sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Sunnuntai

Rankka yö on jatkunut rankkana päivänä, onneksi huomenna on taas arki. Ajattelin, että auttaisi, jos lähtisin kaupungille katselemaan joulujuttuja, mutta juuri tänään kauppiaat olivat päättäneet soittaa meille romanttista, melankolista taustamusiikkia… Se oli niin kauheaa, että loppujen lopuksi se alkoi naurattaa minua! Valitettavasti hilpeys ei kestänyt kauaa. Tämä on ihan naurettavaa, tästä lähtien lainaan vain lastenkirjoja, ehkä Nalle Puh:ia… En selvästikään ole tarpeeksi vahva kestämään mitään sen monimutkaisempaa. :D

Näin myös muutaman käärmepainajaisen, mutta käärmeuniini on kuitenkin tullut jokin muutos. Näen niitä edelleen säännöllisesti, mutta en enää herää kylmässä hiessä ja valvo kahta tuntia pystymättä nukahtamaan. Omituista... Yhtenä yönä näin unta, että löysin multasäkistä pitkän punamustan kuolleen käärmeen ja tyynesti vain siirsin sen sivuun ja jatkoin työtä. Ja toisena yönä minua nauratti kohtaamani käärme, koska sillä oli niin hassu nimi, joku banaanikermatoffeekäärme tai vastaava... En tiedä, onko se virallinen tieteellinen nimi... :)

Joka tapauksessa katselin joulujuttuja aikani kuluksi ja otin muutamia kuviakin. Osan kyllä otin jo aiemmin viikolla. Laitan tähän nyt muutamia; jos haluat mennä katsomaan itse Stockmannin joulun, niin älä katso. :) Muutenkin olen miettinyt, että ehkä voisin tänä vuonna kirjoittaa silloin tällöin myös jotain jouluaiheista… Tiedän, että minulla on lukijoita, jotka eivät pidä joulusta, mutta voisin laittaa niihin teksteihin heti alkuun varoituksen. En oikein tiedä, mitä kirjoittaisin, ehkä vain omista jouluperinteistäni ja ehkä jotain diy-juttuja ja lempparijoululaulujani tai jouluaiheisia youtube –videoita, joista pidän ja joita katselen joulusta tunnelmoidakseni. Mitä mieltä olette? En kauhean montaa sellaista postausta kirjoittaisi, mutta ehkä jotain.

:)


Stockmannin joulu oli ehkä hiukan kiinnostavampi tänä vuonna kuin parina viime vuonna. Mukana oli sekä perinteisempiä että persoonallisempia koristeita. Kolme vuotta sitten siellä oli vaikka mitä ihanaa, mutta kahtena viime vuonna olen hiukan pettynyt. Tänä vuonna kyllä ihan tykkäsin, löysin montakin koristetta, jotka haluaisin.


Lasipallot, joiden sisällä oli koriste, oli edelleen suosittuja. Oli muuten myös sellainen, jossa oli vaalea noutaja (joskin enemmän minusta kultsi kuin labbis), ehkä minun pitää ostaa sellainen koiralleni... :)


Myös jo monena vuonna olleita muffinssijoulu"palloja" löytyi tänäkin vuonna, samoin oli tuollaisia kakunviipaleita... Onko ne tarkoitettu läskeille? Minusta ne ovat vähän outoja joulua ajatellen, mutta jokainen tietysti tykkää, mistä tykkää. Silloin ekana vuonna, kun noita muffinsseja oli, ajattelin, että kuka ihme ostaa tuollaisia, kunnes viereeni pysähtyi pari nelikymppistä naista, jotka olivat aivan ihastuneita niihin. Makunsa kai kullakin... :) Tosin nuo ketut ovat aika hienoja ja bambistakin olisin tykännyt, jos se olisi ollut vähän luonnollisempi. Tässä kuvassa se nyt kyllä näyttää aika luonnolliselta, mutta ei ollut. 

Minua viehättää enemmän nämä luontoteemaiset koristeet. Tuollaisen ylhäällä oikealla olevan kauriin jo ostinkin. Olen varmaan kertonut, että minun on todella vaikea olla inhimillistämättä eläinhahmoja (ja myös jossain määrin kasveja), esimerkiksi pehmolelut tuntuvat minusta hyvin inhimillisiltä. En voinut koskaan lapsena katsoa mitään piirrettyjä, missä seikkaili eläinhahmot, koska en kestänyt, jos heille tapahtui jotain pahaa. Joten otettuani yhden kauriista käteeni, se ilmeisesti telepaattisesti viesti minulle, että jos en osta sitä, siitä tuntuu, ettei hän kelvannut minulle, joten kassallehan se oli vietävä. Olisin tosin varmaan ostanut tuollaisen muutenkin. Luulen, että myös yksi isoista pingviineistä muuttaa meille ennen joulua, samoin oikeassa alakulmassa oleva makaava kauris. 

Jonkin verran myynnissä oli myös perinteisiä koristeita ja mustan ja turkoosin sävyiset kotisteet olivat ehkä hiukan erikoisempia. Minulla ei nyt ole kuvaa isoista turkooseista höyhenin koristelluista riikinkukoista, mutta niiden suhteen en osannut päättää, ovatko ne niin mauttomia, että ne ovat hienoja vai vain pelkästään mauttomia. Tavallaan tällaisten koristeiden (ja ehkä muidenkin) "ongelma" on se, että ne näyttävät hienoilta, kun niitä on iso kasa ja koko pöytä noudattaa samaa teemaa, mutta sitten kun vie kotiinsa vain muutaman, ei enää tiedä, mitä niillä tekisi. Sama juttu on yhtään monimutkaisemmissa palloissa, niitä täytyisi olla sitten ainakin tusina, mutta kun kappalehinta on 6-9 euroa, siitä kasvaa suuri summa koristeiksi, jotka on oikeastaan tarkoitettukin vain yhden joulun jutuksi. 


Perinteisen valkoisia ja lasisia koristeita oli tietysti myynnissä runsain mitoin. Mutta olenko ainoa, jolle tulee tuosta kaurispallosta (keskellä ylhäällä) mieleen synnytys??! Tuon oikean yläkulman lumisadepallon varmaan ostan, vaikka 17,90 € on kuitenkin aika paljon rahaa yksittäisestä koristeesta... Pidän lumisadepalloista, mutta ne ovat lähes poikkeuksetta todella huonolaatuisia. Tämä oli hyvin tehty ja mielestäni kaunis. Mutta en ymmärrä, miksi niihin ei laiteta pientä paristokäyttöistä moottoria, joka liikuttaisi lumisadetta koko ajan, sellainen olisi todella hieno! 

Sokoksella oli vielä koristeiden asettelu kesken, mutta laitan kuitenkin muutaman kuvan niistäkin.
En yleensä tykkää uskonnollisteemaisista koristeista, mutta alakuvan seimi kaikessa naiiviudessaan oli herttainen! Hintoja ei ollut vielä esillä, mutta luulen, ettei tuo ihan halvalla lähde, joten en sitä silti varmaan osta. Mutta en muista, että alkuperäisessä jouluevankeliumissa kukaan olisi lahjoittanut jeesus -lapselle leijonaa...?! 


Oikeassa alakulmassa on aivan uudenlainen joulukoriste uunituoreesta Accidental Death by Christmas -kokoelmasta... Minulle jäi vähän hämärän peittoon tämän koristeen tarkoitus, mutta jos joulu masentaa tai sukulaiset ärsyttää, niin tämän kuolemantähden veitsenterävillä reunoilla voi viiltää ranteet auki tai katkaista sukulaisen kurkun, joten kai sillekin käyttöä on. 

Minulla olisi itse asiassa ollut vielä pari kuvaa, mutta en enää kestä tämän latautumisen hitautta, joten olkoon nyt tässä. Tämä kone kyllä koettelee kärsivällisyyttäni pahemman kerran, eikä kärsivällisyys todellakaan kuulu hyviin puoliini! 

Mutta tapeltuani näiden kuvien kanssa noin kolme (3!) tuntia, aloin tuntemaan oloni vähän paremmaksi. Jotain hyötyä tästä tietokoneen romustakin on, näköjään... 

Nyt aion kokeilla sekoanko lopullisesti ottamalla käyttööni HBO Nordic:in ilmaisversion ja aloittamalla True Blood:in katselun. Jos ei minusta kuulu, niin minut on varmaan kärrätty lopullisesti jonnekin hoitoon. Tämän hilpeän lausahduksen myötä hyvää alkavaa lokakuun viimeistä (!!!) viikkoa! :)

10 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Täytyy itsekin käydä tsekkaamassa, tosin vasta vähän lähempänä joulua, nyt ei vielä pysty orientoitumaan jouluvalmisteluihin. Nuo alimman kuvakolmikon jääkarhut oli ilmeisesti Sokoksella? Muistatko mitä materiaalia nuo ovat? Näyttävät aika söpöiltä, pitää harkita jonkun hankkimista... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Se olisi kyllä mukavampaa, mutta kaikki parhaat jutut myydään jo tähän aikaan. :/

   Joo, ne oli Sokoksella. Ne oli ihan kevyitä, varmaan styroksia, jonka päällä oli "karvaa" ja glitteriä. Ne oli kyllä aika nättejä. :)

   Poista
  2. Ahaa, hyvä kun kerroit, voisin käydä sitten jo ensi viikolla tsekkaamassa. Eihän jääkarhut edes varsinaisesti ole mitenkään jouluisia, vois laittaa "talvikoristeita", siis jos ei olis tätä +10 lämpötilaa mitä nyt on. :)

   Poista
  3. Olen viime vuosina tykästynyt eläimiin joulukoristeina, varsinkin kauriita on kertynyt. Kyllä nuo aika jouluisilta näyttivät, tai ehkä se oli vain siksi, että kun oli joulujuttuja ympärillä. Tosin Sokokselle nyt vasta laitettiin joulukoristeita paikoilleen, joten ei kai niitä ihan heti myydä loppuun... Voit tuurilla yrittää odottaa -15% päiviä, joskus silloin on vielä haluamiaan tavaroita jäljellä. En kyllä edes katsonut, mitä nuo maksoivat, ehkä ne ei olleet kovin kalliita.

   Tänään on muuten alle kaksi kuukautta jouluun, en edes huomannut sitä tuossa kirjoittaessani! Aika kesäiset tunnelmat on kieltämättä lämpötilan puolesta... :/

   Poista
 2. Minä lukisin mielelläni joulujuttuja, varsinkin askarteluista, joita teet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Askarteluni tosin ovat sellaisia, että keskiverto 5-vuotias nyrpistäisi niille nenäänsä. :D

   Poista
 3. Jes, kiitos. Meillä ei ole Stockmannia, joten kiva tällainen maistiainen ennen jouluostosreissua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! :) Stockmannin jouluosastolle saisi kyllä uppoamaan melkoisen määrän euroja... :)

   Poista
  2. Todellakin. Hirveän kalliita koristeet muuten nykyisin! Yksi saattaa parhaimmillaan maksaa liki kymmenen euroa (siis jos puhutaan ns. tavallisista kuusen koristeista) ja normaalihinta on siinä 5 euroa. Isäni sanoisi tässä kohtaa jotain että "Markka-aikana...", mutta itse en viitsi enää sitä korttia vetää esiin. Ei kannata ajatella markoissa. Kuitenkin aika hauskaa, että meidän rakkain koristeemme lapsuudenkodissani on maksanut alle 3markkaa. Olkoonkin, että se on pahvia ja muovia; ei tuolla hinnalla saa mitään.

   Poista
  3. Niinpä ja minusta laatu ei vastaa hintaa. Varsinkin glitteriä on niin joka paikassa, paitsi siinä itse koristeessa loppujen lopuksi! :D Ja niin kuin tuossa tektissäkin sanoin, niin niitä samanlaisia pitäisi ostaa monta, jos ostaa vain muutaman, niin ne näyttää kotona vain hölmöiltä. Meilläkin on kyllä kotona koristeita, jotka ovat (jopa :)) minuakin vanhempia ja muutenkin olisi koristeita ihan tarpeeksi, mutta joskus sattuu pieniä sekoamisia joulutavaraosastolla... :D

   Poista