torstai 5. maaliskuuta 2015

Ämpäriraivo

Suuresti huvittuneena olen seurannut Tokmannin digiämpäreiden aiheuttamaa raivoa (jossain lehdessä se oli otsikoitu ämpäriraivoksi :) ). Enkä vain huvittuneena, vaan joka aamu olen herännyt sitkeästi päivittämään sivua ja tänä aamuna se vihdoin tapahtui, minäkin sain ämpärin! :D Ja toisaalta kyllä ymmärränkin, että ihmisiä ärsyttää, kun aiempina aamuina minäkin sain siihen aina tekstin "jätä yhteystietosi alle...", mutta kun siihen ei aukea mitään, mihin ne voisi jättää!!  :/ Tai sitten tulee vain jotain erroria... Mutta kun 10 000 muun hullun kanssa heräät kahdeksalta aamulla jonottamaan ämpäriä, niin mitä muuta voi odottaa... :) Nyt sitten jännityksellä odotetaan, mitä sieltä saa. :D Äitini sai syksyllä kotikuntani Tokmannin avajaisista ämpärin ja se oli ihan kiva. Tosin suurin yksittäinen tuote siellä oli kissanruokapaketti, mikä nyt äidilleni oli ihan ok, kun hänellä on kissoja, mutta kissattomat ei varmaan siitä kauheasti ilahtuneet.

Eilen en kävellyt (kuin kauppaan) ja jalkaan ei nyt sattunut viime yönä ollenkaan. Nyt tänään aion kuitenkin kävellä normaalisti ja katsotaan, jos onnistuisin löytämään jonkinlaisen rytmin, että miten paljon ja usein uskallan kävellä. Ja täytyy tosiaan varata lääkäriaika.

Kaikki siemenet ovat ilmestyneet kauppoihin, mutta minua ei oikein tänä vuonna innosta koko kasvimaa... Vaikka kuinka yrittäisin, satoni on aina huono. Meillä on ilmeisesti huono paikka kasvattaa mitään, koska edes porkkanat ja punajuuret eivät ehdi kasvaa kasvukauden aikana ja millään eksoottisemmilla yrityksilläni ei ole toivoakaan. Viime vuonna tosiaan porkkanani ja punajuureni jäivät pikkuruisiksi(niistä tehtiin jouluaattona rosollia :)), maissit kasvoivat valtaviksi, mutta vain varsiltaan, punasipuleita yritin kasvattaa siemenistä, mutten löytänyt penkistä mitään syksyllä, avomaankurkkuja sain yhden ja suurin osa kesäkurpitsoista muuttui mössöksi ennen kuin kasvoi isoksi. Edes auringonkukat eivät ehtineet kukkia ennen pakkasia! Tänä vuonna ajattelinkin laittaa vain sellaisia, jotka aivan varmasti onnistuvat, tilliä ja persiljaa ja salaattia ja sipuleita. Ja laajentaa mansikkamaatani entisestään, ne sentään kypsyvät. Ajattelin ostaa valkoisia mansikoita, jos vain löydän niitä jostakin.  Ajattelin ostaa myös mustaseljan ja kokeilla menestyisikö se meidänkin leveysasteilla. Sen kyllä luvataan menestyvän vain ihan eteläisessä Suomessa, mutta eipä siinä paljoa häviäkään, jos se kuolee. Näin jossain tv-ohjelmassa tehtävän mustaseljamehua ja se näytti herkulliselta.

Mutta nyt pitää lähteä lenkille, jonka suuntana tänään on apteekki, pitää käydä ostamassa jotain palovammaan auttavaa. Asunnollani suihkussa käynti ei koskaan ole kovin miellyttävä kokemus, koska veden lämpötila vaihtelee ihan koko ajan. On pakko yrittää pitää kättä siinä säätimellä niin paljon kuin mahdollista, koska kylmä nyt on vain epämiellyttävää, mutta kun se vaihtuu välillä ihan kuumaksikin, siinä polttaa ihonsa. Ja joskus sieltä ei tule ollenkaan lämmintä vettä, joten eilen käänsin sen hanan ihan täysin sinne kuumalle puolelle saadakseni edes haaleaa vettä, sitten siirryin hetkeksi pois etsimään kaapista jotakin ja takaisin tullessani kyllä ihan vaistomaisesti kokeilin vettä laittamalla käteni alle ja se olikin sitten todella kuumaa! Ei se yleensä ihan noin kuumaksi ole muuttunut! Nyt koko käsi on punainen ja arka, iho ei onneksi tunnu kuoriutuvan. Muutenkin inhoan tämän asunnon kylppäriä, jos joskus pystyn ostamaan oman asunnon, kylpyhuoneen on kyllä todella oltava hieno!

Mutta nyt sinne lenkille, ulkona jopa paistaa aurinko! :)

4 kommenttia:

 1. Hihi! Minäkin sain tänään ämpärin! :D Ja toissapäivänä tuon "jätä yhteystiedot" ilman mahdollisuutta jättää niitä... Joskus mietin, että onkohan tämä jonkun mun toisen persoonan kirjoittama blogi, kun ollaan usein niin samoilla jäljillä... Tosin jos joku mun persoona on käynyt laihdutusleikkauksessa, niin se ei kyllä näy mun kropassa :D

  Ja mulla aamuvarhaisella koneella roikkumiseen on syynä noi kaks ipanaa, joiden aamutoimet on suoritettu aina klo 7.30 mennessä ja pääsen sitten "omiin hommiin" eli aika usein nettiin. Jos penskoja ei olis, niin en taatusti olis vielä koneen äärellä tuohon aikaan. Hyvä jos hereillä! :D

  - Rita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin hereillä maanantaina sattumalta siihen aikaan, mutta kun ne sivut ei toimineet, se ärsytti niin paljon, että ajattelin, että minähän nappaan sen ämpärin! :D

   Mutta onnittelut sinnekin! :) Toivottavasti niissä on jotain kivaa, eikä tyyliin hinausköyttä... En tiedä mitä tässä hinaisin, jos sellainen on. :)

   Poista
 2. Digiämpäreiastä en tiedä, mutta tänään sain yhdeltä kansanedustajaehdokkaalta ihan oikean valkoisen ämpärin. Siihen on mustalla tussilla kirjoitettu ehdokkaan nimi ja numero. Sopinee silti hyvin vaikkapa ämpäriperunan istutukseen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun kyllä se pitää laittaa vähintään olkkariin kukkaruukuksi jollekin kasville! :D Parempi kyllä olisi, jos olisi kuvakin... :)

   Poista