maanantai 2. helmikuuta 2015

Hyvää murmelipäivää! :)

Täällä meillä ei paista aurinko, joten sääennustuksista poiketen talvi ehkä sittenkin loppuu lyhyeen. :) Lunta sen sijaan on ihan valtavasti, mikä näyttää todella kummalliselta, kun viime talvenakaan ei ollut oikeastaan yhtään! Tuntuu ihan hassulta katsoa ikkunasta ulos, kun joka paikassa on vain valkoista. Tulee jotenkin sellainen olo, että kohta on joulu, mutta jouluhan tuli ja meni aikoja sitten! Mutta ehkä voisin jotenkin juhlia murmelipäivää; ainakin katsomalla Groundhog Day:n. Olen aina tykännyt siinä olevasta talvisesta tunnelmasta, vaikka juoni ei kovin kummoinen olekaan.

En tiedä onko minussa jotain vikaa (älkää ihmeessä vastatko!), mutta eilinen myytinmurtajien pontikkajakso oli jotenkin poikkeuksellisen kiehtova ja nyt mietin, että ehkä pontikkaa tosiaan voisi keittää mehumaijassa... Olen aina luullut, että se on vain vitsi, mutta teoriassa se kuulostaa mahdolliselta. Yksi kaverini joskus kauan sitten ehdotti, että olisimme keittäneet sitä rippileirillä, mutta emme sitten jostain syystä ryhtyneet siihen. (Minusta myös tuntuu, että hän ehkä oli ymmärtänyt rippileirin tarkoituksen jotenkin väärin...??) Nyt mietin, että olisi kiva kokeilla tehdä vaikka jotain omatekoista likööriä tai vastaavaa... Tosin se on kyllä laitonta, joten ehkä se ei ole kauhean hyvä idea! :D Mutta tykkään tehdä kotitekoisia mehuja ja hilloja, joten tuohan olisi vähän samaa sarjaa. :) Joulukuusemme kuitenkin keitin siirapiksi, mutta taisin tehdä jotain väärin, koska nyt sokeri on alkanut erottua ja laskeutua pohjalle. Tai sitten sitä ei ehkä ole tarkoitettu keitettäväksi joulukuusesta, ehkä siinä on keväällä jotain eroa... Ihan hyvää se kuitenkin on.

Tänään on onneksi viimeinen päivä antibioottikuurista, ihanaa vihdoin päästä pahoinvoinnista eroon. Olen myös nukkunut hirveän huonosti, mutta se voi olla sattumaakin. Joka toinen yö valvon melkein aamuun saakka, enkä saa millään nukuttua, joka toinen yö taas nukun 12 tuntia ja herään niin väsyneenä kuin en olisi nukkunut ollenkaan. Unirytmini tuntuu taas olevan jotenkin sekaisin, toivottavasti saan sen pian kohdalleen. Tavallaan itsekin vaikeutan sitä, koska nautin niin paljon väsymyksestä iltaisin, että tarkoituksella pidän joskus itseäni hereillä. Mutta kaikkien unettomien vuosien jälkeen on ihanaa olla väsynyt oikeaan aikaan tietäen pääsevänsä kohta nukkumaan.

Kosmetiikkalakko ei tosiaan sujunut kovin hyvin tammikuussa, joten nyt tavoitteena olisi, että helmikuussa en ostaisi yhtään mitään! (Paitsi tietysti Livbox on taas tulossa, siitä en luovu.) Tosin ehdin jo himoita Lush:in talvialesta muutamaa tuotetta, mutta ne on onneksi niin järjettömän hintaisia puoleen hintaankin, että sain puhuttua itselleni järkeä. Nyt tosiaan yritän olla koko helmikuun ostamatta yhtä ainoaa kosmetiikaksi luokiteltavaa tuotetta. Pitäkää peukkuja pystyssä! :)

Mutta nyt menen ulos koiran kanssa. Tuntuu ihan kummalliselta, kun vielä iltaisinkin on taas valoisaa!

Hyvää murmelipäivää! :)

6 kommenttia: