tiistai 6. tammikuuta 2015

Täällä taas! :)

Ensinnäkin; kiitos hirveästi kommenteistanne edelliseen postaukseen! Olen edelleen kaikkien näiden bloggausvuosienkin jälkeen ihan hämmentynyt siitä, että jaksatte uhrata aikaa ja energiaa kommentoimalla ja kannustamalla ja puhumalla minulle järkeä! En osannut odottaa mitään sellaista aloittaessani bloggausta ja olen siitä vilpittömän kiitollinen. Paras asia, minkä tästä blogista olen saanut, on juuri sosiaaliset kontaktit ja yhteys muihin ihmisiin, niillä on ollut suuri merkitys elämääni. Kiitos siis siitä! :) Joulun jälkeen oli muutama rankka päivä ja vielä rankempi yö, mutta nyt voin taas paremmin. Kai tämä taas tästä. Kaikesta huolimatta en nyt tällä kertaa ole kauhean huolissani edessä olevasta keväästä, vaikka yleensä olen ollut tähän aikaa vuodesta kauhuissani. Viime kevät meni helposti, joten toivottavasti se toistuisi tänä vuonna. Ja jos ei, niin olen selvinnyt keväistä jo aika monta vuotta, joten selviän tälläkin kertaa.

Joulu siis meni ja tunnelmat jäi vähän pettyneiksi, koska odotin joululta paljon ja se ei nyt tänä vuonna ollut kovin ihana. Olisin niin kovasti halunnut tunnelmallisen joulun ja harmittaa hirveästi, ettei niin käynyt. Mutta sille ei nyt mitään voi. Uusi vuosi on minulle aina vähän ahdistava kokemus, koska minä vihaan vanhenemista, mutta eipä sitä voi estääkään. Joten nyt sitten pitäisi keksiä jotain vuodelle 2015.

Tämä alkaa jo olla aika kulunut lupaus, mutta; voitteko kuvitella, ajattelin uuden vuoden lupauksena laihduttaa! :D Minusta tuntuu, kuin en olisi koskaan onnistunut laihduttamaan, koska ne kilot, mitkä sain pois, lähtivät leikkauksen ansiosta ja nyt haluaisin näyttää itselleni, että pystyn siihen ihan itsekin. Tavoitteena on siis edelleen se 75 kg, vaikka vuonna 2014 en laihtunut yhtään! En ole käynyt vaa'alla sitten joulukuun alun jälkeen, joten en tiedä, mitä painan, joulu on varmasti tuonut ainakin muutaman kilon, kuten joka vuosi. Ja laihdutuksenkin aloitus jää ainakin ensi viikkoon, minulla on vielä herkkuja jäljellä, eikä niitä nyt voi poiskaan heittää... :)

Ajattelin myös jonkinlaista omaa versiotani paljon vouhotetusta sadasta päivästä ilman alkoholia. Minähän en juo alkoholia muutenkaan joten se olisi turha lupaus(tai oikeastaan se olisi kerrankin lupaus, jonka varmasti pystyisin pitämään!), mutta olen miettinyt, pystyisinkö sataan päivään ilman sokeria. Tosin en osaa sanoa, miten vaikeaa sen välttäminen olisi, koska sokeria on ihan joka paikassa. Ajattelin myös, että ensimmäisen kuuden kuukauden aikana viettäisin sata herkutonta päivää. Aiemminhan olen ollut yhtäjaksoisesti ilman herkkuja, mutta nyt voisin tuoda vähän lisää vapautta herkkujen välttelyyn. Tosin ekat kuusi päivää ovat kyllä jo heti poissa laskuista molemmissa haasteissa...

Olen myös päättänyt lakata pakkosyöttämästä itseäni ja annan itselleni luvan olla enää ikinä syömättä kaurapuuroa, jos en jostain käsittämättömästä syystä sitä halua(enkä usko, että haluan!). Puolet päivistäni kuluu siihen, kun yritän väkisin syödä ruokaa, jota en halua ja jota en millään meinaa saada nielaistua ja se on ihan älytöntä. En varmaankaan kuole nälkään, vaikka miettisin vähemmän proteiineja ja terveellistä ruokaa, joten ainakin toistaiseksi katson lähinnä niitä kaloreita. Ei nyt sillä, että söisin pelkkää roskaa, mutta haluan poistaa kaiken pakon syömisistäni ja haluaisin löytää enemmän terveellisiä ruokia, joista oikeasti pidän ja nautin. Samalla aion yrittää syödä sellaisia ruokia, joiden väitetään auttavan masennukseen; en tiedä, onko siitä mitään hyötyä, mutta ei siitä ainakaan haittaakaan ole.

Aika ruokapainotteisia ovat siis taas uudenvuodenlupaukseni. Tosin minulla on myös suunnitteilla jonkinlainen kosmetiikkalaihdutuskuuri tai ainakin itseni hillitseminen sen suhteen. Lupaan, etten osta uutta, ennen kuin vanhat on kaikki loppu. Ja siis vaikka esim. kaikki vartalovoiteet, ei niin, että kun joku tietty voide on loppu. Mitä ei ehkä ihan heti tapahdu, koska minulla on varmaan 30 purkkia vartalovoidetta varastossa... Ja kasvovoidetta on aika monta purkkia sitäkin. Prisman alehylly koituu aina kohtalokseni... Mutta siellä oli esimerkiksi ennen joulua numero seiskan kosteusvoiteita vitosella purkki! Kuka voisi ohittaa sellaisen tarjouksen?! Ostin aika monta... Aika maltillisesti oikeastaan... Sinne jäikin vielä muutama purkki... Mutta siis, en osta lisää kosmetiikkaa ennen kuin aidosti tarvitsen sitä ja yritän myös olla mahdollisimman säästäväinen sen suhteen. Poikkeuksena Livbox, jonka tilaamisesta en luovu. Ja jos siellä Prisman alehyllyllä on jokin todella hyvä tarjous, niin olisihan ihan hullua olla ostamatta... Mutta muuten, käytän vanhat pois, ennen kuin ostan uutta. :)

Mutta nyt pitää mennä kantamaan puita sisälle, ulkona on melkoisesti pakkasta! Tulisi nyt vähän luntakin, valkoinen maa olisi niin kaunis.

Oikein hyvää Uutta Vuotta 2015!! :)

10 kommenttia:

 1. Parempaa vuotta 2015! Meillä on täällä ihana pakkanen ja luntakin ihan reipas kerros ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meillä on ihan pikkuisen lunta maassa, mutta ei silti näytä valkoiselta. Sataisi nyt edes muutaman sentin!

   Poista
 2. Sellaisenkin uudenvuodenlupauksen voisit tehdä, että päivität punnistustuloksesi joka viikko! On tulos millainen tahansa, merkitseminen ja julkistaminen tekee asiasta konkreettisemman! Eli ensi viikosta alkaen, jookos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo edistys -välilehti on kyllä jäänyt vähän retuperälle... Osin siksi, kun en ole edistynyt ja osin siksi, etten nykyään käy kauhean usein vaa'alla. Mutta jos nyt saan itseäni niskasta kiinni ja aloitan tosissani laihdutuksen, niin pitää alkaa punnitsemaan itsensä säännöllisesti ja voin sitten myös laittaa ne lukemat esille. Mutta ei ehkä vielä ensi viikolla... Mutta viimeistään seuraavalla! :)

   Poista
 3. Hei J.B!

  Olen seurannut blogiasi vuosia, ja vuonna 2011 pidin itsekin hetken laihdutusblogia osoitteessa wernanmatka.blogspot.com. Meidän tarinoissamme tuntuu olevan paljon yhteistä, ainakin tämä laihdutus ja itsetuntopulmat... Tuolloin kolmisen vuotta sitten taisimme olla kilollisesti suunnilleen samoissa lukemissa, mutta nyt sinä olet laihtunut huimasti ja minä taas ainoastaan lihonut. Nyt aloittelen bloggaamista uudestaan uudessa osoitteessa, ja ajattelin palata seuraamaan sinunkin kirjoituksiasi aktiivisemmin. Mukavaa vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Muistan sinut ja ihmettelinkin, että minne katosit. :) Laitathan osoitteen uuteen blogiisi, seuraan nykyään tuolla bloglovin´ssa.

   En tiedä, minkä verran olet seurannut, mutta olen nyt käynyt lihavuusleikkauksessa, joten siksi paino on laskenut. Viimeisen vuoden aikana en tosiaan laihtunut yhtään ja nyt olisi tavoitteena todistaa itselleni, että pystyn laihtumaan ihan itsekin! Ainakin toivottavasti! :)

   Mukavaa vuotta myös sinulle! :)

   Poista
  2. Motivaatio bloggaamiseen lopahti silloin, kun en saanut painoa enää putoamaan, ja elämään tuli kaikenlaista ylimääräistä stressiä. Olen kyllä jo pitkään miettinyt aloittavani uudestaan, ja nyt sitten tuntui olevan sopiva hetki.

   Tein itsekin profiilin tuonne blogloviniin (minulle entuudestaan ihan vieras palvelu) ja liityin sun seuraajaksi siellä. Sieltäkin profiilistani blogini osoite löytyy.

   Poista
  3. Ymmärrän tunteen, tosin ei se näköjään minua ole estänyt. :D

   Tsemppiä kovasti laihdutukseen! :) Ja liityinkin jo lukijaksesi. :)

   Poista
 4. Nyt on taas lunta tullut ...ja kohta jo taas mennytkin... :) Saisi tulla kunnon talvi tänne eteläänkin.
  Saitko muuten jotain kivaa joululahjaksi? Minä sain mm. kasvilampun ja lahjakortin jalkahoitoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne satoi viime yönä melkein 30 cm! Oli kiva kolata sitä pihalta, kun polleana sanoin äidille, että ei tuon takia kannata traktoria hakea... No, sainpa liikuntaa! Joulu tosiaan alkaa olla auttamatta ohi ja minä jo odotan seuraavaa! Ei ole helppoa olla hullu! :D

   Joo, sain muutaman yöasun (ne ovat suosikkejani ja niitä aina toivon) sekä älypuhelimen, kosmetiikkaa, väliaikatakin(kun on pitänyt ostaa sellainen jo vuosia) ja varmaan 20 Present -suklaarasiaa, joista ei tietääkseni kukaan tykkää! En tiedä, mitä ihmettä teen niille... Niin ja Harry Potterin Suuren velhouskirjan (jollaista olen himoinnut jo vuosia!!), siepin muotoisen kaulakorun ja ajankääntäjän. Ja vaikka olen kohta 35, ilahduin niistä ihan vilpittömästi! :D

   Sinunkin lahjat kuulostaa kivoilta! :)

   Poista