keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Abomination!

Oletteko huomanneet, että kun oppii jonkun uuden sanan/käsitteen/asian, yht'äkkiä sitä kuulee kaikkialla? Mitä vanhemmaksi tulee, sitä harvemmin niin luonnollisestikin käy, kun sanavarasto karttuu. Uusin tulokas on abomination, jonka taannoin jossakin kuultuani jouduin googlettamaan ja nyt kuulen sitä joka paikassa (edellinen oli dodgems). Olen miettinyt, että johtuuko se siitä, että sen vain huomaa herkemmin vai onko se oikeasti sattumaa, että nyt parissa viikossa olen kuullut sen kahdesti tv:ssä ja nähnyt useamman kerran netissä... Joskus opiskellessani olin juuri ollut jonkin ulkomaalaisen vierailijan luennolla kuuntelemassa aihetta, josta en normaalisti olisi tiennyt mitään ja heti seuraavalla viikolla jouduin osallistumaan ihan toisaalla sitä koskevaan keskusteluun! Ensimmäisen ja ainoan kerran elämässäni. Ei voi olla sattumaa, vai? Eikä se ole ainoa kerta, kun minulle on käynyt niin! Kerran silmiini osui monta vuotta vanha lehtijuttu(meillä oli koiranpentu ja äiti pyysi kaikilta tutuilta vanhoja sanomalehtiä ja yhdellä oli jostain syystä monen vuoden vanhoja lehtiä. Minusta oli suunnattoman huvittavaa irrottaa niistä sivuja (ennen lattialle levitystä!) ja laittaa äidin ajankohtaisen sanomalehden väliin ennen kuin hän ehti lukea sen... :) Hänestä se ei ollut yhtä hauskaa, mutta ainakin hän sai moninkertaisesti enemmän luettavaa.) ja samana iltana joku puhui minulle aiheesta! Hämmästytin hänet "muistillani", kun minulla oli niin yksityiskohtaista tietoa vuosia vanhasta asiasta! :D Minulla tosin kyllä onkin kummallinen muisti; saatan unohtaa, mitä tapahtui eilen ja muistaa yksityiskohtaisesti jotakin, joka tapahtui 20 vuotta sitten. Tosin valitettavasti muistiini ei ole luottamista, koska muistan täysin elävästi myös asioita, joita ei ole koskaan tapahtunut...

Ulkona alkaa todella olla kevät ja olen ollut ihan suunnattoman levoton. En tiedä, miksi kevät vaikuttaa aina minuun niin, tuntuu kuin en voisi hetkeksikään rauhoittua. Etsin koko ajan jotain tekemistä tai puuhastelen jotain turhaa, enkä pysty edes keskittymään kirjan lukemiseen tai tv:n katseluun. Olen yrittänyt puuhailla kaikenlaista ulkona, siirsin viimein muutaman vadelmapuskankin, mikä piti tehdä jo syksyllä. Netissä sanottiin, että ne voi siirtää, kun kaikki lehdet ovat pudonneet, mutta eivät ne kyllä olleet vieläkään pudonneet... Oletin, ettei sitä kuitenkaan tarkoitettu niin kirjaimellisesti. Minulla on joka kevät sama tunne, minusta tuntuu, että voisin räjähtää miljooniksi pikku palasiksi tai kuin kehossani kulkisi jonkinlainen epämiellyttävä sähkövaraus, enkä pysty rauhoittumaan. Olen nyt kyllä nukkunut vähän paremmin. Moni ihminen kertoo heräävänsä jonkinlaisesta horroksesta talven jälkeen; ehkä siitä on kyse minunkin kohdallani, mutta minä en vain pidä siitä. Minusta väsymyskin on parhaimmillaan aivan ihana tunne, on aina ollut, mutta varsinkin nyt, kun olen väsynyt sopivaan aikaan. En tykkää tuntea oloani energiseksi tai virkeäksi.

Tänä vuonna minulla on vielä kaiken lisäksi ollut todella paljon allergiaoireita, en oikein itsekään tiedä miksi. Lisäksi kokeiluni purskutella joka päivä kookosöljyllä sai kurkun aivan älyttömän kipeäksi, mikä onneksi nyt jo alkaa helpottaa. Luulin, että olen tulossa kipeäksi, mutta sitten kun hain muuten lisätietoa netistä, huomasin, että moni muukin valitti kurkkukipua alussa. En silti oikein tiedä, onko siitä mitään hyötyä... Netissä jotkut sanovat luopuneensa jopa hammastahnasta ja jotkut toiset kertovat sekä reikien hampaissa parantuneen että paikkojen irronneen (!!), mutta minä en ole ainakaan vielä huomannut mitään muuta kuin kurkkukivun. Minulla siis olikin toiveena vain hampaiden valkaistuminen, en ole aikeissa luopua hammastahnasta ja paikkojen irtoaminen ei tosiaan olisi mikään toivottu vaikutus. Vähän mietin, että jos tämä on vanha intialainen hoitomuoto, niin perustuisiko myytti sen toimivuudesta siihen, että purskuttelu ylipäätään on hyväksi hampaille plus kookosöljy tosiaan vähentää bakteerien määrää, joten se verrattuna siihen, ettei tee yhtään mitään, on luonut mielikuvan, että oil pulling olisi tehokas keino hoitaa hampaita. En ole koskaan käynyt Intiassa, mutta mitä olen tv:stä nähnyt, niin ei heillä kyllä mitenkään huomiota herättävän hyväkuntoiset hampaat ole. Ja löysin jostain myös jutun, jossa oli testattu purskuttelua öljyllä ja purskuttelua vedellä, eikä tuloksissa huomattu mitään eroa. Mutta ei kai siitä haittaakaan ole (olettaen, ettei tosiaan paikat irtoa!), joten annan sille nyt ainakin kokonaisen kuukauden aikaa tehdä jotakin.

Ja samalla, kun etsin tietoa oil pullingista, löysin samalla ehkä tähän asti vakuuttavimmat perustelut sille, miksi minun pitäisi syödä vähemmän: "Ylensyöminen saa kaikki kolme doshaa pois tasapainosta, saa agnin epäjärjestykseen ja synnyttää esteitä srotissa." Kaikkihan tuon tietää, mutta voiko sitä enää paremmin tiivistää?!

Mutta menen nyt purkamaan levotonta energiaa imuroimalla ja sen jälkeen yritän rauhoittua lämpimässä suihkussa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti