torstai 9. heinäkuuta 2015

Buzzausta: Veet Spawax

Jos voi jokin tuote osua oikealle ihmiselle testattavaksi, niin Veet:in Spawax minulle. Minä nimittäin olen kokeillut karvanpoiston saralla kaikkea. Ja kun sanon kaikkea, tarkoitan myös esimerkiksi noin 500 markkaa maksanutta laitetta, jossa kiedottiin sähköjohtoja ja niihin liitettyjä lappuja säärten ympärille ja josta ei ollut kerta kaikkiaan mitään hyötyä ja jonkinlaisia akkuun liitettyjä pinsettejä, joiden piti tuhota karvatuppi lopullisesti, joista ei ollut tippaakaan enempää hyötyä kuin tuosta toisestakaan laitteesta. Olen viettänyt satoja tunteja elämästäni poistaen karvoja ja tuskaillen karvaisuuttani ja suunnitellen, milloin minun pitää poistaa karvat, että ne edes sen yhden tarpeellisen päivän kulloinkin ovat poissa. Vaikka useimmiten poistan karvat menetelmällä, jolla ne lähtee pois juurineen, uusi sykli alkaa aina kasvaa saman tien, eikä täysi karvattomuus kestä paria päivää pidempään. Epilaattoreita mainostettaessa usein sanotaan, että karvankasvu loppuu kokonaan noin vuodessa. Olen nyt epiloinut (tai muilla keinoilla poistanut karvat juurineen) 22 vuotta, enkä ole huomannut mitään vähenemistä karvankasvussani. Minulle karvat ovat suuri ongelma ja harmin aihe elämässäni. Joten, kun kauppoihin tulee uusi tuote, olen siitä vähintäänkin hyvin kiinnostunut ja kun Buzzadorilta tarjottiin tilaisuutta kokeilla Spawax -laitetta, tartuin innolla tilaisuuteen.


Pakkauksessa tuli vahanlämmitysastia ja 6 vahakiekkoa. Kiekkoja on saatavilla kahdessa eri tuoksussa, omani tuoksuivat jasmiinilta. En oikeastaan tiedä, miltä jasmiinin pitäisi tuoksua, mutta luotan, että tältä se tuoksuu. :) 


Kiekot laitetaan astiaan, kansi päälle, töpseli seinään ja puolen tunnin kuluttua vaha on käyttövalmista. Tähän saakka olin hyvin vaikuttunut.Yksittäinen karvojenpoistokerta on minulle tunteja kestävä operaatio, jolloin linnoittaudun kylpyhuoneeseen ja otan eväiksi vähintään vesipullon ja joillain menetelmillä poistaessa myös esimerkiksi lukemista, koska uudelleenlämmitys vie aina aikaa. Ja otetaankin ensin esille tämän tuotteen aivan valtava plussa eli lämmityssysteemi. Vaha lämpenee astiassa sopivan lämpimäksi ja myös pysyy lämpimänä. Ensimmäistä kertaa elämässäni käytin vahaa ilman yhtäkään palovammaa. Vaha ei edes ollut kuumaa, vain lämmintä. Lisäksi lämmitysastia osaa itse tehdä vahasta sopivan lämmintä, yleensähän vahaamisessa ja sokeroinnissa valtaosa ajasta kuluu odottelemiseen, kun massaa pitää uudelleenlämmittää ja sitten odotella liian kuumaksi lämmitetyn vahan tai sokerimassan jäähtymistä.


Vahaa levitetään iholle lastan avulla, mitään kangasliuskaa ei käytetä. Tarkoitus olisi levittää 2-3 milliä paksu kaistale, jonka toinen pää on hieman paksumpi, jotta siitä saisi otteen. Sen jälkeen odotetaan, että vaha kuivahtaa ja vedetään se irti karvojen kasvusuuntaa vastaan. Ensimmäinen iholle laittamani liuska ei irrottanut kun pari karvaa, joten sopivaa paksuutta joutui hiukan harjoittelemaan. Senkin jälkeen tehokkuus vaihteli, mutta kertaakaan en saanut irti kaikkia karvoja yhdellä vedolla. Ohjeissa sanottiin, että samaa ihoaluetta ei saa vahata kahdesti, mutta koska kaikissa vastaavissa tuotteissa sanotaan niin ja koska aina jätän moiset ohjeet huomiotta, vahasin niin monta kertaa, kun täytyi. En suosittele samaa kenellekään, mutta minulle siitä ei kuitenkaan ollut mitään haittaa. Vahaus ei myöskään sattunut, mutta kuten sanottu, olen nyhtänyt karvojani irti juurineen 22 vuotta, enkä muutenkaan ole kovin kipuherkkä, joten tämä on vain oma arvioni. :)

Vaikka lämmityssysteemi oli aivan loistava idea, vaha ei ollut ihan niin hyvää, kuin olisin toivonut. Ehkä osa ongelmaa oli se, että minulla on paksut karvat ja vaha kenties toimisi paremmin hentoihin karvoihin, mutta yksittäinen vahaliuska irrotti maksimissaan 70 prosenttia alueen karvoista. Värväsin sitten yhden serkuistani koekaniiniksi jäljelle jääneille kahdelle kiekolle, hän on suhteellisen normaalikarvainen (:D), mutta emme ihan täydellistä tulosta saaneet hänenkään sääriinsä, joskin ehkä hiukan paremman. En tiedä, oliko ongelma tekniikassa, mutta jos vahaa ei saisi käyttää kahdesti yhdelle ihoalueelle, tämän jälkeen joutuu joka tapauksessa vielä sheivaamaan, joten...

En myöskään saanut irti kokonaisia liuskoja, vaan liuskat katkeili ja halkesi pituussuunnassa ja vahaa jäi paljon iholle. Ja sitä ei ihan helpolla irrotettukaan! Ohjeissa neuvottiin poistamaan vaha vauvaöljyllä, mutta ajattelin Aqualan Oil:in käyvän tarkoitukseen ihan yhtä hyvin. En tiedä, olisiko vauvaöljy toiminut paremmin, mutta Aqualan Oil ei kyllä kauheasti auttanut, hankasin lopulta hankaussienellä vahan irti sääristäni.

Sitten se ällöttävä tunnustus... Minä myös uudelleenlämmitin vahan lukuisia kertoja. Sokerimassanhan voi lämmittää niin monta kertaa kuin tarvitsee ja koska säärille tarkoitetut neljä kiekkoa eivät minulla riittäneet mihinkään, päätin kokeilla, voisiko vahan lämmittää uudelleen. Uudelleenlämmitys kesti kymmenisen minuuttia ja en kyllä huomannut tehossa mitään eroa, vaikka lämmitin vahan monta kertaa. Käyttämättömän vahan olisi saanut jättää astiaan seuraavaa kertaa odottelemaan, mutta koska seassa oli karvojani, halusin puhdistaa laitteen. Lämmin laite lähti öljyllä helposti puhtaaksi, mutta kovettuneen vahan poistaminen ei ollutkaan mikään pikkujuttu.  Olen jo pari vuotta käyttänyt vain epilaattoria ja sitäkin ennen lähinnä sokeria, joten en huomannut suojata kylpyhuoneen lattiaa mitenkään... Sokerimassahan lähtee ihan vedellä, mutta tämä ei todellakaan lähtenyt. Lasta on vieläkin likoamassa öljyssä, en jaksanut enää yrittää ja kylppärin lattialle jäi lopultakin pari vahaklönttiä, onneksi ilman karvojani. Muistakaa siis suojata ympäristö, jos kokeilette laitetta!

Laitoin vahan lämpenemään kahdelta ja kuuden aikaan aloin siivota sotkua, siinä välillä sain aikaan kaksi suhteellisen karvatonta säärtä. Olisin kuitenkin samassa ajassa epiloinut koko kehoni ja samalla säästynyt siivousurakalta. Jos tykkää käyttää vahaa karvojen poistoon, tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla, mutta epiloinnin kilpailijaksi tästä ei minun kohdallani ollut. Lämmitysastia on aivan loistava ja aion kokeilla sitä sokerimassan lämpimänä pitämiseen, mutta vahakiekot olivat nyt vähän pettymys tai sitten minulla (ja serkullani) vain oli vääränlaista karvoitusta. 

Hintaa aloituspakkauksella on 45,50 € ja lisävahapaketti maksaa 17, 90 €. Toivon, että vahaa vielä kehitellään eteenpäin, koska kuten ehkä tulikin jo selväksi, tuo lämmitysastia on aivan valtava parannus aiempaan mikrossa tai vesihauteessa lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen ja uudelleenlämmittämiseen ja uudelleenjäähdyttämiseen. Veet:illä kuitenkin on hyvää vahaa, joten en tiedä, miksi en näillä kiekoilla saanut aikaan läheskään yhtä hyvää tulosta. Tai eikö tähänkin olisi yksinkertaisesti voinut laittaa samantapaista vahaa? Joka tapauksessa olen edelleen iloinen, että sain kokeilla tätä ja jos vahaamisesta tykkää karvanpoistokeinona, kannattaa tämä ostaa vaikka vain saadakseen tuon lämmitysastian. Ja voi olla, että minulla ja sukulaisillani on liian paksut karvat tarkoitukseen, joten vahakin voi toimia muilla paremmin. :) 

2 kommenttia: