan. Housut ilman vyötä ja henkseleitä. Eiköhän aivotkin ala ymmärtämään laihtumisen, kun housut ei pysy pitämättä jalassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo voisi olla hyvä idea, tosin se kyllä kannattaa toteuttaa kotona tai saan taas sitä kammoamaani huomiota osakseni! :D

   Poista
 5. Kuulostaa hienolta idealta! Ja kai mukaan saavat tulla myös horisontaalisesti rajoittuneet, kun ei heilläkään tuo kunto aina ole paras mahdollinen :D
  Ihanaa joulun odotusta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki halukkaat pääsee osallisiksi tästä kalenterista! :) Tervetuloa mukaan! :)

   Poista
 6. Ihana idea! :D Jos vain olisin terve niin osallistuisin, mutta taitaa nyt jäädä väliin. Ellet sitten keksi jonain päivänä jotain sellaista, jota voi lonkkaongelmaisenakin tehdä. :) Mut tää on kyllä jotenkin tosi hauska ajatus ja kiva vaihtoehto perinteiselle suklaakalenterille, ihana että jaoit sen meidän kanssamme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy keksiä jotain vähän rennompiakin päiviä mukaan, voit sitten ainakin niihin osallistua! :) Tämä on kyllä huomattavasti terveellisempi kalenteri kuin suklaakalenteri! :D

   Poista
 7. Voi vitsi, kiva idea! Harmi ku tänään on ollu kiireinen päivä ja jäi tämä haaste huomattua vasta nyt. Mutta kyllä aijon avata lähes kaikki luukut! :)
  Siinä vois olla jotain "uusia erilaisia" lajeja kuten vesijuoksua tai vesijumppaa. Ne on kuitenki suht edullisiakin, kun maksaa ainakin täällä päin vaan uintimaksun verran :) Jotain kivaa kotijumppaa ja semmosta kivaa! Odotan innolla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan voi tulla toisenakin päivänä, eikä kaikkia tarvitse suorittaa. Toivottavasti en nyt sitten tuota pettymystä, en tiedä, onko minulla kovin uniikkeja ideoita! :D Olen itse asiassa keksinyt vasta kolme! :D

   Poista
 8. Voitit blogini pikkujouluarvonnassa. Laitatko osoitteesi sähköpostiini possu.munkki@suomi24.fi niin tontut laittaa pienen yllätyksen matkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Lähetän sinulle myöhemmin illalla spostia, nyt pitää ehtiä bussiin. :)

   Poista
 9. Jes! Minä lähden mukaan, paitsi tähän päivään asti on nyt mennyt sitten ohi..

  Jos kiinnostaa, niin meidänkin blogissa on erilaisia haasteita, mut yleensä viikon kerrallaan. Tämän viikon haaste ei ole liikunnallinen, mut seuraava sitten taas on :)

  virvonvarvon.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jos joskus on energisempi päivä, niin voit vaikka ottaa kiinni nuo kaksi ekaa luukkua. :)

   Juu, olenkin lueskellut blogianne. :)

   Poista