sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Voi ei taas...

Tiedättehän sen tunteen, kun olette tehneet jotain fyysistä työtä ja hiukset ovat välillä tarttuneet johonkin ja naamaan on hiukan roiskunut jotakin ja kuvittelette näyttävänne herttaisesti ryvettyneeltä, vähän niin kuin elokuvissa, kun päähenkilön sotkussa olevat hiukset ovat oikeastaan aika seksikkäät ja poskessa oleva vihreä lima korostaa silmien väriä? Ja sitten katsotte peiliin ja alkujärkytyksen jälkeen tajuatte näyttävänne siltä kuin Russell Brand olisi paritellut villisian kanssa ja jälkeläisparkaa olisi vedetty kurapellolta pensasaidan läpi. Tämän hilpeän pikku ajatelman inspiroi se, kun äidin kaksi serkkua, joita en ole koskaan ennen tavannut, piipahtivat kylään pestessäni allasta. Ja pahinta on, ettei minulla ole aavistustakaan siitä, missä vaiheessa vasen rintani oli pullahtanut puoliksi ulos rintsikoista. Mutta on tietysti mukavaa antaa hyvä ensivaikutelma, se kuulemma ratkaisee.

Tänään satoi ensimmäisen kerran pitkään aikaan ja ilma tuoksuu aivan ihanalta! Mikään ei voita sateen tuoksua, se on niin voimakas ja runsas ja luonnollinen. Jos sateen tuoksua myytäisiin parfyymina, ostaisin sitä heti. Kesäyö sateen jälkeen, se on toiseksi ihanin tuoksu maailmassa. Tietysti sen syksyisen kirpeän pakkaspäivän jälkeen, kun ilmassa tuoksuu puunsavu. Sitä ei voita mikään. Ehkä jos siihen lisäisi aavistuksen sateesta… Se olisi jo liian ihanaa.

(Edit: Ehkä voisin joskus tarkastaa mitä kirjoitan tai edes kirjoittaessani ajatella. Mutta joo, mikään ei voita sateen tuoksua, paitsi puunsavun tuoksu pakkasella, jota ei voita mikään... Kiva, että tähän saatiin selvyys. :) )

Ensimmäistä kertaa en erityisesti kaipaa syksyä, minulla on hyvin vahva tunne, että nyt on ihan hyvä ja tulevaisuudessa tuntuu väijyvän jotain uhkaavaa. Kaipaan kyllä niitä asioita, joista pidän syksyssä, mutta tulevaisuus tuntuu vähän epävarmalta ja pelottavalta. En ole ihan varma miksi, minusta vain taas tuntuu, kuin jokin olisi muuttumassa. Todennäköisesti se on vain tunne, minulla on taipumusta omituisiin tunteisiin ja aavistuksiin, jotka eivät loppujen lopuksi osoittaudu miksikään muuksi kuin omituisiksi tunteiksi tai hetkellisiksi aavistuksiksi. Tosin olisi kiva, jos ne edes joskus olisivat sellaisia, että tuntisin olevani jonkin ihanan muutoksen kynnyksellä… Mutta ei, uhkaa ja ahdistusta ja maailmanloppuja. :)

Ja hiukseni ulottuvat taas ponnarille, jei! :) Tosin näin unta, jossa minulla oli ihan täydelliset olkapituiset hiukset, olin niin ylpeä niistä… Mutta ei, tämä oli viimeinen kerta, kun minulla on hiukset, joista ei saa poninhäntää. Olen tässä välillä tehnyt kaksi saparoa ja naureskellut peilikuvalleni joka kerta vessassa käydessä, ne ei ehkä tässä iässä ole kovin edustavat. :D Tosin ihmiset ovat sanoneet, että näytän niiden kanssa ihan teiniltä. Enpä tiedä siitä, mutta olen viime aikoina joutunut ajattelemaan hiuksiani ihan liikaa ja ilolla palaan aikaan, jolloin voin vain aamulla tehdä ponnarin ja illalla avata sen ennen pesua ja se siitä. Ei enää tuulessa sotkuun meneviä hiuksia, eikä kotoa poistuessa unohtuneita teinisaparoita eikä hassusti taipuvia latvoja. Sitä paitsi minulle ei sovi auki olevat hiukset, ne korostavat kaksoisleukaa. Ja ratkaisu ei tietenkään ole laihduttaminen, vaan kiinni yltävät hiukset! :D

Mutta olen taas unohtanut syödä, joten voin hyvällä omallatunnolla syödä jotakin vielä tähän aikaan. Ehkä jopa voileivän… :)  En itse asiassa edes tiedä, mitä kello on, oletan, että tietokoneen näyttämä 5.15 ei ole oikea aika. Mutta, nyt ruokaa etsimään. :)


8 kommenttia:

 1. Auki olevat hiukset piilottavat kaksoisleuan, ainakin sivulta katsottuna. Koko maailma näkee kaksarin jos sinulla on saparot tai ponnari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivulta joo, mutta edestä ne taas jotenkin korostaa kaksoisleukaa, ainakin minusta. Tosin minusta jostain syystä melkein kaikille naisille sopii paremmin kiinniolevat hiukset, se jotenkin tekee ulkonäöstä yksinkertaisemman ja selkeämmän, mikä on minusta kaunista.

   Poista
 2. Olisi kiva jos laittaisit taas joskus kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsestäni vai ihan yleisesti? Olen kyllä miettinyt sitä, mutta kun mitään edistystä ei oikein ole tapahtunut, niin tuntuu vähän hassulta laittaa... ei-edistymiskuvia? :D Ja olen ihan hirveän huono kuvaaja. Mutta olen miettinyt, että jos tekisin jonkinlaisen arkikuvahaasteen tai vastaavaa. :)

   Poista
 3. Ei ole niin väliämitä kuvia, mitkä tahansa kuvat elävöittää pitkiä tekstejä huomattavasti ja tekee niistä miellyttävämpiä lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, katsotaan! :) En lupaa jokaiseen tekstiin laittaa kuvia, mutta yritän alkaa laittamaan niitä vähän useammin! :)

   Poista