lauantai 22. helmikuuta 2014

Kyklooppi

Nyt ovat uudet silmälasit tilauksessa, enkä yhtään tiedä, teinkö oikean valinnan… Kävin useammassa liikkeessä ja viimeisessäkin mietin ainakin kaksi tuntia. Ja sitten otin ne ihan ekat, joita katsoin jo käydessäni tilaamassa ajan näöntarkastukseen... En hirveän hyvin näe, miltä ne näyttää, koska en näe ilman laseja, mutta suurentavista peileistä sain jonkinlaisen käsityksen ja minulla oli kamera mukana, joten siitä sain katsottua. Vähän epäröin, koska otin pienemmät kuin minulla on koskaan aiemmin ollut ja pelkään, että ne saavat jo valmiiksi ison naamani näyttämään entistä isommalta. Mutta toisaalta ne saivat silmäni näyttämään hieman isommilta kuin isommat kehykset ja näytin myös jotenkin kotoisasti lehmältä. En siis edes yritä olla vitsikäs, ne tekivät silmistäni jotenkin lehmämäiset ja minusta se näytti ihan mukavalta! :D Kehysten valitseminen on aina ihan tuskaa, varsinkin, kun en todellakaan mitenkään nauti oman naamani tuijottamisesta suurentavasta peilistä! Se on vielä masentavampaa kuin itsensä näkeminen kampaajan peilissä. Sitä paitsi minä aina keskityn epäolennaiseen, kuten löytämiini uusiin ryppyihin tai ihoni värin epätasaisuuteen, jota olen aina inhonnut ja valitseminen kestää ikuisuuden. Ja sitten kotona mietin, että teinkö nyt kauhean virheen ja olisivatko ne perinteisemmät, joita pidin tylsinä, olleet sittenkin paremmat. Mutta nyt on kai myöhäistä muuttaa mieltään. 

Näkökykyni ei ollutkaan huonontunut, niin kuin luulin, vaan parantunut! En edelleenkään näe ilman laseja, mutta molempiin silmiin tuleekin nyt vähemmän miinusta kuin ennen. Outoa, olin niin vakuuttunut, että näköni on heikentynyt ja paljon! Optikko oli myös sitä mieltä, että koska minulla on niin paljon eroa silmien välillä, en todennäköisesti edes käytä toista. Ihan turha kapine siis, tuo oikeanpuolinen… Ilmankos se vasen oli kuvissakin edustavampi! :D

Olen taas yrittänyt syödä terveellisesti, viimeisin melkein sorruin kokemukseni piiskasi minut ruotuun. Maistoin taannoin sukulaisella palan suklaata, Milkan jelly beans –suklaata(tai jotain vastaavan nimistä), joka muuten oli todella hyvänmakuista ja kun näin sitäkaupassa, melkein sorruin. Kunnes kalorimäärän lisäksi satuin katsomaan sokerin määrää. Melkein 60 grammaa sadassa grammassa!! Jäin ihan tuijottamaan! Jos siis söisin koko levyn(niin kuin ihan varmasti ennen leikkausta olisin syönyt), söisin 150 grammaa puhdasta sokeria. Ihan aidosti järkytyin! En ole koskaan edes miettinyt sokerin määrää suklaassa, minulla on ollut mielikuva, että suklaa on lähinnä kaakaojauhetta ja rasvaa. Suklaa jäi hyllyyn ja luulen, että ensi kerralla mietin kahdesti sen tavanomaisen Pätkiksenikin ostamista. No, 9,7 grammaa ei nyt niin hurjalta kuulosta, mutta ei sekään hyvä juttu ole, kun kuitenkin koko Pätkis painaa vain 18 grammaa. Mutta hyvää se Milkan suklaa silti on! :)

Muuten tämä joulunjälkeinen aika on ollut syömisen suhteen todella vaikeaa. Himoitsen leipää, joka päivä, ihan jatkuvasti! Enkä niinkään ruisleipää(sitäkin kyllä), vaan vaaleaa leipää; Vaasan paahtoleipää, juustopatonkia, Knossos –leipää… Tuoreen leivän tuoksu kaupassa suorastaan vetää minua puoleensa, varmaan pahemmin kuin sipsihylly pahimpinakaan päivinäni! Perunalastut ei sentään tuoksu jo ovella, joten leivän himoitseminen on pahempaa! Yritän hillitä itseäni syömällä ruisleipää, mutta kun minun ei pitäisi syödä kuin kaksi annosta hiilareita päivässä, niin ei sekään hyvä juttu ole. Minä vain en välillä pysty ajattelemaan mitään muuta ja siitä tulee niin hyvä olo; mukava ja rauhallinen ja tyyni. Kunnes sitten alan siinä mukavassa, rauhallisessa ja tyynessä olotilassani miettiä, että oliko minun nyt ihan pakko saada leipää ja sitten iskee morkkis. Enkä tosiaan aina pysy siinä kahdessa viipaleessa… Ajattelin, että minun on nyt pakko kohdata tosiasiat ja koska ensi lauantaina on sopivasti kuukauden ensimmäinen päivä, käyn vaa’alla. Ehkä järkytys saa minut eroon leivästä!!

Mutta nyt menen katsomaan saiko kissa tablettini rikki, hän pelasi kalapeliä. Aivan ihana ajatus, että tabletteihin saa ladattua pelejä kissoille! :D Varsinkin, kun meillä yksi kissa muutenkin tykkää kovasti tietokoneen ruudusta. :)

Hyvää viikonloppua taas kaikille! :)

6 kommenttia:

 1. Leipä on kyllä houkuttelevaa. Etenkin vaaleasta on välillä vaikea kieltäytyä jos sitä on kotiin ostettu. No ei ruisleivästäkään ole helppo kieltäytyä, mutta se ei ole niin paha, vaikkei se nyt mikään paraskaan vaihtoehto ole. Laitan usein leivän päälle runsaasti kikhernetahnaa, niin tulee sitten jonkun verran proteiinia leivänsyönnistäkin, mutta sitten on jo melkoisen vaikeaa syödä kerralla se leivänpala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se tuoksu! Suurimman osan herkuista voi piilottaa jonnekin, mutta leipä tuoksuu kaapistakin!

   Minä en tykkää hummuksesta, vaikka kikherneitä muutenkin syön. Yritän laittaa päälle vähärasvaista juustoa juuri protskujen takia.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo totta, mutta näissä laseissa se lehmämäisyys leviää jotenkin koko kasvoihin... :)

   Poista
 3. En syö arkisin leipää ja näin viikonloppuisin sitten herkuttelen, tänään aamulla leivoin tuoretta höhhöleipää ja hitsi kun olikin namia!

  Minullekin silmälasien ostaminen on t u s k a a !!! Nykyään teenkin niin, että kierrän ensin liikkeet etsien sopivia kehyksiä, ja sitten kun ne oikeat löytyy menen vasta näöntarkastukseen. Minulla on näillä reissuilla piilarit päässä, helpottaa touhua kummasti ;) Monesti on tosiaan käynyt niin, että olen kiertänyt monen monituista liikettä ja välillä laittanut etsinnän tauolle, kun MITÄÄN ei ole löytynyt. Näiden nykyisten kanssa kävi onnekas sattuma! Ekasta liikkeestä missä kävin, en saanut palvelua joten siirryin naapuriliikkeeseen, ja ne ensimmäiset kokeilemani olivat juuri ne oikeat! Ihmeitä näemmä voi tapahtua ;)

  Tosin näiden kanssa oli sitten linssien vahvuuksien kanssa oma säätönsä, mutta se ei liity kehysten sopivuuteen mitenkään. Kuinka paljon sinulla on miinuksia linsseissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin kai pitäisi pyrkiä siihen, että vain viikonloppuisin...

   Tiedätkö, piilarien laittaminen ei ole tullut minulle koskaan mieleenkään!! Sehän on aivan nerokas idea! Ensi kerralla teen niin! :) Minusta aina tuntuu, ettei niitä ihan täydellisiä löydy mistään ja aina joudun tyytymään joihinkin, jotka on ihan ok, muttei aivan sitä, mitä ajattelin... Tai sitten vika on naamassani! :D

   Nyt tulee sitten vähän yli neljä toiseen ja vain yksi toiseen. Tuo vasen ei ole kovin huono ollutkaan, mutta muistaakseni viimeksi oikea oli melkein miinus 6!

   Poista