tiistai 9. kesäkuuta 2015

Hyvää Pääsiäistä! :)

Olen varmaan täälläkin kertonut, että  joka ikinen vuosi unohdan ostaa rairuohoa ja sitten joko jätän koko jutun välistä tai yritän kasvattaa sitä päivässä, jolloin minulla on pääsiäisenä ehkä yksi kellertävän vihreä korsi. Ennen viime joulua yhdessä kaupassa oli muuttoale, joten siellä oli kaikenlaista ei vuodenaikaan kuuluvaakin, kuten rairuohoa ja itseäni olalle taputellen ostin muutaman pussin, ajatellen, että kerrankin minulla olisi pääsiäisenä rairuohoa! Arvatkaa vaan löysinkö ne pussit ennen pääsiäistä?!! Etsin kaikkialta, mutta en lopultakaan löytänyt, vaikka minulla oli koko ajan sellainen tunne, että olin silloin ennen joulua ajatellut, että laitan ne niin loogiseen paikkaan, että varmasti muistaisin sen keväällä. No, ne olivat siemenpussien joukossa... Kai se tavallaan on looginen paikka, vaikkakin tietysti niille siemenille tuli käyttöä vasta nyt. Joten minähän kasvatan rairuohoa sitten nyt, hain jopa varastosta tipuja niiden sekaan laitettavaksi! Olen joko todella myöhässä tai todella ajoissa, mutta ainakin minulla on tänä vuonna rairuohoa! Joten hyvää pääsiäistä teille muillekin; ajattelin tehdä myös simaa, kunnes äiti sanoi, että se kuuluu vappuun, ei pääsiäiseen! Mutta samapa tuo....

Laitoin tosiaan siemenet maahan vasta nyt ja öisin on niin kylmä, että onneksi ne eivät olekaan vielä pinnalla. Yritin tänä vuonna laittaa vain kaikkea sellaista, mikä varmasti kasvaa, yritykseni kasvattaa maissia ja vesimelonia on aika turha, kun edes porkkanat eivät ehdi ennen syksyn pakkasia isoiksi! Onko muuten kukaan nähnyt missään valkoisia mansikoita? (Siis kasveja, ei pelkkiä mansikoita). Kysyin kaikista puutarhamyymälöistä, mitä vain keksin, mutta missään ei ollut, enkä ole löytänyt netistäkään kuin siemeniä. Täytyy kai sitten ostaa niitä siemeniä, jos ei muuta saa.

Apteekissa oli mainos, jossa luki eväät onnistuneeseen lomaan ja sitten oli lueteltu, mitä kaikkea tarvitsee ostaa apteekista siihen tarkoitukseen. En kyllä tiedä, miten onnistuneena pidän lomaa, jos minua puree ampiainen ja käärme, saan haavoja, ripulin, kuumeen, allergian, verenmyrkytyksen ja rakkoja jalkoihin, vaikka minulla olisikin lääkkeet niihin kaikkeen. Jännä jos vertaa eri tuotteita myyvien mainoksia. Matkailumainosten mukaan onnistuneeseen lomaan tarvitaan aurinkoa ja meri ja rakkaita ihmisiä. Apteekin mukaan tarvitaan ripulilääkettä, sideharsoa ja kyypakkaus. Ehkä apteekin ja matkojen järjestäjien pitäisi tehdä yhteistyötä. Ei siinä mitään järkeä olisi, mutta minä haluaisin nähdä sen mainoksen.

Ulkona oli jo välillä kuuma, mutta nyt taas kylmä. Ihan hirveä tuuli. Tosin matot kuivuu, se on hyvä. Varmaan heinäkuussa tulee ihan hullut helteet, niin kuin viime vuonnakin kylmän kesäkuun jälkeen. Mutta onneksi viime viikolla tuli Pirkka ja niksiosastolla oli apu tähänkin ongelmaan: "Saat tervetullutta suojaa auringolta ja viilennystä helteeseen, kun kostutat vauvan housuvaipan kylmällä vedellä ja vedät sen pipon tavoin päähäsi". Ostin heti housuvaippoja! Kyllä minua katsottiin vähän pitkään tuolla kylillä, mutta mukavan viileää oli.

Tuntuu todella oudolta, että kohta on jo juhannus. On vaikea ymmärtää, että on kesä, kun en ole vieläkään pakannut toppahousuja pois. Eilen pesin mattoja toppahousuissa ja fleecetakissa, eikä todellakaan ollut kuuma, jouduin vielä säännöllisin väliajoin lämmittämään sormia lämpimässä vedessä. Onkohan kesät nyt sitten pysyvästi tällaisia, että vasta heinäkuussa tulee lämmin... Sinällään ihan ok, että kova kuumuus on todella rankkaa, mutta vähän lämpimämpi saisi olla.

En ole muuten kahteen viime lauantaihin muistanut käydä vaa'allakaan... Olen kehittänyt varsinaisen inhon vaa'alla käymistä kohtaan, kun ei sillä koskaan ole mitään positiivisia uutisia. Enpä tiedä, onko sillä niin väliäkään, koska painoni ei näköjään liikahda mihinkään suuntaan, tein sitten mitä hyvänsä. Yritän vielä kerran syksymmällä, mutta jos en silloinkaan onnistu, niin ehkä on sitten hyväksyttävä tämä paino ja pyrittävä vain olemaan lihomatta. Mikä nyt toistaiseksi näkyy onnistuvan itsellään, mutta en siihenkään voi loputtomiin luottaa. Aion kuitenkin toistaiseksi ehkä pitää taas taukoa vaa'alla käymisestä.

Pitääpä mennä tekemään takkaan tuli, kun täällä on kylmä!! Ihan joka päivä ei ole lämmitetty, mutta melkein. Ja iltapäivällä pitää vielä leikata nurmikkokin. Tykkään lumitöistä paljon enemmän kuin nurmikon leikkaamisesta, se on jotenkin ärsyttävää puuhaa. Tosin näin kesäkuussa ei tietysti kauheasti lumitöitä ole.

Mutta hyvää kesää, vaikka ei kovin kesäistä olekaan! :)


4 kommenttia:

 1. Mä olin joskus kaupungilla kesätöissä ja leikkasin ruohoa kuukauden. Siis työnnettävällä leikkurilla. Se piti siirtää pyörällä semmoisen kärryn avulla paikasta toiseen kun mullakin oli hoidettavia alueita ympäri kaupunkia. Saipahan hyötyliikuntaa ainakin ja kätevästi rusketuksen. Elokuussa, mutta kyllähän se minuun ainakin tarttuu vielä silloin. Ja oli muuten parhaimmat säät koko kesänä sen mun työpätkän aikana. Satoi vettä tasan kaks kertaa, ku ekat kaks kuukautta oli losottanu enemmänki. :D Voivoi, melkein heittäydyn nostalgiseksi... lumitöitä en oo kerrostaloasukkina juuri koskaan joutunut tekemään, joten enpä tiedä tykkäisinkö siitä enemmän vai vähemmän kuin ruohonleikkuusta. Ruohoa leikkasin useinkin mummolassa pienempänä, semmosella ajettavalla leikkurilla. Siinähän ei tarvinnu ku istua ja vähän kattoa ettei törmäile ihmisiin tai esineisiin... ja jotenki tykkään vastaleikatun nurmikon tuoksusta. :)

  Kyllä, on ihan mahdollista kirjoittaa näin pitkä kommentti ruohonleikkuusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ruohonleikkuuhan on ihan hyvä aihe pidempiinkin tarinoihin! :)

   Ruohon tuoksu on kyllä aivan ihana ja ainakin minulle vastaleikattu nurmikko tarkoittaa myös mahdollisten käärmeiden näkemistä kauempaa(mikä on aiheellinen huoli, koska meidän pihassamme on kerran ollut käärme joskus 25 vuotta sitten...), joten pihalla on siksikin mukavampi olla. Mutta silti ruohon leikkaaminen on tylsää ja ärsyttävää! Ja se on sikäli hassua, että lumitöitä joutuu talvella pahimmillaan tekemään kahdestikin päivässä, nurtsin leikkaamista pystyy lykkäämään melkein kaksi viikkoa, jos oikein lusmuilee... :) Mutta ei kyllä ole minun unelmatyötäni! :)

   Poista
 2. Näin pääsiäisen jälkeen sopiikin toivottaa hyvää juhannusta! :)

  VastaaPoista