maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulukiireitä

Minulla oli aikomuksena kirjoittaa joulun alla kaikenlaista jouluaiheista tänne blogiinkin, mutta olen ollut niin kiireinen, etten ole ehtinyt edes syödä. Mikä kai on hyvä asia. Yksi päivä siivosin suunnilleen jalat ristissä, koska tuntui, etten ehdi edes vessassa käydä. Ja olen katastrofaalisesti jäljessä aikataulustani, joten en tiedä, mitä tästä tulee. Tai no, joulu tulee parin päivän päästä, oli sitten kodinhoitohuoneen kaakelit pesty tai ei. Se on minulla aina se viimeinen siivouskohde ja yleensä siinä käy joulun alla niin, että ei vain aika riitä.

Sunnuntaina vielä laiskottelin, enkä tehnyt muuta kuin paketoin lahjat ja se sai minut vielä pahemmin jälkeen aikataulustani. Tosin lahjojen paketointikin kyllä käy työstä, varsinkin kun keskimmäinen kissa tuli "auttamaan". Sanoisin jopa, että jos pitää valita nelijalkaisen apulaisen ja yksin tekemisen väliltä, niin ehkä kannattaa tehdä yksin... :) Jo puolessa välissä paketointia meillä oli teippiä hännässä, yksi lahjapaperirulla oli purtu rei'ille, lahjanaru oli pakko heittää pois, koska se oli niin solmussa, ettei sitä olisi saanut ikinä auki ja osa pakkausmateriaalista oli syöty. Ja myös kissa aiheutti hankaluuksia.

Tein muuten tänä vuonna jopa joulutorttuja. Sehän on yksi minun jouluperinteistäni, että ostan aineet joulutorttuja varten ja sitten heitän ne kesällä käyttämättöminä pois. Tänä vuonna päätin, että olkoon, mutta kun tein jotain muuta voitaikinasta ja sitä jäi ylimääräistä, niin tein sitten torttuja. Tosin jouduin käyttämään taatelihilloa, kun en tosiaan ollut ostanut aineksia. Mutta ihan hyviä niistä tuli. Olen muutenkin leiponut varmaan enemmän kuin koskaan, olen joutunut leipomaan useammalle sukulaiselle, koska en kehdannut kieltäytyä ja äitini oli vielä luvannut useammalle ystävälleen, että voin leipoa heille kakkuja. Kakkuja en ole edes maistanut, koska jo pelkkä leipominen sai minut voimaan pahoin, mutta paistoin äidin kanssa pipareita ja koska hän aina huutaa minulle, jos piparit yhtään palaa, keksin, että tänä vuonna voisin syödä todistusaineiston. Jouduin syömään paljon palaneita pipareita...

Nyt alkaa jo näyttää pahalta valkean joulun suhteen... On todella vaikea päästä joulutunnelmaan, kun sataa ja kaikkialla on niin syksyisen näköistä. Toimme jo lauantaina kuusen sisälle ja se tuntuu nyt tällä hetkellä taas niin oudolta... Olen edelleen vähän peloissani joulun suhteen, mutta toistaiseksi kaikki on ihan ok. Toisaalta minulla on tosiaan niin kiire, etten ehdi miettiä liikoja ja olen myös nukkunut melko hyvin. Tosin juuri viime yönä en saanut nukuttua ja jostain käsittämättömästä syystä yritin saada unenpäästä kiinni kuvittelemalla, millainen häntä sopisi kaikille tuntemilleni ihmisille, jos kaikille ihmisille yhtenä kauniina päivänä kasvaisi häntä. Olen melko varma, että se on merkki siitä, että mielenterveysongelmani eivät ainakaan ole ohi... Mutta oli se ainakin mielenkiintoisempaa kuin lampaiden laskeminen.


Huomenna menen vielä jouluostoksille... Toivottavasti siellä ei ole ihan hirveästi ihmisiä, ahdistun väenpaljouksissa. Yritän nyt kuitenkin vielä ehtiä kirjoittaa edes jotain jouluaiheista tai muutenkin ennen aattoa, mutta jos en ehdi, niin toivotan jo nyt varmuuden vuoksi hyvää joulua! :) 

4 kommenttia:

 1. Sama juttu täällä, että jouluvalmistelut ovat ihan vaiheessa. En ole vielä edes paketoinut... Huomenna täytyy hoitaa se homma. Minulla vaan on lahjoja sekä täällä kotonani, että vanhempieni luona (joulun kun kuitenkin vietän siellä) ja kaikki paperit plus nauhat tietysti omassa vaatehuoneessa. Viime vuonna paketoin vanhemmillani ja hain muuten lahjapaperit vasta pari viikkoa sitten sieltä pois :D. Mihin ihmeeseen se vuosi taas meni.

  Tänään (tai oikeastaan eilen) heräsin aikaisin aamulla ja vaikka olisin saanut vielä nukkua, niin päässä pyörivät kaikki asiat, mitä pitäisi ehtiä tehdä. Ja kun olin uninen, niin ajatus katkesi sata kertaa, kun yritin aikatauluttaa juttuja päässäni. Paljon on tehtävää, mutta onneksi en ole sellaista "apua-pitää-ehtiä-vaikka-mitä"-stressaajatyyppiä. Jotenkin vaan haluankin valmistautua jouluun monella tapaa. Se on niin tärkeä juhla ja vaikka siihen liittyy itselläkin yksinäisyyttä ja masennusta, niin joulua valmistellessa sitä ei muista (aattoiltana sitten vasta :P). Harvoin pystyn unohtamaan yksinäisyyteni, mutta joulua ennen, touhutessa, pystyn ajottain.

  Kaupoissa on ollut hirveästi ihmisiä eilen ja tänään... Siitä huolimatta ajattelin vielä huomenna hakea vissyä, kun lähikaupassa ei ollut Pirkkaa. Vaikka niin vannoin, että keskiviikkona en mene mihinkään. Minuakin ahdistaa se melu ja häly jos täytyy itse tunkea mukaan. Mutta esim. autossa istuessa tykkään katsella, kun ihmiset touhottavat joulua. Ja kaupassakin voisin vaikka istua jollain penkillä vaan katselemassa. Joulun aikaan kyllä usein toivon, että olisi pikakassoja. Siis niitä "kymmenen ostosta tai vähemmän". Monet tuntuvat ostavan tilinsä tyhjäksi näin jouluna ja itse siinä sitten jonottaa puoli tuntia joku vissypullo kainalossa.

  Hyvää joulua sinulle ja koitetaan molemmat jaksaa :). Tai selvitä liikoja masentumatta pyhien yli. Ilma on paskaa, mutta ei muuta kuin sälekaihtimet/verhot kiinni, tunnelmavalaistus päälle ja joululaulut soimaan. Milloin muuten olet lähdössä vanhemmillesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Minä sain äsken siivottua! :) Tosin se kodinhoitohuone nyt taas jäi, mutta olkoon. Ei siitä onneksi ole kovin kauaa, kun siivosin sen kunnolla.

   Olen siis ollut kotona jo koko viime viikon. Ei minulla omalla asunnollani olisikaan paljoa tekemistä, mutta meillä kotona sitä riittää. Jouduin vielä siivoamaan parin sukulaisenkin luona ja leipomaan monelle ihmiselle, olisi kyllä muutenkin ollut tarpeeksi.

   Minulla myös kaikki on hukassa joulun aikaan ja kaikki on väärässä paikassa! Puolet ajasta menee siihen, kun siirtelee tavaroita paikasta toiseen, kun aina ne on tiellä!

   Minulla on ihan sama, että tämä valmistelu menee niin kiireisenä ja väsyneenä, ettei ehdi ahdistua, mutta sitten kun on aikaa ajatella... Ja toisaalta kai niinkin, että kun joulu on minulle niin suuri juttu, niin silloin sen oman perheen puuttumisen huomaa kaikkein konkreettisemmin. Mutta toivon, että tämä joulu olisi helpompi kuin viime joulu.

   Kävin tiistaina ostoksilla, enkä varmaan ikinä ole osunut kauppaan niin hiljaisena aikana! Luulin, että siellä olisi jonot ulos saakka! Kassoillekin sai vain kävellä, ei täytynyt jonottaa ollenkaan. Mutta ahdisti se, miten kallista kaikki on. :/ Tai eihän tietysti olisi pakko ostaa, mutta pitäähän sitä nyt joulua olla kaikenlaista erityistä.

   Hyvää joulua myös sinulle ja toivottavasti mieliala pysyy hyvänä! :) Täällä on edelleen kurja ilma, mutta sille ei nyt voi mitään.

   Poista