maanantai 1. syyskuuta 2014

Duckface

Tein eilen itselleni kotitekoisen huultenkohotuksen ja jo on näky! Otin alas sellaista ihan kevyttä pyöreää kukille tarkoitettua palloa, joka putosi suoraan naamaani ja sattui ihan hitosti. Verta vuosi neljästä kohtaa ja hammas tuli vähän huulesta läpi. Minkä ajattelin olevan tämän tarinan loppu, kunnes aamulla katsoin peiliin. Huuleni on turvonneet aivan valtaviksi, ihan kuin sellaisilla ikääntyneillä tähtösillä, joilla kauneusleikkaukset on menneet totaalisesti överiksi. Koomista vaikutelmaa korostaa se, että vasen puoli on turvonneempi kuin oikea. Tämä vahvistaa päätöstäni siitä, että Botox on ehdottomasti tärkeysjärjestyksessä aiempi hankinta kuin Restylane. :D

Tänään on sopivasti syyskuun ensimmäinen ja maanantai, joten pystyykö kukaan huomenna/ensi viikolla/ ensi kuussa laihdutuksen aloittava jättämään huomiotta moisen sattuman. Yritän jälleen kerran aloittaa dieetin(aluksi tavoitteena pysytellä vain alle 1000 kcal:n), olla täysin ilman herkkuja(ainakin syyskuun ajan, nyt alkajaisiksi) ja käydä lenkillä ihan joka päivä. Kaikkein skeptisin olen tuon viimeisen suhteen, varsinkin lauantai on sellainen päivä, etten saa millään potkittua itseäni lenkille. En edes muista, milloin olisin käynyt lauantaina lenkillä. No, ehkä sitten lupaankin vain käydä kuutena päivänä viikossa lenkillä. Mutta ruoan suhteen yritän saada itseni kuriin, minulle on tullut paha tapa napostella iltaisin kaikenlaista asiaankuulumatonta.

Minulle tulee välillä myös ihan hirveitä himoja johonkin tiettyyn ruokaan. Useamman kerran kohteena on ollut appelsiinimehu, jota himoitsin välillä ennen leikkaustakin. Eikä se ole sellainen himo kuin vaikka herkkuja kohtaan, vaan enemmänkin kuin ihan kauhea jano, mutta kohteena on tosiaan jokin ruoka tai tietysti tässä esimerkissä mehu. Joulun jälkeen söin monen vuoden tauon jälkeen purkkikaupalla raejuustoa, keväällä himoitsin viinirypäleitä(kerran juoksin viittä vaille 11 siwaan, koska en yksinkertaisesti uskonut kestäväni aamuun saakka ilman!), alkukesästä taas appelsiinimehua ja nyt mustikoita! Vaikka muutenkin mustikat on hyviä, nyt ne maistuvat aivan käsittämättömän herkullisilta ja se niiden himoitseminen ja syöminen tosiaan tuntuu siltä, kuin olisi kuolemaisillaan janoon ja saisi raikasta, puhdasta vettä. Se on outo tunne. En tiedä kertoisiko se jonkinlaisesta vitamiininpuutteesta, vaikka otan kyllä vitamiinipillerin joka päivä. Minusta oli mielenkiintoista, kun jossain lehdessä oli juttu, että mitä himoitsemamme ruoat kertovat elimistöstämme ja siinä sanottiin, että hiilareiden himo kertoo tryptofaanin puutteesta ja tryptofaanin puute taas aiheuttaa unihäiriöitä ja laskee mielialaa. Luin lisää tryptofaanista ja sen saaminen lihaa syömättömillä on kuulemma heikkoa. Toisaalta juon kyllä paljon maitoa, josta sitä myös saa. Se vain, että kun näitä mitä kaikkien pitäisi syödä ruoka-aineita on niin kauhean paljon, ettei kukaan pysty syömään sellaista määrää ruokaa. Mutta erilaisia pähkinöitä ja siemeniä syön muutenkin ja banaaneja myös, niissä pitäisi kummassakin olla paljon tryptofaania. Ja voisin myös kokeilla syödä taateleita, joskin ne ovat ällöttävän makeita.  

Ehkä luotan liikaa purkista saatuihin vitamiineihin, nehän eivät ole ollenkaan sama asia, kuin ravinnosta saatu... Joskushan jopa sanotaan, että niistä on enemmän haittaa kun hyötyä. Mutta olen aina pitänyt syömistä hankalana ja kaiken tarpeellisen saaminen pelkästä ravinnosta tuntuu aika mahdottomalta tehtävältä. Ehkä niitä pitäisi vaihdella eri päivinä... Leikkauksen takia suuret määrät kasviksia on ainakin poissa laskuista, mutta marjoja voisin syödä enemmän, samoin hedelmiä ja myös jotain yrttejä voisi ostaa.

Mutta, tavoite syyskuulle on jokin aivan uusi lukema vaa'alla. Tuossa oikealla olevassa tickerissä näkyy alin paino, johon olen päässyt, joten toivon pääseväni sen alle. Ja myös täysin herkuton syyskuu olisi toiveissa, katsotaan, miten se sujuu. Minulla ei nyt tällä hetkellä ole mitään herkuksi laskettavaa kotona ja yritän olla ostamatta mitään. :)

Ihanaa syksyä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti