maanantai 22. syyskuuta 2014

Mikä ilma!

Aivan loistava sää testata uutta lenkkireittiä... No, totta puhuen, jos olisin ollut asianmukaisesti pukeutunut, (eikä minulla olisi silmälaseja), olisin nauttinut säästä, mutta koska vielä eilen olin ulkona toppi päällä, lähdin tänäänkin ulos kevyissä vaatteissa, enkä ole vielä edes etsinyt sormikkaita tai pipoa. Ja voi että oli kylmä! Tuuli ja satoi, kastuin ihan likomäräksi ja kuten sanottu, kokeilin uutta reittiä ja en ollut tajunnut sen olevan niin sokkeloinen, että kävelisin vääriin paikkoihin koko ajan. Minulla oli kolme rakennusta, jotka pidin näkyvissäni ja kuvittelin, että osaisin suunnistaa niiden mukaan, mutta miljoona pientä umpikujaan johtavaa polkua sai minut ihan sekaisin. Ja kun vihdoin pääsin takaisin kohtaan, jossa olen ollut aiemminkin, kävelin vielä kerran väärää tietä, samaa, jonne olen joskus aiemminkin vahingossa päätynyt. Koska olin ihan jäässä ja märkä, en tosiaan nauttinut harhailuistani. Ja oli niin liukasta, etten uskaltanut edes kokeilla juoksua, katsotaan, jos lähden vielä illemmalla uudelleen ulos. 

Nyt on todella ankea olo. Minulla kylmyys ja kosteus saa aikaan todella turvattoman ja surullisen olon, kun taas kuivassa ja lämpimässä tunnen olevani turvassa ja suojassa, henkisestikin. Pystyn esimerkiksi yöllä nostamaan mielialaani ihan vain täyttämällä kuumavesipullon, saan jotain "lohtua" siitä, että vieressä on jotain lämmintä ja turvallista. No, vaihdoin kuivat vaatteet päälle ja tein lämmintä kahvijuomaa, ehkä kohta piristyn. Ja täällä sisällä sateen ropina ja tuuli kuulostavat aika kodikkailta. Mutta syksy on vihdoin tullut, siitä ei ole epäilystäkään. :)

Sekin vaikuttaa, että olen nukkunut ihan hirveän huonosti viime aikoina ja väsyneenä minulla on aina herkemmin kylmä ja alakuloinen olo. Heräilen öisin koko ajan, enkä saa nukuttua ja olen taas tullut levottomaksi melatoniinista, joten olen nyt ottanut vain puolikkaan. Sehän aiheuttaa (ainakin minulla) välillä sellaisen oudon levottoman olon ja se on ihan hirveä tunne, joten yritän nyt selvitä puolikkaalla toistaiseksi. Varsinkin viikonloppuna oli kotona ihan hirveästi tekemistä, tuntui kuin olisin ollut jonkinlaisella työleirillä ja heräilin öisin miettimään, mitä kaikkea pitäisi tehdä ja miten ehdin tehdä kaiken. Ja aivan kuin ei muutenkin olisi ollut tarpeeksi tekemistä, lauantaina yksi äidin ystäväpariskunta tuli hakemaan minua kanssaan sienestämään, enkä kehdannut kieltäytyä. Saimmekin suuren sadon, mutta niiden laittamisessa meni taas muutama tunti lisää. Ja sienestämiseenkin meni poikkeuksellisen paljon aikaa, koska vanhempani soittelivat viiden minuutin välein. Nuo äidin ystävät ovat todella mukavia ihmisiä, mutta heillä on ikävä tapa yrittää listiä toisensa säännöllisin väliajoin, joten vanhempani ei tykkää, että menen heidän kanssaan sieneen. Vaikka eivät he ole tietääkseni koskaan kenellekään ulkopuoliselle tehneet mitään, eivätkä muuten ole mitenkään väkivaltaisia. Ja kun he toistensakin kanssa epäonnistuvat joka kerta, niin ehkä he eivät ole siinäkään niin tosissaan. :) Tai ainakin luulisi, että kun ampuu toista kolme erillistä kertaa lähietäisyydeltä ja edelleen vaimo on elossa, ei sitä ole tarkoittanut tosissaan. Tosin hänen vaimollaan on huomattavasti enemmän yritystä, hän on muun muassa puukottanut miestään, työntänyt hänet alas portaista ja myrkyttänyt hänet. Mutta elossa ja yhdessä ovat molemmat edelleen. Tosirakkautta, kenties.

Joka tapauksessa, viikonloppu oli vähän ahdistava, kun en ehtinyt yhtään vain olla tekemättä mitään. Minä voin ihan hyvin olla koko päivän tekemättä kerta kaikkiaan mitään, en edes pukeudu, makailen vain sohvalla ja luen. Esimerkiksi joulun aikaan vietän monta päivää niin. Vaikka sitten taas omalla asunnollani välillä ihan kiipeilen seinille, kun ei ole mitään tekemistä. Se on kai vähän ajoittaista. Tai molempia pitää olla sopivasti.

Mutta nyt alkaa jo olla ihanan lämmin, vaikka hiukset on edelleen märät. Ja ostin matkalla kreikkalaisen salaatin, voisin mennä herkuttelemaan sillä. :)

Mukavaa syksyistä viikkoa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti