lauantai 5. joulukuuta 2015

Ihan liian laiha!

Tänään selvisi, että minä raukka olen laihtunut aivan liikaa. :( Olin kaupungilla vähän jouluostoksilla(kun oli niin ihana ilmakin tunnelmaa luomassa…!) ja asunnolleni kävellessäni oli jo pimeää ja satoi aivan kaatamalla ja tuuli päin naamaa ja koska minulla on silmälasit, näkyvyys oli aika heikko. Mutta tie on tuttu, koska olen asunut samassa paikassa jo aika pitkään ja kävelin omissa ajatuksissani. Tai tie olisi tuttu ellei tielaitoksen pojat olisi kaivaneet siihen isoa kuoppaa… Miten ikinä onnistuinkin kävelemään siitä raosta huomaamatta metalliaitaa kummallakaan puolellani, on aivan käsittämätöntä! Siis kun sieltä kuopan pohjalta kömmittyäni käännyin katsomaan, kahden suoja-aidan välissä oli niin pieni rako, että jos joku olisi sanonut, että mahdun siitä, en olisi uskonut, saati sitten siihen, että voin kävellä siitä raosta tajuamatta, että kummallakin puolellani on jotain! Jos se edellä mainittu joku olisi sanonut, että kävelen metalliaitojen raosta ja putoan isoon kuoppaan, olisi se heti tuntunut paljon todennäköisemmin minulle tapahtuvalta asialta… No, joka tapauksessa, sinnehän minä putosin… Onneksi minulla kuitenkin on vielä sen verran pehmustetta ahterissani, ettei käynyt kuinkaan. :)

Tätä ei muuten olisi tapahtunut, jos painaisin vielä sen plus 120 kiloa! Joten mitä tästä opimme… No, joulu on tulossa, joten eiköhän tilanne korjaudu ainakin vähäksi aikaa… Herkkulakko nyt kuitenkin jatkuu vielä ensi viikon, mutta ensi viikon lopussa menen kotiin joululomaksi ja vaikka ajattelin yrittää varata enemmät herkuttelut sinne ihan joulun ympärille, en enää sen jälkeen ole niin ehdottomassa lakossa. Söin kyllä viime viikonloppuna karkin, kun yhdessä kaupassa oli joulupukki ja hän sanoi, että näytän niin reippaalta tyttölapselta, että saan karkin, vaikken ihan pieni enää olekaan. :) (Ja ainakin jälkimmäisessä pukki oli ihan oikeassa!) Laitoin sen karkin sitten mitään ajattelematta suuhuni, enkä sitten viitsinyt sitä pukin nähden sylkeä poiskaan. Mutta ehkä se yksi karkki voidaan unohtaa. Ja saman tien se tuorejuustokin…

Menen tosiaan ensiviikon lopussa kotiin ja omaan asuntooni palaan sitten vasta tammikuussa. Pesin jo pikkujouluviikonloppuna makuuhuoneiden ja olohuoneen ikkunat, katot ja seinät, koska ajattelin, että ehkä voisin tänä vuonna ottaa joulunaluspäivinä vähän rennommin. Yleensä haluan, että kaikki on aivan täydellisen puhdasta jouluaattona, mutta ehkä ne pysyy riittävän puhtaina… Tai sitten pesen niitä aatonaattona aamuyöhön saakka, koska saan päähäni, että ne ovat sittenkin ehtineet likaantua uudelleen… Toisaalta odotan joulua innolla ja toisaalta se myös pelottaa, koska mielialani laskee niin helposti, mutta ei auta kuin katsoa, miten se sujuu. Tulisipa lunta, kura ja sade ja harmaus ovat aika tehokkaita keinoja joulumielen hukkaamiseen. Juuri tänään mietin, että olisi ollut ihanan idyllistä kierrellä kauppoja, jos ei olisi satanut ja myrskynnyt ja ollut pimeää jo yhdeltä, kun kaikkialla oli koristeita ja kaupoissa soitettiin joululauluja.

Mutta nyt on pakko yrittää alkaa nukkua. Aamulla ajattelin mennä kirpparille ja sinne on pakko mennä aikaisin, koska on lauantai ja iltapäivällä siellä on ihan hirveästi ihmisiä. Pitää laittaa kello soimaan. Olen nykyisin herännyt aamuisin ilman herätyskelloa (mitä en ikinä ennen melatoniinia olisi uskonut mahdolliseksi!), mutta vaikka yleensä herään noin yhdeksän aikoihin, välillä saatan nukkua pidempäänkin, joten varmuuden vuoksi laitan joskus kellon soittamaan. Puhelimessani vain on se ongelma, että herätyskellon asetuksiin ei laiteta pelkästään aikaa, vaan myös päivämäärä ja siitä on vitsit vähissä, kun oikeasti pitäisi olla jossain aamulla ja on laittanut herätyksen keskiviikkoaamun sijaan seuraavan viikon tiistaiksi, kuten tein tässä taannoin. Tosin jokin vaisto herätti minut viisi minuuttia ennen sitä kuin olin ajatellut, että on viimeistään noustava ylös. Mutta olisipa ainakin ehtinyt nukkua univelat pois kuudessa päivässä, viidessä minuutissa ja neljässä sekunnissa…

Yritän vielä viikonloppuna kirjoitella jotain jouluisempaa, otin vielä vähän jotain kuviakin. Mutta nyt tosiaan nukkumaan… :) Hyvää viikonloppua! :)

2 kommenttia: