maanantai 21. huhtikuuta 2014

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Pääsiäinen on lopuillaan ja pashat on syöty. En jaksa edes ajatella, paljonko siinä oli kaloreita, en kuitenkaan syönyt paljoa, kun se on liian makeaa minun makuuni. Päätin pitää ruokapäiväkirjankin tauolla tämän pääsiäisviikonlopun. Tämä ja eilinen ovat olleet vähän ahdistavia päiviä, olo on ihan hirveän levoton, tuntuu, että voisin kiipeillä seinille. Luulen, että se johtuu liiallisesta ruoasta, siitä pashasta ja muutaman suklaamunankin söin, kun lahjaksi sain. Voin paremmin, kun saan vähemmän energiaa, pidän energiavajauksen rauhoittavasta vaikutuksesta. Varsinkaan sokeri ei ole ollenkaan minun juttuni, se tekee minut levottomaksi, minkä huomaan aina ihan selkeästi, jos syön jotain makeaa herkkua. Rasvasta saatu energia ei aiheuta ollenkaan samanlaista tunnetta, se enemmänkin saa aikaan hyvää oloa. Samoin leivästä saadut hiilarit. No, huomenna olisi tarkoitus yrittää aloittaa oikein kunnon laihdutus ja pysyä taas alle 800 kilokalorin, tavalla tai toisella. Olen miettinyt nutraamistakin, mutta katsotaan nyt.  Tällä hetkellä Nutrilettit eivät ole tarjouksessa, enkä halua maksaa täyttä hintaa. Olisi kiva olla kesällä edes kymmenen kiloa pienempi kuin viime kesänä, vaikkei se kymppi tässä kokoluokassa niin näykään, mutta olisi hienoa alittaa 80 kiloa. Ja se tarkoittaisi myös vain muutamaa kiloa lopulliseen tavoitteeseen. Mutta en nyt halua liiaksi antaa painoa suunnitelmille, kun ei ne yleensä oikein toteudu… Olen viime aikoina ollut vähän(paljon!) laiska laihdutuksen suhteen ja nyt tuntuu, että on pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa taas jonkinlainen kitudieetti, koska tiedän, ettei mikään muu tepsi kohdallani. Oletteko muuten lukeneet siitä itseään tosielämän Barbieksi nimittävästä tytöstä, jonka tavoite on luopua ruoasta kokonaan ja elää auringonvalolla? Hmmm… :) No, hän saa kokeilla sitä ensin ja minäkin siirryn sitten sille ruokavaliolle, jos se toimii.

Pääsiäinen on vähän hassu juhla, kun ei sillä ole minulle oikeastaan mitään erityistä merkitystä. En ole uskonnollinen, enkä pidä keväästä, joten ylimääräiset vapaatkaan ei niin innosta. Ja koska en pidä sunnuntaista, en mitenkään ilahdu siitä, että maanantaikin on muka olevinaan sunnuntai. Yritän väittää itselleni, että on ihan tavallinen maanantai, mutta silti kehoni tietää, ettei ole. Kun olin lapsi, pääsiäiseni kohokohta oli se, kun Ärrältä tuli mainos, jossa oli kuponkeja, joilla sai sellaisia karkkeja, joita ei yleensä ollut myynnissä. :D Sain aina vanhemmiltani rahaa ja innoissani jo kotona mietin tarkkaan, mitkä kupongit käytän. Muistan edelleen ne punaiset ja mustat merirosvopääkallon muotoiset tikkarit, niitä ei kai enää saa mistään. Ja pääsiäisenä hain aina pienen punaisen pyöräni varastosta ja potkin jalkapalloa autotallin oveen ensimmäisen kerran sinä keväänä. Mutta jo lapsuudenkin pääsiäiset olivat jotenkin tylsiä, koska parhaan kaverini perheelle pääsiäinen oli suuri juhla, joten minulla ei edes ollut seuraa pääsiäispyhinä. Vielä nyt aikuisenakin pääsiäinen tuntuu jotenkin loputtoman pitkältä ja tylsältä, jotenkin nämä pääsiäisen ajan tunnit ovat pidempiä kuin tavallisina päivinä. Jouluisin aika kuluu todella nopeasti, pääsiäinen taas tuntuu niin hitaalta.

Meillä on nyt melkein 18 astetta lämmintä! Ihan kummallista, en ole ollenkaan sopeutunut vielä lämpimään vuodenaikaan. Eilen menin vanhasta tottumuksesta ulos talvitakki päällä, eikä se sinällään ollut mitenkään liikaa, vasta kun pelasin koiran kanssa jalkapalloa, tuli kuuma. Öisin kuitenkin on vielä pakkasta, joten en taida ihan vielä viedä talvitakkeja varastoon. Mutta kaikki kasvit ovat ihan siinä rajalla, ettei silmut ole puhjenneet lehdiksi, luulen, että se tapahtuu ihan minä päivänä tahansa. Kevät on kuitenkin kaunista aikaa, jos ei muuta. Ja siemenet jo odottaa istuttamista, siitäkin tykkään keväässä. Tosin tulppaanit on tainneet jotenkin vaurioitua tänä vuonna, nehän tuli esille jo joulun aikaan, mutta eivät ole paljoakaan kasvaneet sen jälkeen. Yleensä ne ovat tähän aikaan jo kukkineet. Ja jouluaattona orvokit vielä kukkivat pihalla, joten voi olla, että nekin ovat nyt kuolleet. Myös kaikki syyshortensiani vaikuttavat kuolleilta, en tajua, mitä niille tapahtui! Ne kuolivat mielestäni yhtäkkiä jo syksyllä, eikä niissä nytkään ole mitään elonmerkkiä! Annan niille kuitenkin vielä tilaisuuden herätä henkiin, mutta pahalta näyttää. Pitää kai sitten ostaa uusia. Minua harmittaa aina suunnattomasti ostaa uusia puskia ja kasveja kuolleiden tilalle, koska samalla rahalla voisi ostaa uusiakin. Haaveilen aina ihan täydellisestä puutarhasta, mutta sitä ei saa ihan pikkurahalla.

Mutta nyt menen nauttimaan lämpimästä ilmasta ja vien varmaankin koirankin vielä toisen kerran lenkille, että saisin hiukan purettua tätä levottomuutta. Hyvää viimeistä pääsiäispäivää! :) 

4 kommenttia:

 1. Mulle kelpaa vapaat ja kevät, suklaamunatkin. Pashakin on hyvää, oon vain liian laiska sitä tekemään ja kaupan pasha ei oo samanveroista. Mämmiä en syö ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta pashaa on mukava tehdä, mutta voi, kerma ja sokeri antaa kyllä melkoisen määrän kaloreita herkulle! Kaupan pashaa en ole koskaan maistanut. :) Minä aina luulen tykkääväni mämmistä, mutta en sitten oikeasti tykkääkään! :D

   En ole muuten nähnyt minkäänlaisia lätäköitä, meilläpäin on ihan kuivaa!! :D

   Poista
 2. Mä aivan lamaannun kun on pitkiä pyhiä ja tämä pääsiäinen taitaa olla kyllä pisin. Juhannus ja joulu nekin ovat ihan riittävän puuduttavia. Ei kiinnosta tehdä mitään, ei niin että tässä nyt jotain erityistä tekemistä edes olisi, kun mestat on kiinni eikä ole esim. pihaa jota hoitaa. Siivonnut oon ihan tarpeeksi, nyt vaan odottelen arkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mikä siinä on, kun ihan hyvin voisi pitää tätäkin normaalina maanantaina, mutta ihan selvältä sunnuntailtahan tämä tuntuu. :/ Mutta kohta ne on ohi! :)

   Poista