lauantai 24. tammikuuta 2015

Painopäivitystä ja ihoasiaa

Vaaka näytti tänään 87,4 kg, joten pientä laskua. Viikko sujui ihan kohtuullisesti, en sortunut mihinkään herkkuihin, mutta join varmaan kymmenen litraa (sokeroitua, kun ei muutakaan ollut tarjolla) karpalomehua. Ja silti taidan joutua maanantaina lääkäriin hakemaan antibioottikuurin. :/ Ärsyttävää. Paino ei nyt tällä kertaa laskenut enempää, varmaan osin tuon karpalomehun litkimisen takia. 

Mutta aloitin nyt eilen vähän tehokkaamman kuurin, kun sain kevytkaupasta testattavakseni xtraVLCD - ateriankorvikkeita. Sain kaikkia makuja eli toffeeta, suklaata, vaniljaa ja mansikkaa pirtelöinä sekä parsa- ja vihanneskeittoa. Olen jo ehtinyt kokeilla muita paitsi parsakeittoa, sitä olisi luvassa vielä tänään. Maut on olleet itse asiassa positiivinen yllätys, ne eivät vastoin odotuksiani olleetkaan liian makeita ja vettä lisäämällä mausta saa todella neutraalin, mistä itse pidän, koska inhoan proteiinilisien ja nuttrilettien ja vastaavien tuotteiden ällömakeutta. Juuri äsken söin vihanneskeiton, joka oli ihan hyvää sekin. Tosin huijasin lisäämällä ihan pikkuisen suolaa. Tarkoitus olisi olla pelkästään näillä tuotteilla kaksi viikkoa ja paino toivottavasti laskee edes jonkin verran. 

Sain myös xtraPsyllium -kuitulisää, jonka otin innolla testiin. Käytin usein psylliumkuitua ennen leikkausta, mutta sitten sitä nimenomaista tuotetta, jota olin aina ostanut, ei enää saanut ja muutenkin tulin varovaiseksi, kun ravitsemusterapeutin suosittelema Vi-Siblin oli aika järkyttävä kokemus ja se paketti lensikin roskiin kahden kokeilun jälkeen. Mutta eilen jo otin varovaisesti pienimmän suositellun annoksen Psylliumkuitua ja ainakin toistaiseksi vaikutukset on olleat vain positiiviset. Kerron siitä enemmän, kun ehdin testaamaan sitä useamman päivän ajan. 

Toistaiseksi en ole himoinnut mitään muuta syötävää, yleensä laihdutuskuurieni ensimmäiset päivät ovat olleet melkoista tuskaa. Näitä tuotteita syödään vain kolme pussillista päivässä, mikä on minusta ihan hyvä, koska olen aina pitänyt nuttrilettien viittä pussia päivässä liiallisena. Toivottavasti saan nyt pidettyä itseni kurissa, enkä sorru syömään muuta. Tai toivottavasti ei tee mielikään syödä muuta! :)

Olen nyt viikonlopun asunnollani ja tunnelmat on vähän ankeat, kun joulu on ohi ja kevät on tulossa. Miksi ihaninta aikaa vuodesta pitääkin seurata kamalin aika vuodesta?! Joulusta jäi hassua kyllä loppujen lopuksi ihan hyvät fiilikset, vaikka muutama päivä (ja erityisesti yö!) olivatkin aivan kauheat! Mutta silti jostain syystä nyt suren vain sitä, miten kurjaa onkaan, kun ihana joulu taas on ohi! :)

Tämä saattaa olla pelkästään kuvitteluani, mutta luin netistä, että omega3 -kapselit auttavat masennukseen, joten olen ottanut niitä nyt tupla-annoksen ja mielestäni voinut paljon paremmin. Voihan se olla sattumaakin, mutta aion jatkaa sitä nyt toistaiseksi, ei siitä ainakaan haittaakaan ole. Tai ainakin monet fitness- ihmiset kertovat ottavansa niitä neljä kapselia päivässä, joten ei se varmaan mitenkään vahingoita, jos ei sitten autakaan. 

:)

Lupailin kertoa ihon roikkumisesta, mutta nyt en oikein enää tiedäkään, mitä sanoisin, minusta kun tuntuu, etten oikein muista, miten se menikään... Kun on läski, niin iho roikkuu läskeineen päivineen ja kun olen vieläkin näin lihava, on vähän vaikea tietää, että mikä on ihon roikkumista ja mikä on ihan vain läskiä. Sen muistan, että satasen alitettuani aloin kiinnittää huomiota erityisesti käsivarsiini ja niiden roikkumiseen ja ne edelleen ovatkin osa, josta sen selkeimmin näkee. Käsivarsien roikkumisen huomasin ihan arjessa, mutta kun sitten otin tänne miinus20kg -kuvia, huomasin, että myös jalkojen iho oli muuttunut aika löysäksi. Luulen, että jos tavoitteenani olisi joku 55 kg, niin jos sinne joskus pääsisin, olisi minulla melkoisesti löysää ihoa, mutta 75 kiloon mennessä tuskin kovin suurta muutosta enää tapahtuu. Mutta kuten sanottu, minulla on edelleen runsaasti läskiä ja tulee olemaan myös 75 kiloisena, jos nyt edes sen joskus saavutan. Se ehkä vähän peittää sitä roikkumista. Tai jos ei nyt peitä, niin on vaikea hahmottaa, mikä on laihtumisesta johtuvaa ja mikä läskeistä johtuvaa roikkumista. 

Kysymykseen siitä, onko iho palautunut, en osaa vastata... Jos on, niin en ainakaan ole sitä huomannut, mutta käsivarsien kohdalla sanoisin, ettei ole palautunut yhtään. Aina sanotaan, että iho pysyy paremmin mukana, jos laihduttaa hitaasti ja ainakin siinä kohden olen toiminut varsin oikeaoppisesti; tämän hitaammin ei enää voi laihtua! :D Toisaalta en ole käynyt salilla, joten käsivarteni eivät pahemmin ole saaneet liikuntaa. Sen sijaan juuri kävelyn sanotaan olevan paras keino kiinteyttää jalkoja, mutta minusta muutosta ei ole tapahtunut jaloissakaan. Olin koko vuoden 2014 suunnilleen samassa painossa ja joskus kesällä minusta alkoi tuntua, että olen alkanut roikkumaan enemmän vatsan alueelta, vaikka paino ei laskenut! En tiedä oliko se vain omaa kuvitteluani, mutta voihan se olla ihan painovoiman aikaansaamaa. 

Tässä vaiheessa ainoastaan käsivarret aiheuttaa hankaluuksia, muun kehon osalta tuskin hakeudun leikkaukseen, jos ei tilanne pahene. Tai ehkä rinnat olisi kiva korjata, mutta se olisi enemmän turhamaisuuden takia, kuin varsinaisen pakottavan tarpeen takia. 

Minä nyt kuitenkin olen jo 35 ja ollut lihava koko aikuisuuteni ja lihoin aikanaan nopeasti, joten minulla on ne kaikkein pahimmat olosuhteet palautumiselle. 

Tästä ei nyt tullut kovin informatiivinen vastaus, kun en oikein tiedä itsekään... Mutta saa kysyä lisää, yritän vastata, jos jotenkin kykenen palauttamaan vastauksen mieleeni. :)

Nyt menen suihkuun. :) Hyvää lauantai-iltaa ja viikonloppua! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti