sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

:)

Perjantaina tuoksui ensimmäisen kerran syksyltä ja nyt on koko viikonloppu sujunut syksyisissä tunnelmissa. Kummallista, kun ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin olin todella positiivisella mielellä kesän suhteen ja ei sitä nyt sitten tullutkaan. Vain sadetta ja sadetta ja sadetta. Toivottavasti edes elokuu olisi lämmin. Minulla on uudet bikinitkin ja hehkeä näky menee ihan hukkaan, kun en voi viettää aikaa pihalla biksuissani... :) Tai sitten satunnaiset ohikulkijat eivät tiedäkään, mikä tuuri heillä kävi, kun oli kylmä kesä. :)

Omat tunnelmani ovat olleet aika alakuloiset, olen taas herännyt joka aamu aikaisin ahdistukseen, jolle minulla ei ole ainakaan mitään tietoista syytä. Se on raivostuttavaa! Joka kerta, kun kuvittelen että ehkä ahdistus on lopullisesti ohi, se ilmoittaa itsestään. Eihän tämä toki ole mitään verrattuna pahimpiin aikoihin ja kestän sen kyllä, mutta alkaisi jo riittää. No, onneksi se on edes kausittaista ja menee varmasti taas ohi, kuten ennenkin. Olin vain jo miettinyt, että ehkä jossain vaiheessa voisin mennä puhumaan lääkärin kanssa lääkityksen lopettamisestakin, mutta se taitaa nyt olla vielä liian aikaista.

Viime yö meni rattoisasti oksennuksia siivotessa, keskimmäisellä kissalla kun oli joku mystinen tauti. Ensin hän nukkui loputtomiin ja luulin, että hänellä on jalka kipeä, mutta aamuyöllä nukuttuaan 20 tuntia putkeen hän alkoi oksentaa. Aina kun sain edellisen siivottua, uudelleen. Onneksi täysin eläinten normaalin käyttäytymisen vastaisesti vain kerran matolle. Ajattelin jo, että aamulla on pakko yrittää saada päivystävä eläinlääkäri kiinni, mutta tänään hän on tuntunut voivan paremmin, joten ellei hän huomenna vaikuta täysin terveeltä, vien hänet sitten huomenna vakituiselle eläinlääkärilleni. Nyt illalla hän jo hiukan söikin ja olen koko päivän laittanut hänelle ruiskulla vettä suuhun, ettei hän kuivuisi. En ymmärrä miksi kaikki eläinten sairastuminen tapahtuu aina viikonloppuna! Aina! Ja kun ei aina sitä päivystävää eläinlääkäriäkään  täällä korvessa saa niin vain kiinni. Kerran jouduimme viemään koiran jollekin eläkkeellä olevalle 8kymppiselle papparaiselle, josta kuulimme jonkun kumminkaiman kautta. Ei silti, kyllä hän koiran hoiti ihan kunnialla. Ja kerran jouduin itse laittamaan käteni kanan sisälle, rikkomaan jumiin jääneen munan ja sitä ympäröivät kalvot, jotta se saatiin ulos sieltä. Silloinkin oli lauantai, eikä eläinlääkäri ehtinyt auttaa, joten hän neuvoi minulle, miten se tehdään itse. Eipä siinä... Nyt ainakin tiedän, että kanoilla on todella korkea ruumiinlämpö... En vain ymmärrä, että miten on mahdollista, että eläimet aina sairastuu tai loukkaa itsensä viikonloppuna tai loma-aikaan.

Olen itsekin ollut aivan käsittämättömän tapaturma-altis tänä kesänä, olen kolhinut itseäni päästä varpaisiin. Olen lisännyt lukuisia palovammoja jo ennestään laajaan kokoelmaani ja minussa on jatkuvasti kuhmuja, mustelmia ja naarmuja. En tiedä, mikä minua vaivaa... Ehkä eläinlääkäri tutkii minut samalla kun kissankin...

Myöskin tv:n katseluni on laskenut ihan minimiin ja se harmittaa minua, koska olen aina rakastanut tv-sarjoja. Ennen tuli melkein joka ilta jokin sarja, mitä seurasin. Tällä hetkellä ei tule mitään muuta kuin Criminal Minds. Joka on kyllä yksi suosikeistani, mutta ainakin viimeksi onnistui ärsyttämään minua ihan tosissaan. Minullahan on todella kummallinen muisti ja varsinkin tv-sarjojen tapahtumat jäävät hyvin mieleeni ja minua on aina häirinnyt, että sarjoissa on pieniä virheitä tai ristiriitaisuuksia aiemmin kerrotun kanssa. Uppoudun niin syvälle hyviin sarjoihin, että minua todella ärsyttää pienet virheet. Joten sille, miten paljon minua ärsyttää suuret virheet, ei taida olla edes sanoja. Huomasiko kukaan muu sarjaa seurannut, miten paljon ristiriitaisuuksia viime keskiviikon jaksossa oli aiemmin Garciaa käsitelleeseen jaksoon verrattuna? Ensinnäkin jaksossa, jonka nimikin oli Penelope, Hotchnerilta kysyttiin, "tietääkö hän, miten Garcia päätyi FBI:hin?" Hän ei tiennyt, mutta nyt se muka olikin hän, joka Garcian palkkasi. Samoin jossain toisessa jaksossa Morgan kysyi Reidiltä(jolla muuten pitäisi olla täydellinen muisti, mutta hän muisti Garcian nimen väärin...), kuka uusi tyttö on, mutta nyt Morgankin oli paikalla, kun Garcia palkattiin. Ja vielä sekin, että Garcia kertoi asuneensa kadulla FBI:n löytäessä hänet, mutta nyt hän olikin parisuhteessa. Miksi sitten tehdä kokonainen jakso, joka syventää taustatarinaa, jos ne ovat ihan tuulesta temmattuja tai jos ei ole edes vaivauduttu katsomaan sitä aiempaa jaksoa?! Oletan, että kyseessä on eri käsikirjoittajat, koska eivät kai he omia kirjoituksiaan unohtaisi! Tietysti sekin on mahdollista, että minä otan fiktiivisen tv-sarjan fiktiivisen hahmon menneisyyden hiukan liian vakavasti, mutta... Ei kun ei, olisivat he edes voineet katsoa sen edellisen jakson! :)

Enkä edes ala puhua siitä, miten paljon minua ärsyttää se, että nykyään sarjoista ei näytetä kokonaisia tuotantokausia, vaan pari jaksoa siellä täällä. Tai siitä, miten raivostuttavaa on, ettei ohjelmatiedoissa lue, onko kyseessä uusinta vai uusi jakso!

Mutta jos jollakin on suositella minulle jotain tv-sarjoja katsottavaksi, niin vinkkejä otetaan vastaan. :) (Ei mitään romanttista, mutta kaikki muu käy). :)


ps. En ole edelleenkään kuullut arvonnan voittajasta, enkä nyt oikein tiedä, miten toimisin sen suhteen...?

4 kommenttia:

 1. TV-sarjoista: Lost, Breaking Bad, Orange is the New Black, American Horror Story. Nuo kaikki on aivan loistavia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkeistä! :) Tuosta Orange is the new Black:ista minulle tulee usein Youtubessakin sellainen "is there still someone who hasn't seen this show?!!" -mainos! :D

   Poista
 2. Voin kertoa, että ärsyttävät kyllä allekirjoittanuttakin tuollaiset virheet. Minulla on Criminal minds sarjan kaudet 1-8 dvd:llä ja ovat mielestäni loistavaa tavaraa. Nyt olen jonkun verran seurannut yhdeksättä kautta tv:stä ja ensimmäistä kertaa sarjan aikana siellä alkaa olla huonojakin jaksoja ja virheitä. Tai no, en voi yleistää; sanotaan, että olen nähnyt ainakin yhden kokonaisuudessaan huonon jakson kaudelta yhdeksän. Muilta kausilta ei heti tule vastaavaa mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, etten ole ainoa! :) Criminal Minds on kyllä todella hyvä sarja, joten en ymmärrä, miten tuollaista on päässyt tapahtumaan... Ehkä siellä on vaihtunut kaikki näyttelijöitä lukuunottamatta ja heillä on jotenkin oma linjansa. :/

   Poista