tiistai 5. toukokuuta 2015

Orava ja minä :)

Juttelin tänään pitkän aikaa oravan kanssa. Se oli ihan kesy, ilmeisesti kaupungissa tottunut ihmisiin. Oli puussa niin lähellä, että olisin voinut silittää, mutta en halunnut järkyttää kurrea. Yritin laukustani kaivella jotain hänelle annettavaa, mutta ei ollut kuin purkkaa ja olen melko varma, ettei purkka ole hyväksi oraville. :)

Jossain entisessä asunnossani ikkunani alla olevassa puussa asui orava ja tarjoilin hänelle joka aamu kaurapuuroa ja keitin toisinaan perunoitakin ja ostin hänelle pähkinöitä. Hän odotti ikkunalaudalla aamuisin ja oli ihan kesy hänkin. Tunsin muutettuani pitkään syyllisyyttä, toivottovasti seuraavakin asukas tarjoili oravalle jotakin. 

Olen kyllä kuullut, että oravat on ilkeitä eläimiä, että ne tuhoaa pikkulintujen pesät ja käy ihmistenkin kimppuun. En tiedä, onko se totta, mutta nättejä ne ovat joka tapauksessa. Tässä asuinalueellani niitä tuntuisi olevan aika paljon tai ainakin heitä näkee melkein aina, kun menee ulos. Meillä kotona taas en muista, milloin olisin viimeksi nähnyt oravan. Voi kyllä johtua siitäkin, että meillä on vapaana olevia eläimiä. 

Ulkona on jo ihan vihreää, puissa on lehdet ja nurmikko pitää varmaan kohta leikata meillä kotonakin, jossa kevät on aina myöhässä. Olen ollut ihan hirveän levoton ja minulla on pahimmat allergiaoireet vuosiin, mutta muuten olen ihan positiivisella mielellä kevään suhteen ja kesää suorastaan odotan! Toivottavasti on lämmin kesä, mutta myös ihania ukkosia ja rankkasateita, ne ovat silti lemppareitani! Sateen tuoksu ja ääni ovat parhaita asioita kesässä. 

Selvisin muuten kokonaisesta kalenterikuukaudestakin ilman yhtä ainoaa kosmetiikkaostosta, olen oikeastaan aika ylpeä itsestäni... :D Nyt yritän olla ostamatta niin kauan kuin voin ja senkin jälkeen vain tarpeellisen. No, ainakin toistaiseksi. Olen oikeiden hankintojen sijaan tehnyt toivelistoja eri verkkokauppoihin ja osassa ollaan jo kolminumeroisissa luvuissa... :D Mutta sitten kun joskus ostan jotain, ostan vain muutaman tuotteen, jonka haluan eniten. Ja väijyn tarjouksia ja alekoodeja, jotta saan ne mahdollisimman halvalla. Oikeastaan olen aika innostunutkin kosmetiikkalakostani, on mukavaa, kun vaihteeksi jää vähän enemmän rahaa säästöön. Josta osan käytän kyllä sitten viimeistään ennen joulua ihan hyvällä omallatunnolla. Mutta toistaiseksi yritän vain ostaa välttämättömän. 

Mutta nyt suihkuun. Olin lenkillä talvitakki päällä ja se oli kieltämättä hiukan liikaa... :) 

2 kommenttia:

  1. Orava on lempparieläimeni, ne on nättejä ja niitä on hauska seurata. Tai no siis katsella, en juokse niiden perässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oravastalkkeri! :D Ne on kyllä kauniita ja aika sosiaalisiakin. :) Jäi ihan harmittamaan, kun minulla ei ollut mitään, mitä olisin voinut antaa hänelle. :/

      Poista