maanantai 30. kesäkuuta 2014

Shredded Wheet Punaiset marjat

Olen mukana testaamassa Hopottajien kautta Shredded wheet punaiset marjat -muroja ja nyt hieman juttua niistä. :) Virallisempaa tietoa muroista löytyy täältä, tästä alapuolelta taas omia ajatuksiani. :)


Kyseessä on siis aamu- tai välipalaksi tarkoitetut kuitupitoiset täysjyvävehnätyynyt(67 %), joissa on sisällä mansikkaa, vadelmaa ja karpaloa(23 %). Ulkonäöltään nämä muistuttaa käytävämaton pohjaa, mikä luo hieman hassun mielleyhtymän, mutta maku on ihan hyvä. Tarjosin näitä myös äidilleni, joka piti kovasti sisällä olevista marjoista, minä pidin näitä vähän liian makeina. Sisus maistui marmeladilta ja sokeria oli sadassa grammassa 18,1 grammaa, mikä minusta on kuitenkin aika paljon terveelliseksi aamupalaksi ajatellulta tuotteelta. Mutta maku oli hyvä, myös minun mielestäni. En kuitenkaan usko, että söisin aamulla mitään näin makeaa, mutta välipalana kyllä.

Paketti maksaa suunnilleen 4,70 euroa ja 400 gramman paketissa on kerta-annokseksi mainittu 30 grammaa, joten annoksen hinnaksi tulee 35 senttiä. Makean ystäville karkin korvikkeeksi nämä voisi olla hyvä tärppi ja hintakin on pienempi kuin karkeissa! Kalorimäärä kolmenkymmenen gramman annokselle jää pikkuisen yli sataan kilokaloriin. Melkeinpä minäkin valitsisin ennemmin 30 grammaa näitä kuin suunnilleen saman kalorimäärän muumikarkkiaskin, joka maksaakin enemmän.

Näitä voi syödä myös maidon tai jugurtin kanssa, joista kumpaakin tapaa kokeilin, mutta itse söisin nämä kyllä ihan sellaisinaan ja maidon ja jugurtin erikseen. Ihan hyviä ne kyllä oli sekoitettunakin, mutta mielestäni maut sekoittuivat liikaa.

Muroja löytynee lähes kaikista ruokakaupoista. :)

2 kommenttia:

 1. Ostin näitä taannoin kaupan esittelyssä, maistelun jälkeen. Naposteluun ihan omiaan, karkin sijasta. Vein töihinkin rasiassa, hätälounaaksi, kun ei kiireessä ehdi ruokalaan tai eväät unohtuu kotiin, näppärä vaihtoehto! Tykkäsin, vaikka totta kyllä, sokerimäärä on hurja kuten kaikissa teollisisia aamupalavalmisteissa. Marjojen maku on se juttu ja kuitu, mikä minua miellyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kyllä saatan ihan ostaakin näitä joskus! En aamupalaksi, mutta juurikin muuten naposteltavaksi. :)

   Minusta on jotenkin tullut kauhean sokerivastainen, siitä on ollut niin paljon juttua viime aikoina joka paikassa. Ehkä pitäisi yrittää luopua sokerista kokonaan... :)

   Poista