tiistai 21. kesäkuuta 2016

Ebay Haul

Joku pyysi jossain vaiheessa postausta Ebay shoppailuistani ja tartuin heti aiheeseen, koska tykkään itse katsella Ebay Haul –videoita. En ole koskaan nähnyt tällaista postausta blogissa, joten en oikein tiedä, toimiiko tämä pelkkänä tekstinä, mutta kokeillaan. Tässä ei nyt sitten tule muuta kuin Ebay ostoksiani, joten jos ei aihe kiinnosta, niin älkää turhaan lukeko toivoen muuta aihetta. :)

Ebay siis… No, se on varmaan kaikille tuttu, joten en ala siitä sen enempää kertomaan. Aloin käyttää Ebaytä muutama vuosi sitten, kun Amazonilta poistui ilmaiset postikulut ja en ole pahemmin Amazonille harhautunut sen jälkeen. Tosin ne ovat kyllä aika erilaiset, Ebayssa on paljon halpaa krääsää, Amazonilla tarjonta on laadukkaampaa ja kalliimpaa. Käytän melkein aina uk –versiota, ihan vain koska olen tottunut käyttämään sitä. Tulliraja on noin 22 euroa (suunnilleen?), joten sillä ei kai olisi väliä, minkä maan Ebayta käyttäisi, kun suurin osa tavarasta tulee kuitenkin jostain Kiinasta.


Ebayn paketit siis saapuu yleensä muoviin pakattuna ja 99 prosenttia tilaamistani jutuista tulee ihan kotiin saakka. Muun muassa juuri tilaamani allasnuudeli (?) ja sain suurta huvia katsellessani postinkantajan yritystä tunkea sitä postilaatikkoon. Tilaan muuten suurimman osan juuri siksi ihan kotikotiin, koska vanhemmillani on postilaatikko ja täällä kaupungissa tavaran joutuisi hakemaan postikonttorista.

Olen ehtinyt kuvien oton jälkeen tilaamaan pari juttua, muun muassa sen allasnuudelin (vai miksi sitä kutsutaan; minun nuoruudessani niitä sanottiin mielestäni lötköpötköiksi), mutta muuten tässä ovat tämän vuoden Ebay –ostokseni kokonaisuudessaan. (Ja tilasin muuten sen lötköpötkön/allasnuudelin yhtä diy:ta varten, ihan niin lapsellinen en ole, että sen altaaseen ottaisin! :D Melkein kyllä! :))

Miksi sitten tilailen… Osittain ihan rahan takia. Usein näen jossain kaupassa jotakin, mitä haluaisin, mutta jota pidän liian kalliina, joten katson heti siinä kaupassa puhelimestani, saisiko sen Ebaysta. Esimerkiksi näin syksyllä portaisiin laitettavaa liukuesteteippiä 8,90 € / 5m. Ebaysta sain sen 2,83 € /5m. Teipit näyttivät ja tuntuivat samanlaisilta ja siinä kalliissa kaupan teipissäkin oli teksti "made in china", joten en tiedä, oliko niissä jotain eroa. Ostin teipin laitettavaksi puuliiterin edessä olevaan puiseen portaaseen, joka on aina sateella niljakkaan liukas ja se pysyi siinä syksyn, mutta sitten talven pakkasilla irtosi, joten en tiedä, oliko se sitten laatuongelma vai olisiko niin käynyt myös sen kalliimman teipin kanssa. Mutta niittasin sen kiinni portaaseen, joten se silti edelleenkin toimii.  Samoin tarvitsin lasileikkuria yhteen pieneen hommaan, joten sen sijaan, että olisin maksanut (varmasti laadukkaammasta) Suomessa kaksi kymppiä, maksoin punnan Ebayssa.

Tämän touhun eettisyydestä minulla ei muuten ole aavistustakaan. Sain juuri kuulla saarnan siitä, miten osallistun Suomen laman pahentamiseen tilaamalla halpaa lapsityövoimalla tuotettua romua Kiinasta. Sanojalla oli varmastikin hyvä pointti. No, ainakin tuon ensimmäisen osan suhteen, tuo jälkimmäinen kyllä hyvin suurella todennäköisyydellä pätee ihan niihin Suomesta ostettuihinkin, koska made in china niissäkin lukee. Ainakin Ikea ja H&M hyvin tunnetusti nousee julkisuuteen varsin usein lapsityövoimaväitteiden takia. Mutta ostamalla suoraan Kiinasta, maahantuojalta ja jälleenmyyjältä jää rahat saamatta, joten eihän tämä Suomen taloudellista tilannetta auta. Tunnustan nyt, etten oikein ole perillä siitä, miten suurta vääryyttä teen ostamalla Ebaysta, joku paremmin asiaa tunteva voi valaista minua.

Tarvitsemieni tavaroiden lisäksi tilaan koruja ja pienimuotoiseen askarteluun/koristeluun tarkoitettuja juttuja, jotka ovat todella halpoja ja myönnän, että joskus ihan vain ajankulukseni selailen Ebayta ja joskus tilaankin jotain. Laitan usein hakusanaksi ”Christmas” ja ”lowest price + p&p” ja saan näkyville nollasta lähteviä huutokauppoja. Joskus siellä on pelkkää romua, joskus saa jotain ihan kivaa pikkurahalla. Ja siinähän se hauskuus onkin.

Korut ovat olleet pääosin ihan hyviä hintaansa nähden, mutta esimerkiksi viime kesänä ostin sudenkorentokorun (joita ostin kaksi ja arvoin toisen ja jos vielä luet, taidat ehkä jo tietää, mikä siinä oli ongelma?!), joka oli minusta todella hieno ja josta pidin kovasti. Mutta se otti ja vaihtoi väriä! En tiedä miksi, se ei vaikka kastunut tai mitään, mutta se ei enää ole hopeanvärinen, eikä siis käyttökelpoinen. Tai no, jos tykkää kullanvärisistä koruista... :D Tai se ei ole edes selkeästi edes kullanvärinen, se on vain pilalla. En myöskään tiedä, miten allergiaturvallisia korut on, minä en tietääkseni ole allerginen millekään, joten itselleni ei ole aiheutunut ongelmia.

Tilasin myös yhdet kengät (niistä lisää myöhemmin) ja joskus aiemmin pari paitaa. Vaatteiden tilaaminen Ebaysta on vähintäänkin hankalaa, koska koot ja materiaalit voivat olla vähän mitä vain… Edellisjouluksi ostin äidille villapaidan ja myönnän, että en katsonut sitä kokotaulukkoa, jossa oli mitat. Äiti on iso tyttö ja ajattelin, että villapaidan olisi muutenkin hyvä olla väljä, joten otin koon XXL. Paita tuli aikanaan perille ja se oli pikkuruinen. Painan noin 30 kiloa vähemmän kuin äitini (ja äitini vielä on yläosasta iso, kun taas minä olen päärynä) ja paita ei tosiaankaan mahtunut minullekaan. Paita kuitenkin oli laadukas ja hieno, joten menin uudelleen selailemaan Ebayta ja tällä kertaa katsoin niitä taulukoita ja tilasin eri myyjältä jälleen koon XXL. Ja se on tosiaan äidillekin väljä. (Sen ensimmäisen annoin joululahjaksi tädilleni). Minulla oli paidat yhtä aikaa, enkä löytänyt niistä minkäänlaista eroa, paidat lappuja myöten olivat täysin identtiset, mutta toinen tosiaan oli paljon isompi. En sitten osaa sanoa, mistä se johtuu. Kai niillä sitten oli eri valmistaja… Mutta jos tilaatte vaatteita, katsokaa ne mitat! Pelkän kokonumeron perusteella on ihan turha yrittää osua oikeaan! Mutta tässä tapauksessa olin kyllä tyytyväinen paitoihin laadun ja ulkonäön suhteen ja en tosiaan katsonut ensimmäisellä kerralla mittoja, joten voi sieltä ihan hyviäkin vaatteita saada.

Mitä en tilaisi Ebaysta, ainakaan mistään Aasiasta, on syötävä tai kosmetiikka. Esimerkiksi halvoista feikkipaleteista on tutkimuksissa löydetty raskasmetalleja ja bakteereja ja vaikka mitä, joten vaikka ne on halpoja, en laittaisi mitään sellaista lähelle silmiäni. Tosin juuri eilen tein youtuben inspiroimana DIY kasvonaamion liimasta, joten...! Mutta se on vain minulle sellainen asia, jonka suhteen en ottaisi riskiä. Sitä paitsi en muutenkaan näe järkeä ostaa kopioita kalliimmista paleteista. Ei kukaan osta vaikka UD:n paletteja, koska tarvitsee juuri ne meikit, ne ostetaan merkin ja laadun takia ja jos ei halua maksaa niin paljoa, niin voi ostaa halvemman merkin meikkejä. Jokainen tietysti ostaa ja käyttää mitä haluaa ja youtubessa on paljon ylistäviäkin videoita Ebaykosmetiikasta, mutta minä en ainakaan kannusta ketään siihen. Ainoa, mitä olen miettinyt, on Flash -paletti kopio, mutta en nyt ainakaan toistaiseksi ole siihen sortunut.

Siveltimet sen sijaan on ihan hyvä ostos (kannattaa kuitenkin pestä ne varmuuden vuoksi ennen käyttöä), minun nähdäkseni niillä ei voi tehdä kovin vakavaa harmia itselleen. Mitä nyt muutaman meikkikatastrofin, mutta luulen, että se onnistuisi minulta millä tahansa siveltimellä. :/

Ja yksi vinkki; kuulemma kaikki kynsijutut ja tekoripset kannattaa tilata Ebaysta! Tai ainakin olen nähnyt lukemattomien vloggaajien ja bloggaajien sanovan niin. Itse en siitä tiedä, mutta ne kuulemma ovat ihan hintansa arvoisia ja paljon halvempia kuin Suomessa.

Ja muuten vielä kännykkätarvikkeet, siis koristeet, suojakuoret, yms. kannattaa tilata Ebaysta. :)
Ja monet myös ostaa aurinkolaseja, mutta muistakaa kuitenkin, että huonolaatuiset aurinkolasit ovat haitallisempaa kuin se, ettei käytä arskoja ollenkaan.

Niin ja joo, teen joka vuosi vanhemmilleni joulukalenterit ja Ebaysta löytää kätevästi kaikenlaista pientä luukkuihin ilman, että kalenterin hinta nousee pilviin. Ehkä lapsillekin, tosin en taas tiedä, miten turvallisia esim. lelut ovat…

Tämä lista saattaisi jatkua aika pitkään… :) Yleisesti ottaen, jos tarvitset/haluat jotain, sen ei tarvitse olla merkkituote ja voit odottaa jopa kaksi kuukautta sen saapumista, katso, mitä se maksaisi Ebayssa.

Punta on hyvin yleinen normaalihinta Ebayn tuotteille, sillä löytää ihan loputtomiin kaikenlaista. Huutokaupoista saattaa joskus saada tavaroita ihan pikkurahalla. Ja näihin hintoihin yleensä sisältyy myös postikulut, joten kun Suomessahan pelkkä postimerkki maksaisi 1, 20 €, se tuntuu aika oudolta. (Joskus muuten kestää viikkokausia saada tavarat…) Kärsivällisyydellä voi tuotteita saada aika halvallakin. Ei kannata innostua liikaa huutokaupassa, varsinkaan ellei kyseessä ole yksityinen myyjä. Jos myyjä on yritys ja varsinkin jos myyjällä paljon palautteita, toinen kappale samaa tuotetta tulee hyvin todennäköisesti uudelleen myyntiin vanhan huutokaupan päätyttyä. Kannattaa myös aina tarkastaa, millä hinnalla tuotteet saisi ostettua heti, ettei tarjoa liikaa. Ja aina, kun löytää jotain, josta tykkää, kannattaa kopsata otsikko ja laittaa hakukenttään siltä varalta, että sen voi saada vielä halvemmalla.

Ok, jotkut tilaamani tuotteet ovat kaikin tavoin halpoja (ja mitä voi edes odottaa yhdellä punnalla?!), mutta ihan ehdottomasti suurimpaan osaan olen ollut täysin tyytyväinen. Melkein aina olen ihan täydestä sydämestäni voinut antaa positiivisen palautteen ja viisi tähteä ja yleensä tuote vastaa ihan sitä, mitä voisi ostaa Suomessakin kaupasta. Mutta kovin kalliita tuotteita en oikein ole uskaltautunut tilaamaan, koska niistä ei tosiaan tiedä. Ihan sama, jos menee punta hukkaan, mutta isompien summien menetys jo sitten harmittaisikin.

Joten, mitä olen ostanut vuoden 2016 ensimmäisen puoliskon aikana?


Mitä arvaisitte tälle kasalle hinnaksi? Kerron sen myöhemmin ja esittelen vielä kaiken vähän yksityiskohtaisemmin. Nyt muuten kun tarkastin tätä varten hintoja, huomasin, että vaikka tavara olisi maksanut sen punnan ja nykyisellä kurssilla se tarkoittaisi noin 1, 25 €, näistä on veloitettu 1, 30 € - 1, 36 €. Siis Paypal ottaa siitä hiukan jotain, mutta miksi se vaihtelee muutamalla sentillä samana päivänäkin, on mysteeri… Koska en viitsi nähdä sitä vaivaa, että tarkastaisin jokaisen tuotteen hinnan myös verkkopankista, laitan jokaiselle punnan maksaneelle tavaralle hinnaksi keskiarvon 1, 33 €.
Ja nyt sitten kaikki ostamani (paitsi se allasnuudeli, koska otin kuvat ennen sen tuloa J) yksittäin. :) 

Laitan muutaman suosituksen, jos jokin muu kiinnostaa, niin pyydä linkki kommenttiboksissa ja laitan sen, jos vain voin (aina ei voi. :( ).


1. Kalvonaamioita (1, 85 € /10 kpl), Brush egg (1, 33 €), Real Techniques kopio (1, 73 €) ja hammasharjasivellin (1, 50€).

Ok, sanoin etten ostaisi mitään nimetöntä kiinalaista kosmetiikka netistä, mutta ajattelin, ettei kalvonaamio mitään tee. Eikä teekään. :( Tosin minulla ei mikään kalvonaamio tee mitään.

Sivellinmunia on näkynyt viime aikoina kaikissa kosmetiikkablogeissa, mutta minähän en maksa viittätoista euroa moisesta, kun Ebaysta saa punnalla. En tiedä, miten aito toimisi, mutta feikki toimii oikein hyvin.

Sitten nuo kaksi sivellintä, ensimmäinen on Real Techniquesin häivytyssiveltimen kopio. Real Techniquesithan ei aitoinakaan mitään omaisuutta maksa(varsinkaan iHerbissä), mutta ajattelin nyt kokeilla feikkiä, koska niitä on näkynyt kaikilla Ebay Haul videoilla ja alaa tuntevatkin ovat kehuneet. Eikä siinä ainakaan minun nähdäkseni mitään vikaa olekaan. Se on tosiaan kevyt aitoon verrattuna, mutta ihan hyvä.

Artisin hammasharjasivellin maksaisi kymmeniä euroja... En tiedä, kuka niitä ostaa, mutta feikkejä on myös näkynyt videoilla ja niitä on kehuttu. Minäkin siis menin ostamaan kopiota, mutta sitten silmiini osui pinkki sivellin (joka ei sitten luonnossa ollutkaan pinkki) ja ostinkin sen. Mutta en tiedä, olisiko se aidonnäköinen kopio sitten parempi, koska en oikein tule juttuun omani kanssa. Harjakset taipuvat hiukan toiseen suuntaan, joten meikkivoiteen voi sillä levittää vain siihen suuntaan ja minusta se on väärä suunta. Tai ehkä se johtuu siitä, että olen tottunut käyttämään tiettyä sivellintä, jolla saa tehtyä pyörivää liikettä, enkä sitten osaa tehdä mitään muuta. Mutta en vain saa tällä meikkivoidetta nätisti, joten tämä taisi nyt olla hukkaostos.


2. Konjac sieni (1, 33 €) ja kuoriva pesulappu (1, 33 €). :)

Molemmat aivan loistavia ja jos sinulla ei vielä ole näitä, mene hyvä ihminen ostamaan! Konjac -sieniä saa Suomestakin noin kuusinkertaisella hinnalla ja suomalaiset myyjät kertovat, että heidän sienensä ovat turvallisia käyttää, eivätkä sisällä mitään bakteereja tai muuta inhottavaa, toisinkuin ulkomailta ostetut. Voi olla tottakin, mutta käytön suhteen ne ovat täysin identtiset. En nyt lähde vähättelemään sitä mahdollisuutta, etteikö niissä voisi olla jotain bakteereja, mutta ostan silti omani Ebaysta. Mutta ostit sitten Ebaysta tai Suomesta, niin konjac -sieni on kyllä sellainen tuote, jota jokaisen naisen pitäisi vähintään kokeilla!

Ja pesulappu nyt on pesulappu. :) Se on itse asiassa aivan loistava tuote, varakappale on jo matkalla. :) Se oikeasti kuorii, eikä vain lupaa! Herkkäihoisten varmaan kannattaa jättää väliin, mutta jos ei jaksa hinkata itseään tuntia jollain ”kuorivalla” suihkugeelillä, jossa on kolme raetta litrassa, kannattaa ostaa kuoriva pesulappu Ebaysta.


3. Kaulapannat kertaa neljä. Iso kaulapanta 0, 78 € /huutokauppa, pienet pannat 1, 33 € kpl = 2, 66 €, täplikäs kaulapanta 0,76 €/huutokauppa

Tilasin ensin tuo ison kaulapannan. Ilmoituksessa oli kyllä mitat, mutta katsoin vain otsikkoa, jossa sanottiin, että ...collar/kitten/puppy... No joo, panta on pidempi kuin kissa. :) (Hyvin kärttyisen näköinen kissa, joka yritti nukkua, eikä poseerata! :))


Koiralleni se taas on liian lyhyt, mutta se on niin hieno, että teen varmaan jonkinlaisen virityksen, jotta hän voi silti käyttää sitä. Joskus tulee pienehköjä huteja, yleensä, kun en lue tarpeeksi tarkasti, mitä olen ostamassa. Kun pannan saatuani aloin katsoa ilmoitusta uudelleen, siinä oli kyllä tarkat mitat, mutta minä olen vain katsonut otsikkoa. Ilmeisesti Kiinassa on aivan valtavia kissoja! Sikälihän tämä olisi aivan mielettömän hieno, laadukkaan oloinen ja maksoi vain 78 senttiä, mutta kissoille tämä on tietysti ihan liian iso ja koiralleni taas liian pieni. Mutta ajattelin kyllä, että yritän laittaa tähän jonkun lisäpalan, jotta voin käyttää sitä koirallani ja kuten näkyy, tilasinkin jo kissoille samanlaiset, mutta pienet pannat (punnan kappale). Ja täplikäs panta oli taas huutokaupasta.


4. Wine Charms 1, 80 € /huutokauppa. Kyttäsin näitä pitkään, koska nämä olivat kuvassa todella hienot ja hinta nousi aina aika korkeaksi, mutta sain sitten lopulta alle kahdella eurolla. Mutta nämä olivat nyt sellaiset, että olisivat jääneet ostamatta, jos olisin tiennyt laadun etukäteen. No, näitä sattuu.

 
5. Helmipunos 0,  38 € /huutokauppa, Sydänrei'itin 0,32 €, Pallonarujuttu 0, 38 € /huutokauppa, Pitsiteippi 1, 91 €

Heti perään toinen huti. Tuo helmipunos näytti kuvassa todella kivalta ja ajattelin, että siitä saisi pikkuiseen tekokuuseeni koristetta, mutta se ei ollut sellainen kuin luulin kuvan perusteella. Sydänrei’itin oli impulssiostos, samoin pallonarukoristenauha, pitsiteippiä taas olen ostanut jo monta rullaa. Se maksaa Suomessa monta euroa, joten jos sitä haluaa, Ebay on taas oikea osoite.


6. Latausjohto 1,33 €, Ledvalo 2, 64 €

Latausjohtoa ei varmaan tarvitse perustella, Ledvalo laitetaan kännykän kuulokereikään ja se todella auttaa kuvaamisessa. Sitä taas suosittelen.

(Muistin muuten juuri tilanneeni myös autolaturin, mutta se on tietysti äidin autossa…)


7. Perhosia… Vaaleanpunaiset perhoset 1, 33 € x2 = 2,66 € (24 kpl), Valkoiset perhoset 0, 74 € /huutokauppa, Pinkit perhoset 1, 02 €, mustavalkoiset perhoset 0, 54 €/huutokauppa.

Enpä tiedä, perhoset vain ovat viehättäneet silmääni tänä keväänä. :) Olen koristellut niillä vähän kaikenlaista.


8. Sydännuppineulat 1, 33 €.

Tämä oli nyt se, josta en vain voinut antaa positiivista palautetta ja sainkin rahat takaisin. Laatu on aivan kamala. Muuten olisivat olleet hienoja.


9. Hello Kitty -kello 1,29 € /huutokauppa, Kännykkäkoriste x2 1, 33 €

Kello on ihana, mutta valtava. Kännykkäkoristeita tilasin vain yhden, mutta sain kaksi. Ne ovat hienoja, mutta juuri kun olin aikeissa liimata toisen paikoilleen, tajusin, ettei puhelin enää sitten mahtuisi kuoriinsa… No, jälleen kerran: näitä sattuu.


10. Turvahakaneulat 1, 33 €, Virkkuukoukut 1, 85 € /6 pakettia!, Silmälasinputsausjuttu 1,33 €, Kynttilänsydämet 1, 33 €

Turvahakaneuloja tarvitsen vähän siellä sun täällä. Olen itse asiassa ostanut noita jo useamman pussin ja tykännyt. Virkkuukoukkoja tilasin yhden paketin, sain kuusi. Yhden jo annoinkin pois. Tätini mukaan olivat hyviä koukkuja. :)

Ajattelin tehdä pari kynttilää, siksi sydämet. Ja silmälasinpuhdistusjuttua taas suosittelen; eihän se vesipesua vastaa, mutta käsilaukkuun todella kätevä!


11. Lasileikkuri 1, 33 €, Kissanlelu 1, 33 €

Rikoin yhdestä lyhdystä lasin ja tarvitsin lasileikkuria leikatakseni uuden tilalle. Kyllä tällä sai leikattua, mutta ei tästä nyt aivan ammattikäyttöön olisi… :)

Kissanlelu on sellainen laserjuttu, joka heijastaa pinkin hiiren lattialle. Kissani kerta kaikkiaan vihaavat sitä! :D Heillä ei ole hauskaa, kun he eivät saa mitään kiinni, vaikka kuinka yrittäisivät, joten olemme siirtyneet takaisin perinteisimpiin leluihin. Kuten niihin pahvilaatikoihin, jossa lelut tulevat… :D


12. Hortensia 1, 33 €.

Joo. Kaupoissa on näkynyt näitä tekokukkia koko kevään ja ne ovat ihania, mutta kalliita, jos ostaisi koko kimpun, joten ajattelin kokeilla, olisiko Ebayn versio vastaava. Ei ollut ei.


13. Jänönkorvat 1,33 €, Hiuspanta 1, 33 €

Jäniksenkorvat ostin, koska näin syksyllä jossain kaupassa valkoisen fleecetakin, jossa oli korvat ja se oli minusta hurjan söpö, mutta takki oli aika kallis ja minusta jotenkin halvan näköinen ja tuntuinen, joten aion ostaa tavallisen fleecetakin ja kiinnittää korvat siihen. Näin näitä pääsiäisen aikaan kaupoissa hintaan 2,50 € ja ne oli kyllä ihan identtisiä ostamieni kanssa, joten säästin siinäkin sitten 1,17 €... :D

Ja hiuspannasta suosituslinkki. Olen itse asiassa jo tahrinut omani maaliin, mutta se on loistava! Minulla on (tai ehkä kaikilla on?) paljon lyhyitä hiuksia kasvojen ympärillä, mitä saa aina siirrellä naamalta pois tai jotka ovat tiellä vaikka kasvoja pestessä, joten ostin tämän sitä varten. Pannan sisällä on metallilanka, joten sen avulla saa hiukset todella napakasti pois kasvoilta. Tykkään todella paljon. Lisäksi sillä saa hurjan söpön minni hiiri –lookin, joka sopii aivan erityisesti 36 –vuotiaille vanhoillepiioille… :D


14. Seinätarrat 0, 42 € /huutokauppa

Onnistuin jotenkin ostamaan tämän vahingossa! Vaikka sen huudon joutuu vielä varmistamaankin…! No, ehkä koristelen sillä jotain joulun aikaan. Eipä ollut hinnalla pilattu! (Seinätarroja muuten myös saa hyvään hintaan Ebaysta!) Hei, keksin juuri, että laitan noista lumiukoista pienemmän joulun ajaksi postilaatikkokoristeeksi!!


15. Laukku 5, 40 €

Tämä on minusta ihana! Jouduin väijymään sitä ikuisuuden huutokaupoista, että sain sen edes vähän halvemmalla. En oikein tiedä, missä sitä käyttäisin, mutta ihana on. Ja ihan hintansa arvoinen kyllä laadultaankin.

Laukut on myös yksi juttu, joiden ostamista olen epäröinyt. Ne näyttävät hyviltä kuvissa, mutta kun ei niistä oikein tiedä…


16. Geelipallot 300 kpl 1, 33 €

Ihan vain halusin ostaa. :) Niihin siis pitäisi voida istuttaa kukka, joten aion kokeilla.


17. Koruja. Sydänriipuskorvikset 1, 02 €/ huutokauppa, The Nightmare before Christmas korut 0,45 €/ huutokauppa, Lumihiutalekorvikset 0, 38 € /huutokauppa

Korut tosiaan on olleet ihan hyviä. Rihkamaahan ne ovat, mutta pääosin olen tykännyt. Aivan erityisesti muuten noista sydänriipuskorviksista, vaikka yleensä en voi sietää riipuskorviksia!

Sitten nuo lasiriipukset. Nuo kolme ekaa vasemmalta tilasin ihan itse, kissa myytiin Halloween -kaulakoruna (0,55 €/huutokauppa), sammakon annan sammakoista pitävälle sukulaiselle (0,57 €/ huutokauppa) ja tuon Liisa Ihmemaassa -aiheisen (0,87 €/huutokauppa) halusin itselleni, koska Liisa Ihmemaassa oli lempikirjani lapsena ja koska tuo lainaus sopii minulle niin kovin hyvin. :) Minulla on myös sellainen ovenripaan ripustettava lappu samalla tekstillä.

Mutta nuo neljä reunimmaista... Ne olivat huutokaupassa ja laitoin kaikista sen alimman tarjouksen (0,06 £) ja ne sitten kaikki jäi minulle. Mutta en oikein tiedä, mikä homman nimi oli, koska vain nuo kaksi ensimmäistä oli samat, kuin mistä tarjosin, kaksi jälkimmäistä ei ole. Ne tuli kaikki samalta myyjältä, eikä ilmoituksissa ollut mitään mainintaa, että koruja lähetettäisiin satunnaisesti, mutta koska ne maksoivat yhteensä 0,38 €, en jaksanut valittaa asiasta. Mutta nuo ovat kyllä niin rumat, että jos en löydä ketään, kuka ne huolisi, vien ne jonnekin, mistä joku ohikulkija voi ne ottaa. Minulla on muutenkin tapana viedä taloyhtiön roskakatokseen "saa ottaa" -lapulla varustettuna kaikenlaista ja aina ne sieltä katoaa hyvin pian, tosin voi tietysti olla, että joku vain heittää ne roskiin. :)

Joten kaiken tämän hinta? Kaikki kuvassa oleva maksoi noin 50 euroa(kurssi on heitellyt hiukan tänä vuonna, mutta suunnilleen). Mitä arvasitte? Tuntuuko 50 euroa noista paljolta vai vähältä? Se on ehkä enemmän kuin mitä itse ajattelin ennen kuin aloin laskea... Siis kun nuohan eivät yksittäin ostettuna maksa paljoa ja varsinkin kun tuossa on paljon sellaista, jota en varsinaisesti tarvitse. Toisaalta nyt ollaan jo puolessa välissä vuotta, joten se ei tee kymppiäkään kuukaudessa. Mitä mieltä olette?

Ai niin, ostin myös yhdet kengät!


Ne eivät ole nyt noissa laskelmissa, koska jostain käsittämättömästä syystä niitä ei näy ostoshistoriassani! Mutta ne maksoivat noin 15 euroa. Näin Ebayssa kolmet kengät, joista kaikista tykkäsin ja ajattelin tilata halvimmat kokeeksi. Siinä ilmoituksessa oli taulukko, jossa luki, minkä pituinen minkäkin koon kenkä olisi. Ajattelin, että kun ne tulevat Kiinasta, otan vähän isommat, kuin minkä pituinen jalkani on ja ok, pituuden puolesta ne olisivatkin ihan hyvät. Mutta ne ovat aivan käsittämättömän kapeat! Ei kai kenelläkään voi olla tuon mallinen jalka?! Minullahan on ongelmallisen leveä jalka, mutta nuo ovat todella kapeat. Joten olen yrittänyt pitää niitä, jotta ne venyisivät, mutta ne ovat tuskallisen kapeat… Pystyn hädin tuskin kävelemään niiden kanssa.

Mutta nämä
olivat ne, jotka varsinaisesti halusin ja ne tulisivat englannista, joten uskaltaisinkohan kokeilla…? Onko muut tilanneet kenkiä ja minkälaisella menestyksellä?

Joten, oliko tämä nyt ihan tylsää luettavaa vai mitä? En oikein itse osaa arvioida, miten tämä toimi...

Ai niin, kaikki suosituslinkit eivät olleet samalta myyjältä, kuin miltä itse ostin, joten en mene minkäänlaiseen takuuseen mistään. :) Enkä saa mitään linkeistä, ihan huvikseni laitoin. :)19 kommenttia:

 1. Ohimennen kommentoin vain, että Kissa on ihana
  ja toivotan sinulle Hyvää Juhannusta!
  Tsemppiä myös muutto- ym. puuhiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Hyvää Juhannusta myös sinne! :)

   Poista
 2. Mun mielestä viisikymppiä on ihan sikapaljon tollasesta krääsästä.
  -satunnainen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän miten sitä katsoo... Minäkin olin vähän yllättynyt yhteenlasketusta hinnasta, mutta toisaalta, jos ostaisin vaikka konjac -sienen ja muutaman kaulapannan Suomesta, jo se maksaisi lähemmäs 50 euroa, joten kaikki turha on tässä tapauksessa vain bonusta. Tosin voisihan sitä tietysti ostaa vain ne tarvitsemansa tavarat Ebaystakin. Mutta luulen, että on ihan ok käyttää alle kymppi kuussa krääsäänkin. :)

   Poista
  2. No itse en vaan ymmärrä tavaran haalimista ylipäätään. Miten turha tavara voi olla bonusta? Mulle se on aina miinusta. Ja onko esim. Konjac-sieni välttämätön asia (en siis ees tiedä mikä se on)? -sama satunnainen

   Poista
  3. Mutta mikä ei olisi turhaa tavaraa? Ihminen TARVITSEE ruokaa, vettä ja suojaa sääolosuhteilta, kaikki muu todella on ns. turhaa. Ihan oikeastiko sinä et omista yhtään koriste-esinettä tai kirjaa tai korua tai harrastusvälinettä tai kosmetiikkaa tai vaikka kahta talvitakkia? Sinulla ei ole yhtään esinettä, joka olisi olemassa vain esteettisistä syistä? No, kai sellaisiakin ihmisiä on, minä vain en kuulu heihin. Pidän kauniista esineistä, olen valmis maksamaan enemmän vain värin takia ja tykkään koristella ympäristöäni.

   Mutta etkö saa finnejä, jos et käytä mitään kasvojenpuhdistusainetta?!! Minä saan! Ei kai niiden käyttö olisi välttämätöntä, mutta en halua finnejä, joten... Ja minusta Konjac -sieni on parempikin vaihtoehto kuin pesuaine, koska se ei tuota mitään kemikaaleja jäteveteen, sen valmistukseen ei liity eläinkokeita, jne. Kuten sanottu, välttämätöntä ei ole kuin ruoka, vesi ja suoja, mutta ihmiset yleensä omistavat ja käyttävät muutakin. Ehkä sinä sitten olet poikkeus, mutta saatat siinä tapauksessa olla ainutlaatuinen! :)

   Poista
  4. Tottakai omistan tavaroita. Kirjoja liikaakin, harrastusvälineitä tarpeen mukaan, talvitakkeja yhden ulkoiluun ja yhden paremman ns.kauppatakin. Koriste-esineeni ovat lähinnä peräisin matkoilta tai esim. mummolasta, niillä on tarina. Ja niitä on vähän, sillä arvostan tilaa. Kaunis ympäristö ei minusta ole täynnä tavaraa. Sen sijaan mielelläni panostan siihen, että käyttöesineet ovat kauniita. Vaikka nyt esimerkkinä astiat tai vuodevaatteet. Koruni laskee yhden käden sormilla, mukana myös kihla- ja vihkisormus. Minulla on myös lapsi, joka tuo ihmisen elämään kaiken muun lisäksi yllättävän paljon tavaraa - en siis pysty elämään ihan niin minimalistisesti kuin haluaisin. Mutta pointtini olikin se, että en haali tavaraa, vaan harkitsen tarkkaan, mitä ostan. Ihan taloudellisista syistä, mutta myös ekologisista, ja koska arvostan sitä tilaa enemmän kuin tavaraa. Ei tulisi mieleenkään täyttää kotiani tavaroilla, joilla ei ole mitään funktiota ja/tai merkitystä. Tai käyttää rahaa sellaisiin. Tai ajatella, että ostan kun halvalla saan - mieluummin säästän ja hankin sitten jotain kalliimpaa mutta oikeasti mieluista ja tarpeellista. Ja se "turha" oli sinun käyttämäsi sana, ei minun. Ei tarvitse hermostua.

   Poista
  5. Ja kasvojen puhdistukseen käytän samaa LV-pesuainetta kuin muunkin kehoni puhdistamiseen. Finnejä ei ole ollut sitten teini-iän.

   Poista
  6. Minä en nyt ihan ymmärrä, mikä tämän keskustelun idea on? Sinun turhat tavarasi ovat vähemmän turhia kuin minun turhat tavarani? No kuule se johtuu siitä, että ne ovat sinun; niin ihmismieli toimii. Se, millä sinulle on funktio/merkitys, olisi hyvinkin mahdollisesti minun silmissäni turhaa krääsää.

   Enhän minäkään olisi ostanut noita tavaroita (vaikka halpoja olivatkin) ellei minulla olisi niille jotain käyttötarkoitusta. Ebayssa on miljoonia tavaroita yhtä halvalla, mutta ostin vain nämä ja juuri nämä. Aivan kuten sinä olet ostanut juuri ne tavarat, jotka olet ostanut.

   Minulla muuten on loppujen lopuksi melko vähän tavaraa, kaapeissani on aina hyllyjä tyhjinä ja annan tarpeettomia tavaroita pois. Mutta minulla on kyllä myös esimerkiksi koriste-esineitä. Minusta se, ettei niillä ole tarinaa (minulla ei esimerkiksi ole koskaan ollut isovanhempia, enkä ole pahemmin matkustellut), ei tee niistä arvottomia, koska en viihtyisi kodissa, jossa ei ole mitään koristeita missään. Voin paremmin, kun asuinympäristöni on viihtyisä.

   Kuten tekstissä kerroin, en osta mitään vain siksi, että sain halvalla. Mutta koska olen tarkka rahasta, ostan äärimmäisen harvoin jotain kallista, jota en välttämättä tarvitse. Punnalla sen sijaan voin ostaa jotain ihan vain siksi, että haluan.

   Ja mitä tulee ekologisuuteen, konjac -sieni on ekologisempi vaihtoehto kuin puhdistusaine ja sen sijaan, että olisin ostanut kalliin lasileikkurin, joka olisi kerran jälkeen jäänyt käyttämättömäksi tai ostanut uuden lyhdyn vain rikkoutuneen lasin takia, ostin punnalla lasileikkurin Ebaysta. Ja sen sijaan, että olisin ostanut uuden kameran rikki menneen tilalle, ostin kunnon valon puhelimeen, jotta voin käyttää sitä kamerana. Ja käytän mieluummin mekaanisia ratkaisuja puhdistautumiseen (ja siveltimien puhdistamiseen) kuin saippuaa.

   En minä hermostunut, lähinnä huvituin. Minusta sinun kannattaa ehdottomasti lukea blogiani useammin kuin satunnaisesti, koska jos haluat tuntea ylemmyyttä, minun teksteistäni löytyy runsaasti materiaalia ja huomattavasti parempia aiheita kuin Ebay -ostokseni! ;) Minä olen sentään 36 -vuotias aivan liian äitiinsä kiintynyt ystävätön, työtön neitsyt ja sinä päätit arvostella sitä, että käytin 50 euroa puolessa vuodessa Ebay -ostoksiin! :D No mikäpä siinä. :) Mutta voit ehkä tuosta aiemmasta lauseesta arvata, ettei minun kaltaiseni ihan pikkujutuista hermostu. :)

   Hyvää juhannuksen jatkoa! :)

   Poista
  7. No mutta tokihan se on ylemmyyttä ja arvostelua, jos kerron omista arvoistani ja suhteestani tavaraan! Muistaakseni itse kysyit, onko 50e lukijoistasi paljon vai vähän? Ja edelleen, "turha" oli oma sanavalintasi, ei minun: "jos ostaisin vaikka konjac -sienen ja muutaman kaulapannan Suomesta, jo se maksaisi lähemmäs 50 euroa, joten kaikki turha on tässä tapauksessa vain bonusta". Itsehän käytin, ja käytän edelleen, sanaa krääsä. Loppuun tekisi mieleni sanoa jotain koirista ja kalikoista, mutta ääh, miksi viitsisin.

   Poista
  8. Voi hyvänen aika sentään...! :D Mutta sinä todella piristit viikonloppuani, joten kiitos siitä! :)

   Poista
 3. Konjac-sienet ovat huippuhyvät. Olin aluksi skeptinen. Ihoni ei tarvitse voidetta pesun jälkeen, se ei kiristä. -annis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, sellaista ihan oikeasti kannattaa jokaisen kokeilla, vaikka sitten ostaisi ihan Suomesta! Minä en varmasti olisi ikinä kokeillut ellei sieni olisi joskus sattunut tulemaan Livboksista, koska minäkin ajattelin, että se on taas ihan huuhaata, mutta se on aivan loistava tuote! Ja toiminnaltaan nuo Ebayn halpikset on ihan yhtä hyviä, sitä en sitten tiedä, onko niissä jotain epämääräisyyksiä, mutta toimivat yhtä hyvin. (Ja ovat identtisessä pakkauksessakin, joten ihan samoja ne taitaa olla...)

   Poista
  2. Tilaatko vielä Liv-boksin? Oletko ollut kuinka tyytyväinen noin-prosentuaalisesti?
   -Annis

   Poista
  3. Moi! Olen edelleen tilannut, mutta olen varmaan viimeiset puolitoista vuotta miettinyt, että pitäisikö lopettaa tilaus ja nyt tällä hetkellä ajatus on, että en enää nyt voimassa olevan tilauksen jälkeen jatkaisi... Osasyy sille, etten ole vielä lopettanut, on se, että kun olen tilannut alusta asti, minulle ne boksit maksaa vain 13, 90 € /kuukausi, joten jos katkaisen tilauksen, en saa enää niitä sillä hinnalla, joten se on sitten lopullinen päätös.

   Ekat kaksi vuotta olin ihan innoissani niistä ja sieltä tuli sellaisia juttuja, jotka olivat minulle ihan uusia tuttavuuksia (kuten juuri ne konjac- sienet!), mutta tosiaan viimeiset puolitoista vuotta boksit on olleet vähän plääh! -osastoa ja todella markettituotevoittoisia. Ja minua ärsyttää aivan suunnattomasti, että sieltä on tullut pullokaupalla kuivashampoota! Nyt uudessakin boksissa oli taas kirottua kuivashampoota! Sieltä on myös tullut todella paljon hammastahnaa, mutta sille nyt on tietysti aina käyttöä... Ja näin vanhanapiikana en todellakaan ilahtunut liukuvoiteesta...! :D

   Jos ajattelee ihan kylmästi rahan kannalta, niin melkein aina boksissa on sen verran tarpeellisia juttuja, että saa hyvinkin rahoilleen vastinetta; minäkin, joka en käytä mitään hiustenmuotoilutuotteita, enkä kauheasti meikkejäkään. Mutta jotenkin yhä useamman boksin sisältö on ollut pettymys. En tiedä johtuuko se sitten siitä, että olen tilannut niin kauan tai koska kosmetiikka on minulle niin tuttua muutenkin... Viime kuun boksi oli hyvä, tämä uusi oli taas pettymys.

   Tästä kommentista ei nyt tainnut olla mitään hyötyä sinulle, kun en tunnu itsekään tietävän, mitä mieltä olen... :D Mutta jos tilaat, niin googlettele alekoodia, niitä on melkein aina jossain tarjolla. :)

   Poista
  4. Annis, lähetin sinulle spostia, mutta en tiedä, oletko vielä siinä osoitteessa. :)

   Poista
 4. Hei kiitos tästä postauksesta! Olen mattimyöhäinen ja kokeilin e-baytä ensimmäistä kertaa elämässäni muutama viikko sitten. Ostin myös kaikenlaista pientä sälää, koska en ollut ihan varma voinko luottaa siihen, että tavarat joskus tulevat.. Tavaroita ei ole vielä näkynyt, joten olin jo lähes unohtanut asian, mutta nyt luettuasi postauksen, ilmeisesti on ihan normaalia, että toimitusajat ovat pitkät. Kiitos siis tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! :) Minulle on yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kaikki tullut aina perille ja sen yhdenkin jutun he lähettivät uudelleen, kun ilmoitin, etten ole sitä saanut. Tosin sen piti olla joululahja ja se tuli lopulta helmikuussa perille... :D Ja tosiaan laatuunkin olen ollut yleensä ihan tyytyväinen. Sanoisin, että jos kaksi kuukautta kuluu, eikä tavaraa kuulu, niin sitten on syytä olettaa, että ne ovat menneet hukkaan. Ja huomaa, että se Ebayn oma takuu kestää vain kolme kuukautta, joten sitä ennen pitää sitten ottaa yhteyttä, jos jotain jää saamatta. Niin ja vielä sekin, että kannattaa säilyttää aina se spostiin tuleva vahvistus, koska sieltä ostohistoriasta katoaa jostain syystä osa omista ostoista.

   :)

   Poista
  2. Ok, tämä selvä! Kiitos tiedoista :)

   Poista